onsdag, februari 28

*stolt*

Min outfit fick en cool benämning av Dorisettan på Flickr. Friday-night-librarian! Trots att det bara är onsdag.

fel fel fel :(

UPDATE: jo men nu funkar det ju igen. Phu.

Dagens tips

Känner du att ben och lår är större än önskvärt? Sätt på dig ett par högklackade och du ser ut som Christer Lindarw på ett kick.

Testar Dove

Det här gillar jag med bloggandet, när man blir erbjuden att testa saker. Jag ska få prova två Dove Summer Glow-produkter. En fuktgivande ansiktskräm med gradvis brun utan sol-effekt och en lotion med skimmer för hela kroppen.

Ni kommer att få se en brun och skimrande biblitekarie framöver alltså.

Pretty in pink?

Alla, precis alla, har ju chockrosa naglar nu. Kommer jag att falla för frestelsen eller stå emot? Återstår att se...

UPDATE: Jag blir helt färgskadad. Vad är det för skillnad på chockrosa, neonrosa och cerise?

Tjuvlyssnat

I biblioteket. En forskare kommer fram till en av mina kollegor, lite skyldigt och tveksamt sådär.

[forskare] Eh...
[kollega] Jaha?
[forskare] Jag har en ganska försenad bok här...
[kollega] Jaha?
[forskare] Jag har varit sjuk och så, det är därför...ja...här...
[kollega] Ja så kan det vara, tack tack.
[forskare] Jaha? Ja tack då.
[kollega] Tack och hej.

Glömde

...rapportera gårdagens hurtbulle. Promenerade sammanlagt en dryg timme, och så lite styrketräning på bokrean då. Idag ämnar jag mig på ett lunchpass a la friskis.

Så, nu hoppas jag att intresseklubben antecknat.

Lång jobbdags färd mot kväll

Vem gillar DU bäst? Jonas Karlsson, Börje Ahlstedt, Jonas Malmsjö eller Lena Endre?Jag gillar alla (mest Lena och Jonas K) och ska avnjuta dom ikväll på Dramaten.

You name it

När jag var liten hade jag, utan överdrift, säkert uppemot hundra nallar och dockor. Alla hade namn, varenda en. På gården där jag växte upp fanns det en massa ladugårdskatter. Såklart döpta vi dem alla. Nu för tiden namnger jag kära ting som väskor (Bruno, Alma, Petit Noir...) och smycken (Pomme). Med kusinens hjälp har jag den här veckan dessutom snudd på namngett ett klädesplagg. Mina damer och herrar, jag ger er...

TEATERKJOLEN! Se dagens outfit...

tisdag, februari 27

På bokrean

Efter att ha mutat sonen med glass (strut, mamma, inte pinne. Struuuut!) gjorde jag en snabbrepa på lilla centrumets två bokhandlar. Nej, jag säger inte boklådor för det låter helt absurt. Kom över ett par litterära önskemål. Får scanna av noggrannare när jag är ensam någon gång framöver.
 1. Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Den kostade ju som en pocket så jag tänkte...

 2. Örat mot väggen av Jan Stenmark. Jag ÄLSKAR Jan Stenmark.

 3. Stil av Camilla Thulin. Alltid kul att läsa och inspiereras av. Skulle inte köpt den till fullpris, men nu kändes det helt ok.

 4. Modeboken av Lotta Lewenhaupt. Har säkert nåt liknande hemma men jag snöade in på mode där i bokhandeln och kände mig så hip så.

 5. Ett par barnböcker till sonen om polisbilar, lok och spöket Laban.

Ups

Det fattades en smula kod till en länk under "andra sidor". Ser det bättre ut nu?

Hip to be square

Min kollega undrade om mina uppvikta kavajärmar var en medveten handling. Har 80-tal blivit modernt igen? frågade hon. Ja det har det ju.

Jag kan få sura uppstötningar av människor som viker upp ärmarna på sina kavajer för att de tycker att dom är för långa. Mitt uppvik är en annan sak. Kavajen är en kort modell. Ärmarna är inte alls för långa, tvärtom. Jag försöker nog bara se trendigt 80-tal ut. Så där rätt fel.

Konst(ig)

Det bara dräller konstkrängarmänniskor här idag. Aldrig får jag gå på lunch. Den första var en jobbigt pratglad farbror som måste ha trott att jag var 5 år eftersom han mest bara tilltalade min kollega. Skakade hand med henne, inte med mig. Gav henne visitkort, inte mig. Tittade på henne när han pratade, inte på mig. Han ville aldrig gå! Sen var han ändå tvungen att lägga märke till mig lite eftersom min kollega kommer att gå i pension till sommaren och det därför är mig han träffar nästa gång. Om jag nu har lust att träffa honom...

Får se hur nästa konstkuf är.

Jag ser pärlemo

Jag ska villigt erkänna att jag har haft lite pärldillesistone. Efter pärlföreläsningen jag var på insåg jag att mitt gamla pärlhalsband verkligen var i behov av en makeover. Så jag skickade det till Annica (hon som förläste och som är gemmolog) som trädde om det till mig. Det tog en dag! För en billigare penning än vad det skulle kostat på Hallbergs eller Guldfynd. Ser ut som ett helt nytt halsband. Rekommenderar!

