fredag, februari 29

Njuter min vinst

Provsmakar lite på den goda.

Black celebration vs Elin

I want to take you
In my arms
Forgetting all I could´t do today

Black celebration
Black celebration
Tonight

UPDATE:

Vad jag drömt om dig
lilla Elin mjuk som sommarns vind
Söt som socker strut
med brun och fjunig kind.
Under alla århar jag burit med mig drömmen
drömmen om Elin
leende under en blommande lind.

Den hjälper inte mot alla finnar men den är bra

Det köster ju inget å önske sej... så jag önsker mig Swank-blusen från Acne.


Bananens väg på helleberget

Det här är intressant. Igår handlade mannen mat. Och konstaterade att han fått med sig en dålig banan hem. Den vill vi inte ha, sa han. Jag antog att han slängde den. Men nej, han la den på diskbänken. Föga förvånande, eftersom han ofta placerar saker på nån slags mellananhalt innan de når sitt mål. Varför ställa in disken direkt i diskmaskinen när den kan stå i diskhon en stund först, typ.

I morse när jag gick upp låg bananen kvar.Jag valde att ignorera. Maken skulle ju vara ledig med barnen idag och då ha gott om tid på sig att placera den gamla frukten rätt.

Nyss när jag kom hem kunde jag konstatera att så icke var fallet. Han hade icke funnit tid! För, hur kan man inte lägga märke till något så stort som en banan (storlek medium) som tar upp en avsevärd del av en köksbänk?

Jag låter den förbli liggande och följer med spänning fortsättningen. Tänk om den ligger kvar efter helgen!? Hoppas nästan...
UPDATE: Den börjar nästan kännas som en familjemedlem...

Kärlek

Kärlek är när maken ringer och frågar om han ska hämta mig vid busshållplatsen.

Ja tack!

Busshållsplatsen ligger för övrigt bredvid ett sjukhus. Sonen förklarade för mig när dom plockade att upp mig att Jag trodde du var där för att plocka ut bebisen.

Han tycker att den kan komma nu, lillebror eller lillasyster. Ja gbörjar bli benägen att hålla med.

Rememba rememba rememba

Glöm inte att titta under kökstrappan när jag kommer hem. Nån har levererat nåt dit under dagen!

Dagens önskeoutfit

Jamen så hääär skulle man väl vilja spankulera i vårsolen!


How?
Here´s how!

Dånar

Kan det vara så att människors dumhet växer i takt med min mage? För inte kan det vara mitt tålamod som minskar?

Forskare: Det här fungerar inte!
Jag. Det fungerar bra för mig. Har du provat det här och det här?
Forskare: Det funkar inte!
Jag: Då kan jag nog inte hjälpa dig, du får kontakta Servicedesk.
Forskare: Det fungerar inte för mina kollegor heller!
Jag: Som sagt, kontakta Servicedesk.
Forskare: Är det inte märkligt?
Jag: ... kan inte vattnet gå nu...

Något för behagen

Här får ni något att skratta åt: amningstop!

Tro mig, det finns inte ett uns av lyxkänsla över en sådan. Det är en pur nödvänighet som kan jämställas med tops (inte rosa för det är lyx), tandkräm och nagellalcksborttagning.

Blir så bra så under Odd Molly-koftan!

Beklagar

Gud vad jag är rolig idag då! HA HA HA HA!!!

Inte.

Tänker jag alls nu för tiden?

Idag har jag med mig typ en potatis och keso till lunch. Hann inte tänka så mycket för jag var tvungen att hänga en tvätt i morse som jag inte orkade vänta ut igår. Men det ryktas att tårta är på gång på jobbet. Både för- och eftermiddag? Damn!

Annars sitter jag mest och undrar hur jag tänkte jobbmässigt? Jorå men visst jag jobbar fram till mitten av mars, inga problem! Trodde väl i och för sig inte att jag skulle utvecklas till en pensionärsliknande krympling med krampor här och smärtor där.

UPDATE: ja visst, det är 29 februari idag också. Det inträffar ju inte så ofta. Också en anledning att äta mycket tårta. Hurra hurra hurra hurra för skottdagen!

torsdag, februari 28

Jäkla unge

Maken kommer hem från kvällens veckomathandling. Sonen skrålar och vill hjälpa till att plocka upp. Jag är kvar i fåtöljen.

- Mamma, vill inte du hjälpa till?
- Jo men jag har så ont i ryggen...
- Men du kan väl försöka iallafall?

Tål att tänkas på

Ska jag resa mig och hämta nässpray trots rygg som känns helt söndertrasad, eller ska jag sitta kvar i fåtöljen och andas genom munnen?

I´ll let you know.

Translation: Should I stay or should I go?

Tack Grosessan

Idag såg jag en gravid tjej på stan som såg så himla fräsch ut. Vippande hästsvans, sjal, cool tisha och ett brett bälte under magen, jeans och högklackade stövlar. Där satt jag i mina Reebok och pustade... Men sånt här fint beröm från Grosessan har hon iallafall inte fått, pilutta!

Ser ni helheten?

Snyggt va?

Så här kan vi inte ha det

Jag har på tok för många kavajer! Hjälp mig!

Broderi brodera


Anna hade den finaste blusen på sig idag. Från Indiska. Broderier är helt klart en fullpoängare! *Flinar och tänker på mitt linne*

Gillar förrestens Saras förslag att själv brodera nåt på en blus. Varför inte det hon föreslog: You say linne, I say fuck you.

