onsdag, januari 31

Åtskilliga timmar

Jag älskar filmen Timmarna. Den går på tv just nu. Har den på dvd och har sett den otaliga gånger. Gråter varje gång. Kärlek och sorg och smärta. Skådespelerskor som man bara vill krama. Inspirerande klädstilar. Jag älskar miljöerna. En lägenhet full av orchidéer. Ett hem till brädden fyllt av böcker. Fantastiska parallella berättelser som går in i varandra helt naturligt.

Boken är också fantastisk. För att inte tala om Mrs Dalloway.
Mrs Dalloway sade att hon skulle köpa blommorna själv. Pornografi för en bibliotekarie.

Fyra fjantiga fobier

Inspirerad av Doris och Rita listar jag här fyra fjantiga fobier jag har/har haft:

 1. Getingar. Jag kan inte behärska mig, jag reagerar innan jag riktigt hinner uppfatta om det är en geting eller inte. Det kan lika gärna vara en fluga eller en fjäril, men då har jag redan med gäll stämma kastat allt jag har för händer och befinner mig ett par meter längre bort. Denna fobi har jag tvingats dämpa en aning sen jag fick barn. Kunde inte gärna kasta bebisen ifrån mig. Men farao, jag gillar dom inte!
 2. Avloppet i duschen. Vi pratar inte mer om det.
 3. Spindlar som är större än normalt. Ibland sitter det plötsligt en jätte på väggen här hemma. Kommer väl från källaren.Usch vi pratar inte mer om det heller.
 4. Förlossning. Hade jag fobi för innan. Var panisk och helt inställd på kejsarsnitt. Fick terapiprata och vartefter månaderna månaderna gick ändrade jag mig successivt. Och så gick den ju "rätt" bra också.

Nån med fler fjantiga fobier?

Till Polly

Så här ska naglarna se ut efter en nagelkur. Inte som mina kluvna stubbar (och om den kamera jag för tillfället använder hade haft ens minimal funktionalitet hade jag visat ett foto. Så är nu inte fallet och jag önskar mig en ny mer än någonsin.) Jag har hittills varit en "obstinat kvinna" och lyssnat dåligt, men nu ska jag skärpa till mig Polly, lovar. Trind it is, pronto!

För nagelvård hör mig veterligen inte till sånt lust- och flärdfyllt som till exempel klädinköp. Den som har ful nagel får stå där med skammen, men händerna i byxfickorna. Man skulle nästan kunna hävda att mitt arbete kräver välmanikerade naglar. Ja, det hävdar jag!

Repris: redo för gala

Ursäkta min påstridighet, men jag blev tvungen att radera det här inlägget på grund av strul i koden. Tyvärr försvann alla charmiga kommentarer också, men lugna, jag sparar dom i hjärtat *darr på rösten ;) *Kom igen med lite komplimanger nu, tack. Makens första kommentar var nämligen: fryser du inte så där? Han har en del charmpoäng att plocka upp under kvällen.

Ciao!

UPDATE: tack snälla alla för den egotrippen! Maken bättre sig och utvecklades under kvällen till exemplarisk. Och jag var fab!

My kind of store

Mint&Vintage är mig kär, så kär. Ljuvliga plagg, stor inspiration och jättetrevlig personal som besvarar alla möjliga och omöjliga frågor. Kommer att få en födelsedagspresent därifrån vilken dag som helst. Om du också är förälskad kan jag upplysa om att det nu är slutrea med upp till 70% på diverse klädesplagg. Jag är själv inte tillåten i varken fysiska eller virtuella butiker, så jag tittar bara.

Oh la la bebe

Lunchade med en god vän och hennes 1-åriga dotter. Medan jag väntade vid vår mötesplats stod jag och kikade på folk. Mammor och pappor med barnvagnar överallt. Så kom vännen med sin underbara lilla. Och jag får nästan ont i magen av vill-ha-en-till-bebis. Snart dags att börja öva på den där nollåttan.

Tänkte att ni skulle veta...

... lite om personen som i perioder kommenterar otrevligt på min blogg. Jag vet vem han är. Utan att avslöja för mycket kan jag meddela att han är äldre, ensam, deprimerad och sysslolös. Visst kan jag bli ledsen och arg när han ägnar sig åt direkta påhopp på mig som person. Men egentligen är det nog mest synd om honom.

Litterär utmaning

Oj jag glömde min utmaning, förlåt. Fem böcker jag skulle upptäcka igen för första gången. Jag läser aldrig om en bok, känns menlöst eftersom jag ju har upplevt den en gång och eftersom det finns så mycket oläst "out there" att sätta tänderna ut. Men här kommer listan:
 1. Den långa flykten av Richard Adams
 2. Mrs Dalloway av Virginia Woolf
 3. Talismanen av Stephen King
 4. Den hemliga historien av Donna Tartt
 5. Allt av Joyce Carol Oates utom Älskad saknad

Prima ballerina

Läste just ett inlägg hos Sophie om ballerinor. Skorna alltså. Om guldiga, silvriga och alla möjliga färger. Härom dagen visade Linda upp ett par underbart ärtgröna. Sara la beslag på ett par svarta med rosa foder. Hotspot visar leoparder.

En sak är säker: vi vill ha vår! Vi vill stoppa fötterna i ett par prima ballerinor och flanera på bar mark. I solsken. Med eller utan vristrem, med eller utan toe cleavage, med eller utan metallicfärg.

Optimisten i mig säger: Det är bara en tidsfråga!

Ny obstinatlåt

Apråpå gnola... den här spelas hela tiden på radio och fastnar i huvudet:

I love you baby
but face it she's Madonna
No man on earth
could say that he don't want her
This look of love
says I'm leaving
you're frozen now
I've done the freezing
I'm walking out
Madonna's calling me

De facto

Fem timmars sömn räcker inte. Kanske i ungdomens dagar, men inte nu längre. Detta i kombination med träningvärk utan dess like. Ner för trappan - don´t mention it. Ska nog mest sitta i min stol idag. Med kaffe. Och gnola:

Jag vill kasta loss
och lära mig slåss.
Raka av mitt hår
och bäras ut på bår.
Ta tjuren vid hornen
och hålla dom hårt.
Lita på sanningen
och kväva all gråt.

Grammisrapport

Medan musiksverige serverades kyckling med chevreklick på första bänk, såg en betalande allmänhet till att stämningen var entusiastisk. SvD

Säger som en tonårstjej i mobilen på t-banan hem: guu asså vad många konserter jag var på ikväll. Helt rätt, bunta ihop en massa bra och kör det på ett och samma tillfälle. Passar mig utmärkt. Jag konstaterar att:

Marit Bergman hade snygga guldiga ögonlock och röda underbyxor. Veronica Maggio hade också snygga guldiga ögonlock och jag tror att hon uppträdde utan skor? En kurvig blond tjej/kvinna försökte ta sig upp på scen när Darin sjöng, stor pinsamhetsunderhållning när hon leddes ut. Carina Berg är min nya idol, hon är så söt och cool. Linda Bengtzing kan ha varit fulast klädd i röd silkig blus och svart gördel (?), av dom jag kunde se. Jag såg BWO-Martin utan att kräkas, fast jag var ju rätt långt ifrån honom förstås. Ingen ville ha autografer av Bert Karlsson. En Kent var där, men jag såg honom aldrig.