Grrr, dessutom skickade hon med ett par pärldroppsörhängen också. Som om jag skulle kunna motstå dom!

Arty

Fick syn på en konstnär som jag direkt tyckte om. Karolina Nolin heter hon, och så här kan hennes konst se ut.


Svenskt mode är

Fick hem Stil igår. Där kan man bland annat läsa om svenskt mode och hur utomlandssvenskar och icke svenskar i modebranschen ser på det. Måste återge lite. Alltså, vad är svenskt morde för dig?Rent och lite tråkigt. Sverige är på sätt och vis det nya Danmark, ett mode som slår men som är mer streetwear-orienterat. Paola Suhonen, designer

Det är inget tokmode direkt. Man fokuserar snarare på starka skärningar, rena linjer och en sammansatt helhet. Jason Campell, redaktör

En fullständigt uttänkt look, från kläder, jacka och accessoarer till frisyr. Louise Enhörning, modefotograf

Jag tänker på den moderna, rock´n´roll-preppy-looken och på coola stockholmare som jag faktiskt tycker är de mest moderiktiga i världen - särskilt killarna. Björn Bruun, designer

Enkelhet med twist och attityd. Kiki Wallmansson, designer

Denimmodet är basen, samtidigt finns en minimalistisk tradition som gjort oss duktiga på passform, stickat och trikå. Svenskarna är bekväma och praktiska, vilket gjort oss starka på casualwear. Svenskt mode står allmänt för en rak siluett och ett starkt unisexmode. Karl Wilhelm Björk och Per NAdersson, designers

måndag, februari 26

Intervju med maken

Bakgrundsinformation: han har just kommit hem med ett nytt tangentbord.

- Älskling, hur många tangentbord finns det i vårt hem?
- Öh, inte så många?
- Men hur många?
- Räknar du de bärbara datorerna som tangentbord?
- Nä det behöver vi inte göra. Hur många?
- Inte mer än 10-12 stycken.
- 10-12 tangentbord?
- Och några på vinden kanske.
- Hur är det möjligt?
- *ler illmarigt*

Kortkort

Jag fortsätter visst att knycka låna bilder från Modette-bloggerskan. Förlåt Eleonore, men det är såklart för att jag blir galet inspiererad. Nu blev jag ännu mer sugen på en kort frisyr. Jag vet mycket väl att man aldrig ser ut som kändisarna i håret, hur många foton man än tar med sig till sin frisör. Men det kan vara inspirerande. Nu när jag ändå har rätt kort hår kan jag ju passa på att vara kortkort.

Jaja, jag har några veckor på mig att grunna.

UPDATE: en till som gillar frisyren.

Stjärtvärme någon?

Nä nu ska jag snart ge mig. Kom bara på en sak nyss när jag tryckte upp skrivbordet i ståhöjd. Det här med stjärtvärme. Är det bara jag som får det? *tar paus och viker mig dubbel av skratt just nu eftersom detta låter så urbota* Alltså att man efter att ha suttit ner en längre tid blir så varm om skinkorna att man för inget i världen kan förbli sittande. Tror det kan bero på tighta jeans eller andra hotta klädesplagg, varm lokal eller vad vet jag, varmt kaffe? Inträffar med fördel på eftermiddagen eller kvällen. Även ofta i flygplan under längre turer. Ingen hemma blir längre förvånad när jag grymtar från soffan ahhh akta jag måste upp jag får stjärtvärme!

Om det bara är jag ber jag om ursäkt och hoppas att ni bara glömmer bort detta inlägg och låtsas som inget hänt.

UPDATE: HA HA HA!! Jag är inte ensam !

Excel blir min död

Excelexperthjälp hitåt! När jag står i en cell och sk klistra in nåt hamnar det jag klistrar in i cellen under istället. Så jag måste klippa ut det ur den felaktiga cellen och klista in det där det ska vara. Tröttsamt! Det är som en liten fyrkant längst ner i det högra hörnet på den markerade cellen som jag inte sett förut.
Hilfe!

Till klarhet

Pratade just med kusinen i telefon. Vi hissade och dissade Oscarsblåsor och diskuterade vårt stundande Dramatenbesök (ska äntligen se Lång dags färd mot natt!) samt den grå kjolens vara eller icke vara. Så sa kusinen plötsligt det självklara: det kanske helt enkelt är en teaterkjol? Som du ska ha på onsdag?

Det är klart att det är en teaterkjol!

Anar jag en ledighet?

Guu vad sugen jag blev på att ta semster på fredag och göra något kul med resten av familjen. Är det nästan inte obligatoriskt när det är sportlov? Hulkande stapplar jag in på chefens rum och snyftar fram: min son behöver mig!

Måste se över mina semsteradagar först bara. Vårt nya tidrapporteringssystem avslöjar ingenting!

What have I done to deserve this

Jag straffas av okänd anledning. Jag har nämligen följande i huvudet (läs inte mer om inte du också vill drabbas):

We are all the winners
We are all the best
att vi får va tillsammans
det betyder mest
Även om det regnar
raj raj raj raj... (kan inte där riktigt)
Så har vi ändå vunnit
och det betyder mest

Tänker nej nej neeej inte Nick Borgen! Och kommer då genast in på

wöööörld vaaajd webb.....
här e min nya hemadress

Hey hurtbullers

Det är sportlov! Det betyder att man måste göra en nyttig aktivitet varje dag den här veckan. Jag inleder storstilat med spinning på lunchen.