Fick ta t-banan tillbaka

Knallblå himmel och sol. Hade precis för mig att det fanns en regel som sa att man inte behöver återvända till jobbet när vädret är så. Hm, måste leta upp var jag läst det någonstans...

För jag hade lätt kunnat flanera runt på stan med min lunchdate några timmar. Nej det hade jag ju inte (bäckenet bäckenet...), men vi hade kunnat ta många fikapauser. Och klämt på tusen plagg, sedan hundra och åter tusen. Röra bara. Tyg är ju så skönt.

Rör på mig

Optikern - see you in a littella bit!
Anna - you and me på plan 3!

En räcker, tack

Om det är något jag tycker är jobbigt så är det känslan av dubbelhaka. Jag har den känslan nästan konstant nu för tiden. Man kan vara tjock på många ställen men under hakan är nästan värst tror jag.

Nåja, jag tänkte amma bort den.

Magen ställer till det

Ibland blir det extra tydligt. På morgonen på väg till dagis hjälper maken sonen med stövlarna. Sonen brukar då pilla sin pappa lite mysigt sådär i håret. I morse fick jag också begära assistans för att få på mig mina Reebok. I utbyte mot att jag också pillade i håret förstås.

Fick med mig bilen till jobbet. Parkerade smidigt och fint. Men fastnade sen med magen mellan två bilar...

Därav den våta fläcken på dagens tisha.

onsdag, februari 27

Sui for me

Jag kan lika gärna gotta mig i min synd. Fy mig, men jammi den här:

Hormonbombad

Jaha, jag är nu officiellt försvarslös mot allt vad hormoner heter. Eller vad det nu är som spökar. Kom ut ur duschen och in i sovrummet. Tänkte: jaha vad ska jag ha på mig i morgon då? Och började storgråta. För att det gör ont överallt. För att jag är gravt otymplig. För att jag älskar sonen så mycket. För att det finns barn i världen som far illa. För att jag bröt mot köpstoppet. För att jag inte kan ha jeans.

Allt sånt. Jag längtar tills det är över.

När börjar det?

Ok, jag är redo för pyjamasparty!UPDATE: Det har börjat! Och jag är fortfarande vaken!

Bot, ave Maria och hela skiten

Som någon slags botgöring gav jag mig på att städa och möblera sonens rum. Jättesmart tänkt av kvinna i nionde månaden. Nu är det fint iallafall. Jag mår illa och är helt ledbruten. Och fortfarande lika skamsen.

Inte mer än människa

Ljuga för läsarna på julafton 11 dagar för tidigt? Nej! Rakryggat yppa sanningen? Ja!

Jag klarade det inte. Jag gjorde det. Jag bröt just mitt köpstopp.

*skäms*

UPDATE: Men jag skäms inte utan ett leende.

Naket och kul


Ha ha ha ni ser väl Californication? Ha ha ha!

Ninna ninna ninanna

Sonens boktips på rean:

ABCD av Inger och Lasse Sandberg
4 Bamseäventyr: åker till månen, i vilda västern, och sjörövarna, och lejonet
Nicke Nyfiken på sjukhus av Margret & H A Rey

Shape up!

Nej nu slutar vi obsessa över ett dött ting! Slutilut. Nya friska tag.

Men jag är inte ensam om att vara odräglig. Sonen kan rätt bra han också efter att ha varit hemma från dagis ett par dagar. Just nu ser han på barnpogram, men snart ska jag hävda min rätt och titta ikapp på några Californication-avsnitt.

Kanske lunch först?

Kan ingen bara lappa till mig?

Ha överseende med detta

MEN AAHHHHHH DEN ÄR SÅ FIN JAG VILL HA DEN JAG VILL HA DEN JAG HAR DRÖMT OM DEN I NATT OCH TRODDE ATT JAG HADE BESTÄLLT DEN NÄR JAG VAKNADE I MORSE OCH NU SER JAG NÄR JAG SKRIVER MED VERSALER ATT HADE KAN BLI ADHD (NÄSTAN IALLAFALL) OCH JAG LÄSTE JUST EN INTRESSANT ARTIKEL OM DET I SVD MEN HUR SOM HELST JAG VILL HA DEN JAG VILL HA DEN JAG VILL HA DEN NU LÅTER JAG SOM SONEN I LEKSAKSAFFÄREN GODDAG!

Rapport från en morgonrock

Sonen är rostfri feberfri idag, men det ska ju vara en sån dag innan dagis tar emot igen. Så vi håller oss hemma. En dag som gjord för bokrea. Till honom såklart! Själv ska jag dreggla i mitt inre efter Sui:n.

tisdag, februari 26

:*)

Smickrad. Av nästan Chloe Sevigny! Cool tjej hamnar på cool lista!

Blanda vilt

Ibland händer det. Man gör en fruktsallad och lyssnar på Dolly Parton väldigt högt samtidigt. Jag hann med Nine to five, Islands in the sun stream och halva Jolene.

I salladen?
1 banan
1 äpple
1 päron
2 (!) apelsiner
2 kiwi

blandat.

