onsdag, maj 31

Lustiga huset

Så här ser det ut, lusthuset. Sprillans nyligen målat utvändigt. Det var samma färg innan, men inte ommålat på sisådär tio år. Nästa projekt är att måla det vitt invändigt också. Vansinnigt mycket kvistar, så jag har ett petigt jobb framför mig. Flera lager lär behövas också. Fast jag gillar att måla, så det känns ok. Wax on wax off...

Försvarets "nakenchock"

Men killar, ni kanske skulle ta och lära er lite vett och etikett. Springa nakna med vapen sådär? Uniformer är myyyycket snyggare än bleka rumpor. Även om jag inte fattar varför man gör sån stor grej av det. Själv föredrar jag att skjuta och bomba med trenchcoat på!

Jag drar en rövare

Ok, det här får alla läsa UTOM kollegan H, som snart ska fylla år! Jag kådar för att göra budskapet lite mer hemligt:

Äror dodetot nonågogonon sosomom vovetot vovaror momanon kokanon hohitottota enon fofinon dodatotororrorygoggogsosäcockock? Inongogenon sosånon dodäror gogrorå ocochoh totroråkokigog, utotanon enon kokvovinonloligog ocochoh sosötot!

Carrie wannabe

Det är bara att konstatera. Min kusin U är en Carrie som datar och lever livets glada dagar/nätter på Manhattan. Jag är en Miranda med familj och hus i Brooklyn. Deprimerande... Men U säger att jag iallafall aldrig kan bli en Miranda *stolt*



UPDATE: Förtydligande! Jag lever gärna familjeliv i Brooklyn, men jag tar gärna en tur in till Manhattan med (väldigt) jämna mellanrum. Och i min själ är jag en sann Carrie :)

Grattis lillebror!

Min lillebror fyller år idag. Min lillebror är världens sötaste och raraste. Min LILLE bror är minst en decimeter längre än jag. Han fyller 30 idag. Hjälp! Min lillebror, han är ju bara en lillkille ju. Som samlade hänglås och dinosaurier när vi var små. Som är en blivande Ingmar Bergman. Som är gudfar till sonen. Som har en mallig storasyster.

Hurra för världens bästa bror! Kram från ia :)

tisdag, maj 30

Men då!

Jag kommenterar och kommenterar på alla webbloggar men det funkar inte. Irritation. Och jag som skrivit så bra saker...

Barnens dag coming up

Nu har jag målat och skrivit skyltar till förbannelse. Det är Barnens dag på dagis och jag är en sån där fixarmamma. Jag har ritat loppis, ansiktsmålning, chokladhjul, fiskdamm, popcorn, korv med bröd, hembakat, hårslingning, brandbil, tipspromenad... you name it. Pust, det är jobbigt att vara på dagis ju.

2 x Molly

Tack Eva för tipset om Odd Molly-utförsäljningen! Hastade dit efter dagens möte i stan. Fanns väldigt mycket och det mesta var inte särskilt billigt. Men ett och annat fynd fanns att göra. En Odd Mollykofta för 100 kronor, hur galet är inte det?



Anledningen till priset var ett hål och därmed en reklamation. I samrådan med min kära duktiga farmor ska jag försöka få bukt med hålet, antingen om man kan tråckla ihop det snyggt, eller mindre snyggt med typ en brosch över.

Och så en galet gul sommarklänning/tunika för 200 pix. Linda säger inte nix.

Modehoroskop

måndag, maj 29

Dialog

- Älskling, sätt på inspelning till mig.
- *tystnad*
- Älskling! Sätt på inspelning åt mig!
- Vadå?
- Spela in åt mig, jag hinner inte se. Jag pluggar!
- Vadå?
- SPELA IN!
- Vad ska jag spela in?
- Grey´s anatomy (uttalat gejs annatómmy)! Nu nu nu annars missar jag början!
- Det är inte idag.
- ...öh va?
- Det är på tisdagar.
- Vad är det för dag idag då?
- Det är måndag.
- ...är du säker?
- *tystnad*
- (mer för mig själv) Måndag? Jaha ja men dåså.

Mischa å ja

Ha ha ha, look-a-likes igen! Mischa Barton i mina shorts.



Hittade bilden hos Eleonore

Ett skryt

Så, nu har jag anmält mig till Midnattsloppet. Gör det du också. Coolers att springa i mörkret på Söder!

