söndag, september 30

Ute

Jag känner en tjej som ritar underbara teckningar. Fick en av henne idag.

Mitt favoritAfrika

Åh herregud (en jesus) så romantiska dom är ihop, Robert Redford och Meryl Streep. Och snygga. I vita och beiga kläder skrider dom runt på de afrikanska vidderna och spelar vevgrammofon, dricker vin ut plåtmuggar, dinerar i bushen med vit linneduk på bordet och fightas med lejon. Jag älskar hennes hår! Så där bångstyrigt lockigt.

Ahhhh nu tvättar han hennes hår vid flodens rand...

In your dreams

Ha ha ha, Jessika drömmer sanndrömmar. Ja delvis åtminstone ;)

Morgonfint

Så här såg det ut på fönstren i morse när jag gick upp. Immigt på alla rutor. Kändes nästan lite pre jul sådär.

Omtänksam make del II

Jag ser för mig själv hur maken hittade den här förpackningen i affären och tänkte: Det här ska hon väl klara av...

Och den som lever får se! Jag har:

 • Satt på ugnen.
 • Smörjt och bröat formen.
 • Blandat paketets innehåll med vatten. Det är det som är själva bakningen.
 • Hällt blandningen i formen och skjuts in i ugnen.
 • Hållit tummarna i tio minuter nu.

lördag, september 29

Omtänksam make


Hjälp jag har blivit vuxen

Jag städade ur kylen och skafferiet idag. Det läskiga var att det fanns så mycket gammalt där. Honung som var bäst före 2006, nåt bakpulver (använder inte det så ofta) som gjorde sig bäst före 2004. Hur är det möjligt? Sen finns det ju förpackningar som inte har något bäst före-datum, och det är ju riktigt otäckt. Precis som hemma hos föräldrarna där man brukar kunna hitta förpackningar och burkar stått sen den tid då datummärkning inte fanns.

Min farmor fryser mjölkförpackningar, så när jag fikar där och tar fram mjölk till kaffet blir jag ibland riktigt rädd.

Vara vänner

Kommer ni ihåg när man var liten och brevväxlade? När man skrev på papper alltså, innan mailen. Då såg det det ut ungefär så här:

Hej Kompisen!

Hur mår du? Jag mår bra. Jag har varit i skolan alla dagar utom igår för då var jag sjuk. Det är inte så roligt att vara sjuk. Fast man kan titta på tv såklart. Ikväll ska jag följa med mamma och handla. Det ska bli kul. Nu ska vi visst äta så jag måste sluta.

Hejdå!
Linda


Jag och en kompis brevväxlar maildeles så ibland fortfarande. Det är mycket underhållande. Man får mycket sagt på ett effektivt sätt. Så här:

Kära Kompisen!

Tack för ditt brev, jag blev mycket glad.
Jag åkte in till en second hand-butik och lämnade in en del kläder idag. Sen råkade jag av en händelse gå förbi Shopaholics butik. Det var kul. När jag gick hem sen blev jag blöt.
Nu är jag hemma och har stora städrycket. Sen ska jag blogga.
Nu ska jag städa en toalett. Fast det är någon som har bajsat där nyligen så jag väntar ut lukten.

De allra hjärtligaste hälsningar

Linda

Shopaholic hos Shopaholic

Besökte mycket trevliga Taru idag. För att kika lite. 80 procent på vissa plagg. Och sen ytterligare 20 procent på det. Det blir ju 100 procent! Vilket är lika med gratis. Så jag fick med mig två plagg. En underbar ljusgrå silkesblus (Jag har verkligen letat efter en sån här hur länge som helst) som fastnade på mig när jag provade den. Och en tunika som knappt känns att man har på sig (Den här kan jag ha i flera år) och som kommer att funka bra även senare när... ja.

Alexander Wang hos Shopaholic / Alexander Wang hos Linda K

Velvet hos Shopaholic / Velvet hos Linda K

Ut ett tag

Den kloke skulle stanna inomhus en sån här regnruskig dag. Själv ger jag mig ut med hull och hår!

fredag, september 28

Tabort

Men för guds skull, ta bort den där jobbiga dansbingo-mannen från era bloggar. Jag mår illa och jag bojkottar! Han ser ju fruktansvärd ut. Vad får ni för att ha honom där? Det kan inte vara värt det. Våga vägra.

Nära

Visst ja, man skulle haft rött på sig idag. Mina Hanky Panky är rosa. Det är nästan rött. Ljusrött. För Burmas munkar!

Supersize me

Valet och kvalet över större kontra mindre Mulberryagenda är nu avklarat. Jag beslutade mig för att big is beautiful. Ju större desto bättre. Igår besökte jag Mulberrybutiken på Birger Jarlsgatan för att kolla läget på agendainnehållssortimenet. Det negativa var att butiken kommer att stänga för renovering efter helgen och öppna först någon gång i november. Det positiva var att det var rea i butiken. Agendainnehåll var kraftigt nedsatt, så jag försåg mig givetvis. Rean var annars väldigt urplockad, hittade iallafall ett par söta julprydnader.

Nu när jag stod där med mitt nya agendainnehåll insåg jag att jag inte vill/kan vänta till årsskiftet med att börja använda den stora. Jag behövde alltså almanacka för årets kvarvarande månader. Ska väl inte vara så svårt tänke jag, borde till och emd kunna få det till reducerat pris.