Eftersom jag dumpat Grey´s anatomy

Maken är besviken på mitt tv-tittande, och då speciellt vad gäller serier. Han ser en drös. Jag somnar vid halvnio. Jo, jag ser House. Men det räknar han inte. Dessa är hans krav:

Flight of the Conchords
Big love
The Tudors
Entourage

Den första kollar jag på nu. Den sista bara vägrar jag.

So Sui me!

Aj aj aj aj aj ja ja ja! Ett sånt här linne med knyt bak har jag suktat efter sen, sen sen... jättelänge. Ont det gör ont. Men det går?

Net a porter, för dom som inte har nån skam i kroppen.

Jag är ball, jag är kall, jag står pall...

Lagom räcker

Jag förundras och är lätt uttråkad på samma gång. Det här med att låta bli plånboken en månad. Det gör verkligen susen för just plånboken. Ingen är mer nöjd än jag. Men. Det är rätt långtråkigt också. Det händer ju ingenting. Är det det som kallas för terapi, tro?

Tänker på dom man läst om som gör ett års uppehåll. Som inte fikar eller lunchar på stan, som inte köper kläder till sina barn. Här får ordet överdrift en mycket tydlig innebörd.

Nä, en månad blir så bra så. Sen ska jag försöka att inte löpa amok utan fortsätta på ett någorlunda hälsosamt spår.

Jag sa försöka!

Försökte iallafall

Jag kommer numera sällan i kontakt med mina nedre regioner. Då menar jag allt nedanför magen. Det är bara deprimerande att skåda ditåt. Men idag fick jag av en händelse ändå syn på mina vader. Och insåg att här krävs en ordentlig rakning.

Det som sedan utspelades i duschen skulle troligtvis orsakat skrattstorm på You Tube om jag haft en kamera med mig. Vig som en flodhäst krånglade jag runt på golvet och försökte komma åt. Tänk er att inte nå sina ben!

Nu svider vaderna, så en del måste jag ha kommit åt iallafall. Lite hår, lite hud...

Jag hjärta lampor

Jag älskar lampor! Så när Anna och Var dags glimtarn visar sina favoriter måste jag göra det med. Fast jag kan förstås inte nöja mig med tre stycken...

Det är...

Vit klotlampa i hallen, begagnad grej
Grön klotlampa från Svenskt Tenn i arbetsrumsfönstret
Sånt där guldjox man kan köpa bland anant på ROOM och sno runt en glödlampa, övre hallen
Norm 69 i vardagsrummet
Loppisfyndad lampa i arbetsrummet
Kartells röda i vardagsrummet
Vi blir större om du klickar på oss.


I can... ja du vet

Om någon har en tjej med skidklädsbehov har jag lösningen. Bon apetit!

Visning

Det var ju hos Jessica jag fick syn på vågar-nästan-inte-nämna-ordet-längre. Bad om en visning, och här är den. Nu ska jag ännu mer ha dom!

Dessutom har min kära bror hissat dom, det avgör saken.

Tomato tomejto

Det är alltid kul att komma med i andras inlägg. Det här var extra komiskt tycker jag.

UPDATE: Men farao! Två gånger har jag nu klickat på "4 kommentarer" på bilden. Koo-koo?

Ok jag visar min

Nu har jag visat sonens nallar, Anna har visat sin. Så, här kommer min! Han kommer från Dublin och heter Thomas Brun, efter varuhuset han köptes i.

Nu får du visa din nalle!

Halvsjuk son

Sådär ja, hemma och VABar en dag eller två.

...pst, säg det inte till nån, men jag tycker det är rätt skönt.

Böcker går mig förbi

Och här sitter jag medan bokrean passerar. Revy?

Föreslog förresten för maken att han också skulle läsa Att föda-boken. Min lata man undrade om jag inte kunde gula det som var viktigt. Suck.

De e mycke nu

Oj oj, jag springer runt och är journalist och blir alldeles svettig. Var nyss med på mitt livs första redaktionsmöte, kändes mycket proffsigt. Vet inte om jag hinner sluta jobba?

måndag, februari 25

Att se fram emot i veckan

Om tre dagar har jag lunchdate med en sån här dam! Eller är det så här hon ser ut? Om ytterligare några dagar träffar jag den här skönheten och en mycket liten sån här herre. Och hans ljuva moder också såklart!

Lika som bär?

Ha ha ha, jag fick en kommentar om att jag är lik Damon! Jaha ja, vet inte jag tycker vi är bär direkt, men men. Damon, vad använder du? Jag kör blonderingsschampo i kombination med hårspray!UPDATE: Ooohh, Sicilia har fått upp ögonen för likheten och hotar att hångla upp mig!

UPDATE II: Detta blev hux flux... GISSA DEN TREDJE! Och vem om inte Kramer!


Because he´s worth it

Febrig halsontig unge ska skämmas bort. Älskling, titta vad mamma hittade, helikoptern!


Oansvar!

Kom att tänka på ett ytterst obehagligt reklaminslag på tv för ett par år sen. När tanten som sitter i kassan på ICA/Konsum eller var det nu var öppnar en kunds creme fraiche och slickar i den. Och sen har creme fraiche på överläppen som hon försöker slicka bort.

Men hur tänkte dom då? Vad ville dom få fram? Att deras creme fraiche är så god att främlingar kommer att stoppa tungan i den? Ja då är jag ju jättesugen på att köpa den!


Insåg dom att dom skulle komma att ge känsliga peroner men för livet när dom spelade in det? Jag ser henne än idag framför mig och jag ryser.