Agent oo....nåt

Ok, min roll som bibliotekarie är bara en bluff. Här ses agent Linda K ute på spaning utförandes jättehemliga saker.

Sweet thirteen

Grattis bonsdottern som fyller tonåring idag! Hurra hurra hurra hurra *avspänt och coolt utbringat*

Chanel wannabe

Linda K snor stilen. Man tager vad man haver. Tack H&M som ibland lyckas med helt ok efterapningar. Looking good, Mischa och Sharon!

söndag, maj 28

Kivi

Fick Sweet pink på Mors Dag.



Gör sig fint bland dom andra!

Grattis mammor!

Grattis på Mors Dag alla världens bästa mammor! I SvD står det en liten notis med tips från 1920 om hur firandet kan gå till:
  • Mor väcks med sång av barnen
  • Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen
  • Hon hedras med blommor och liten gåva

Så här gick det till hemma hos oss:

  • Mor väcks av att sonen sjunger/skriker "En liten båt blir ofta våt om magen när det stänker"
  • Hon bjuds efter uppstigandet på underbar kaffe latte och bröd, gud ske lov berett av maken och inte barnen
  • Hon får en liten gåva och senare ska alla åka till Ulriksdals blomsterhandel och köpa en massa växter och blommor

lördag, maj 27

På håret nu igen

Jag jag jag...mycket jag. Äh, det är min blogg, det ska handla mest om mig. Och mitt hår. På sistone har jag börjat ha håret i tofs. Dels för att jag cyklar till jobbet och inte orkar fixa det, dels för att det faktiskt är så långt nu att jag kan ha det uppsatt. Praktiskt men kanske inte alltid så kul? Nåja, jag spar håret över sommaren så får vi se sen. Gillar page.

Que suerte!

Här sitter jag och drömmer om Chloé och så slår det mig att jag ju har ett par vintage See by Chloé jeans på vinden. Med en reva i häcken. Åtgärdat nu. Va bra!

Cowgirl

MÅSTE börja leva lite sundare/sluta med sumobrottning/sluta med bodybuilding...



Nähärå! Bara Linda som roar sig på Tom Tits experimentverkstad. Förresten kallar maken mig för Peggy Sue när jag har den nya topen. Och rynkar på näsan. Tallyhoo!

fredag, maj 26

Som hittat del II

Jag inser till fullo att de två kanske inte bör bäras tillsammans för att undvika overkill, men attans vad gullig topen var också. Ett butiksbiträde på Hamngatan hade den på sig, och då fortstod jag med ens hur ensamma shortsen måste känna sig där hemma... Ibland talar klädesplaggen till en och då är det bara att svara.

[topen] - Ta mig med hem till shortsen!
[Linda] - Yes box Sir!

(den här konversationen utspelade sig i tysthet, förhoppningsvis inuti mitt huvud)

Dagens hjälte

Sonen utnämns härmed till dagens hjälte. Som snäll och lugn följt sin mamma på stan timme efter timme. Gåendes, sittandes i vagnen, sovandes i vagnen, kånkad på av mamman. Väl hemma utkrävde han dock sin hämnd...


Ja ja mamma du har en fin ny blus (fyndad för dryga hundralappen!)


Men ge dig nu, mamma, vi går och kör tåg istället... *puff puff*


...VI KÖR TÅG ISTÄLLET SA JAG! *PUFF PUFF*


Nähä, strunt i det, ligg där då. Knäppmamma.

Dagens rekord?

Vi har ett ton kullerstenar hemma på garageuppfarten. Det ska bli trappa.



UPDATE: En vänlig anonym själ upplyste denna obildade bibliotekarie om att det inte är kullersten på bilden utan gatusten. Respekt.

UPDATE II: Så här ser trappan ut nu.

torsdag, maj 25

Hästsko?

Maken börjar bli lite fundersam över hur han ska fira sitt barns mor på söndag. Jag har hintat lite om att jag skulle vilja ha ett halsband med en hästsko. Guldigt helst. Nån som har tips om var ett sådant kan finnas?

