måndag, januari 15

En bibliotekarielista

Anna hittade en prima lista som jag snor rakt av. Tack tack.

När skaffade du ditt första bibliotekskort? Tidigt, hängde rätt ofta på biblioteket efter skolan så där nördigt i mellanstadiet. Lånade drivor med böcker till mig och min bror.

När kramade du en bibliotekarie senast? Har kramat mig själv rätt mycket senaste veckan, men det kanske inte räknas? Vill tro att jag kramade om nån kollega förra veckan också.

Vad sa du senast till en bibliotekarie? Hojtade just Morrn morrn till en kollega.

När var du på bibliotek senast? Är i ett nu. Ska till ett annat efter jobbet och försöka låna om en bok som jag inte läst klart men som det bara är tvåveckorslån på. Vilka är oddsen?

Vilka bibliotek har du varit på i år? I år? Jobbets. Biblioteket i mitt lilla centrum. Hade jag besvarat listan 2006 hade listan blivit myyyyycket längre.

Hur mycket böter har du fått som högst? Inte mycket, nån tjuga max. Om ens det.

Vilka låneböcker har du hemma nu? Älskad, saknad av Joyce Carol Oates (det är den jag måste få låna om) och hundra barnböcker.

Hur många lånekort har du? Tre tror jag.

Längsta tid du struntat i att lämna tillbaka en bok? Nä sånt klarar inte jag, tycker det är jättejobbigt att vara försenad och ha skulder och sånt (kusin U, du ska få adventsbarnpengen nästa gång vi ses!)

Älsklingsbibliotek? Vad svårt. Det finns ju många coola och vackra, sen finns det fula (läs biblioteket i mitt lilla centrum) men som ofta har det man letar efter. Det är som med färger, jag kan inte välja en favorit, jag älskar alla!

Älsklingsbok att låna om? Det ska vara böcker till sonen då. För jag läser inte om böcker, fattar inte vitsen. Har man läst har man läst. Det finns alldeles för många olästa böcker i världen för att jag ska ha tid att läsa om redan lästa.

7 kommentarer:

Minna sa...

Det där med att tycka att det är jobbigt med skulder och vara försenad, det är ett vattumansdrag. jag är också så.

Linda K sa...

minna: blir kallsvettig när jag kommer på en skuld jag glömt bort :O

Anonym sa...

Jag är också vattuman! Får panik när jag inte är i tid. Passar illa ihop med mina lite slarviga sidor...
Har förstått att du gillar Joyce Carol Oates, har du några favorittitlar att tipsa om?

Linda K sa...

sofi: ordningssamma vattumän minsann :D

oj, jag blandar ihop allihopa, tycker dom allra flesta är jättebra. Blonde är kanon. Fallen var bra. Våld är otäck men bra!

Anonym sa...

Jag snor listan, hoppas det är okej! :)

Linda K sa...

terese: steel with pride! :)

Anonym sa...

Blonde är nog en av mina favoriter, alla kategorier. Ska kolla in de andra. Tack.