88

Vill ni höra något galet? Jag räknade just, och jag har sålt 88 plagg/väskor/skor/stövlar på min bloppis. Är inte det ganska mycket? Föreställ er vilka ytor som frigjorts hemma!

Tack alla som shoppar, ni sponsrar bland annat vårens coolaste glasögon som jag nu känner att jag håller på att tjata ihjäl mig om!

Kommer krypande...

Ni som tycker förlossningssnack är otäckt kan ju skita i det här. Å andra sidan tycker jag inte det är nån dans på rosor heller. I morse började jag bara sådär gråta när jag läste boken om en kvinna som beskrev sin förlossning. Inte för att det var vackert eller häftigt. Utan för att jag fick en sån tydlig flashback av hur det var. Hur det kändes. Guld och gröna skogar är väldigt avlägset, låt mig säga er.

Alla säger att man ska möta smärtan och tycka den är häftig. Och jag vill bara lägga mig ner och gråta. Hade världens panik första gången, fick gå till BB Stockholm och prata med personal innan. Och det gick ju... bra. Men jag lovade att aldrig göra om det. Och nu verkar det som jag glömt bort det löftet?

Det är lätt att intala sig att det går bra och det är ingen farlig smärta och att det kommer ju en bebis. Men i morgonens flashback insåg jag att det är inte riktigt så det kommer att kännas när jag väl är där.

Skit, måste jobba på det här.

*dansar, som bara en höggravid kan*

Oii oii! Jag kan hämta ut och betala brillorna den 10 mars. Jag slipper dessutom ta mig in till stan och lämna tillbaka de lånade bågarna idag utan kan vänta tills det är synundersökningsdags. God service!

Fortfarande ren!

PS. Inom loppet av en månad kommer jag att ha varit otrogen mot både min frisör och min optiker. Vad kommer härnäst?

25

Härliga datum! 25 februari, lön och köpstopp. Det klingar så fint. Om jag vore Sara skulle jag skrivit en sångtext på temat. Sara - komponera gärna något!

Allvarligt talat, det känns faktiskt riktigt bra. Är stolt över mig själv. Hoppas bara det funkar att förhala betalning av nya glasögon. Annars kommer jag frenetiskt hävda att det är en direkt nödvändighet. Ni vill väl att jag ska se tangentbordet!?

UPDATE: Och det är klart hon levererar!

Och vi ska köpa ingentiiiing
på vår resa genom stoppet,
vi ska färdas utan pååååsar
mot den tiioooondeeeeeee

Vår på SL

Syren, bringar det inte fram vårkänslor så säg? Och så höjer dom priset den 1 mars också. Men menar att det fortfarande finns lika mycket räls, vagnar och bla bla bla tillgängligt.

Då undrar jag, hur blir det med bussj**larna som kommer försent eller inte kommer alls, utlovar ni en fortsättning på det också?


söndag, februari 24

Känner mig inte ensam

Sonen ligger ovanpå maken i soffan, klappar pappans mage och konstaterar att Pappa du ska också få en bebis.

Nalliarna

Oj vilken helg, måste vila ikapp en stund. Sonen har två nallar som måste vara med jämt när det ska sovas. Det är Nalli och Lilla Nalli. Nalliarna även kallade. Gunåde om han vaknar mitt i natten och inte har båda hos sig. Då får man småsvärandes gå upp och leta tills dom förenats alla tre igen.

Kan jag köpa dej?

Några små nyheter i shopperiet. Med känsla för sommar!

:O

Ibland träffar man människor som är så otroligt olika en själv. Jag gjorde det idag. Det var intressant och ganska skrämmande. Att jag kan ha en liten del gemensamt med en person men så fruktansvärt mycket som skiljer åt samtidigt. Och jag undrar: hur hamnade jag här? Varför anade jag inget?

Erfarenheter berikar. Eller nåt.

Den fattas mig


Irritationsmoment. Det fattas en. En enda. Var sjutton håller 10 mars hus?

Helst skulle jag vilja byta ut några genomskinliga mot ett par färggrannare också.

En igelkotts betraktelser

Ha ha ha, jag har blivit drömd om!

Kan vi inte ååååka snart?

Jag ska inte utveckla detta, för makens skull. Men vad är det med män, toaletter och tidningar egentligen?

Varför inte läsa på baksidan istället?

Lyssnade på Malin och Patti till frukosten. Malin höll en utläggning om att det bär henne emot att läsa böcker vars utseende (framsidan alltså) och titlar hon inte tilltalas av. Som exempel nämnde hon Nu vill jag sjunga dig milda sånger, Tusen strålande solar och Snabba cash. Patti inflikade att ja men Kollektivt självmord är väl en ganska ball titel?

Shit vad hon missar om hon går på dom premisserna! Jag kan inte minnas att jag någonsin resonerat så, att nä det här lät töntigt, den boken läser inte jag!


Vem är konstig, jag eller Malin?

Mind made up

Om man har bestämt sig, är det ok att säga så här då?

- Hej, jag vill ha dom här. Jag kan till och med tänka mig att frångå min vanliga optiker och skaffa hela kitet här. Men. Jag vill inte ha dom förrän den 10 mars.

Det ska börjas i tid

Igår ringde Louises mamma och undrade om sonen ville komma över och leka idag. Louise bakade rulltårta och ville bjuda.