Bästisar

Idag har jag lunchat med mina barndomskompisar i Uppsala. Det kan gå månader emelllan, men när vi ses är det alltid lika kul. Prata strunt, prata allvar, skvallra om gamla klasskompisar, gå igenom varandras garderober. Och sånt. Som gör att man tycker så mycket om varandra.

onsdag, maj 24

Änglabarn

Känns lite ytligt att ha just bloggat om nagellack, nu när jag har sett filmen om lilla Tille. Som dog 6 månader gammal i sjukdomen EB. Som var en jättefin liten kille och hade världens blåaste ögon. Man får sig verkligen en tankeställare. Mitt barn är friskt och lever. Och barnen är ju det allra bästa.

Gick in till sovande sonen och la min kind mot hans en stund. Han fick nog några tårar på sig.

Mavala

Gillar dessa små lack. Man hinner inte tröttna innan dom tar slut eller torkar. Dom är billiga. Dom har coola namn. Eller vad sägs om Igloo, Ylang-Ylang, Paris, Las Vegas, Riga och Rio? Sonen gillar dessutom att "göra kö" med dom.

It´s just a question of time

Hur många avsnitt tror ni det tar innan Doktor Snyggo och underläkare Sötnos återförenas? Jag gissar max 2.

I efterskott

Jag har glömt tre födelsedagar. Förlåt! Och grattis alla en och två dagar i efterskott! Hurra hurra hurra hurra!

Quelle couleur?

Jag ska inte svära, men h**vets j**la sk*t vad jag avskyr motvind. Spelar ingen roll vilken riktning jag cyklar i, den är alltid där. Den var mot mig när jag tog mig hit. Gissa vad den kommer att vara när jag åker hem? Jo mina kära vänner, enligt lagen om alltings j**lighet kommer vinden ha vänt och vara mot mig då också.

Förresten kan någon upplysa mig om färgen på min top idag? Så jag slipper kalla den röd-ish...

UPDATE: Efter att hjärnsläppet lossnat och med hjälp från vänliga kommentatorinnor kan jag nu konstatera att det ju är korall! Inte är jag färgblind heller...

UPDATE II: Eller som en man skulle säga: orange

tisdag, maj 23

Som hittat

Letade grå munkjacka till sonen i eftermiddags, vilket jag hittade. Och så hängde dom här shortsen på en reasnurra. Vet inte om dom är lite galna men jag blev förtjust. Efter att ha provat var jag tvungen att slå till. Gillar det där med rosetten i fram. Och med hjälp av en rabattcheck blev det ett riktigt minipris.

Kaasharell å Kloeee

Jag känner ett väldigt behov av en blus från Cacharel eller från Chloé. Dels för att dom är så fina, dels för att jag gillar namnen. Testa att säga dom högt, visst låter det bra? Någon som har och som inte vill ha? Eller som vet var jag hittar vintage i Stockholm? Linda K anmäler sitt intresse!

Skämsigt

Jag får lätt ångest. Människor bakar sina egna bullar! Och det är ju så gott. Det är numera ett välkänt faktum att jag "tappar fokus i köket". Brukar köpa frysta bullar när jag handlar. Två påsar för 30 kronor. Och om man värmer dom i mikron känns dom som på riktigt. Nästan.


UPDATE: Bullsnack

Vårrus

Ska jag springa ikväll. Jaha. Känner mig halvpeppad. Men det blir säkert kul när jag är på plats. Och om det inte regnar blir det lite picknick efteråt. För ett par år sen när jag sprang tävlade jag i en ACO-lotiontävling. Vann andra pris med min slogan ACO - om huden själv får välja. En handduk, fantastiskt! Får se vilka fabulösa fraser jag kan få ur mig ikväll?

Mos

Slalom mellan sniglarna på väg till jobbet i morse. Dumma dom e då. Om jag rörde mig med en hastighet av en decimeter i timmen skulle jag undvika vägar, eller åtminstone hålla mig vid vägkanten. Detta är kvinnan som mår illa av att smälla större flugor, så sniglar går fetbort. Urk.


I mål utan at ha krossat en enda snigel!

måndag, maj 22

Mamma på söndag

Första gången jag var mamma såg jag verkligen fram emot Mors Dag, att få bli grattad och uppmärksammad för att jag är en underbar mor. Och så...nada. INGEN grattade mig! Har för mig att jag mer eller mindre tvingade maken att köpa mig en bok. Och det kändes ju naturligt och bra.

Så nu, alla personer i min omgivning, kastar jag ut en liten hint. Det är Mors Dag på söndag. Gratulera alla mammor, och framför allt mig! För jag är en av världens bästa mammor.

