söndag, november 30

Och sen? Wednesday 2.0? Blue Thursday?

Jag har inte gett vika för Black Friday. Nu gäller att att motstå Cyber Monday...

Man sitter där man sitter

Vi tyckte det var trist med måttlighet så vi adventsfikade loss hos vänner ikväll så att sockerhalten nu ligger på cirka 300 procent. Lite stinn nu med andra ord. HIHIHI!

Dagens (fast egentligen kvällens)

Svart jumpsuit Monki


lördag, november 29

Filmtajm

Jag fick välja mellan de här två filmerna ikväll. Jag valde Lucy. Hoppas se även den andra inom kort.Status II

Ok, jag är mamma igen. Men jag tycker fortfarande att Hihihi! är fånigt!

Förakt

Och när jag ändå är på det här humöret vill jag förmedla att jag föraktar personer som skriver hihihi! i sina bloggar.

Status

Jag har för tillfället sagt upp mig som mamma och ska snart iväg och förhoppningsvis träna ledsamheten och ilskan av mig.

fredag, november 28

Lyxproblem

Nä men nu MÅSTE vi faktiskt se klart säsong 2 av Orange is the new black!


Pepparkakans tid är här

Två stycken smulade jag i mig på eftermiddagsfikat. Jag och en kollega har för övrigt smakfullt pimpat lunchrummet så att det stämmer överens med juletid. Ho-ho-ho.

Dagens

Svart finstickad tröja Tiger, orange ullkjol H&M, svart halsduk COS, svarta mockastövlar Vagabond

Håll i hatten

Idag går allt ut på att undvika Black Friday i möjligaste mån. Jag betalade räkningar igår och det ser ut att bli en förhållandevis skral månad fram till jul.

Låt nedräkningen börja!


torsdag, november 27

Snack

Min och Minnas dialog sker allt som oftast via Prank Mirror. Med ett par schyssta läppar och gullig röst. Extra krydda, kan man kalla det.


Bad blogger!

När man reser i tjänsten, har diverse möten och väljer att inte ta datorn med sig. Ja då blir det så här. Uselt bloggande. Det enda vi kan hoppas på är bot och bättring inför morgondagen!

Dagens

Svart top med tryck Rika, mörkblå jeans H&M, svart kavaj Filippa K, svarta mockastövletter Rizzo
onsdag, november 26

#mittfinastesmycke

Det finns många sätt att hjälpa. Förutom det här himla bra armbandet med mobilnummer från ForLife finns det här fina armbandet med ett silvrigt litet hjärta på.

I samarbete med Barncancerfonden har by leïa skapat en kollektion silversmycken som bidrar till kampen mot barncancer. Hålet i hjärtat har ett starkt symboliskt värde. Det kan stå för saknad och sorg men också för kärlek och glädje. Du fyller hålet i ditt hjärta med det eller den du önskar. Hjärtat är 11 mm brett och i nickelfri metall, och sitter på en naturfärgad silkestråd.

Armbandet kostar 100 kronor och 63 kronor går till kampen mot barncancer. Du hittar det hos Give Hope och Barncancerfonden. Bra sak! Fint armband! Tråden går att justera så att armbandet passar både stor och liten. Dottern och jag har köpt varsitt. Gör det du också.


Coachad

Igår var jag på den sista dejten med min coach. Vi har haft en ganska utdragen relation. Ibland har vi träffats med bara några veckors mellanrum, ibland har det gått flera månader emellan mötena. Igår summerade vi vad vi gjort tillsammans och vad jag känner att jag har fått ut av det.

Otroligt mycket såklart. Att få tid att diskutera med en person som inte är ens partner, kompis, barn, förälder, kollega eller chef. Få frågor att fundera över. Bolla olika tankar och problem. Det har, känner jag, format mig till att bli tryggare, bekvämare och lugnare på flera olika plan. Att göra sådant som kanske inte alltid känns så roligt eller bekvämt men som är nödvändigt för att få till en önskvärd förändring. Att kunna luta sig tillbaka och fundera över Jaha hur blev det här nu då? istället för att bara rusa och släcka bränder.

Min coach sa något som gjorde mig väldigt glad. Att hon känner att vi har kommit varandra nära, har roligt och kan prata om saker som hon kanske inte vanligtvis gör med de hon coachar (jag tror inte hon säger så till alla). Att hon ser fram emot att höra från mig och hur det går med allt framöver.