- Ja, vi bestämde det på dagis, svarade sonen när jag frågade.

Min son har en dejt!

lördag, februari 23

Smiling in love with you

Ska jag rösta på några
ska det vara Caracola!

UPDATE: Diskret tillägg: detta skrevs med ironi. Jag menar, herre.gud. Det skulle vara klänningarna då.

Sonen sa just

Vi får se när bebin kommer ut om det är en kille eller om det är en flicka. Det ser man där kalsongerna sitter.

When in doubt

...or when too big for much else, wear red! Det vankas trivselmiddag med goda vänner. Trivsel önskar jag alla andra också ikväll.

Polly, rösta duktigt på alla festivaldeltagare nu!

Jag motarbetas

- Är vi inte lite fikasugna, undrar jag.
- Jo jag tar gärna en kaffe, svarar maken.
- Men, jag behöver mer än så. Jag vill ha något till kaffet. Ska vi inte ha nåt från nya kondiset?
- Jag ska ju inte ha en massa sånt... Carl, vill du ha en bulle?
- Nä.

Jag får väl gå själv då, för något säger mig att jag inte lever till kvällen utan godsak.

UPDATE:

Jag tar nåt med grädde, ja det gör jag! tänkte jag i bilen dit. Och så var det nästan helt utplockat. Snopen valde jag två kakor och en sån där... ja vad den nu heter.

Lass die sonne in dein hertz

Från att som liten ha försökt gnugga bort fräknarna med aceton har jag nu accepterat och tycker till och med att dom är rätt charmiga. Solade fram några stycken i förmiddags på kökstrappan.

Upprullat

Tittade in på Stockholm Streetstyle, där det bland annat var tema: upprullat. På byxben. Det kan vara jättesnyggt, på smala ben, eller när byxorna är pösiga.

När jag har upprullat känner jag mig alltid förkortad och lite tjockbentare. Och om det är vidare byxor tenderar det att bli mindre snygga knän. Vet inte varför, bara är så.

Men benen på bilden ser ju coola ut. Kanske för att skoletterna var så fina?

Bilden kommer från Stockholm Streetstyle.

Misslyckad

Dom här små koderna man ska fylla i för att kunna kommentera på andras bloggar. Är det bara jag som ständigt misslyckas med dom? Det har blivit ännu värre i och med att magen växer. Inte för att jag inte kommer åt tangentbordet, hö hö, utan för att min bäckenbottenuppluckring satt sig på hjärnan. Den skickar ut så mycket konstiga signaler nu för tiden. Hr den förresten alltid gjort... Men men.

Ibland är det dessutom omöjligt att se vilka bokstäver som ska fyllas i, dom flyter ihop och kan vara enkel-v eller dubbel-w eller i eller j.

Jag får nästan inget spam alls i mina kommentarer, trots att jag skippat den där koden. Snälla gör det alla ni andra också. Om inte för annat så för en rund kvinnas skull?

*viskar godmorgon*

Någonting händer med sömnen. Jag är trött nästan hela tiden, men kan inte sova så bra ändå. Jobbklockan ringer i huvudet på mig fast det är helg. Kan inte somna om så jag tassar/vaggar/gungar upp en stund, tar en kopp the och läser bloggar. Också en ok start på lördagen. Om ett tag ska jag lägga mig och krama på herrarna, när okristlighetens tidiga tid har passerat.

fredag, februari 22

Nånting blått

Jag surfar runt och blir kär till höger och vänster. Nu hittade jag dom här. Yeh yeh girls galensöta ljusblå blomörhängen. När köpstoppet är all är dessa ett löfte!

Alla flickor utom jag

Titta här är den igen. Fruktansvärt söt. Men väl kort?

Fotot har jag lånat olovandes från söta Cecilia.

Jag är en vinnare!

Stolt vinnare av ypperlig choklad håller tacktal:

Tusen tack, ärade domare. Jag gläder mig väldigt åt den fina chokladbiten, men ännu mer åt att ha lyckats trigga intresset för ett knippe skön litteratur hos en spirande ungdom.

Eder ödmjuka
Linda K

Man frågar sig gång på gång

När jag hämtade sonen på dagis hade han ett par av mina strumpor på sig. Jag har storlek 40, han 28. Det är maken som hjälper sonen med kläder på morgonen. Men hur han lyckades med detta?

Linda Tricot

Dom är bara hemma på prov! Måste känna på dom över helgen. Inget är köpt, mind you very much.

Sonens reaktion: Du ser inte så cool ut, mamma.

Har inte fått makens än, men jag gissar: Va? eh? Näää.....

Själv tycker jag dom är så gubbiga att dom blir coolers bandolers.

UPDATE: Tack alla för tyck! Jag uppskattar både hiss och diss-kommenterer. Jag vet att jag har en tendens att välja brillor som inte faller alla i smaken. Precis så var det med mina nuvarande Michael Kors, dom dissades friskt och jag älskar dom.

Det är ju piloter, dom ska ta upp större delen av ansiktet. Det är just det fula i dom som attraherar mig. Jag fortsätter testa under helgen, så får vi se.

PS. Maken hissade!

Too old, too fat


Ebba tycker att jag ska komma och mingla med henne och en massa andra. Jag blir anfådd bara av att tänka på det.

Hej Anna, 15. Tjena Sara, 17. Tjabaläge Maria ...13? Och dom svarar: Goddag tant Linda, vill du inte sitta ner?