PS. Choklad, rosor och diamanter emottages tacksamt.

...tiga är guld

Emilio Ingrosso, kankse hade varit bättre att inte säga någonting alls?

UPDATE: Fast det kanske är precis det han gör? ;)

Fransk koppling

French Connection har extra utförsäljning av det som är kvar av vårens och sommarens prover. Vilket innebär 50% på tidigare utförsäljningspriser. Najs.

Dam: Toppar, tröjor, byxor, kjolar, klänningar, ytterplagg

Herr: T-shirts, skjortor, tröjor, byxor, kostymer, ytterplagg
Pojk- & flickkläder
Väskor & accessoarer

Tisdag den 30 maj 12 - 19 Onsdag den 31 maj 12 - 19

Tomtebogatan 4 i Stockholm Tunnelbana S:t Eriksplan, uppgång Torsgatan

Dom tar bara emot kontanter!

söndag, maj 21

March pannkaka

Sedan klockan 9.15 (när jag vaknade, lätt bakis) har jag:
  • hämtat sonen hos farmor och farfar
  • frukostat med sonens mormor och morfar (tillika min far)
  • konstaterat att maken var i bedrövligt skick och behövde sova hela dagen, typ
  • hängt med sonens mormor och morfar hem
  • invigt den nya sandlådan
  • bloggat lite
  • varit Mr Lordi
  • ätit, sövt sonen, badat sonen
  • dammsugit huset (maken fortfarande i bedrövligt skick)
  • lagat mat emedan maken piggnade till
  • tvättat
  • lagt sonen
  • bloggat

    Nu är klockan 21.36 Om jag över huvudtaget ska komma upp i morrn är det lika bra att ta med Brokeback Mountain i sängen och somna med den över ansiktet. Natti natti.

Helgens "fynd"

Filippa-byxorna gör sig inte riktigt nu när jag sprättat bort dragkedjan, dom får jag visa senare. Men här är coola Acne-linnet.


Och så var det NK-påsen. Tänka sig, i den fanns det en sån här.

Outlet en lördag

Sällan fel. Jag tror det stämmer att dom fyller på i butikerna på fredagkvällar, för det fanns plenty att välja på. Hade lugnt kunnat åka hem med minst tio-femton plagg. Nu nöjde jag mig med ett par galet prisnersatta Filippa K-byxor. Svarta modell lite kortare ben. Trasig dragkedja, därav prisret. Byter man i ett vips. Och så ett grått linne från Acne. Jag är hos föräldrarna och kläderna är hemma, så blidbevis kommer senare.

Fortfarande inget paraply i min ägo, så där gick jag i regnet. Måste bli ändring på det!

Skål

Cosmopolitan till folket! En förfriskad och rosig Linda K säger skål till alla. Bröllopet var såklart kalas. Blinkade tårar i kyrkan, åt underbar middag, konverserade med roliga människor, drack drinkar och svängde mina rakade. Vinglade hem och sov gott. Vaknade oväntat pigg.

Alla var jättefina på festen. Nästa gång jag går på bröllop ska jag vara klädd i rött. Garanterat!

Heja Finland!

lördag, maj 20

Tager du...

Ikväll blir det bröllop. Sitter här med såna där korvar upprullade i håret, får se om det funkar eller om det blir afro av det hela? Visserligen betyder det tur om det regnar när man gifter sig, men för mina skors skull vore det trevligt med uppehåll. Ser nästan så ut för tillfället *hoppas hoppas*

fredag, maj 19

Redovisning

Ordning och reda, så här många Dumle har jag ätit. Sa maken.

Kvällen var fortfarande ung.

Fredagslista

Vad passar bättre än en lista så här på kvällskvisten? Hittade hos herr Wallin.