Det var en fantastiskt rolig kväll. Dels för att alla artister var så duktiga och snygga. Dels för att jag och maken fick en vuxenkväll tillsammans med mycket mys och otaliga skrattar-så-jag-kiknar-attacker.


tisdag, januari 30

"Lyxvapen"

Mer och mer och mer och mer H&M. Lyxigare variant nu. Tur att Collection of Style inte kommer till Sverige än på ett tag. Med tanke på mitt tillstånd. Nej jag är inte gravid. Och tjock är det minsta min kan säga om min plånbok. Tidlöst och klassiskt, är det kul eller tråkigt?

Bevakning

I eftermiddag ska jag göra något jag inte gjort på länge. Jag ska gå och lyssna på när en magisteruppsats läggs fram. Den handlar om omvärldsbevakningssystem, något vi bibliotekarier på FOI blir jätteupphetsade av nu för tiden. Har inte hunnit läsa uppsatsen än, men jag tror det blir mycket intressant. Så studentikos jag känner mig nu.

Förresten, om man är ständig sekreterare, är man det "för alltid" då? Hela livet? Skulle jag vilja ha som titel. Eller Ständig bloggare kanske?

Öronglamour

Kolla vad jag inte kunde låta bli att buda hem*! Ett par strassiga Chanelörhängen. Ha ha ha! Dom är nästan too much, nog därför jag gillar dom. Skulle inte falla mig in att lägga stora slantar på såna, så dessa känns ärtans pärtans. Får väl ge till bonusdottern när jag tröttnar.* hembudningen skedde innan det gravallvarliga köpstoppet inträdde i mitt liv. Jag vill att alla ska veta det. Amen.

måndag, januari 29

Linda hjärta februari

På det hela taget tycker jag att februari är en riktigt angenäm månad. Det händer en massa trevliga/ mysiga/ kärlekiga saker hela tiden. En viss donna fyller år (viket tjat!). En viss hustru och en viss make firar nio år tillsammans. Så är det ju alla hjärtans dag också.

Rosa prinsesstårta till alla!

Little black book

Nu ska det bli ordning och reda på alla jobbanteckningar. Har jag redan, skulle någon säga. Men nu blir det rolig ordning!


Prenumeration

Jag måste tipsa om ett bra magasin! Närmare bestämt att:ention - Sveriges trend- och livsstilsmagasin. Kommer till jobbet, och den är riktigt bra. Skön mix av mode, inredning, trender och allt möjligt. Kanske inte skulle prenumerera på den privat, men det gör sig utmärkt i ett bibliotek.

Jag citerar:

Som första arrangör kan vi stolt presentera Mads "live" som talare! Från elitgymnast till internationell filmstjärna och supersnygging. Obehaglig skurk i Bond och prisad som polis i "Mordkommisionen". Vägen till stjärnstatus har varit både hårt arbete och bubblande champagne. Låt dig fascineras och inspireras av Mads när han på god svenska berättar om sin unika livsresa - från Danmark till Hollywood. Med stor ödmjukhet och brinnande kärlek till det han gör visar Mads oss att ingenting är omöjligt. Han vågar välja utmaning framför trygghet och dessutom mixar familjeliv och karriär.

Herregud, det låter ju som vi ska till månen tur och retur. Mads - en nära dödenupplevelse!

Dagens...

(gör en Minna så här på lunchen):

...roligaste: när kollegan med buller och bång snubblade in i morse. Hon var fullastad med väskor och kom i hög hastighet farandes, for förbi vår dörr och drog med sig klädhängaren som står alldeles utanför. Sen försvann hon med den ur mitt blickfång och jag hörde bara en duns när hon drog vidare in i en annan kollegas rum. Detta spelas upp för mig om och om igen och jag har börjat gapskratta högt vid flera tillfällen under dagen.

... hurtigaste: lunchträningen. Jag kommer att uppleva smärta i morgon.

... ståndaktigaste: eftersom jag inte ska närma mig en affär under resterande livstid (överdrift ja, men jag gillar det brutalt ;) skänker jag min 20%-lapp på Åhléns till kollegan. Ja, hon som brakade in i klädhängaren. Hon kan behöva den eftersom jag gapskrattar så fort jag tittar på henne.

... tråkigaste: inget än så länge. Peppar peppar...

Hot!

Jag fick tips på coolaste outfiten till Grammisgalan. Om man skulle ta och göra en Olivia.

DissFel fel fel fel! Jag sågar härmed Apotekets nagelstärkare. Mina naglar är om möjligt i ännu värre skick efter snart två veckors behandling.
Nytänk

Ny vecka, ny månad (snart), nytt liv. Hur låter det? Önskar mig en ny årstid också. En vår. Och så har jag en till, en "sista önskan". Om du ser mig i en butik det närmaste halvåret, för då vänligt med bestämt ut mig. Är jag motsträvig går det bra att bruka milt våld. Skulle jag mot viss förmodan ändå inte vilja avlägsna mig går det bra att bruka okvädesord och kasta trubbiga föremål mot mig. Om jag efter detta fortfarande är kvar i butiken är det nog kört. Ring efter männen i vita rockar.

?

Vad betyder egentligen den här skylten som sitter klistrad över hela stan?UPDATE: Fler undrar...

söndag, januari 28

Ge mig rea!

Så irriterande. Har till och från kikat på dessa godingar på LaRedoute. Väska och brosch. Ett tag var det ju tokrea, men slog jag till? Nej det gjorde jag inte. Så dumt så dumt. Nu vill jag ha dom igen, mer än någonsin. Och då är dom tillbaka till fullpris igen! Får man göra så? Bara att invänta en sån där rabattcheck i brevlådan, som jag i vanliga fall aldrig utnyttjar.

Mera broscherBroscher är riktigt fint. Piffar upp den tristaste outfit. Min samling är pinsamt blygsam. Två har jag. Antagligen för att jag inte fokuserat på broscher förrän nu. Kollegorna är ofta broschprydda. Det borde man vara oftare. Men det gäller ju att hitta såna man fastnar för och verkligen gillar. Gärna begagnade. Mina hökögon är härmed aktiverade. Come hither!

Väääänta lite

Jag är inte klar med helgen! Den kan inte vara slut redan. Jag har knappt hunnit någonting. Är inte redo för jobb redan i morgon. Ångest ångest är kvällens arvedel. Och Elle-galan förstås!

UPDATE: Maken började nyss skramla i barskåpet. En pick-me-up kallar han det. Vadå, från vardå? Vad har han ramlat ner från? Själv skulle jag behöva en cool-me-down...

Ticket to ride

Sahara Hotnights, Darin, Martin Stenmarck, Marit Bergman, Lisa Miskovsky, Mando Diao, Fibes, Oh Fibes! tillsammans med Linda Sundblad och Snook tillsammas med Veronica Maggio uppträder alla live på galan. Var med på plats när 2006 års bästa artister, musiker och kreatörer inom musikbranschen premieras med varsin Grammis.

Nu vill inte jag verka otacksam över min biljett på något sätt, men jag önskar att Kent hade varit med. Och Nina Persson. Nåja, Marit ska bli kul att se, hon är ju snyggast klädd och allt.

Jag ska vinka snyggt till alla tv-kameror!