Prospects för kommande dagar:
 • springa massor med gånger upp och ner för trapporna på jobbet (det finns åtta våningar)
 • gå en rask lunchpromenad i omgivningarna (kan lika gärna vara inomhus i Kista centrum, bara man går raskt och inte stannar till för att prova något)
 • utnyttja en SATS-gratiskupong
 • promenera till dagis istället för att ta bussen. Många bäckar små...
 • armbåga sig fram på bokreans första dag (styrekträning)

  UPDATE: milda matilda, skridskoturen igår satte sina spår. Med vänlig hälsning Spagettibenet :S

Bibliotekarien läser

Jag är lat. Jag orkar inte hålla på med två bloggar. Linda K läser läggs på hyllan tillsvidare, och så skriver jag om boken här istället.

Regissören av Alexander AhndorilDen blev ju så hypad så jag tänkte att den måste väl läsas. På framsidan av min pocket står det "uppsluppen och djupt gripande, vanvördig och kärleksfull". Det är någon från SvD som känner så väldigt för boken. Själv känner jag mig mest bara uttråkad. Säger som Doj-Doj: lägg mig i en vattenpöl och kalla mig ytlig. Ingmar mår dåligt, Ingmar är stressad, Ingmar har ett svårt förhållande till sin far, Ingmar är lite otrogen, Ingmar talar som dom gör på gammal film. Och så vidare. Jag orkar bara inte. Läste inte färdigt utan ställer den lättad i jobbets pockethylla och hoppas den roar någon annan mer.Jag hör röster

Visst gör man sig en egen bild av personer man hör på radio som man inte sett? Ofta stämmer mina bilder väldigt dåligt överens med verkligeheten. Jag blev snudd på chockad när jag, efter att ha lyssnat på henne länge, fick syn på Lotta Bromé. Hade alltid tänkt mig henne som en... Annika Lantz typ.

Och kolla på Olle Garp i P3, hade inte en aaaaning om att han ser ut som så. Som en nalle!


söndag, februari 25

Ett plaggs väg

Tur eller retur? Should it stay or should it go? Hissa eller dissa? Bra eller anus? Så här ser ett plaggs eventuella väg till min garderob ut:
 1. Plagget anländer hem till huset. Det får ligga kvar i påsen.
 2. På kvällen provas plagget 15 gånger i hallen.
 3. Plagget får fortsätta mogna i sin påse.
 4. Plagget förs upp till övervåningen (fortfarande iförd påse)
 5. Plagget provas ytterligare 15 gånger i sovrummet, med olika plagg till.
 6. Plagget slipper påsen, men prislappen den stannar kvar. Fortfarande har inget beslut definitivt fattats.
 7. En dag går.
 8. Plagget provas några gånger till. Ett beslut har nu börjar mogna. Två alternativ växer fram:
  a) Det lutar åt retur/go/dissa/anus. Plagget åker tillbaka i påsen och lämnar följande dag huset.
  b) Det lutar åt tur/stay/hissa/bra. Plagget får bo i garderoben på prov.
 9. om b) Så småningom avlägsnas prislappen och plagget får en egen galge i garderoben.

Trångt?

Jag förstår inte riktigt så jag frågar rakt ut: var tar egentligen brösten vägen i en sån här klänning? Blir det inte bara tillplattat där uppe? Det är ju som ett brett band där uppe där hängslena fäster. Nu har jag inga stora behag själv, men jag kan ändå tänka mig känslan av för lite utrymme. Rätta mig om jag har fel.

På hal is


Oroa eder icke

Men usch, jag ser nästan död ut på dagens outfit. Ihopsjunken i ett hörn. Jag är inte död, jag har bara en urkass hairday. Till det myskläder.

Vojne vojne

Nä fy! säger Aftonbladet, man får inte skämta om Brineys nya "frisyr", hon kan faktiskt bli ledsen. Det är helt ok att skriva skit och lögner om kändisar hit och dit, men att Luuk skämtar om skallighet det är att går för långt. Stackars Brittan och stackars Aftonbladet!

Vad tyckte DU om Luuks Britneyskämt?
 1. det var jätteroligt
 2. småkul
 3. zzzzzzzzz
 4. plumpt och osmakligt

Min blyger

Tänkte att jag skulle inviga sonen i Friskis&Svettis underbara värld och tog med honom på ett familjepass. För barn mellan tre och sex år. Men nejtack sa sonen och klamrade sig fast vid mammas ben. Det var för läskigt, även om ett litet leende skymtade fram ibland när de andra barnen gjorde tokroliga saker. Fast nästa gång skulle han vara med. Så sa han om sin medicin också ;)

That´s my boy

Gissa vem som har ärvt sin mammas förtjusning över nya kläder och skor?