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokusåpa? Nä det är inte riktigt min kopp the. Skulle nog vara rätt trist att kolla på.
Vilken årstid tycker du bäst om? Varm och solig sommar är kalas.
Brukar du sjunga i duschen? Gör inte alla det? Allt från Imse vimse (när sonen är med) till "dream a little dream of me..."
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Ingen sport är rolig att se på tv!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja varför inte. Eller kanske förtjusning vid första, och kärlek vid andra?
Vad är viktigast för dig? Dom jag älskar och bryr mig om.
Laddar du hem musik och film från internet? Maken fixar musik.
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Bra en? Resa med familjen. Köpa nytt hemma.
Vad är det bästa med julafton? Ledigheten, myset, maten, chokladen...
Tänker du mycket på ditt utseende? Ja det gör jag väl.
Vad får dig att slappna av? När nån pillar med mitt hår.
Är du mörkrädd? Ja.
Vilken färg är snyggast? På vad? Kläder? Svart.
Tycker du matte är svårt? Mmm ganska. Eller tyckte i skolan, nu ägnar jag mig måttligt åt det.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Viktigt och viktigt, det finns mycket fint. Gillar ju kläder, då blir det lätt en del märkes. Blandar ganska vilt lite dyrare och typ H&M.
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? f*n efter att ha läst Wallins svar kan jag ju inte skriva annat än fred på jorden?
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? Förhoppningsvis kan jag dra mig nästan till nio åtta.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? I dagboken eller mot stackars maken.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Nä man får väl ta sitt eget ansvar.
Har du piercing? Nä har du?
Bråkar du och dina syskon ofta? Lillebror och jag kommer ba överens och har alltid gjort.
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Alla jag älskar är viktiga.
Läser du ofta böcker? Jag är bibliotekarie, vad troru?
Vad föredrar du för sorts filmer? Bra filmer. Inte så ofta komedier.
Vad slösar du mest pengar på? Sånt som gör mig glad.
Vill du gifta dig? Är gift, och det ville jag.
Vill du ha barn? Kanske rent av ett till...
Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för? Grey´s anatomy, Ett herrnas liv, CSI:arna.
Vilka länder har du varit i? Oj jag orkar inte. Rätt många.
Vilka husdjur har du haft innan? Hade katter innan jag träffade maken. Han är allergisk. Så jag fick välja :(
Är du bra på att laga mat? Hänvisar till tidigare inlägg.
Var badar du helst? På Blidö när det är varmt. Eller inte PÅ ön, bredvid där vattnet är.
Vad dricker du för alkohol? Vin helst. Skumpa funkar också. Och alla goda drinkar maken fixar (med dolt syfte... ;)
Vilka djur är du mest rädd för? Geting är väl inget djur kanske men jag säger ändå geting.
Vad tycker du om monarkin? Öh jag vet inte, rätt onödig?
Vilka språk kan du? svenska, engelska, tyska (glömt det mesta), spanska (glömt mycket), latin (glömt så gott som allt). Och så kan jag lite snusk på franska och en snapsvisa på finska.
Har du någon gång skadat dig allvarligt? Nä.
Vilken kändis är hetast? Skulle nog bränna mig lite om jag tog på vad-heter-han-nu-som-var-med-i-vad-heter-den-där-filmen? Återkommer! Joaquin Phoenix
Gillar du att dansa? Jajemen!
Vad har du för klädstil? Kolla garderoben.
Är du flygrädd? Lite, men inte så att jag mår dåligt av att flyga.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Helt ok.
Vad dricker du helst när du är törstig? Mineralvatten.
Vilken är din favoritglass? Fett- och sockerfri youghurtglass.
Tror du på ett liv efter döden? Ja nåt måste ju hända.
Vilket kaffe sörplar du helst? Jag sörplar inte, det låter äckligt. Gillar kaffet som kommer ur vår kaffemaskin.
Vilket mobilmärke föredrar du? Har Samsung nu, helt ok.
Vill du gå ner i vikt? Ja. Några kilo. Dom som sitter på lår och rumpa om man får välja område.
Vad har du för personlighet? Vad svårt, det får nån annan svara på.
Har du varit deprimerad? Nä, aldrig seriöst. Är nog rätt glad.
Tycker du om sushi? Oh I LOVE sushi! Eight days a week!
Tror du på livslång kärlek? Såklart.
Vad äter du helst när du ser på film? Smågodis.
Lever dina föräldrar tillsammans? Nä dom är skilda sen jag var runt 7.
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? Nåt slags självförsvar kanske? Så man tordes gå hem själv från t-banan kvällstid.
Har du tandläkarskräck? Skräck och skräck, gillar det inte.
Har du någongång haft självmordstankar? Aldrig.
Vilken hårfärg har du naturellt? Vadå naturellt? Naturligt? Nåt slags blont.
Biter du på naglarna? Nä men på nagelbanden ajabaja.
Är du beroende av något? Massor.
Vilka internetsidor besöker du varje dag? Kolla under prima bloggar.
Hur ofta motionerar du? Några gånger i veckan, springer och friskisar. Cykla till jobbet räknas väl också?

