onsdag, februari 26

De e bara å åk

Igår när jag klagade på dåligt glid i backarna uppmanade maken mig att äta mer choklad. Så att du får mer tyngd.

Jag tror dock inte det är min vikt som är grejen. Även mindre förmågor glider förbi mig i flaka backar. Så ikväll lämnade jag in mina skidor på slipning och vallning. Med förhoppningen att dom kommer att vara hala som ålar i morgon!

Spy inte på mig, tack

Min fråga idag måste bli: om man är magsjuk, vinterkräksjuk eller influensig, varför måste man berätta det på alla sociala medier? Inte speciellt intressant och noll tilltalande. Lägg ägg!

Citerar dottern

"Rumpan är mitt värsta vapen!"

(Efter en sällsamt ljudlig prutt)

Dagens

tisdag, februari 25

Style by Linda K

Linda måste få lite vår/sommarjackstips. Den där jackan man kan ha ut på klipporna och grilla i och när man ska till Liseberg med barnen. Sportig men inte för sportig utan ledig och klädd. Provat bomberjacka men det är inte för mig. Snyggt på andra men jag känner mig för gammal :/ 40+.....Hjälp! Gillar din stil, litar på dig!

Hej! Känner igen det där. Jag tror mig ha funnit lösningen, eller hur man nu ska säga. Det finns nämligen inte en jacka som funkar till allt. Man behöver flera!

Jag är en gammal sucker för jeansjackan. Är inte så bra på att använda den, men den är snygg! Den kan, anser jag, faktiskt vara den jacka som funkar nästan jämt, utom till väldigt uppklätt och när det är för kyligt. Men det går att klämma in en varm polotröja under eller en poncho över. Och våga inte säga att du är för gammal för jeansjacka, den kan alla ha.

Men som sagt, vi behöver alternativ. Vi behöver förslagsvis en skepparkavaj. En sån där lite längre stickad kavaj med guldknappar. Finns i alla prisklasser från billig till dyrdyr. Många färger också. Jag  skulle välja marinblå eller svart. Det fina med skepparkavajen är att den kan kläs både upp och ner. Jeans, t-shirt och sneakers, eller LBD och klackar.

Vad har vi mer... Jo vi har den sladdriga slappa trenchcoaten. Jag har en ljusbeige från H&M, tunn och loose fit, också en sån där som går till mycket.

Sen finns det ju skinnjackor, sportjackor, anoraker och mer därtill, men där är jag varken expert eller jätteintresserad. Oftast blir det bra och fint när man hittar nåt man trivs i.

Jag får visa bilder när jag kommer hem (paddan och jag är inte bästisar). Lycka till och må du finna ett par schyssta vår- och sommarytterplagg!

Snöbrist råder icke

Dagens

Baddräkt Rodebjer.


Häj igen!

Läget

Bare bra. Jättemycket snö. Inget vidare väder. Barnen åker som galningar. Jag ser typ likadan ut varje dag (se senaste dagens) + inget smink och totalt ofix hårmässigt.

Häj!

söndag, februari 23

En till lång

Minna! Du, jag och två långa kjolar i Paris!


Svar: ja

Vi har suttit i bilen knappt tio minuter och närmar oss Sollentuna när dottern skriker (hörlurar på):

- ÄR VI FORTFARANDE I SVERIGE?!

lördag, februari 22

2 fina

Hittade diverse inspirerande i senaste Cover. Så här vill jag se ut i sommar. Svart top med polo, svarta fladdriga korta byxor, svarta klackar, en drös armband på ena armen och nån snygg trasa i håret.


Och tänk att svepa runt i Paris med en lång stor kjol. Liksom ba. 



Nuuuuköööörvi!

Jag hejar på Alcazar utan att ens ha hört låten!

UPDATE: Sonen uttalar sig klokt: Ja dom är bäst hittills. (dom är först ut, för folk som inte fattar)

Dagens

Ljusblå jeansskjorta H&M, svarta jeans H&M

Vinn Finurliga barnrum

StyleRoom ger nu ut Finurliga barnrum i samarbete med bloggaren Jeanette Bauer. Tanken med boken är att uppmuntra barnrumsinredning med enkla lösningar, där mycket färg står i fokus och återbruk av både arvegods och loppisfynd får en stor betydelse.