Den andra kvinnan


Fick tag på den där kvinnan och hon gick med på att visa sin blus. Den kostade en spottstyver och är attans söt. Ända sen jag... eh... hon, ändå sen hon träffade Mia på releasepartyt för Tjuvlyssnat i den fina silkesblusen har hon varit sugen på något liknande. Så nu är hennes lycka gjord. Snipp snapp snut, så var sagan slut.

lördag, februari 24

Iakttagelse

Vi tar och följer efter den där kvinnan som just kom in på Zara i Sturegallerian. Hon scannar av hela undervåningen, klämmer på en stor vit lackväska, frågar en expedit något och fortsätter sedan upp till nästa våning. Vi smyger lite närmare och hör att hon då och då småpratar för sig själv och sjunger på... vänta nu... på... it´s hip to be square. Hon hugger en klänning och ett par byxor och går in i en provhytt. Kommer ut och hänger tillbaka plaggen. Är på väg ner igen när hon plötsligt vänder sig om och går fram till ett ställ med fusksilkiga blusar. Det verkar vara de bruna som intresserar henne, med en sån i näven åker hon rulltrappan ner och går till provhytten. Kommer ut och rådfrågar en anställd, försvinner in i hytten igen. Kommer ut och, hör och häpna, åker upp en gång till. Går fram till ställningen med de bruna blusarna, bläddrar och jämför och tar till slut en annan än den hon provade. Nu nynnar hon jag kan sitta på min måne och göra vad jag vill... Återvänder ner och går fram till kassan, slänger fram sitt fynd, får en kasse och lämnar butiken sjungandes något vi inte hör eftersom hon redan rusat vidare till nya utmaningar.

Ett tips

För den som är typ en och en halv storlek större än jag: det finns ett par svarta See by Chloé-stretchjeans på Åhlens City till halva reapriset. Skitasnygga. Bonus: Linda K har haft dom på sig!

Istället för melodifestival

Eftersom Melodifestivalen är tämligen menlös ikväll tar jag en lista från Sigrid.

Blond eller Brunett - skulle inte passa som brunett, är för ljus ;)
Vanilj eller Choklad - vilken fråga!
Hund eller Katt
Christina Aguilera eller Britney Spears - säger som nån annan, Britney är iallafall Britney, med eller utan hår.
Rosa eller Lila
Tv eller Dator
Hockey eller Fotboll - ghö ingetdera.
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Guld eller Silver
VH1 eller och MTV
Sanning eller Konsekvens
Harry Potter eller Lord of the Rings
Vinter eller Sommar - herregud, jag kräks på vintern just nu!
Stjärnor eller Månen - jag vill ha en egen måne...
Sko eller Sandal - ...men är inte sandalen en sko?
Bad eller Dusch - eftersom vi inte har nåt...än.
Svart eller Vit
Långt hår eller kort hår
Klänning eller och kjol
Mobil eller telefon
Lägenhet eller hus
Ring eller halsband
Jordgubb eller hallon
Höst eller vår
Jeans eller leggings - är det ens jämförbart?
Jul eller påsk
Afrika eller Asien - vadå? fattar inte.
Bil eller buss
Nagellack eller läppstift
Hav eller sjö
Nyår eller Midsommar
Plugga eller arbeta - men gärna med en touch av studier.
Löshår eller Äkta
Ipod eller Mp3 - nä :(
Snowboard eller skidor - skulle gärna testa dock.

Deeper and deeper

Jag blir mer och mer kär i den grå kjolen. Bra för mig, inte så bra för plånboken.

[jag] Ja!
[plånboken] Nej!
[jag] Jo!
[plånboken] Nej!
[jag] Jo jo jo!
[plånboken] Nej nej nej!
[jag] Sluta härmas.
[plånboken] Det gör jag inte, jag säger ju emot dig.
[jag] *morr mutter...*

Träningspass

Jag blir tokig på människor som en lönehelg på stan liksom flanerar fram i godan ro, gärna flera stycken i rad, glatt pratandes med stora leenden på läpparna. F*n det ska ju vara svårt, hetsigt och på gränsen till irriterat att vara där! Jag kan inte ta det lugnt på stan. Jag måste rusa lugnt. Jag måste hinna innan tiden tar slut. Jag vill gå i rulltrapporna, inte stå. Jag vill komma förbi långsamma personer, inte snällt lunka bakom. Det känns som motion. Då mår jag bra ;

Jag kan efter denna dag konstatera två ting:

Top Shop är inte för mig. Ser en massa snyggt som andra hittat där, och så går jag dit. Och hittar ingenting. Dessutom känns det som det bara är tonåringar där samtidigt med mig.

Mitt andra konstaterande är att jag inte gör mig i pösiga Acne på stan. Särskilt inte med låga stövlar till. Sällan har min häck sett så motbjudande ut i en provhytt!

Phu. Men kul var det!

Baby Buzz

Buzzador söker småbarnsföräldrar! Bebbarna ska vara 3 till 9 månader. Det går bra att anmäla sig även om man har yngre barn, men då får man ändå vänta tills de blivit 3 ånader innan man får sitt välkomstpaket.

Anmäl intresse till mig med mailadress i kommentarerna så skickar jag en inbjudan. Eller så kan man säkert knalla in själv på Buzzador och anmäla sitt intresse.

Buzz buzz!

fredag, februari 23

"No, I´m her father"


*gapskratt* Har just kollat på Stockholm Live när Johan Glans immiterar Darth Vader och Chewbacca. Oslagbart.