Hylla sökes

Jag behöver en bokhylla till "mitt" arbetsrum på övre hallen. Just nu finns där bara en vanlig stringhylla och den börjar bli farligt överbelastad med böcker, tidningar och en massa annat. Det ska vara en vit hylla, utan några krussiduller. Skulle kunna tänka mig en Billy kort och gott, men maken grymtar missnöjt. Vad finns det för snygga alternativ?

Dagens skörd

Slå denna svindlande shoppinglista om ni kan!
 • blöjor
 • tulpaner
 • ritblock

lördag, januari 27

Lite Manolo

Jag fick syn på lådan där maken förvarar sina bälten. Och kan konstatera att det inte alls är omöjligt att han har fler bälten än jag har skärp. Eller jo det är det, men bra många har han.Annat min man är besatt av = har mycket av:

 • plagg som andas
 • jeans
 • stickade tröjor
 • jackor

Mitt horoskop


Klicka på bilden så syns det lite bättre.

Nerd-romantik

Om man pussas och båda har glasögon slår dom i varann hela tiden. Så det slutar alltid med att man tar av dom.

I all min glans

Ensam är stark. Jag lämnade familjen hemma och begav mig själv in till kungliga hufvudstaden. I syfte att raggadisha åt mig ett par glansiga tighta svarta pantalonger. Åhlens City, sen fick det vara. Trodde jag. Jag tror ofta det. De fina Rodebjerbyxorna hade alla rätt utom storleken. Drog vidare. Jag var på NK, H&M (slut på den glansiga brallan), SOLO (Rodebjer till fullpris, nej tack), Filippa K, MQ, Red Devil, Acne, Natalie Schuterman, Mrs H, Laura Ashley (ja inte vet jag), Chanesse och slutligen Wink. Där fanns ett par mörkt bruna tightingar i alla sin glans. 70% och me feeling like urvriden skurtrasa = köp.

Jag vet, dom är inte svarta, men jag tror det kan funka ändå. Testing testing...

fredag, januari 26

Behöver!

Tänka tänka tänka... outfit till tisdagskvällen. Ska man inte vara lite sådär rockig på en Grammisgala? Fast på ett väldigt snyggt sätt. Det slår mig att jag ju behöver ett par svarta glansiga tighta byxor. Varför har jag inte insett det förrän nu? Var hittar jag såna? Borde inte vara omöjligt att reafynda. Tycker mig nästan ha sett nåt sånt i min vilda framfart. Fast då visste jag ju inte att jag behövde dom. Damn!

Undrar om jag kan locka med mig hela familjen till Åhlens City i morgon...lönehelg... HA HA HA!

Ett spratt har spelats mig

Som sagts en eller två gånger förut är min älskade make rätt nördig när det gäller det datoriserade. Bland annat loggar man in på datorn hemma med sitt fingeravtryck istället för lösenord. Igår ominstallerade han hela datorn, så jag fick lov att "trycka om" mina fingrar. Pekfingret en, två tre, fyra gånger. Sen samma sak med andra fingret. När jag var klar sa maken:

- Och så tittar du in i webbkameran nu så att ditt öga också registreras.

Jag gjorde så, och insåg i samma sekund att jag är en idiot. Kameran var inte ens på, och varför i hela fridens namn skulle min blick registreras där? Och om det rådde någon som helt tvekan om mitt digra misstag var det bara att vända sig om och se mannen i mitt liv ligga på golvet och skratta ihjäl sig.

Men han blidkade mig sen med biljetter till Grammisgalan på tisdag. VAD HAR MAN PÅ SIG PÅ EN SÅN!?

*hoppar*

Bara ett glädjehopp innan jag skriver klart möteprotokollet. Chefen ringde just och meddelade nya lönen. Mer än förväntat, kommer retroaktivt för ett antal månader nästa lön. Fräcka fredag, höll jag på att skriva nu...och det gjorde jag visst också. Får väl hänvisa till de nyinförskaffade underkläderna i min Twilfitpåse.

Paus

Nä nu går jag upp ett par våningsplan och ser om den här söta donnan vill fika med mig. Koftan ser toksöt ut, måste granskas närmare. Och så undrar jag hur det har gått för firren!

Blicka framåt

Härmed förkunnar jag att rean i Kista centrum är totalt över. Bara gammalt tråk kvar i butikerna. Och det som inte är tråk är fel storlek eller inte tillräckligt nedsatt. Allt under 70% är hutlöst. Nej, det är dags att blicka framåt och tänka vår! Och tyvärr fullpris.

Lite avis på alla söta flickor och pojkar som får klä upp sig och gå på Elle-galan ikväll. Vad är väl en bal på slottet? Får inte missa att titta på det vackra spektaklet på tv på söndag. Kanske iklädd något riktigt fint?

Nåt under

Nä om man skulle kila över till Twilfit och kika lite på bh:ar på lunchen? Fick ett presentkort när jag handlade min morgonrocksjulklapp där innan jul. Provade en jättesöt bh på Åhlens igår, vit och liksom helt i spets. Men den var inte så bekväm. Nu drar jag mig till minnes att jag sett nåt liknande på Twilfit, i både beige och vitt.

Klart bibliotekarien ska ha schyssta underkläder!

Moving on

Shit ba, jag switchade just över till nya blogger! Gick ju lätt som en plätt, och jag ser iallafall ingen skillnad på Linda K utseendemässigt. Eftersom jag klippt och klistrat så mycket med min kod trodde jag det skulle bli kaos vid överflyttningen. Men nej. Och tack.

Vad skönt!

UPDATE: Vad smidigt allting är och vad fort det går! Ja ghinner blogga dubbelt så mycket :D

torsdag, januari 25

Böcker böcker böcker

I dag på seminariet satt jag och önskade att jag hade min nya idébok med mig. Men den som väntar på nåt gott, en jesus. Jobba fortare, bokus. Dessutom kom jag på när jag kom hem att jag har Idébok för föräldrar. Att skriva i om en massa bus barnen sagt. Som duschdiskussionen.

Diskussion i duschen

- Mamma, var kommer bajset?
- I toaletten.
- Men var kommer bajset? Från snoppen?
- Nej, från stjärten ju. Pinket kommer från snoppen.
- Ja. Och vad är det här då? [pekar]
- Det är pungen.
- Vad gör man med den då?
- Öh den bara hänger där, den gör man ingenting med [för mig själv]... än...
- Ja den bara hänger där. Pung pung pung pung pung pung...

Hastigt och lustigt

Har varit inne i stan på seminarium idag. Som småbarnsmamma med dagistid att passa var dag tar jag varje tillfälle i akt att springa i affärer, när sådant bjuds. Så på lunchen ruschade jag iväg från Kungliga biblioteket. Kika lite på H&M var min tanke. Hamngatan blir bra. Fast där var det inte så roligt, så jag hastade vidare till flaggskeppsbutiken. Där var det bättre. Oj vad långt bort från KB jag plötsligt kom. En snabbtitt in på Awsome Rags på tillbakavägen. Fullt med fröjder för ögat.

Men var tog den där lunchtimmen vägen? Och var är lunchen? Gjorde Kungsgatan på rekordtid, med en halvkul trekantsmacka från Pressbyrån i högsta hugg. Precis i tid tillbaka till eftermiddagspasset.