Jag har den glädjen att få lotta ut ett ex av Finurliga rum till er läsare. Allt du behöver göra är att:

  • svara på frågan: Till vad donerar Styleroom pengar för varje såld bok (svaret hittar du här)?
  • berätta för mig varför du är i behov av Finurliga rum.
Maila ditt tävlingsbidrag till iabloggar snabela gmail punkt com så drar jag en vinnare på lördag!







fredag, februari 21

Ojdå. Men...

En nyfunnen blogg som jag gillar. Fina bilder, coola ungar, häftig mamma, snygg man (men det får man kanske inte skriva?).

Jag måste ändå reagera när jag möts av en hyllning till ordspråkstavlor. Jag må ännu inte "förstått vidden av affirmationer", och frågan är om jag någonsin kommer att göra det. Jag respekterar såklart att andra är av annorlunda åsikt, men jag måste skaka långsamt på huvudet och ibland även skrika till.

Carpe diem!

FREDAG FREDAG FREDAG FREDAG FREDAG FREDAG

Ja det är ju alltid välkommet. Särskilt som det vankas sportlov nästa vecka. Ett fyrfaldigt leve för det:
HURRA HURRA HURRA HURRA!

Dagens

Svart top med tryck Rika, mörkblå jeans H&M, mörkblå kavaj Acne, blå mockastövletter Rizzo

torsdag, februari 20

Tack Engla!

Nu har jag suktat i en liten evighet efter Soft Goats poncho (i mörkblått). Började bli påfrestande både för mig själv och bloggen. Ikväll sprang jag på en rabattkod hos Engla. Jag resonerar som så, att om jag nu förr eller senare ska slå till på detta plagg är det ju på sätt och vis ändå en sparsam investering när jag nyttjar 10 procents rabatt?

Bidrar på samma gång till del av en get, och det är trevligt:
När du handlar på Soft Goat går 10 kr per plagg oavkortat till Barnfondens välgörenhetsprojekt "Skänk en get".

Lovsång till blus

Jag förklarar härmed min fullkomliga kärlek till denna nyupptäckta blus. Fine Poplin från The Shirt Factory. Den är så jag att jag blir från vettet. Kort puffärm, Rundad krage. Många små knappar.

Den här älskade diton som jag har hemma har hängt med länge (för att vara vit blus) och börjar gråna. Fine Poplin torde vara en värdig ersättare.


Fine Poplin - I love you!

Äntligen!

Jag har haft mitt sista lönesamtal! För den här omgången, sen är det väl dags i höst igen...

Kanske för att att jag vet att hen alltid har med ett tihi i sina blogginlägg


Jag må vara bitsk idag, men när jag ser ett sånt här Insta vill jag bara kommentera (med drypande sarkasm):

Du e så jä jä wow wow.

Rätt svar: Alldeles för många

Hur många Instagramfoton på snö i Stockholm idag?

Dagens

Grå långärmad top COS, marinblå tröja H&M, plommonfärgad finstickad kjol COS, svarta mockastövlar med kilklack Vagabond, halsband, Cornelia

onsdag, februari 19

Jag - en lovely customer

Kolla, jag är nästan som en sån där kändisbloggare som visar upp sig bärandes vissa plagg ("sportandes" om du vill, Lovisa) i sociala medier.

Tillåt mig citera: One happy customer from Sweden showing off her Filippa K cardigan. Love how Linda matches it with a simple white blouse, black trousers, boots an her cute glasses!

Jag blir lite till mig och klämmer i med ett ungdomligt och tämligen fånigt tihi!

Lunchtränad och nöjd

Träningen var kanon. Många muskler skola skrika i morgon. Till en början var det redan musik på, hårdrock (forskarbidrag) ... Sen slog jag till med Lady Gaga och nån himla schlager, och det var ingen som opponerade sig.

Häj!

Jobbigt x 2 = självvalt

Jag har en excellent kollega som brukar samla ett gäng i vårt kassa lilla gym en gång i veckan, och sen tydligen köra skiten ur dom. Deltagarna kommer alltid tillbaka stönande med röda ansikten. Bra träning med andra ord!

Jag har blivit inbjuden men det har inte blivit av. Förrän idag när jag bjöd in mig själv. Nu ser jag fram emot, tillika fasar för, det som komma skall.

Jobbigast av allt är kanske att den excellenta kollegan bad mig ta med min Spotify så att vi har musik i gymet. Outa alla piniga låtar man samlat på sig, alltså...