Lägesrapport kolon

Nu har jag jobbat så effektivt under eftermiddagen att kinderna är alldeles varmrosiga. Då får man ta helg och åka hem. Säger som Mia: tjipp!

Fixigt


Ett sånt fint armband som Eleonore har borde man ju kunna fixa med ett gammalt skärp?

Dubbla Don Donna

There´s no shopping like lunch shopping like no shopping I knoow, babababaadiiidadaaadiiiddaaaa....

Hängde med kollegan till centrumet på lunch. Mätta och mysiga trillade vi in på Wedins där halva reapriset rådde. Och se vad blev. Mina är dom stooora, Sicilias är dom smååå.

[blogger vill inte ladda bilder just nu, foto kommer senare]

Vi har härmed infört traditionen lunchdate varje fredag när det är lönevecka. Babababaadiiidadaaadiiiddaaaa....

UPDATE: man kan ju skåda dom hos Sicilia.

Vad är grejen?

Jag lånar din blogg för en stund, ok Emanuel? För jag undrar lite. Bara undrar, inte anklagar.

Om man har en blogg som folk kommenterar på, känns det inte ganska befogat att besvara kommentarerna då? Ok, inte om man är typ Engla och alla bara kommenterar oh och ah och jättefint (blir ju lite enformigt att besvara hundra såna om dagen kan tänka). Och kanske inte om man får en massa kommentarer för varje inlägg och helt enkelt inte hinner med.

Men när man är en sån där mittemellanbloggare som som får ett gäng kommentarer. Då undrar jag vad grejen är när man inte svarar. Alltså, aldrig svarar. Inte missar en kommentar då och då, utan verkligen aldrig svarar. Känner mig på intet sätt sårad eller bortglömd, känns bara som att man kanske skulle vilja ha någon slags kommunikation med sina läsare. Jag vet att jag vill det.

Så, vad är grejen med ständigt obesvarade kommentarer?

Mera space

Igår kväll (när jag ofrivilligt tittade på Antikrundan) satt maken och skissade på ritning för utbyggnad av huset. Jag har beställt walk in closet, såklart. Dock inser jag att den nog inte kommer att bli som volumniös som jag fantierat om. Ser ju framför mig ett helt rum med hyllor utmed väggarna och helfigursspegel som jag kan snurra framför, kanske ett bord med inspirationsböcker och en fåtölj att pösa i. Och så slog det mig att maken ju kommer att vilja ha tillgång till halva utrymmet. Hm. Grymt. Suck. Nåja, allt blir bättre än nuvarande garderobssituation.Så kom jag på att det skulle vara fint med ett burspråk i sovrummet. Oj vad stor vår utbyggnad plötsligt blev...

Om ett par veckor kommer arkitekten, får se vad han har att säga.

Antik humor

Så här va. Jag tittar inte på Antikrundan, det gör jag verkligen inte. Anledningen att jag vill understryka detta är att det för mig kännetecknar en äldre generation och jag är som jag kanske eventuellt någon enstaka gång nämnt inte ens medelålders. Tycker det mest är fånigt när alla först ser helt skitnödiga ut i väntan på vad deras pinal ska vara värd och sen spelar glatt överaskade oavsett besked. Åhhhh vilken överaskning! Är min semiantika lerskål värd 200 kronor, vad hade jag ladrig kunnat aaaana! Yeah right, du trodde den skulle gå för minst tiotusen.

Men. Igår hamnade jag av en händelse framför tv:n samtidigt som detta antika program startade upp. Försökte zappa men helt oförklarligt ville sonen titta (jamen visst låter detta som en klassisk bortförklaring, men let me tell ya, sonen works in mysterous ways). Då var det bland andra en dam som var där med en ljusstake eller två. Dom såg väl rätt pampiga ut. Men så vände värderaren på den och frågade:

- Men vad är det här?
- Det är mitt personnummer som jag ristat in. Det har maken och jag gjort med allt av värde hemma, så vi ska veta vem som äger vad.

HA HA HA HA HA!!! Jag skrattade henne högljutt rakt i tv-rutan. Värderarern blev grön i ansiktet samtidigt som han bannade henne och förklarade att hennes ljusstake (och allt annat märkt hemma) var tämligen värdelöst med hennes födelsesiffror inristade.

Jag skrattar lite till. HA HA HA HA HA!!!

torsdag, februari 22

Poängen

Ser bloggdeles att många fått bonuscheckar från H&M i dagarna. Så också jag. Blev först lite stolt över att "bara" ha fått en hundralapp i bonus, medan andra har kammat hem både fem- coh sexhundra. Stolt för att det skulle innebära att jag dragit ner på min budgetkonsumtion. Men så såg jag, när jag tittade närmare på pappiren, att det bara var bonuspoäng från november 2006. Jaha, då var det inte så bra ändå då. Skit. Vad ska jag köpa för hundringen nu då?

Ännu mer pärlor

Kanske de bästa pärlorna av alla? Sonens första pärlplatta. Med hem från dagis inslagen som paket. Åh. Fast sonen själv tycker det är jättekonstigt att pärlorna sitter ihop nu, det gjorde dom ju inte när han pillade ner dom på plattan?