Kände mig lite som Carrie (tar varje tillfälle ;) som hellre köpte Vogue än lunch eftersom hon menade att "I felt it fed me more".

Whatever

Alltså den här listan funkar inte alls på mig. Just därför gör jag den och ananlyserar sönder den totalt. Har sett den på en massa bloggar, kopierade den hos söta Nippertippan.

 • Scarf eller Turban (jag har ju en publik att tillfredställa ;)
 • Bruuns Bazaar eller Mads Nørgaard Mikkelsen
 • Hög klack eller Ballerina (ingen normal kvinna kan välja en av dessa)
 • H&M eller Hermés (vadå vad jag helst vill ha? Birkiiiiiiin!)
 • Förklädesklänning eller A-linjeklänning (men det är bara för att jag inte hittat någon förklädes än)
 • Edith eller Paddington
 • Stenar/kristaller eller Nitar
 • En-axel-klänning eller Tubklänning (går så sällan på galatillställningar, och till och med jag tycker det blir lite mycket med något av alternativen en finfredag i biblioteket)
 • Neon eller Pastell (med måtta, jag upprepar; med måtta. tänkte inte se ut som modellerna i H&M-katalogen)
 • Kroppsnära eller A-linjeformat (beror på plagg, men A:t är sött)
 • Pyton eller Leopard (jag har köpt leopardleggings! får se när jag vågar använda dom...)
 • Modeblogg eller Modemagasin (båda är livsnödvändigt)
 • Baddräkt eller Bikini (jag har ju skaffat en kombi!)
 • Chloé eller Cacharel (vill ha båda! un masse!)
 • Blommigt eller Prickigt (inte tillsammans men gärna båda var för sig)
 • Guldmetallic eller Silvermetallic (får se vartåt jag lutar i sommar...)
 • Tighta byxor eller Vida byxor (ja tack båda)
 • Sportchic eller Lyxhippie (kanske, eller jag vet inte... eller vadå?)
 • 90-tal eller 80-tal (flyter helt samman för mig i en enda diffus röra... anything goes)
 • Techometallic eller Romantiskt

Har ni förresten mäskt att jag börjat skriva rubrikerna på engelska alltmer? Töntigt eller tufft? ;)

Ett fel har uppstått

WTF. Är det bara på min dator ingenting fungerar? Flickr vill inte, min kurswiki vill inte. Hm... ja alla andra vill i och för sig... skit. Jag som klev upp för att studera duktigt. Skriva på pappar så länge? *Mutter*

Kung i baren

Visst är det något speciellt med den 25:e. Lönen trillar in, kontot fylls på. Det har inte med att göra huruvida jag gått och väntat på att få köpa det där livsviktiga (räknas linser?) eller inte. Det är mer en allmän känsla av välbefinnande. Dom finns där, om utifall.

Den här månaden ska jag inte handla någonting.

Det går bra att gapskratta nu.

onsdag, januari 24

Jag - en vagabondLite kuriosa:
En vagabond är en vandrande människa, ungefär synonymt med luffare. Vagabond kan också beteckna:
 • Resetidningen Vagabond
 • Luftens Vagabond, en svensk film från 1933
 • Skomärke Vagabond
 • Vagabond, en fransk film från 1985 i regi av Agnès Varda
 • Vagabond 31, en segelbåt av Kostertyp

Som en apa

*ser inget hör inget säger inget*

:*)

Jag tycker mycket om min chef.

Hemma på min gata i stan

Maria visar vägen till detta vilket område är du-test. Stämmer ju fint. Utom det där första...

Typ: G23 Köpstarka barnfamiljer
Utmärkande drag:

Medelålders (författarens anm: no please god, no!)
Högutbildade
Gifta par med barn
Förmögna med höga inkomster (författarens anm: åja...)

Villaförort nära Storstad/Medelstor stad
Samhällsintresserade (författarens anm: mmmm, modet i samhället)
Förändringsbenägna individualister

Humor

FOI är minsann ingen tråkig statlig myndighet. Nej här skojar vi till det titt som tätt!

Allra käraste U

Krakel spektakel kusin vitamin! Hipp hurra på fördelsedagen! Hoppas få bjuda på en fölsefika med mycket gott inom kort.

Räven

Rimfrost - fjällräv på, tjällossning - fjällräv av.

HA Ha ha...

På radio pratar dom just om Allt om min buske (en sexkomedi i trädgårdsmiljö). För ett tag sen pratade dom om Göta Kanal 2. Om jag inte redan till 700% kommit till insikt gör jag det slutligen nu: komedier är så inte min grej.

Jag gillar att skratta, och jag älskar humor som Little Britain, Monty Python, Reeves & Mortimer, Varanteatern, Seinfeld... tror roligheter gör sig bäst i serieform. I långfilmsform blir det sällan bra. Jo förresten, pärlor som Fula, skitiga och elaka och Svart katt vit katt är helt ok.
Jag är helt enkelt väldigt svår ;)

Nä, jag säger som Kjell Bergqvist i Den bästa sommaren: passa på att skratta nu för man vet aldrig när det blir roligt igen.tisdag, januari 23

På begäran

I något slags försök att se lite förrymd ut... visar jag resultatet av senaste frisörbesöket. Knappt nåt klippt men ganska blont.

Ingenting ont

Som inte för något gott med sig. Morgonmötet var faktiskt givande och helt ok. En kollega hade världens bästa anteckningsbok med sig. Jag är ju svag för sånt. Har sett den på Designtorget, Idéboken, men liksom inte kommit till.

Kollegan menade att den är prima, dels att skriva i, dels som inspiration. Det är nämligen en kombinerad bok/anteckningsbok framtagen för att främja kreativiteten och uppmuntra till att fler idéer tas tillvara. Med citat och övningar som man kan göra vid behov.

That´s the way aha aha I like it. Så nu har jag också beställt en.

Lunchkul

Ha ha ha, dom har humor på IT-avdelningen. Skulle just publicera mötesanteckningar från morgonens möte på webbgruppens sidor på intranätet. Där hittade jag den här bilden, med texten Linda hälsar.


Poppis på jobbet.

Morgonkul

[kollegan] Åh nej nej nej! Stopp, hur stoppar man?
[jag] Va?
[kollegan] Hur stoppar man skrivaren? Jag råkade just skriva ut 87 sidor.
[jag] Nä jag vet inte, jag tror det är kört *ler*

Men det var det inte. Det gick att avbryta. Påminner mig om när jag en gång skulle skriva ut en rolig messengerkonversation. Fattar inte hur det gick till men det blev typ 400 sidor...

Atjhooo

Med tisdagen kom snoret på allvar. Då sätter man på sig den lilla tiaran och låtsas som ingenting. Ungefär hundra saker jag borde hinna med innan morgonmötet, så jag kanske skulle sätta fart.

Chefen har inte hört av sig än...

UPDATE: Träffade chefen på mötet. Han ville inte riktigt svara men muttrade lite om att han ju inte kan säga nej. Bådar gott.

måndag, januari 22

Tillåt mig gala

Nu ska jag skriva lite illa om någon, egentligen utan anledning. Bara för att jag ser henne överallt i alla tidningar och att det börjar kännas tröttsamt eftersom jag aldrig någonsin sett henne göra något seriöst eller bra och eftersom hon alltid har håret så hårt bakåtkammat i tofs att det ser ut som ögonen ska poppa ut. Sanna Bråding. Jag kan inte gilla henne. Kan ingen bara lyfta bort henne?