Fortfarande sugen


Jaha, hon var ju inte så jättesnygg i dom. Men hon är nog aningen för modellig-in-an Engla-kind-of-way för att passa i såna bågar. Man ska vara mer librarian rough tror jag.

Damn, tjejen på Synsam hade glömt ta dom med sig idag. Kommer dag kommer råd, jag får ta till andra metoder!

UPDATE: jag ser mig i dom i sommar, med såna där töntiga solglas-clips som man kan clippsa på. Attans vad nerd-snyggt. Nå, jag ska väl se om dom passar mig först...

Livin´on the edge

Äter röd soppa (tomat?) med vit Chloéblus!

Tips

Tävla hos Anna, man kan vinna chokelääde!

Se proffset in action

Å ja ba, deletar shoppingerbjudanden och köplockelser på löpande band. Man är väl proffs (sedan 13 dagar...)!

Designsverige.com med 70 procent - ha ha ha!
LaRedoute - lockar mig inte ens i vanliga fall.
Ellos - har man en gång gjort misstaget att beställa (och sen skicka tillbaka) ger dom sig aldrig...
Damernas värld erbjuder Face-smink - men icke.
Och så vidare och så vidare...

En fix

Bäba har redan fixerat huvudet, fick jag veta idag. Kära nån, det är ju fem veckor kvar, vad segt att sitta fast med huvudet så länge. Fast den kan visst av-fixera sig om den känner för det. Gör så, liten, vi har ju tid kvar.

Puss från mamma

Bibliotekarien har läst

Tusen strålande solar av Khaled Hosseini

Är man redan gråtmild och sitter på tunnelbanan och läser ut den här boken kan jag garantera tårflöde. Men äsch då, jag är gravid, allt är tillåtet. Den är om möjligt ännu mer gripande, fruktansvärd och fängslande än Flyga drake.

Att leva i ett land där krig, våldsamt kvinnoförtryck och fattigdom känns väldigt avlägset, det är sånt jag uppskattar oerhört efter att ha läst denna underbara bok. Läs den du också, det är en order!

Jag blåser bort ett tag, syns!

Ge mig ett m!
Ge mig ett v!
Ge mig ett c!

Vablirde?

torsdag, februari 21

:(

En del kvällar är bra och andra dåliga. Ikväll är jag bara patetisk och ledsen. För att jag är dum och trött. Men det går över. Hoppar i säng tidigt ikväll. Så är jag som ny bättre begagnad i morgon!

Påfyllt

Jag har en liten vän som jag kränger några plagg åt. Så, allt smått folk, titta in!

En lampa tänds

Snälla, börja inte kalla mig Einstein nu, men jag tror att jag har kommit på något ganska revolutionerande.

Istället för att få panik varje eftermiddag och tvingas springa iväg och köpa en burk CocaCola light köper jag helt enkelt en stor petflaska med denna dryck som får stå i kylen under veckan.

Tack tack, tackar ödmjukast. Det satt långt inne, men bara man tänker till ordentligt så.

*darrar hörbart på rösten och skakar obehärskat*

Äh, jag vill ändå inte ha nåt! ....

Ska det bli nya bågar tro?

Gina Tricot är verkligen inte mitt middle name. Jag är för gammal eller nåt. Så döm om min förvåning när jag skådade dessa hos Jessica! Typ pilotbrillor fast vanliga. Inte solglas alltså. Lite gubbfulsnygga sådär. Fick en känsla av att jag skulle se ballast i världen ut i dom.

Så jag gick till Synsam. Som inte hade dom inne. Men tjejen i butiken sa att hon hade dom själv. I morgon tar hon med dom så jag får kolla och prova. Sörrviss!

Translation: It´s not Cubus, but it´s close!

Irritationsmoment:

Det finns, företrädelsevis äldre herrar, på mitt jobb som tar sig själva på största allvar men inte respekterar andras professioner. Jag har gått utbildningar i hur man skriver. Poppius och andra skrivarkurser. Jag kan det och jag gör det bra.

Så. Som intranätansvarig intervjuar jag, skriver en nyheter och skickar till de berörda för godkännande. Och får inte sällan tillbaka nyheten helt omskriven. På stel och obegriplig byråkratisvenska.

För att jag är "tjej"? För att jag är yngre? För att jag inte är betrodd? Dom ska bara uttala sig om saken, sen skriver jag det. Fatta.

Skäll

Magnus, nu loggar du omedelbart in på Messengar annars tror jag att du är död!

Oh I wish

Jag självplågar och gottar mig lite i sådant som inte är för mig. Gick igång på klänningar igår. Visst är den här söt? För söt? Mammasöt?

Finns till ett ganska behagligt pris på Glitzy. Där det för övrigt finns en del annat fint också.

Trind?

Apropå trasmattor, mina naglar är ett riktigt sorgligt kapitel nu för tiden. Både på fingrar och tår. Det är bara att konstatera att hjärnan stänger av kvällstid. Det får bli helgens to-do. Naglar. Och trasmattor. I symbios.

Jag har kört med Magic Nails ett tag nu. Det fungerar jättebra. Ett tag. Men sen börjar naglarna dela sig. Kloka människor viskar ibland Trind till mig (inte på grund av mitt utseende, hoppas jag). Ska nog ta och lyssna på det örat.