Frust och pust.

Hett - inte så värst


Hängslebyxan verkar vara på intågande. Igen. Frågan är, kommer dom någonsin verkligen in? Jag har varit den förste att vela. Har haft min beskärda del av tankar kring ska-jag-eller-ska-jag-inte, hm-det-är-nog-sötast-på-små, definitivt-inte-på-män, och så vidare i all oändlighet.

Jag ska också erkänna att jag nöp i ett par svarta hängselbrallor på Monki häromsistens, efter att ha sett dom på Eleonore. På H&M finns det ett par (med konstiga lackdetaljer). Men nej. Det är och förblir ett barnsligt plagg i mina ögon. Jag är i alla fall inte ämnad. Jag får söka hetta i andra plagg.
Vit t-shirt Beckham för H&M, vinröd kofta Comme des Garcons, jeans H&M, svarta mockastövlar med kilklack Vagabond

tisdag, februari 18

Se men inte röra?

Jag må hålla koll på fingrarna, men tro för det icke att jag inte tänker och ältar. Blå eller grå, grå eller blå? Jag trodde jag var säker (blå) men nu drar jag mer åt annat håll (grå). Och i nästa stund tänker jag: ... eller ingen alls, jag behöver kanske inte en poncho? Schizofen?

Och så funderar jag på en sån här fin:

Update: ok nu vet jag, jag vill ha den blå!

...väl?

It´s so funny, how I don´t klick anymore

Vet ni, jag tror jag tappat den.
Vilken då, vilken då?
Jo, förmågan att spontanshoppa.
Är det sant?
Det är så.
Då ber vi att få gratulera!

Väl mött?

Livet består av möten.Sablars många möten just nu, om ni frågar mig.

Dagens

Vit skjorta, svarta kostymbyxor, grå kofta - allt Filippa K, svarta mockastövletter Rizzo

måndag, februari 17

RIP Hedgehog

Sara slutar blogga. Sorg och förståelse. Nu känner jag mig rätt gammal och ensam.

Like wife like husband, not so much

Olika prioriteringar, kan man väl säga.


Like mother like daughter

Jag hittade förra årets packlista, skapad av dottern. Hon har verkligen potential, menar hennes mästare (och det skulle vara jag det).


Like mother like son

Klippdags för sonen. Han tog med sig en bild på hur han ville ha det till frisören! That´s my boy.

Före. 
Efter. 


Släpp taget

Det behövs nog inte hållas några tummar längre. Tack!

Solen!

Så ovant att jag får smält-känslor.

Börjar bra

Vadfalls? En måndag när jag känner mig pigg och alert? Undrens tid är icke förbi!

Och så kan ni hålla tummarna också, lite allmänt sådär.

Dagens

Svart polotröja Benetton, grå kjol Filippa K, svarta pistol boots Acne

lördag, februari 15

Det var då själva

Jag tjatar och tjatar om att vi ska se på något annat, men maken envisas med att vilja se resultatet i Melodifestivalen.

Pussy!

I följande ordning

1. Bio
2. Träning
3. Vin

Dagens

Den enda frost man får se nu för tiden är på bio, så vi sticker och gör det nu. Häj!

Vit t-shirt Acne, grå kofta Filippa K, mörkgrå jeans Acne, grå boots Acne, svartvit sjal by Malene Birger

fredag, februari 14

Rundhalsat äger

Den här hittade jag till halva priset på nån obskyr onlinebutik utomlands. Ikväll kom den. En Filippa K jag längtat efter länge.

Hemma hemma hemma hemma

Jaha, så kommer maken hem och dränker mig i choklad och en meter lång ros. Och teckningar från barnen. Synd att klaga!




Möte möte möte möte

Möte möte möte möte möte möte möte möte möte.

Hjärta er. Och katten.

Jamen visst, hjärtan idag till er alla fina som läser!


Själv skulle jag vilja ha en sån här. Idag. I juklapp. I påskägget. I födelsedagspresent. Alla dagar.

Dagens

Prickig sidentop Greta, prickig ullkofta Comme des Garcons, svarta mönstrade byxor Rodebjer, svarta mockastövletter Rizzo, halsband Sophie by Sophie

torsdag, februari 13

Hör här

Jag plöjer för vilken gång i ordningen okänt Filip och Fredriks podcast. Igår berättades det om när dom åkte tåg och träffade en man som tillbringat större delen av sitt liv i fängelse, vilket ledde in på låten Tie a yellow ribbon round the old oak tree, som Fredrik berättar om med stor inlevelse (podcast nummer 98: rånare på tåg).