Och så önskar jag att jag kunde steppa. Och så tycker jag att Mikael Nyqvist är en goding. Och så är jag nog kär i Sissela Kyle.

If I was a rich girl

...skulle jag tokbjuda på den här nu.


UPDATE: Hallå alla okända beundrare, jag önskar mig den här i födelsedagspresent! :D
Låt mig inspireras!

- Såg du inbjudan till Inspirationsdagen? undrade en kollega vid fikabordet.
- Nä vadårå? svarade jag.
- Tänkte du skulle vara intresserad... Mads Mikkelsen skulle visst vara med.
- *sätter kaffet i halsen, storknar, hostar och fnyser i en halv minut*

Nu har jag komponerat ett mail till min chef där jag pekar på vikten av komptensutveckling och behovet av att inspireras och skratta. I won´t take no for an answer.

Morgonsvammel

Tror jag har en ganska givande vecka framför mig. Vilket inte hindrar mig från att vara i koma idag. På morgonen åtminstone. Såg i morse att det är 70% på Natalie Schuterman. Så Pradatröjorna och Marc Jacobsstövlarna kostar bara en halv lön nu, och inte lite mer än en hel. Någon som har lön kvar? Skynda fynda! Provade ett par snyggsnygga Sevenjeans där för en tid sen. Satt som en smäck. Men dom var inte mörka. Det är mörka jag vill ha.

Har tänkt på en sak. Jag borde börja baka. I helgen har jag drabbats hårt av bakande vänner. Thekakor, chokladkakor, kanelbullar, Ballerinakakor (eller nä dom var visst köpta). Ack så gott. Dom bara "slänger ihop" det. Jag brukade ju baka. Limpor i stora lass, när jag pluggade. Men. Det finns alltid ett Men. Man bakar inte ostraffat. Finns det bröd och bullar och annat gott så äter man ju. Vad är godare än en alldels nybakt varm smörgås med ost? Eller en bulle (alterantivt 10 om man är Janne)? Jag äter ju inte ens bröd på vardagarna.

Nu vill jag inte låta hispig, men jag har hört någonstans att om man äter en smörgås extra om dagen (vad det nu innebär) under en 20-årsperiod går man upp ett kilo extra om året. Det är 20 kg. Jag skiter i att baka.

söndag, januari 21

Plus minus snö

Minus:
 • det man har på fötterna. Det har ju funkat med gympadojor om man så önskar fram till nu.
 • lite kallt va?
 • skotta snö för att komma fram till morgontidningen.

Plus:

 • det blir faktiskt lite ljusare ute.
 • kan använda dunjacka utan att rinna bort.
 • sonen är överlycklig och det slår alla minus i hela världen.

Skön söndag

Jag besökte på ROOM idag. Det är slutreafas där (50-70%) och det finns en hel del fint. Jag hittade en blivande ny dagbok med skännpärmar och en brutalsöt julkrans gjord av stora bjällror. Kusinen köpte en likadan, så där kom vi som två pinglande kossor på grönbete. Plingeling.

Synd bara att den måste vänta till nästa jul. Och dagboken får vänta till den nuvarande är all. Tenderar att hetsskriva i slutet av en bok, man vill ju börja med den nya när den finns :)

lördag, januari 20

Å ja ba

Nu, klockan 22.07 fick jag en ohygglig lust att springa på stan och kolla jeans. Mörka jeans, mörkt mörkt blå. Med raka ben. Inte stuprör. Lagom midja. Synd att allt är stängt. Jag skulle ha kunnat prova hur många som helst.

Kära mor

Gick igång alldeles av att sortera filmer, så jag fortsätter med foton på datorn. Kolla in världens snyggaste mamma. Hon är min.

Ung (?) och stolt

Fantastiskt duktiga Minna har gjort det igen. Ett porträtt av mig. Hur cool som helst!UPDATE: och här är själva ursprunget.

A B C D...

Äntligen fick jag tillfredställa mitt närmast oanständiga behov att skapa ordning och reda bland dvd-filmerna. Som länge legat huller om buller och oöverskådliga i en garderob. Nu har vi nya skåp speciellt för filmerna, och jag fick sortera i alfabetisk ordning. Med mitt yrkesval följer en stor förtjusning över just var sak på sin plats. Behöver inte vara alfabetiskt. Som bekant står böckerna i våra hyllor i färgordning. Men filmerna får finna sig i ABC (du e mina tankar....)Upptäckte ett gäng filmer jag helt glömt bort. Jag ska se Blinkande lyktor nu. He he.

Lördag förmiddag

Fatta vilken tid det tar på morgonen. Jag tänker: nu har jag två timmar på mig att äta frukost, gosa med son och make, klä på och fixa. Efter två timmar är jag i bästa fall halvvägs. Det enda positiva jag får ut av detta är att jag är optimist om och om igen. Varje gångt tror jag det ska lyckas.

Nu brunch med goda vänner. Det får ta mer än två timmar!

fredag, januari 19

Fredag eftermiddag

Skriver detta fortfarande med lite röda kinder. Jag vill nominera mig själv till lilla pinsamhetstävlingen.

Gick just genom biblioteket (som kändes helt tomt) och sjöng på Depeche Modes Personal Jesus. Eller jag sjöng inte direkt. Ni vet i mittenslutet nånstans så stannar musiken upp och dom liksom flåsblåser fram ljud? Så lät jag. Ganska högt. Tills jag fick syn på en man som satt i en soffa och tittade undrande på mig.

- Eh..oj.

I was there


Där sitter jag och minglar på bokstaven A på Weekday.

Ups I did it again

Jag vet inte hur det går till, men med oregelbundna mellanrum lyckas jag radera koden i min blogg (som nyss). Jag har lärt av mina misstag och tar så ofta jag kommer ihåg en kopia på det som finns i templaten. Både hemma och på jobbet.

Så dagens heta tips är, gör det ni också!

UPDATE: Ånej! Polly, jag tappade bort dig när koden försvann. Kom tillbaks!

Hissa eller dissa?

Jag kan inte riktigt komma fram till hur det är med Tommy Hillfiger. Är det totalt ute eller lite pretto-cool sådär? Verkar ha sina ups & downs. Butiker öppnar och slår igen. Känns lite som någonstans mitt emellan Gant och A&F. Eller? Jag struntar fullkomligt i coolhetsfaktorn, undrar bara lite spontant. Har en bikini och en tenniströja i TH som känns helt ok (fast mest på sommaren). Och min cowgirlskjorta med drakar på (dagens outfit), den bara ääääälskar jag!

Och kolla, den var på g redan i höstas. Slug kvinna väntar in rean.

Ups, nu fick jag ett skamligt förslag av maken på messenger. Måste jobba bort fnisset.

Ömhetsbevis

Fly me to the moon
And let me play among the stars
Let me see what spring is like
On Jupiter and Mars
In other words hold my hand
In other words darling kiss me

Fick ett rosa usb-minne av maken igår. Nästan som ett smycke. För nerdar.

- Hej Linda, vad är det du har om halsen?
- usb.