Och så beskriver hon mig som stark och driven, en person som ser till att få saker gjorda. Sånt som jag såklart blir väldigt glad och varm av att höra. Men sånt som också är så sabla svårt att erkänna om sig själv. Va, lilla jag? Är jag sån? Fortsätter att jobba på det.

Gofika hade vi!

Svar på eventuell Brrr

Brrr! säger kanske ni vid anblicken av dagens outfit. Kortärmat när det är så kallt (både ute och inne på jobbet).

Icke! svarar jag då. Den som själv befunnit i sig i ett angoraplagg känner till dess värmande funktion. Jag har till och med fått plocka av mig sjalen i skrivande stund.

Nog om detta.

Dagens (i hiss)

Blågrå angoratop Stylein, jeans Rodebjer, mörkblå sjal Mulberry, svarta klackar Whyred, armband Give Hope

tisdag, november 25

Helt ok med inte ok

Nu hamnade jag framför det här programmet. Roligt! Man kan ju inte undvika viss kärlek till David Sundin.


Plötsligt händer det

Idag ska jag lämna tillbaka ett par skor. Hör ni det, lämna tillbaka.

Dagens

Grå kashmirpolotröja LaRedoute, mörkgrå kjul Filippa K, svarta stövlar Rizzo, rosettörhängen

måndag, november 24

Kry

I övrigt anses jag vara fullt frisk. Fick ändå lite bandage och sprutor för säkerhets skull.


Fix

Så, nu har jag även kalenderstrumpornas innehåll dag 1 - 24 ordnade. Upptäckte att jag till och med hade pryl för en extra dag, det får väl bli dubbelt nån dag kanske.

December - jag är redo!

Dagens

 
Svart- och vitrandig tröja Bik Bok, svarta manchesterbyxor Gap, svarta stövletter Rodebjer, armband Sophie by Sophie

söndag, november 23

Varde strumpor

Strumpor har jag fått till i helgen också. Barnen fick välja vilka tyger dom ville ha.


Det är ju riktigt kul att sy när man väl tar sig tid. Strumporna har vitt tyg invändigt och ska förhoppningsvis rymma det jag planerat fylla dom med dag för dag. 

Nu hänger dom där och väntar på att det ska bli första december. 


Dagens

Svart långärmad top Lindex, svarta byxor med muff &Other Stories, grå kortärmad mönstrad kofta Anna Holtbladfredag, november 21

Blå vit blå vit blå vit blå vit

Vilken är finast? Jag vet att den blå passar resten av min klädkammare bäst. Samtidigt tycker jag den benvita är... pigg.

Hej hej, vi kommer från H&M. 

UPDATE: Tack för alla tyck! Jag provade den idag, men kände inte att modellen passar mig. Jakten på julig tröja får gå vidare.

Jag boxade

Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till box-pass. Det är roligt och bra träning och så. Samtidigt tycker jag det gör ont och kanske inte är min grej riktigt. Tror att box är något jag kan ägna mig åt någon gång ibland men inte varje vecka.

Instruktören på passet är världens coolaste tjej. Snygg och rolig. Med glasögon som immar när hon tar i. Vi var en ganska liten skara idag, hon berömde alla efter passet. Till mig sa hon: Du är bra du, du är stark!

Och då blev jag såklart kär i henne.

Darriga händer efter passet. 

Box schmox

Det sägs att jag ska gå på ett box-pass med en kollega på lunchen. Jag försöker känna efter om jag inte är lite krasslig, men så verkar inte vara fallet. Bara att boxa på då. Förra gången blev en knoge blodig!

Innan helg

Jag smyger alltid in till barnen och pussar försiktigt på dom innan jag går till jobbet. För det mesta sover dom, men i morse var båda vakna. Sonen låg i sängen och spelade padda, och dottern hittade jag begravd bland nallar i sin säng. 

- MAMMA JAG VILL ATT DET SKA VARA LÖRDAG! var hennes budskap. 

Ja lördag vore fint. Men, kära dotter, vad du kommer att märka när du blir äldre är detta: det är nästan bättre alldeles innan det man längtar efter. På fredag är det ju nästan lördag som man ser så mycket fram emot. Man kan dagdrömma om hur mysigt och kul man ska ha det hela helgen och få en kick av det. 

