tisdag, mars 6

5 sorters

Det finns olika sorters forskare hos oss. Jag har studerat dom närmre och redogör utan någon som helst vetenskaplig grund för några olika alternativ.

  1. Urforskaren. Han/hon som slutade handla kläder på 60-talet, som lever för sin forskning och alltså ser ut därefter. Frisyr? Nä. Stil? Nä. Doft? Ja, fast fel sorts. Charm? Ibland våldsam, andra gånger obefintlig.
  2. Den stilige. (Här väljer jag att enbart koncentrera mig på de manliga representanterna) Ofta något äldre (än jag själv), som åldrats med värdighet och gärna är välklkädd på ett sånt där lite gammaldags sätt. Som tittar upp från en tidskrift i biblioteket och nickar när man går förbi.
  3. Ynglingen. Har ofta har full bibliotekskoll eftersom han/hon kommer mer eller mindre direkt från universitetet. Man kan kalla honom/henne lammkött om man vill. Energisk och forskningssugen och glad. Ethan verkar vara en sån.
  4. Flygaren. Som kommer hit och ska provflyga JAS-plan och dylikt. Endast manliga exemplar har hittills skådats. Uppenbarar sig gärna i trupp om mellan fem och tjugo stycken. Huruvida denne klassas som forskare i egentlig mening är oklart, men han bär iallafall uniform och det är nog så viktigt!
  5. Galningen. Här har det slagit över alldeles. Forskningen har blivit ett liv har blivit för mycket har blivit alldeles för mycket. Rullskridskoåkning i korridoren och allmän möbelkastning kännetecknar denne/denna forskares framfart.

UPDATE: jag ber om ursäkt, jag har skrivit han överallt. Det finns kvinnliga forskare här också!

15 kommentarer:

Frida sa...

Inga kvinnliga? Undrar en kvinnlig forskare...

helena sa...

rulldskridsoåkande forskare??? Utvecklingen går framåt...
Hörde talas om doktorander som gjorde till en sport att övernatta på bibblan, fast det var visst på 70-talet

Prinsesse Vil Ikke sa...

Enig med frida! Følte meg ikke hjemme i noen av dine kategorier, heldigvis :) Jeg er nyutdannet forsker, ingen galning, og (litt for) opptatt av sminke og klær...

Linda K sa...

frida: såklart, ber om ursäkt och har åtgärdat det :)

helena: rullskridskoåkning har faktiskt förekommit här, ganska nyligen :D

prinsesse vil ikke: jag har bara gjort ett urval, med glimten i ögat, och dessutom bara av de forskare som finns där jag jobbar. önskar att vi hade så söta och trevliga forskare som du och frida här också :)

Minna sa...

Vi har en kvinnlig forskare här hos oss nu. Hon kvalar in på: yngligen... fast hon är äldre än jag...

Linda K sa...

minna: aha, en ...semi-yngling kanske? N:P

LoX sa...

Jaha, och vad är jag då? Jag pendlar nog mellan att vara en galning och semi- yngling. Semi- gyngling?

;-)

Smartasmia sa...

Hehehehehe..jag måste nog tyvärr sälla mig till den galnes skara:-) Moahahaha!

Linda K sa...

lox: du får vara vad du vill :D

smartasmia: en galning mitt ibland oss :D

LoX sa...

Jag vill hest vara en snygging...

*fniss*

Linda K sa...

lox: då får du vara det ;)

Linda K sa...

lox: då får du vara det ;)

Cecilia sa...

Du har glömt gruppen snygga, välklädda, social, trevliga, mycket inteligenta osv. Det är ju i den gruppen jag tillhör såklart (vill i alla fall tro det)...;) Har ju dock inte varit på ditt bibliotek, så det är kanske därför...

Annika sa...

Jag vill också ha låntagare i uniform!!! (Femtioåriga kulmagade poliser som ibland kommer och föser ut alkisarna räknas inte.)

Linda K sa...

cecilia: nä precis! kom och hälsa på så att jag kan adda den gruppen :D

annika: jadu, det är käcka gossar som strövar i korridorerna vissa dagar :D