Tant Linda tycker till

Beordrade maken att köpa Solo till mig igår när han handlade mat. Eftersom en massa fina bloggerskor finns med i nya numret. Och fina och läsvärda var dom absolut. Men tidningen i övrigt? Det kan ha varit den menlösaste blaska jag ögnat igenom sen... sen... sen... inte vet jag, nån obskyr (jag har börjat använda det ordet lite väl ofta) liten broschyr från kommunens kyrkobrev kanske?

Bonusdottern prenumererade för ganska länge sen på en tidning som heter Julia. Ni vet, för riktigt unga fashionistas, med pratbubblor till bilderna och bilder på Darin (min bror filmade förresten honom i en musikvideo härom sistens, så det så) och idoldeltagare och sånt (jaha varför tittade jag i den då, kan man undra. Ja det kan man göra!). Fick nästan såna vibbar av Solo också. Kanske beror på att jag är ca 20 år äldre än deras målgrupp.

Nu prenumererar bonusdotra på VeckoRevyn, och tant Linda myser och tjuvläser. Jag tror hon tycker det är ok.

Rensning

Jag känner att jag måste skriva nåt för att putta ner den fruktansvärda listan längre ner i bloggen.

Fick ett ryck igår och rensade bort ca 20 plagg ur min garderob. För att rymliggöra den. Sånt som jag älskar (jag älskar alla plaggen!) men helt enkelt inte använder. Och en del kläder som lämpar sig bättre sommartid. Högen får nog åka upp på vinden, på behörigt avstånd men ändå (en främling) nära till hands om separationsångesten blir svår.

Skönt! Nu hörs åter lite skrammel från galgarna när jag rumsterar i min garderob, förut satt dom bara fast i varann. Walk-in-closet, var är du när jag behöver dig som mest?

torsdag, januari 18

Milda makter

Den här listan är så lång att jag nästan gav upp innan jag börjat. Men så gjorde jag inte det ändå. Hittade hos Mary. Läs så långt ni orkar. Ta en paus. Kom tillbaka. Eller nåt.

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
En.
Vilken svordom använder du mest?
F*n.
Äger du en iPod?
Nej, tyvärr.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
5.15
Hur många resväskor äger du?
Ett gäng.
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
Öh, nä?
Var köper du dina matvaror ifrån?
Affären.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Nä.
Vilken var den senaste filmen du såg?
På bio? Casino Royale. På tv? Gu jag minns inte!
Har några av dina vänner barn?
Flera.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Nåt fint till min man.
Har någon någonsin kallat dig lat?
Nä, det är inte riktigt min grej att vara lat.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Näpp.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Nån Kent.
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Nä tack.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Ja.
När var senast någon stötte på dig?
Maken gör det ständigt.
Vad åt du till middag?
Ost- och skinkpaj.
Använder du huvtröjor?
Det händer.
Kan du vissla?
Johanna.
Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nä, inte riktigt min grej.
Vem var den sista som ringde dig?
Min man.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Något hissnande.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Händer väl alla nån gång.
Vilket riktnummer befinner du dig i?
Nollåtta.
Tittade du på tecknat när du var liten?
Konstig fråga. Bor påven i Rom?
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
För litet.
Hur många syskon har du?
En bror.
Är du blyg inför det motsatta könet?
Inte direkt.
Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen.
Äger du några band t-shirts?
Gjorde.
När flög du senast?
Strax innan jul.
Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra vanliga och en triptrap.
Läser du för skojs skull?
Jag är bibliotekarie, vad tror du?
Pratar du några andra språk?
Ja. Engelska, lite lite spanska och tyska. Danska när jag larvar mig.
Diskar du din egen disk?
I diskmaskinen ja.
Har du gråtit offentligt?
Japp.
Har du en stationär dator eller en laptop?
Båda.
Vilka gör du, önskningar eller planer?
Båda. I massor.
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Nä jag är rätt bekväm av mig. Bara om det är något jag är intresserad av eller verkligen måste.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Nej.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det var så länge sen så länge sen...
Kan du kasta macka?
Klart.
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nä.
Vad har du med dig in på bion?
Gärna en vän eller en make.
Vem var din favorit lärare?
Herregud. Jag är på väg in i medelåldern, jag minns inte sånt.
Har du någonsin dejtat någon av en annan ras?
Vadå, en hund? Nej jag är inte lagd åt det hållet.
Vad har du för väder?
Mörker.
Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Tror inte det.
Har du en blogg?
Jo.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Engelska?
Gillar du att flyga flygplan?
Nä inte direkt. Men det går.
Vilket peronlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Såna som min man har.
Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
Öh nä?
När sov du senast på golvet?
Minns inte.
Vilken är din favoritdrink?
Gillar många olika. Cosmo till exempel.
Gillar du din boendesituation?
Oh I love!
Vilken är din mammas hemstad?
Uppsala.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
6 är bra.
Äter du frukost dagligen?
Ja men bara på morgonen :P
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Olika.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nä jag var ordningssam.
Vilken är din favoritfrukt?
Kan inte välja bara en, gillar fruktsallad.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Ja.
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
35.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Rätt så. Ibland. Eller jag vet inte.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Maken.
Tror du att Gud är man eller kvinna?
Vet du, jag bryr mig inte.
Vad var det senaste du åt?
Den där pajen.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Tror inte det spelar nån roll.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Vet inte, dom tyckte väl det var fint. Om jag hade blivit en kille skulle jag hetat Christoffer.
Gillar du senap?
Ja. Mer än ketchup.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Hemligt.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nä.
Sover du på sida, mage eller rygg?
Ja.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Kommer inte på nån bara sådär.
Har du någonsin köpt något från eBay?
Det har jag gjort.
Tycker du om att krama folk?
Jag är en riktig kramare.
Skulle du säga att du är trendig?
Ja det skulle jag. Med en personlig twist.
Äger du en digitalkamera?
En trasig en.
Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt hur skulle du reagera?
Meddela att jag är gift.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Kirsten Dunst. Meg Ryan. Dottern till polisen i Morden i Midsomer.
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Han Solo.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja det gör det nog.
Vilka böcker, om några har fått dit att gråta?
Hur många som helst!
Tycker du att du är attraktiv?
Ibland.
Vad är du allergisk mot?
Inget.
Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Orkar inte...
Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Inte det minsta.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Har jag ju svarat på.

Påse 3

Eller mjae, paket. Med posten. Vilken tur att jag fyller år snart!

!

Gud i brallan, jag ska ju till frissan i morgon!

*dansar krigsdans*

Påse 2

Minns ni Cheap Monday-kängorna? Idag lunchdatade jag med söta Linda som har butiken Doris i Skellefteå. Fick mina pjuck, dom kommer att göra sig sååå bra i vår. Vi var så trevliga båda två att vi bestämde oss för att ses igen framöver och ta en fika.

Notera att jag fick mina skor i en Svenskt Tennpåse. Det är såna detaljer som gör det där lilla extra.

Angående dojorna: det var en båt som sa till en annan vad du var stilig...
Påse 1

Innan bloggfestandet smet jag in på Hökens gata och till Wardrobe Stockholm. Hade inte varit där tidigare och nu kände jag att det var läge att krama på Ida lite efter hennes generositet. My legs owed her, så att säga.