Try-out:ar

Jag har enbart tagit hem för att prova. Till resten av garderoben. För att se om eventuellt. Den ser väldigt enkel och snudd på trist ut. Just det som är grejen. Om det skulle visa sig att resten av garderoben tar den som gisslan funderar jag på att kanske korta av den 3-5 cm. Men bara om. Det vore pinsamt att lämna tillbaka en kortare kjol.
Hemma är bästa provhytten

Jackie jag tror att du förstår
Den där tiden satte spår
Det kanske låter banalt
Men jag saknar dig så
Ja, jag vet det var länge sen
Kanske kommer du snart igen
Men då som en vän
Det blir aldrig som då igen

Asså hallå?

Svarade på en enkät som Glamour skickade ut. Och jag måste högljutt och seriöst undra, finns det verkligen någon som inte äger ett enda par jeans? Jeans är ju...jeans för guds skull. Har svårt att tro det. Och, är det fler än jag som saknar rutorna 10-20 par, eller rent utav fler än 30?

Sen blev jag deprimerad av en fråga:
Jag klumpades ihop i ett över 30-alternativ. Jag är äldst, allt över 30 räknas som gammalt och mindre intressant för deras målgrupp. Så patetiskt av mig att tro att Glamour riktar sig till en äldre målgrupp än VeckoRevyn (som jag ju också läser, guuuuu vad pinsamt) Funderar på att inte köpa nästa nummer OM DET ÄR SÅ ATT DET INTE PASSAR HERRSKAPET! ;)

UPDATE: efter diverse kommentarer fattar jag nu att det inte alls är alla som är lika jeanstokiga som jag. Frågan är uppenbarligen helt befogad. Ursäkta mej.

Ett lidande

Vad jobbigt det är när man bestämt sig för att NU ska det levas sunt, och så är man småätarsugen precis hela tiden. Frukt kan man ju inte stoppa i sig hur mycket som helst heller, för då... ehum... då... hejdå.

Två ord

Två ord jag inte får ur skallen, två små ord som var för sig kanske inte betyder så mycket men som tillsammans bildar en ljuv harmoni. Orden är grå och kjol. Grå kjol. Jag har sökt denna kombination sedan innan jul och nu tror jag mig har funnit lösningen. På Filippa K. Jag skyller (nästan) allt på min kusin som (nästan) tvingade mig att prova den medan hon provade jeans. Som jag (nästan) kommer att slå till på. En grå kjol från Filippa K. Knälång. Sidofickor. Knäppning och dragkedja framtill. Lite lite utsvängd. Med underkjol. Både strikt och ledig. Perfekt till ballerinor.

Prova själva:
grå... händer ingenting.
kjol... mja trevligt men inget speciellt ändå.
grå kjol... *ler*

Mönster ja tack

Märker att jag snöat in lite på mönsterklänningar. För visst ser dom störtsköna ut alla tre?
Den första: Asos
Den andra: LaRedoute
Den tredje: POP (för små tjejer)

Phu

Vad skön den känslan är när man återfinner något man tappat bort. Först det smått paniska tillståndet när man inser att pinalen är borta. Så försöker man att metodiskt tänka tillbaka och gå igenom var man kan ha lagt den, var man har varit, var den kan ha glömts eller gud förbjude tappats. För tänk om man tappade den i omklädningsrummet efter träningen eller i provhytten eller på väg till bussen. Då är det ofta rätt kört. Om inte någon har varit en ängel och lämnat in pinalen.

Jag får oftast ändå en bild av var jag lagt min borttappade pinal. Det spelas liksom upp en liten diffus film i huvudet på mig när jag ser mig själv lägga den någonstans. Och faktiskt, för det allra mesta stämmer det.

Var tvungen att ringa och småväcka maken nu på morgonen och be honom titta i min Juicyhoodficka om inte pärlhalsbandet låg där. Det gjorde det!

Make my day

Jag har en pangare på garderobsdörren på jobbet. Känner mig ganska så farlig. Den är en present från kollegan några våningar upp. Om den var riktig och inte bara på bild skulle jag stega ut i biblioteket och säga:

- You talk you die.

onsdag, februari 21

90-talets måsteJag hittade den här också. Min gamla The Bridge. Som jag inhandlade i Stockholm under gymnasietiden. Vilket var stort eftersom jag bodde i Uppsala då. Minns inte i vilken butik och inte vad den kostade (7-800?) men det var stort. Bautastort.


Ur gömmorna

Hej hej, smyckesbloggen fortsätter. Eftersom jag fick ett par förtjusande gröna pärlörhängen med tillhörande hängsmycke, av Marie igår tänkte jag att det var läge att sätta sig och sortera smycken. Och det var ju tur. Hade nästan glämt att jag hade en del saker. Som min morgongåva! Det underbara etruskiska halsbandet a la Estrid.

Estrid Ericson reste mycket, tog speciellt intryck av det italienska och ett exempel är ett etruskiskt halsband som hon upptäckte i Rom. Vid hemkomsten lät hon ciselören göra ett likadant och sedan dess har det funnits i Svenskt Tenns produktion. Mer här

Sen var det någon som sa sig inte äga några brocher. Mitt älskade Mullbärsträd! Direkt från Mulberryland. Hur kunde jag glömma det?

Så nu måste jag uppmana alla att gå igenom sina smyckesskrin och återupptäcka.

Varför skrev inte jag den här boken?