Lägesrapport fredagkväll

  • Mätt av fläskfilé med banan och curry
  • Vin kvar i glaset
  • Son som klipper diverse papper (förhoppningsvis inga viktiga) i små små beståndsdelar
  • Nåt bra på tv? Annars blir det nog Seinfeld säsong 3
  • En NK-kasse i hallen, ups
  • Grymt skitigt köksgolv, borde dammsuga. Vem orkar en fredagkväll?
  • Rätt skitigt överallt förresten, äh det får vänta till i morgon

Lunchdate

Idag blir det lunch med en himla charmig och söt kille. Hjärtebarnet Ville!

Ös på bara

Hör jag vad jag säger, på lunchen är det jag som går och köper ett paraply! Ett sånt man kan trycka ihop så det får plats i väskan. Skit, skulle ha köpt det där lilla Burberryparaplyet när vi var i Seattle på nån outlet. Dumsnålheten slog till, och nu får det väl bli en b-variant på H&M eller nåt...

UPDATE: Mission not accompished. Mission impossible. För jag vill inte ha ett paraply som ser ut som en gigantisk fotboll, ett som prasslar, ett som inte går att fälla ihop, ett rosa med Nasse på, ett Burberryfejkmönstrat. Etcetera etcetera. Jag vill vara snygg med mitt paraply. Och tills jag finner det rätta kommer jag att ha en plastpåse på huvudet.

Som av en händelse...

...hålls maskinmässan maken och sonen vill gå på i morgon precis bredvid Barkarby outlet. Klart jag ska med och titta på grävskopor. Och eventuellt avvika lite.

eller?

Mohahahahahahhaha *vansinnesskratt*

torsdag, maj 18

Grrrr

Maken vill inte var med på bild i bloggen. Till slut fick jag iallafall ta ett foto. Han är en riktig tiger, min man.

Djupa tankar om strumpor

Vad är det som får människor att köpa strumpor med figurer? Varför vill en vuxen person ha en strumpa med Lille Skutt eller Kitty Katt på? Små kor eller en rosa gris? Jag är full av förundran och en smula förskräckt. För att det är gulligt? Ja det är gulligt med kaniner och kattungar. Men på strumporna? På strumporna som man har till resten av sin klädsel?

Mina strumpor är svarta. Något eller några par är golfrutiga. Jo! Jag har ett par sockor med en liten häst på. Men den hästen heter Ralph Lauren. Ett par med små blommor också när jag tänker efter. Som jag köpte första gången jag var på NK med nyfödd son, lite i chock över att vara där liksom.




Skepp å hoj

Som synes på dagens outfit hade gårdagens mässa stark inverkan på mig. Hittade den marina skjortan för en massa år sedan på Myrornas. Den har fallit i glömska på vinden men nu åter kommit fram. Kollegorna gör honnör och hälsar mig med ett klämkäckt "Hello sailor!"

onsdag, maj 17

Brun utan sol

Nä för den syns ju inte till nu för tiden, solen. Så här tänker jag lösa mina bleka problem inför bröllop utan nylonstrumpor. Med skum och skimrande kräm. Och en eller två gånger i solariet. Sjunger några solsånger för ytterligare känsla.

Sol vind och vatten ere bästa som jag vet, men de e på dej jag tänker i hemlighet...

Och som Karlsta´sola skiner hon så glatt, å hon lokar oss till kärleksfulla små skratt...

Jag har hört på radion idahaha, att vi har solsken över hela vår stahad...

Uniformer

När man är på försvarsmässa kan man roa sig på olika sätt. Jag fotograferade uniformer. Jag gillar uniformer. Jag är nog faktiskt lite kär i uniformer. Och sådana fanns det gott om.


Arméns uniform modell 87 och Marinens Flottans uniform modell 48


Flygställ modell 94 och Sjöstridsdräkt modell 90



Fältuniform modell 90 och Lätt tropik modell 90


Stationsuniform för brandmän och SignaltruppFortifikationssuniform modell 07


Trenchcoat och Ray Ban modell lös och ledig