Jättefin och fräsch lokal, fullt av jättereiga kläder, en mycket go och trevlig Ida såklart. Ingen kan anklaga mig för att jag fick med mig en påse därifrån. Den var ju så liten.Ida undrade förresten vad som hänt med mitt förbud att beträda butiker. Eftersom jag befann mig i en var det lite svårt att förneka något. Förbudet måste helt enkeltbara glidit av mig. Jag ser ingen annan förklaring.

Ge er iväg till Wardrobe och fynda fint till fantastiska priser. Eller invänta vårens godsaker. Jag provade världens finaste skinnjacka!

Plugghäst 2.0

Jag sitter alltså hemma och studerar idag. Har börjat en distansutbildning den här veckan som heter Web 2.0 - teori och praktik. Ska bli spännande. Och intressant. Och helt nödvändigt tror jag för att hänga med jobbmässigt, och även privat, vad som händer på nätet nu och i framtiden. Vi har en egen blogg på kursen *skrytsamt*. Och jag har redan blivit igenkänd som Linda K *mallig*.

Nu sitter jag och komponerar ihop en liten rapport om mina erfarenheter av web 2.o, vilka sådana webbtjänster jag använder och hur jag ser på nyttan med 2.0. Och det schysta är att jag faktiskt pluggar när jag bloggar. För bloggning är del i web 2.0. Guu vad kul det är att studera!

Hemmajobbardag

Och tack för det, för även om det inte blev alltför sent för min del känns det välbehövligt att sitta i pjamas och morgonrock rätt länge idag.

Naturligtvis var det jättekul igår på Tjuvlyssnatfesten. Fullt av kända och okända ansikten. Vin och tilltugg (fast jag kunde inte äta ett enda tilltugg efter de enorma portioner jag Sara, Sandra och Viktoria fått i oss på Ljunggren innan). Jag är inte direkt hänger-ute-på-coola-ställen-varje-helg-typen, så det kändes ultimat att mingla runt med ett (två, tre...) glas vin på Weekday bland alla människor och alla kläder (ja, kläderna hängde framme!)

Drar mig till minnes följande ansikten (säkert var det fler men min hjärna är lite ljum):

 • Hedgehog - ja henne såg jag nästan hela tiden. Väl medvetna om våra listplaceringar kunde vi riktigt känna hur respekten för oss i lokalen liksom dallrade. Inte många vågade komma fram. Vi var coola.
 • Viktoria. Som var där som Viktoria. Jättekul att ses.
 • Sandra. Också kul att ses.
 • Lindisen. Hastigt och lustigt. Jag var ju tråkmåns och skippade efterfesten, hoppas det var kul!
 • Anna. Jag vill också ha mage!
 • Malin. Jag vill också vara mammaledig!
 • Kerstin. Åh vad kul! Vi bara flirtade med varann hela kvällen :D
 • Mia. Jag fick min utlovade kram :)
 • Peter. Skål :)
 • Sessan. Hej igen!
 • Mimo. Hej hej!
 • Hanna Fridén. Kom aldrig riktigt fram till henne. Det är hon som gjort det coola omslaget till Tjuvlyssnatboken.
 • Sigrid. Helt omsvärmad av tonårsflickor hela kvällen. Jag beundrade henne bara på avstånd.
 • Galmourprinsessan. Hon hade ingen aning om vem jag var och frågade lite i förbifarten bloggar du också eller? Talk to the hand svarade jag. (Nä det gjorde jag såklart inte, förlåt. Hon kan väl inte rå för att hon inte upptäckt mig. Än.)
 • Fredrik Virtanen. Han som ut som...vanligt.
 • Ja just ja, hälsade visst på nån Daniel (eller var det David?) också. Han vann visst nån sångtävling på tv?


Tack Damon och Gloria för en kanonkväll!


onsdag, januari 17

I´m off

Vi ses kanske ikväll? Jag är hon i grå klänning.

Från piercing till amning

Kampen går vidare! Först var det tatueringar. Sen piercing. Nu amning. Och amputering! :D

Men vart går gränsen för vilken hänsyn man ska visa andra? Vad människor äcklas av är ju högst individuellt, det ser man ju inte minst på amningsdebatten i media just nu. Ska man avstå från att amma för att många tycker att det är äckligt? Ska överviktiga tvingas banta? Ska anorektiker inte få visa sig i badhuset? Ska homosexualla inte kyssas offentligt? Får man vara ful? Får man ha kort kjol? Är silikonbröst också tortyr? Får man vara skrämmande snygg? Får man ha talfel? En del förstår inte skånsk dialekt, ska den arbetas bort? Får man sminka sig väldigt mycket eller inte alls? Får man vara feminist fast det skrämmer en del? Får man vara väldigt blek på sommaren eller bita på naglarna? Får man ha ful frisyr eller vara omodern? Är det okej att inte färga håret om man är gråhårig? Eller att ha amputerade kroppsdelar?

Dagen eloge

Går till min kära kollega som nyss tappade sin mobiltelefon i hissen. Den gick i kras och den lilla plattan med knappar åkte ner i hisstrumman!

Nu tycker ni att jag är en elak människa som skrattar åt mina medmänniskor. Men inte alls. Det var en jobbmobil och den var redan lite trasig (Yes-knappen funkade inte, lite problematiskt. När jag tänker efter fattar jag inte hur hon svarade i den?) Nu har hon ännu större anledning att få en ny!

...och hon skrattade själv åt det.

Någon undrade...

...hur det blir om man fyller i enkäten på flera olika bloggar. Här är ett svar från Mahir:

Svaren från enkäterna kommer att behandlas på ett par olika sätt. Vi kommer dels att slå ihop alla svar som är generella frågor och alltså inte ta med frågorna som rör en specifikt blogg. Dessutom kommer vi att dela upp de deltagande bloggarna i olika kategorier och ta fram statistik för respektive kategori. Om en person svarar på flera undersökningar kommer hennes eller hans svar att räknas med flera gånger. Detta är något som vi tyvärr inte kan förhindra i den här typen av undersökning, men däremot är vi medvetna om problemet och räknar med en viss felmarginal i statistiken.

*saknar ord*

Se detta framför er: ett möte som varar hela dagen. Ett möte om blanketter. Jag upprepar: blanketter. Ett heldagsmöte om blanketter. Som jag ska medverka i.

Tur att det är partaj ikväll, annars hade jag kanske gått under i pur falnande livslåga.

PS. Jag vill ha en egen blankett. Den ska heta Linda K och den kan man fylla i om man vill mig något. Vad som helst. Önska en trevlig dag. Be om ett lån. Anhålla om ett boktips.

UPDATE: Jag behövde bara vara med på förmiddagen! Var nog ändå inte så behjälplig. Blir bara irriterad på all seg byråkrati och att det inte finns några klara riktlinjer för nåt utan alla får göra fritt som dom vill och därför finns det en miljon olika mallar som ingen är ansvarig för men dom ska finnas där med omöjliga benämningar bara för att. Dessutom är jag hungrig!

tisdag, januari 16

Bittra sanningen

Konstaterar att jag aldrig någonsin ser början på Grey´s anatomy. Faktiskt sällan första halvtimmen. Maken spelar kvällstennis och det är alltid jag som nattar sonen då. Som av en händelse är han ofta seglivad på tisdagkvällarna. Vill småprata. Har lite ont nånstans. Måste ha en vällingflaska.