Och! Fredagsmyset icke att förglömma. Jag har lovat att hämta dottern lite tidigare så vi kan ägna oss åt det snart. 

Dagens

Svart klänning Filippa K, beige kashmirponcho Soft Goat, vinröda stövletter Rodebjer

torsdag, november 20

Kortslutning

Hej, jag är medvetslös på grund av konstanta göromål sedan klockan 05.30 i morse och saknar förmågan att blogga. Hejdå!

Dagens

Grå top Nowhere, grå omlottkofta Zara, mörkblå kostymbyxor Filippa K, svarta mockaboots Vagabond


So far so good

Som tur är masade jag mig upp i morse och betade av ett tidigt friskispass. Nu är jag frukostad, pigg som en mört och ska jobba modernt på café tills det är dags för seminarium. 

Bra start!

onsdag, november 19

Det blir systuga i helgen

Eftersom dom kostar 360 kronor styck. Eftersom jag har två barn. Eftersom jag har en hel del restbitar hemma. Tänkte jag kopiera/ låta mig inspireras av Svenskt Tenns fina julstrumpor.

Tanken är att jag ska ordna en kalender till de unga tu, med en rolig liten sak eller godisbit per dag. Istället för att sy 2 x 24 små påsar återanvänder jag strumporna dag efter dag och sätter dagens datum på (med klistermärken).Hej från fiffiga Fiffi!

Armband på

Så här fin blir ungen med ForLifes mobilnummerarmband. Ungen tycker dessutom att det är snyggt och ganska spännande. Vi har övat på hur hon ska göra om hon behöver använda det.


Dagens

Beige top COS, beige v-ringad kashmirtröja Zara, röda skinnbyxor H&M, svarta skor Tiger, mönstrad ullsjal by Malene Birger

tisdag, november 18

Dream baby dream

Jag vill gärna dokumentera dotterns senaste dröm. Här och nu:

- Mamma, jag drömde att jag hade hela mitt rum i ena näsborren.

Vi diskuterar huruvida hennes näsborre måste vara jättestor eller om hennes rum i drömmen var pyttelitet.

ForLife

Ni vet ForLife, som säljer användbara och bra grejer till förmån för cancerforskning? Bland annat armband med budskap eller mobilnummer på som man kan förse ungarna med. Jag fick ett mail från dom:

Vi har spånat lite kring våra armband med mobilnummer. Kom på att inte bara barn utan även vuxna kan vara i behov av ett armband med mobilnummer till närmast anhörig. Olyckor händer så lätt och man kan kanske inte själv meddela sig till sina anhöriga. Visst kan man lägga in ett ICE-nummer i mobilen, men de flesta har ju knapplås. Då kan ingen annan än du själv låsa upp mobilen och ringa ICE-numret. 

En himla bra idé tycker jag. Tipsar därför om ForLife:s webbshop, där du för en billig peng hittar dessa smarta armband och samtidigt stödjer cancerforskningen. Go!


Föna som en karl

Min frisör och jag diskuterade igår värdet i att lära sin bättre hälft att föna hår. Inte sitt eget, sin partners! Eftersom det är lättare att föna någon annan än sig själv, speciellt bak på huvudet. Jag tipsade att hon skulle ordna kurser i det. Eventuellt är det den som vill bli fönad som behöver anmäla sin partner, då jag är osäker på hur intresserad partnern själv är?

Blekt blondins hjärta slår åter normalt

Jag är klippt och blekt. Jag har åter frid. Nu ska jag sluta älta. Åtminstone en sidådär 7-8 veckor. Mer än så kan jag inte lova.

Före.

Efter.


Dagens

Blå- och vitrandig långärmad top Comme des Garcons, mörkblå jeans H&M, mörkblå kavaj Filippa K, svarta stövlar Rizzo

måndag, november 17

Testing testing

Jag provad loss på &Other Stories ikväll innan frissan.

En långärmad grå top  - som tyvärr var stickig
Ett par grå ullbyxor - som dessvärre inte alls kom överens med min häck
Ett konstverk till tröja - som var för stor och för dyr
En militärgrön stickad tröja - som såg för mycket ut som en vanlig H&M-tröja för att vara något speciellt

Inget köp, med andra ord.