Jaha. Nu har jag läst ut den, boken. What I loved av Siri Hustvedt. Kan man över huvud taget läsa någon annan bok nu och känna meningsfullhet? Jag menar, en deckare nu skulle väl få mig att vomera. Det blev till att gråta igen på bussen hem. Jag tyckte jättemycket om den och tyckte inte om den alls. Det är väl så en bok ska vara, antar jag. Så mycket tragik och kärlek så att man blir tokig och rycks med och tänker vad-bra-jag-har-det och blir förbannad och nedstämd.

Det här borde jag kanske skrivit på Linda K läser istället. Copy, paste.

Hur ska vi ha det nu då?

Det är evigheter tills jag ska till frissan, men jag känner mig så dassig i håret att jag måste inspireras lite. Funderade ett tag på att spara. Å andra sidan gillar jag kort, undrar om jag inte ska hålla mig till det i vår? En Twiggy. En Kirsten. Inte så kort som en Hepurn. En jesus? En främling.
Dagens diggelidigg

You have never been in love
Until you have seen the stars
reflect in the reservoirs
And you have never been in love
Until you have seen the dawnrise
behind the home for the blind
We are the pretty, petty thieves,
And you're standing on ourstreets
Where Hector was the first of the gang
with a gun in his hand
And the first to do time
the first of the gang to die
Oh my

Deep thoughts, part 74

Det här med att alla vårplagg, läs mest klänningar, tar slut på ett kick i H&M:s onlineshop. Betyder inte det att alla tjejer kommer att gå runt med likadana klänningar inom kort? Vill man verkligen det? Man tar en runda på stan och ser bara kloningar av sig själv.

Själv fattar jag nästan inte hur man gör när man handlar i webbshoppen. Kommer alltid till de där gamla vanliga fula kläderna som har visats på sidan sen... 2001. Nåväl, jag ska ändå inget ha. För jag har redan de där Stella- och Karlplaggen som är så unika.

Librarian chic

Såg den här bilden från Acne hos Kerstin igår. Vad snyggt det är med bar rygg! Och glasögonnerdighet. Så vill jag se ut i vår. Undrar om det är en body?UPDATE: nä det var visst en top, Vixen Stripe.

Köld

Jag säger som sonen när han har duschat färdigt och stänger av vattnet: hutter och burr!

Vad konstigt att tro, innan all den här snön kom och det blev så kallt, att det skulle bli vår hux flux. I februari? Kom igen. Jag har fortfarande inte fattat att jag ska ha långkalsonger på mig när det är minus 17 grader på morgonen när jag går till bussen. Vilket resulterar i djupfrysta lår. Och nu en extrem längtan efter varmt kaffe att hälla över dom.


tisdag, februari 20

Tur i kärlek...


Så, nu har jag tävlat om en Chloéväska. Vinner aldrig såna där tävlingar, men skam den som ger sig. Vilka vinner egentligen tävlingarna? Vem vann till exempel tävlingen i nån modeblaska om kläder från See by Chloé för 60.000 kronor? Vem vinner den där bilen som är högsta vinst i var och varann tävling? Och, om man vinner en bil, får man byta den till pengar istället?

Nåja, vad är väl en bal på slottet? Otur i spel, kanske därför jag är så kär? ;)

Min barock


Jag kan ha fått pärlsjukan. Och detta kan ha blivit en smyckesblogg? Sötare pärla har man väl sällan skådat. Att ha i kedja om halsen.

Rosa blingbling

Läste om fejkdiamanter i senaste Elle. Cool att ha en blaffig genomskinlig sådan i luggen! Urban Outfitters hade visst. Och säkert många fler. Kom på att jag har ett par rosa jätteörhängen som har känts galet ute de senaste åren. Nu är dom alltså rätt igen? Vet inte om jag passar så bra i dom hängandes i öronen, funderar på om jag ska göra nåt annat med stenarna. Sätta på ett par skor eller på en väska?
Funkare?

Jag är rätt dålig på att hålla ordning på mina mail. Såna man inte vill slänga utan ha koll på under en tid, i väntan på nåt. Om dom bara får ligga bland alla andra glömms dom bort. Då hjälper det inte alltid att gnola Det som göms i snö kommer upp i tö, pling pling...

Jag har ungefär hundratusen mappar (nej naturligtvis inte, men efftekten gott folk, effekten!) i min mail. Kände att om jag ska ha en hålla-koll-på-mapp som jag minns att kolla regelbudnet måste den ligga rätt högt upp i listan. Kolla av skulle inte funka alls. Fick bli en variant. Nu får vi se hur det går.

Vad kul det skulle vara att...

... åka runt och fotografera människor hela dagarna.

... få blogga dagligen och få betalt för det.

... vara sådär nykär.

... att kunna ritafint.

... skriva en egen bok.

... bo i samma land som Mads ;)

... ha sån diciplin.

... få se H&M-plagg före alla andra.

150 ville vara med

Kul att så många svarade på Mahirs enkätundersökning som jag hade här på bloggen. Mina två oseriösa frågor besvarades så här:


Ja, nämligen gick ut på att man vill se 1) mig i ytterkläder 2) hur det ser ut hemma hos mig, och 3) hur maken ser ut.
1) sure, jag visar gärna utomhusmunderingar också!
2) visar lite då och då, men jag vägrar "hemma hos".
3) tyvärr, han vill inte.
Över och ut.