Så, fråga kolon

Vad behöver jag? Ett kit eller bara det där pensla-på:et?
Faller detta under klausulen Köpstopp, eller är det en sanitär angelägenhet?

Your good friend, Linda K, has just taken a piece of dajm...

Igår eftermiddag upptäckte jag något litet och brunt på tangentbordet, mellan två tangenter. En smula Dajm. Så jag böjde mig fram och... nä, vi lämnar det förresten.

UPDATE: Ja ungefär så här... (Tack, Lindisen :P )

onsdag, februari 20

Matt(a)

Jag hade energiska planer på att gå upp på vinden och leta fram de små trasmattorna. Men all ork rann av. Det får bli en annan dag. Tider kommer och går, men trasmattan den består. Eller så... Skulle dessutom ha tittat lite närmare på ROOM hur dom hade sytt ihop kuddarna. Hm. I morgon åker mattorna fram. Japp. Så blir det. Garanterat. Väl?

Så ska det se ut

Snyggt snyggt snyggt med bdubbelt hårband i kort hår. Åker bums in i inspirationspärmen!

Första andra tredje...

En del av det som inte blivit sålt på I can buy you slänger jag nu ut på Blocket. Lite dyrare förstås. Så passa på, Banana Republik-spekulanter, Kookai-freak och Filippa K-fans. I morgon kan det vara för sent... *dramatisk bakgrundsmusik*

Klänning med skärp!

Det var så kul att bläddra bland fräscha vårplagg idag, jag blev helt till mig trots att jag inget kan ha. Bland annat fanns det många söta klänningar, småblomiga och enfärgade, med smala enkla eller flätade naturfärgade läderskärp till. Så fint! Så ser jag gärna ut i sommar.

Och så var det den där vita spetsklä... NEJ NEJ NEJ NEJ!

PS. Såg också den hajpade blommiga klänningen från Rules by Mary. Men näää! Eller jo, men inte så fantastisk som jag tänkt mig.

Tipsigt

Vi såg många fina kuddar på R.O.O.M. Speciellt de här var riktigt häftiga. Kuddar gjorda av trasmattor! Kanske inget man placerar i soffan, men tänk landstället. Tänk rätt typ av hall. Tänk kökssoffan.

I mitt föräldrahem kryllar det av trasmattor. Min farmor är en hejare på vävstol. Har till och med fått överta den kommer jag på nu när jag tänker efter! Nåja, det får bli på ålderns höst eller nåt. Men trasmattor finns det gott om. Jag är jättesugen på att göra kuddar av några. Bland annat har jag två mindre stycken vit-rosa mattor hemma på vinden, inte helt olika de här på bild.


Jag vill hem och skapa!

Duktig flicka!

En prövningarnas dag. Jag trodde reornas tid var över. Tji fick jag. På Grandpa blev jag head over heels i en ljuvlig vit spetsklänning. Övervägde faktiskt köp, trots att:
 1. jag har köpstopp
 2. jag inte kunde prova den, av naturliga skäl
 3. jag inte ens var säker på att det var rätt storlek
 4. amningsvänligheten var lika med noll
 5. den trots halva priset inte var jättebillig

Mitt vänliga sällskap erbjöd sig till och med att köpa den nu och låta mig köpa den av henne när köpstoppet passerat. Men det kändes som fusk.

SÅ JAG STOD PALL!

Bye bye baby

Jag ska få en bebis. Men jag ska lämna bort en också. "Mitt" bibliotek. Dubbla känslor. Dels känner jag lite instinktivt att hallå, jag brukar fakltiskt göra så och så, varför gör ni sådär och sådär? Å andra sidan tror jag det kan vara jättebra att lämna över till andra som ser med annorlunda ögon på vad som kan förbättras och utvecklas. Och som gör det! Själv känner jag mig mest trött på det nu för tiden *skäms*.

Så, jag adopterar bort mitt kära bibliotek ett år och kommer sen tillbaka med ny lust och nya krafter att uträtta stordåd. Alternativt, jag kommer tillbaka som en urvriden trasa, men uträttar ändock stordåd!

Lindisch schmindisch

Ibland när jag svarar på kommentarer glömmer jag att byta identitet. Men jag hoppas ingen blir förskräckt om I can buy you svarar på Linda K:s blogg, och tvärtom. Båda är jag!


Dagsplaner

Idag tänkte jag...


 • Luncha på R.O.O.M. Och titta runt på densamma. Utan att köpa någonting.
 • Glida förbi Grandpa, när jag ändå är i krokarna. Utan att köpa någonting.
 • Knalla genom Västermalmsgallerian på väg till och från tunnelbanan. Utan där också.

Vilken har snyggast banner förresten?

Patetitsk

Testa det här: spring det snabbaste du kan upp och ner för en trappa i en minut. Snabbt ska det gå! Sen sätter du dig ner. Och lyssnar på flåset. Så låter jag. Sittandes. Utan att ha sprungit det minsta. Jag blir anfådd av att andas.

Och. Jag skulle kunna tänka mig en cocacola nu igen. Jag börjar bli helt odräglig.

Morgonlyx

Från och med nu tänker jag få skjuts av maken till jobbet en eller två dagar i veckan. Ultimat! Så morgonens outfitbild är en i hemmets lugna.