Men det gör mig egentligen inget. Man missar inte så mycket om man går miste om halva programmet. Det går alldeles utmärkt att komma in i handlingen och fatta vad som har hänt och hur det går.

*host host harkel urk*

Ursäkta, jag fick russin i halsen. Jag såg just en mamma på tv som ammade sin dotter. Som var åtta år.

Vill du vara med?

Mahir undrade om jag ville vara med i en undersökning om bloggläsare. Klart jag vill. Om du också vill kan du klicka på bilden till vänster och svara på några frågor.

PS. Två av frågorna är mina egna. Gissa vilka!

Från tatuering till piercing

Som alltid blir det lavinras med svar på såna här inlägg. Jag kan inte låta bli att roat spinna vidare på den stackars tatuerade flickans funderingar och publicera ännu ett svar. Vi har ni kommit in på piercing nu...

Jag, och säkert många andra, blir fysiskt illamående av sånt. Om man visar operationer, obduktioner eller tortyr av annan art på TV är det tillåtet för mig att blunda, vilket jag faktiskt gör. Men vad skulle den piercade bibliotekarien tycka om att tanten som kommer och frågar var deckarna står blundar vid åsynen av hans/hennes alla olika perforeringar? Naturligt vis skulle han/hon bedöma mig som intolerant och mossig.

HA HA HA! Min galna yrkeskår i ett nötskal?

Hur Stockholmsk?

Hittade testet via Magnus. Shit, inte visste jag att jag var så huvudstadisk! Jag som är född och uppväxt på landet.

Urstockholmaren
Shit alltså, du är så Stockholm att man blir rädd. Men om du inte taggar ner lär du bli en magsur rättshaverist också. Oss emellan - försök ha lite mindre attityd, så cool är du ändå inte. Det skadar faktiskt inte att stanna upp och hjälpa en turist att hitta rätt i storstadsdjungeln.


Vad är ni då?

UPDATE: jaha alla verkar ju bli urstockholmare. Enda alternativet?

Och på tredje plats...

Jag tar en egotripp.

Nytänk

Jag har bytt mantra. Från Jag behöver till Jag har. Ska prova det under dagen och se om det funkar. Gör det inte det byter jag till Jag får inte!

UPDATE: Man kan också låta ord gå över i handling. Maken föreslår med jämna mellanrum att jag ska låta honom ta hand om mina kontokort. Men jag har separationsångest.

Bleka ben

Truddelutt! *hyllningssalut med trumpet*

Det var länge sen jag hade ett bekvämare par strumpbyxor på mig. Dom sitter som en smäck. Och så gillar jag färgen jättemycket. Har alltid känt mig typ blekfet i vita strumpbyxor, men dom här är perfekta. 40 denier, så dom känns inte genomskinliga och är samtidigt inte så tjocka att det känns som man har en centimeter bredare ben.

Detta har jag Ida att tacka för. Skynda skynda till Wardrobe Stockholm och investera!

måndag, januari 15

Sökes

Jag vill hitta en bättre begagnad snygg lagom sliten skinnväska med lång axelrem. Jag vet inte riktigt hur den ska se ut än. Den ska vara stor! Den kan vara nästan vilken färg som helst. Jag vill fynda den på någon obskyr liten second handbutik där den står i sin ensamhet och väntar på mig. Gärna till ett förmånligt pris.

Vill ha och vill ha. Har inga planer på att överge Bruno. Men vill ha.

Men orka

Jag vet inte om man får egentligen, men jag kan inte låta bli att (lång-)citera denna förfrågan på en mailinglista jag är med i. För att jag nästan undrar om personen menar allvar?

Jag har under senare tid börjat fundera kring en fråga av personlig estetisk art som samtidigt kan ha inverkan på mitt framtida yrkesutövande. Saken är den, att jag funderar på att skaffa mig en tatuering (jag arbetar själv som bibliotekarie).

Eftersom man vid arbete i en informationsdisk skall vara representativ och prydlig, har jag kommit att fundera över huruvida det finns någon slags policy på chefsnivå på landets bibliotek, att man exempelvis väljer att i första hand inte anställa unga bibliotekarier som har en (eller flera) tatueringar och/eller har piercingar.

Framför allt undrar jag vad andra människor i branschen har för uppfattning om huruvida jag försämrar mina framtida chanser till anställning, om jag exempelvis råkar ha ett motiv tatuerat på insidan av höger underarm...

Personligen anser jag att det bör vara högt i tak såväl bokstavligt som bildligt på våra svenska bibliotek, och att såväl besökare som personal bör representera ett tvärsnitt av Sveriges befolkning ur såväl köns- som klass- och kulturellt perspektiv. Om det finns någon slags policy (eller oskriven regel) kring frågor som dessa, vore det snällt om någon initierad hade lust att berätta detta. Om det saknas en policy, är väl följdfrågan, om det inte borde skapas en?

UPDATE: Och här kan man läsa mer om crazy librarians.

The more the merrier

Linda och Sara tänker mysa på Ljunggren en stund innan Tjuvlyssnat-festen på onsdag. Vid sju. Bruno och Elgin kommer också. Vill du - så är vi där!

Fuskrea

Vad är det för lurendrej? Tag tre betala för två? Det är ju inte rea, det är fusk. Och såklart den billigaste gratis. Eftersom man ju alltid hittar två dyra och en billig. Nä nä, den gubben går jag inte på. Nån mer gång...

En bibliotekarielista

Anna hittade en prima lista som jag snor rakt av. Tack tack.

När skaffade du ditt första bibliotekskort? Tidigt, hängde rätt ofta på biblioteket efter skolan så där nördigt i mellanstadiet. Lånade drivor med böcker till mig och min bror.

När kramade du en bibliotekarie senast? Har kramat mig själv rätt mycket senaste veckan, men det kanske inte räknas? Vill tro att jag kramade om nån kollega förra veckan också.

Vad sa du senast till en bibliotekarie? Hojtade just Morrn morrn till en kollega.

När var du på bibliotek senast? Är i ett nu. Ska till ett annat efter jobbet och försöka låna om en bok som jag inte läst klart men som det bara är tvåveckorslån på. Vilka är oddsen?

Vilka bibliotek har du varit på i år? I år? Jobbets. Biblioteket i mitt lilla centrum. Hade jag besvarat listan 2006 hade listan blivit myyyyycket längre.

Hur mycket böter har du fått som högst? Inte mycket, nån tjuga max. Om ens det.

Vilka låneböcker har du hemma nu? Älskad, saknad av Joyce Carol Oates (det är den jag måste få låna om) och hundra barnböcker.

Hur många lånekort har du? Tre tror jag.

Längsta tid du struntat i att lämna tillbaka en bok? Nä sånt klarar inte jag, tycker det är jättejobbigt att vara försenad och ha skulder och sånt (kusin U, du ska få adventsbarnpengen nästa gång vi ses!)

Älsklingsbibliotek? Vad svårt. Det finns ju många coola och vackra, sen finns det fula (läs biblioteket i mitt lilla centrum) men som ofta har det man letar efter. Det är som med färger, jag kan inte välja en favorit, jag älskar alla!

Älsklingsbok att låna om? Det ska vara böcker till sonen då. För jag läser inte om böcker, fattar inte vitsen. Har man läst har man läst. Det finns alldeles för många olästa böcker i världen för att jag ska ha tid att läsa om redan lästa.