Fettis

Det är väl idag man ska äta en sån här?

-Ska vi äta såna här ikväll? frågade jag maken.
-Nä vi får såna på jobbet så jag vill inte ha hemma, svarade han.
-Nähä dåså skit samma, sa jag.


... nä det gjorde jag inte. Jag sa:
-
Äh-äh-äääähhh!

UPDATE: Norska semlor med äppelmos i! Låter riktigt gott tycker jag.


Choklad och skräck

Jag river rätt ofta i morgontidningen. Antingen om det är något jag inte hinner läsa hemma eller om det är något jag måste komma ihåg som jag vet att jag glömmer om jag inte har det på pränt. Eller om jag vill blogga om det! Här kommer två "riv":Choklad gör dig smartare
Att choklad inte bara är sött utan kan vara bra mot västvärldens stora dödsbringare - hjärt- och kärlsjukdomar - har hävdats länge. Nu presenteras nya fakta som tyder på att ämnen i choklad dessutom kan öka vår inlärningsförmåga, förbättra vårt minne och göra oss klokare.
Här kan man läsa mer

Blodtörstig läsning
Vampyrer och Zombies har fått tillträde till det litterära finrummet sedan John Ajvide Lindqvist debuterade häromåret med ”Låt den rätte komma in”, snabbt följd av ”Hanteringen av odöda” och novellsamlingen ”Pappersväggar.” Hans böcker säljs i stora upplagor och romanerna ska bli film. Men vad är det som gör att just hans böcker hyllas av litteraturkritikerna?
Lyssna på P1 kl 14.03

måndag, februari 19

Från en pärla

Jag fortsätter att bli bortskämd av bloggläsare. Söta Jonna skickade mig dom här fina örhängena. Jag blir alldeles rörd och skickar en jättekram!

Det bara fortsätter

Nyss skällde jag på maken för att han torkade rent spisen med en handduk istället för med trasa. Då sa han Äh-äh-äääähhh och började torka mins glasögon med handduken. Man får vad man förtjänar.

Yes yes yes

*klickety* låter det. Inte när man bara klickar, utan när man klickar hem någonting. Man hör det riktigt högt och i som i ultrarapid: k-l-i-c-k-e-t-y. . . med eko. Och sen känslan av ja! och oj! samtidigt. Man är helt matt och varm.

Internetshopping är också en form av orgasm för vissa.

Där satt den

Hittade just inspiration til morgondagens outfit. Det blir prima. Lånade bilden av Eleonore.

*med tårar i ögonen*

Spelar dom allan när dom sjunger Värsta schlagern, Linda Bengtzing och Markoolio? För det kan väl inte vara på riktigt? Säg att det inte är på riktigt. Snälla. Jag börjar nästan gråta när jag hör den. Jag mår psykiskt tillika fysiskt illa. Och jag säger eder, detta är i-n-t-e en låt jag kommer att nynna med i framöver. Man kan inte sjunga och kräkas samtidigt.

Och det är kärlek och det är vindar
De är ögon och de tindrar
Och massa andra trötta gamla klyschor
som säger allt och ingenting
Och det är stjärnor och de brinner
Det är världen och den försvinner
Och titeln ska sitta som ett slag i magen
Det är ju värsta schlagern

Hjälp!

Mer om ingenting

Förlåt, jag är helt hopplös idag. Kan inte hjälpa det. Men nyss när jag guidade en dam runt på vårt intranät poppade det upp en bild på yours truely, när jag spelar hjälpsökande allmänhet på vår registratur. Ha ha ha det syns rätt väl att jag försöker att inte skratta utan seriöst diskutera ett papper. Eller så är jag lite stel för att min kollega har en massa vitt i ansiktet?

Fråga kolon

Ni som buzzar CocaColas nya nyttiga juicer, vad tycker ni och era testare? Mina tycker dom är tama och lite smaklösa. Jag är benägen att hålla med.

... ja, det var bara det.

Helt klart despo

Kom å ta mej långt härifrån *klapp klapp* långt härifrån *klapp klapp* långt härifrån.
Kom å ta mej långt härifrån *klapp klapp* kom ta mig långt härifrån.
Åhåhååååaaa ooooo....Kolla vad peppade dom ser ut, grabbarna. Jag kräks...

Tummen ner

Jag utnämner den här dagen till den tråkigaste på mycket mycket länge. Den vill sig ju bara inte. Skulle träna på lunchen och så var passet redan fullt. Ett fullt pass i Kista?

Jag tror det är någon som jävlas med mig. Någon som drog ur sladden till P3 i morse. Någon som sa: titta där kommer Linda, nu låtsas vi att passet är fullt! Någon som bara lägger fram tråkiga arbetsuppgifter till mig.

Det är dagar som dessa man borde tröstshoppa hejdlöst.

Se på skor

Malin har gjort det jag också vill göra. Gå på Livrustkammaren och titta på skor. Det är gott om tid dock, utställningen håller på till den 2 september.Utställningen visar att skor inte enbart är fotbeklädnad utan mycket mer – de ger oss enbild av makt och prestige, smak och stil.

Japp jag måste gå!