Så jag laddade hem sången och lyssnade på väg till affären (min tur att veckohandla). Och lyssnade medan jag handlade. Samma sång om och om igen. Jag liksom fastnade. Bara en gång till. Och en gång till. När jag kom hem var jag alldeles sönderlyssnad.

Det är rätt schysst ändå, när man fastnar i en låt så där.

Lööv

Alltså. Kvinnor. Kanske män, men jag gissar mest kvinnor. Drabbas ni också av perioder av intensiva känslor av... romantik? När tilltalande människor plötsligt visar sig överallt och hela tiden och man till slut måste gå hem och beordra sin man i säng? Ja alltså... eller.. ja men typ. Detta är såklart bara hypotetiska teorier och har ingenting alls med bloggens författare att göra.

OK FÖRÄLDRAR OCH KOLLEGOR BEHÖVER INTE LÄSA DET HÄR!

Att resa är att dö en smula?

Nu är jag på väg hem igen. Heeem till Stockholm ige-e-e-n... Det har varit mycket flängande den här veckan. Bra fläng, men man blir trött också. Ser fram emot att ... sitta på ett heldagsmöte i morgon. Just det.

För övrigt skriver många så mycket snällt här i bloggen att jag blir varm, mallig, stolt, glad och kär. Tack!


Dagens

Häj från Linköping!

Grå kofta med tryck Rika, kritstrecksrandig kjol Monki, svarta stövlar Rizzo, svartvit paisleymönstrad sjal by Malene Birger

onsdag, februari 12

Style by Linda K

Hej LindaK! 
Jag, min man och tre andra härliga par ska i slutet av mars på vuxenresa till de Italienska alperna (alltså, skidresa utan barn, inget annat! J). Jag har tidigare bara skidat i de svenska fjällen och detta ska bli helt fantastiskt på många sätt! Jag har nu börjat grubbla på min packning, vad ska med å inte?? Utöver skidkläder o pjäxor, vad ska få följa med? Vi bor på ett schysst hotell mitt i byn, med halvpension, och ska vara borta tos-sön. Jag tar tacksamt emot tips o idéer från resepackningens okrönta drottning! 
Med vänlig hälsning, /Malin

Hej Malin!
"Resepackningens okrönta drottning"... Jag känner mig smickrad! Och jag känner pressen... Nu är det så att mina erfarenheter av skidoutfits äro begränsad. Skidresorna har hittills bara, förutom Sälen och Åre, gått till Norge och där är det inte mycket till outfittande annat än sånt här och sånt här.

Om jag fantiserar om att vara barnlös i Alperna och ha tillgång till ställen att gå till för att äta (och dansa?) skulle jag nog hålla mig till plagg som ett par snygga mörka jeans, kashmiriga tröjor, svart klänning, finstickad kjol, söta koftor att ha till. Ja allt som är snyggt och bekvämt men inte för överklätt. Kavajerna skulle få stanna hemma. Höga klackar likaså. Istället möjligen ett par snygga stövlar/stövletter med klack.

Skulle du stå där klädlös finns det kanske någon trevlig butik att besöka. Eller så hänger du helt enkelt på after-ski och då behöver du ju inte byta om efter backen över huvud taget ;)

Här släpper jag villigt och glatt in personer med alp-erfarenhet som vill tipsa Malin! Shoot!


Asså!

Först nu fattar jag. När jag kollar i min almanacka (jag har en av papper!). Det är alla hjärtans redan på fredag, ju. Jag har inte förstått varför det "redan" är så mycket mail om Alla hjärtansgåvor hit och Valentiner dit. Har tänkt att det ligger någonstans i framtiden. Framtiden om två dagar alltså. Nåväl, det gör väl ingen större skillnad. Har inga vilda planer. Har du, make?

Rosy red

Idag har jag krämat på så pass mycket Pixi på läpparna att kollegor frågat mig vad det är och var man kan köpa det.

Sen matchade det mina kinder fint också efter lunchträningen!
Allt som är rött det tycker jag är vackert...

Copycat

Jag härmar Stella McCartney idag. Förutom att Stella har bara Stella McCartney på sig och jag har... ja se dagens.

Vi krummar lite, Stella och jag. 