Håller du fortfarande på med det där bloggandet?

Den frågan får jag lite då och då. Av personer som nästan lägger huvudet på sned och ser oförstående ut. Vuxna människan, ska hon verkligen hålla på och tramsa med sånt där? Skriva dagbok och visa kläder på nätet, det gör ju bara 20-åringar.

Ja, och så jag då. Uppenbarligen. Det är som en vana. Något jag gör och tycker är kul. Annars skulle jag väl inte fortsätta. Jag är tidvis usel med inlägg, tiden räcker inte alltid till.

Men, ja jag håller fortfarande på med det där bloggandet.

Nåt sånt här


HERREGUD JAG SKA JU KLIPPAS IDAG VAD SKA JAG HA PÅ MIG HÖLL JAG PÅ ATT SÄGA MEN JAG MENAR SÅKLART HUR VILL JAG SE UT OCH VAD SKA JAG HA MED FÖR INSPIRATIONSBILD?!

Dagens inklusive rynkor

Min dotter sa till mig igår: Mamma du börjar bli rynkig i ansiktet. Håller du på att bli gammal nu?

Jaha ja, tack för den. Ja men det håller jag väl på att bli. Delvis skyldig till detta åldrande är väl just den unga damen. Jag tycker i och för sig det var många år sedan jag var rynkfri, men kanske har det eskalerat på sistone?

Dottern berättade att hon älskar mig ändå, och det får man vara glad åt :)

Hej rynkor!

Svart sidenskjorta Filippa K, svart kashmirtröja Soft Goat, jeans Filippa K, svarta mockaboots Vagabond

söndag, november 16

Ågren

Ibland när jag har sett fram emot något länge och det börjar närma sig, kan jag nästan få ångest och inte ha någon lust längre. I morgon kväll ska det här förbannade håret få sig en omgång. Och jag har nästan ågren över det. Helt obegripligt. Jag har väl vant mig att se ut som hedenhös och minns inte vad en riktig frisyr innebär...


Dagens

Skarpare än så här blir vi inte idag.

Röd- och svartrutig flanellskjorta Gant, svarta jeans Zara

fredag, november 14

Ett ljus går upp

Iiiii fatta att det är helg om en liten liten stund!

Lök lök, kom och köp lök

Jaha då var det dags. Samla pengar inför skolresa. Sälja amaryllislökar. Varje familj ska kränga lök för tusentals kronor.

Jag vet hur det blir. Närmast sörjande (hej farmor, farfar, morfar, mormor och mormor!) köper ett par lökar var, och sen blir det vi som har en sabla massa lök hemma i jul.

Jamen det blir ju fint. Blommor är trevligt!
Sjukt värre

Ok fyra medarbetare sjukanmälda so far. Epidemi?

Var så artiga!

Jaha, nu fick jag lov att se om min egen butik också. Prissänkningar gott folk, prissänkningar!

Ni vet väl att om ni finns i Stockholmsområdet är det helt ok att mötas upp för leverans!

Med mera!

Mer blopp

Det dyker visst upp mera i kaosgarderoben. Isabal Marant-fans, se hit!

Dagens

Grå top COS, grå långkofta Acne, svart kjol Filippa K, svarta klackar Filippa K, örhängen Lindex

torsdag, november 13

Inställt x 2

Konstig dag. Hade tid hos tandläkaren i morse. När jag satt i väntrummet fick jag besked att min tandläkare inte var där utan hemma och vabade. Tack för framförhållingen.

Ikväll skulle kusin och jag ha gått på Sven-Harrys konstmuseum. Men barnsjuka satte stopp för det också.

Nåja, jag får nya chanser hos både tandis och Sven-Harrys. Åkte hem och åt alldeles för mycket pizza istället. Samt fick massage av dottern. Också något.

Störd

Kan ni låta bli att störa er på personer som under träningspassen liksom överdriver? Som vid knäböj ska ner med hela arslet i golvet? Som studsar som en satans gummiboll när man förväntas småhoppa? Som sparkar sig själv över huvudet och snudd på i nacken när benen ska upp i luften? Som inte stretchar utan snarare visar att dom kan vika sig dubbla som samtliga håll och kanter?