Och Anna är bara ute med hunden. Allt är som det ska.

tisdag, februari 19

Så där som man gör

Jag stod just och stekte pannbiffar och kollade bloggen. Plötsligt dök maken upp och tog ifrån mig datorn.

- Den här tar jag hand om! Fokus ska ligga på maten, ananrs blir det tokigt.
- Hm...morr mutter...

CRAVING


Men herregud, jag skulle kunna döda göra något brutalt för en cola light. Jag har aldrig varit så sugen på det som just nu. Jag törstar ihjäl. Ska jag behöva pallra mig iväg och köpa en?

Ja det ser inte bättre ut. Jag kan väl inte sitta här och avlida heller.

UPDATE: Aahhh...
Worth waiting for.
Because I´m worth it.
Om katten själv får välja.
Merci for being you.

Jippi!

Hej Linda,

Vi skickar dig
ett rec.ex när det börjar närma sig utedag i maj, den blir superfin!

Vänliga hälsningar,
IsabellaJag ska frälsa er alla! :D

Boar lite

Och nu är det ju skilland på mönster och mönster. Här ser vi ett stycke underbart mönster. Som jag tänkte sy ett sånt där "portabelt miniskötbord" av. Som man har med sig i skötväskan.

Värran är militärgrön, en Marimekko. Vagnen är svart. Så, ska miniskötbordet vara grönt eller brunt?

Pop grön

Mönstrat kan ju vara kul. Ibland. På vissa ting. Blommiga klänningar, rutiga blusar, prickiga kjolar och sånt. Men folk som väljer mönster urskiljningslöst?

Vem, jag upprepar, vem! skulle få för sig att köpa en Babybjörn-bärsele i den här färgkombinationen? Vem, jag upprepar, vem! tänker Ahh kul färg, schysst mönster, det kan jag ju matcha till allt. Och vem, jag upprepar , vem! kan kombinera detta mönster med någonting annat över huvudtaget?

Snälla människor, tänk enfärgat, tänk diskreta färger som funkar till det mesta. Ja, tänk helt enkelt.

Jag tittar på det och mår illa.

Mitt spännande liv

Jo, jag blöder näsblod igen.

UPDATE: Min chef kom in och började genast gapskratta (åt min enorma nästuss förmodar jag).

Ego-jag

Nämen...? När vissa bloggare inte gjort sin stämma hörd så här dags blir jag helt otålig... jag har faktiskt ett behov!

Linda goes ny-hippiebrutta

Vida jeans, gladiatorsandaler, stora glasögon. Den mjuka ny-hippiebruttan kommer vi att se mycket av.

Ganska töntigt skrivet, i Metro. Men jag tycker stilen känns rätt skön. Kan tänka mig att glida fram så i vår med vagn i högsta hugg.
 • Vida jeans - check! Har mina smått galna True Religion, visserligen väl låga i midjan men ack så hippie.
 • Gladiatorsandaler - check! Svarta Vagabonderna funkar fint.
 • Stora glasögon - semicheck! Kunde kanske vara värt att investera i ett alternativ.

Testing testing


Ok, kan någon ringa mig på mobilen så jag får se hur det funkar med hands-free?
UPDATE: Maken ringde just (helt ovetande om denna min uppmaning) så nu vet jag att det funkar.

Terror on librarian street

Ja just ja. Bokrea nästa vecka. Och köpstopp. Vilken fel kombination. Jag brukar i och för sig inte löpa amok. Men lite. Fast barnböcker räknas inte, basta!

Jag har inte ens kollat i några bokkataloger. Tror inte att det är någon bok jag måste ha. Och dom brukar ju ligga kvar ett tag, bokarna. Det är förresten alltid jag som står för bokköpen. Kanske läge att skicka maken i år?

måndag, februari 18

Ett smakprov

Det är en smått komisk känsla att sitta i en aula tillsammans med ca 20 andra gravida kvinnor. Och så ska det alltid vara något par som talar om "den mäktiga urkraften och titta på moderkakor och klippa navelsträngar och en jesus".

Jag säger hit med lustgas och ryggbedövning och ta bort allt som är äckligt! Nu ska jag läsa den här boken som chefen för BB Stockholm har skrivit.

Intervju med mig själv

- Linda, du kan väl berätta vad du gör på jobbet?
- Jaha. Ja nu har jag just brutalhostat på gränsen till kräkts i ungefär en kvart efter att ha fått ner nåt i fel hals.
- Och innan dess?
- Då åt jag Dajm och blödde näsblod.
- Tack, Linda.
- Det var så lite så.

MIN passion!

Och så genast - en ny craving! Jag får stilla mig, men denna bok vill jag verkligen ha!

Väskor - en passion guidar bland det stora utbudet av väskor, från lyxväskor till vintage. Den innehåller mängder av inspirerande bilder, väskhistorik och praktiska tips. Lär dig skilja en äkta designerväska från ett plagiat, möt de viktigaste väskdesignerna och trenderna och få svar på frågor som: Hur många väskor behöver man egentligen? Hur handlar man en väska på Internet? Vilken väska passar till vilket tillfälle? Vilken väsktyp är du?

F*n, är det inte mors dag eller nåt snart så att man kan önska sig? Menlösa mammors dag? Internationell kvinnodag? Namnsdag? Kanelbullens dag? Äsch!

UPDATE: Nu såg jag att den ändå inte kommer ut förrän i maj. Så var det problemet ur världen!