Dagens

Mörkblå kashmirtröja SoftGoat, kritstrecksrandiga kostymbyxor H&M, svarta klackar Rizzo

tisdag, februari 11

Läs för barnen för böfvelen

I boken Läsa högt – en bok om högläsningens förtrollande verkan (2003) hävdar den amerikanska barnboksförfattaren Mem Fox att ett barn behöver höra 1000 sagor innan de börjar skolan för att själv lära sig läsa.

Jag har alltid läst mycket för barnen, och uppmuntrat dom till att själva titta i och läsa böcker. Eftersom jag själv är uppväxt med böcker och bibliotek och känner att det berikar mitt liv så mycket, vill jag försöka föra det vidare till mina barn.

Ibland hör jag människor som med stolthet förkunnar att dom aldrig läst en bok i hela sitt liv. Vad sorgligt! Så många spännande, sorgliga, roliga, intressanta berättelser dom missar. Vad mycket fattigare deras språk antagligen är. Vilken miss att se filmer och aldrig ha boken att jämföra med.

Sammanlagt läser jag nästan en timme för barnen på kvällen. Ibland är det så spännande att vi bara måste läsa ett kapitel till. Sonen lånar böcker på skolans bibliotek som han läser i skolan och tar med hem. Dottern älskar att hänga på biblioteket och låna hem böcker.

Det känns som att jag lyckats rätt bra :)

Läget

Jag är på turné igen. Och får mer och mer ont i fötterna ju längre dagen går. I morgon ska jag sitta jättemycket!

Dagens

Gråmelerad klänning COS, mörkgrå kofta Acne, svarta pistol boots Acne, halsband Dagmar

måndag, februari 10

En lagom hurtbulle

Min rekommendation är inte att äta en redig portion pasta tätt inpå träningspasset. Det blev lite stoppad korv över det hela. Men tränat blev det.

Jag har blivit lite besatt av träningen. Inte så att jag är manisk, men jag vill gärna komma iväg och jag tycker verkligen om det. Förhoppningen är att hinna med tre gånger i veckan. Friskis och/eller löpning. Och nu är det ju inte överdrivet många veckor kvar tills man kan börja cykla.

Lockhuvud

I morse var det så lockigt och på ett så trivsamt sätt att jag lät det hållas. Ibland bör lockarna bara accepteras. Till och med bejakas.

"klick"

Hurra, Var så artig fungerar utmärkt! Ja, med PayPal och så. Testa gärna :D

Dagens

Ok, lockarna får leva sitt eget liv idag då.
Svart långärmad top Lindex, svarta jeans Isabal Marant, benvit poncho med svarta toffsar by Malene Birger, svarta boots Vagabond, halsband Cornelia

söndag, februari 9

Ninna ninna ninanna

Godnattsaga nummer 1: Mästerdetektiven Blomkvis med dottern.
Godnattsaga nummer 2: Gregor i underjord med sonen.
Godnattsaga nummer 3: Pinocchios näsa med mig själv (om jag orkar innan jag somnar)

Var så artig 2.0


Maken har roat sig med att piffa min bloppis lite. Nu kan man betala direkt med PayPal och kort om man vill. Som en riktig webbshop.

Jag blir lite exalterad och måste nog stoppa in mer grejer. Var så artig!

Springa i regn?

Ja jag tänkte testa.

Dagens

Långärmad Leotop Twilfit, jeans Acne

lördag, februari 8

Bra skit

Jag hade kunnat fota hur mycket inspiration som helst på Svenskt Tenn idag (vi var där säkert två timmar inklusive lunch) men det blev nu bara två:

Grytlapp som "bricka".

Vitt och vitt. 

Bubbel

Mellon förgylldes i afton med det här bubblet. Det verkar funka, rätt låt gick ju vidare :)


Ja må dom leva

Jag förklarar för dottern att:

...dom där farbröderna vann Melodifestivalen för 30 år sen. Då tyckte mamma dom var jättebra och var kär i en av farbröderna... han hade mer hår på den tiden. 


Dance dance dance all night long

Jag vet inte hur ni gör hemma, men här dansas låtarna in under mello.


En soft goat-poncho

Om man, rent hypotetiskt, skulle vilja slå till på en poncho. Skulle man då slå till på en ljusgrå eller en mörkblå? Jag lutar åt det blå. Rent hypotetiskt, alltså.