Jag kan inte riktigt låta bli.

Men för f*n, håret

Jag kan inte annat än beklaga och känna stor sorg över mitt förfall till hår dessa dagar. Det har valt att helt och fullt gå sin egen väg, trotsa allt vad borste, fön och hårprodukter heter. F**k you! får jag höra av mitt hår flera gånger om dagen. Det spretar och dummar sig, lyssnar varken till bön eller hot.

På måndag, håret, får vi se vem som är kaxigast. You, me and powerful frissa! Make my day. Eller, evening. Vi har tid klockan 17.30. Be there or be...#

Dagens

Svart top Filippa K, beige kofta COS, svarta byxor Acne, svarta mockastövletter Vagabond, mönstrad ullsjal by Malene Birger

onsdag, november 12

Under mil - ingen bil

Jag har tagit fasta på något jag hörde en föreläsare säga för en tid sedan. Skippa bilen under milen. För att spara på miljön. Känner att jag drar mitt strå till stacken genom att promenera eller ta cykeln när det gäller kortare sträckor. Det får hellre ta lite längre tid. Motionen är ju inte heller att förakta.

Sonen är inte helt glad åt att inte få skjuts till fotbollen. Han får cykla. Det tar max fem minuter. Och jag cyklar gärna och möter honom när det blivit mörkt och han ska hem. Det verkar han iallafall lite gladare åt :)


Justerat x 2

Idag kom jag äntligen iväg till min expertsyende kompis. Som ska hjälpa mig att få den här klänningen lite mer andningsvänlig. Tror den kan komma till pass på något julfirande!

Jag passade också på att justera mina svarta skinnbyxor lite. Dom jag haft på idag. Jag gillar dragkejdorna på fickorna  upptill. Jag gillar inte dragkedjorna nertill vid bensluten. Bort med dom och korta benlängden något.

Hurra för expertsyende kompisar!

Lystring!

Jag kan meddela att det återigen är Kaos i garderoben. Underbara collegetröjor och brallor till finfina priser. Hjälp Anna tömma garderoben inför flytt!


Förgrömmade

Varför det då? Jo, för att

  • skrivaren/kopiatorn är trasig
  • toaletten är avstängd
  • intranätet ligger nere

Gynbralla

Min gynekolog var mycket fascinerad av mina skinnbyxor. Hon undrade ur ett gynekologiskt perspektiv hur det är för underlivet med sådana.

- Skinnbyxor andas så underlivet mår alldeles utmärkt, förklarade jag.

Och det visade det sig ju göra också :P

Dagens

Grå top Nowhere, grå kashmirpolotröja LaRedoute, svarta skinnbyxor Jofama, svarta mockastövletter Rizzo

tisdag, november 11

Att glädjas åt:


  • Historieätarna börjar på måndag. 
  • Jag fick tag på den här. Den är riktigt fin, även om jag ifrågasätter kvaliteten något. 
  • Jag och kusin vitamin ska på Sven-Harrys och se Estrid Ericsson-utställningen på torsdag. 
  • Barnen sover. 
  • Jag får pyttesovmorgon i morgon. 
  • Det är endast sex dagar kvar till hårfrälsning. 

Insikt

Jag kom just fram till att jag tänker vara ledig hela fjorton dagar på raken över jul och nyår. Det känns gudomligt.

Det nygamla svarta håret

Något stämmer inte. Jag lider dag för dag och ser med förtröstan fram emot måndag kväll då mitt hår skola genomgå förvandling.

Hittills har fem personer på jobbet sagt att jag är snygg i håret. Wtf? Är det bakåtborstet? Har jag helt missuppfattat mitt eget hår? Är förfall det nya svarta?

Eller så är kollegorna bara skogstokiga.

Dagens

Vit kashmirtröja Gant, jeans Zara, svarta mockaboots Vagabond, sidensjal Beck Söndergaard

måndag, november 10

Hej Monki!

En kollega till mig hade den här byxdressen på sig för ett par veckor sedan när vi hade enhetsinternat. Ganska lös och ledig och samtidigt väldigt elegant om man klär upp den. Gillar att den inte har någon markerad midja. Kollegan hade en ganska kort tröja över, det var episkt snyggt.

Jag tror jag ska ta och härmapa min kollega!