Jag tänkte fel. Den ganska snobbiga tjejen (dom brukar vara så trevliga på Birger Jarlsgatan!) meddelade att dom inte hade 2007 kvar. Gick till NK, där dom var betydligt trevligare, men inte heller där kunde dom plocka fram årets almanacka.

Återstod bara ett alternativ: www.mulberry.com Har nu mailkontaktat under dagen med trevliga Louise som skickar mig 2007 till reducerat pris. Thank YOU! (med bröderna Marx-uttal)

Förstår ni att det kommer att bli som porr för mig att inreda en alldeles ny agenda?

Bibliotekarien har läst

Predikanten av Camilla Läckberg

Jag blev jättepeppad att läsa fler Läckberg-deckare efter att ha lyssnat på hennes sommarprat. Gillade den första jag läste, så jag beställde glatt hem ett par till. Upptäckte till min besvikelse att jag läst böckerna i fel ordning. Eftersom dom hänger ihop visste jag redan en del av vad som kommer att hända senare. Och eftersom det bara är elände som kommer i nästa bok kändes det inget kul alls att läsa den här. Dessutom blev jag mest bara irriterad på personerna i boken. Många är så överdrivet pestiga. Alldeles för många med liknande namn också, orkade inte hålla reda på vem som var vem. Deprimerande slut. Nä jag dömer ut den.


Juloratoriet

Det enda vi blev besvikna på igår, kusinen och jag, var att vi inte hittade teatergodiset. Slut överallt. Kompenserade med smågodis på NK. Det gick utmärkt. Tveksamt om det berodde på karamellerna, men föreställningen var väldigt väldigt bra. Mycket sång och dans, hålligång på scenen mest hela tiden.

Nu vill jag se om filmen igen. Och kanske läsa om boken.

Tack Anna

Personliga handskrivna meddelanden är bland det trevligaste tycker jag. Igår fick jag äntligen tillbaka min Dagmarjacka, fint lagad och med en extra liten present som kompensation för att det tog tid. Presenten har jag på mig idag och jag tänker icke visa den.

Sånt jag har lust med

 • Se Out of Africa, inspirerad av en ung dams prat.
 • Se om filmen och kanske till och med läsa om (!) boken Juloratoriet.
 • Plocka upp blanka fina kastanjer och ha i jackfickan.
 • Åka till Bath.
 • Hämta sonen på dagis och krama honom, vi hann inte ses igårkväll.
 • Kramas med maken, vi hann knappt ses igårkväll.
 • Göra en beställning på mulberry.com.

The new black

Jag valde den här jag. Vilken valde ni? :P

torsdag, september 27

Gör nåt gott!

Kom igen, gå in till Carl och gör en god gärning. Hjälp honom och Läkare utan gränser att rädda liv!

Bra och anus i en härlig mix

Det händer att jag får kommentarer, alltid när jag skrivit något mindre positivt om någon annan blogg, i stil med Men varför läser du hans eller hennes blogg då om du tycker så tvärtemot och annorlunda?

Men det är ju just därför! Det finns väl inte en bloggläsare som enbart läser sånt som han eller hon instämmer till fullo med och tycker precis likadant som? Guu vad tråkigt i såfall. Det är ju det som är grejen, att läsa och reagera, att inte alltid behöva instämma i allting. Att få reta sig lite på eller skratta för sig själv åt sånt man tycker helt olika om.

Jag skulle aldrig klanka ner på och kommentera otrevligt hos någon vars blogginnehåll jag inte instämmer med. Vad jag skriver i min blogg däremot är min ensak och mitt ansvar och det står jag för.

Jaha, det här kom jag på att jag ville få på pränt efter en lysande kommentar av Den tjocke konsulten ett antal inlägg längre ner om Nogger Black. Väl talat!

Enkel matematik

Små kexchoklader i en korg i biblioteket = betydligt fler forskare på besök

Oj bytte jag skrivbordsbakgrund nu igen?

Ja... alltså, H&M har fått in en hel del schyssta herrkläder nu... :*)

Ett vad

Jag har slagit vad med en forskare. Han berättade om en tågresa från Stockholm till Lissabon som han gjorde för tio år sedan. Han hävdade att man vid gränsen mellan Frankrike och Spanien var tvungen att stanna och byta hjul på tåget på grund av ländernas olika rälsbredd.

Ok fine, det kan möjligtvis ha varit så konstigt för tio år sedan. Men inte nu, no way. Hävdar jag. Han hävdar motsatsen. Alltså, ett vad. Jag väntar på bildbevis och inte, som jag sa nåt som du skrivit ihop själv på ryska.

Vadet gäller en kokosboll.

I afton teater

Jag gick visserligen miste och vackra Cendrillon igår kväll (den ska jag få se om ett par veckor istället), men ikväll vankas det annan pampig kultur för min del. JuloratorietStadsteatern.

Min bokklubb är nämligen inte bara en bokklubb utan en teaterbiljetter-till-förmånligt-pris-förmedlare också. Jag gillar Göran Tunström, jag tyckte om boken och filmen. Så jag tror på pjäsen.

Teaterkvällar med kusinen följer alltid ett visst mönster. Vi strålar samman inne i stan. Uträttar några gemensamma ärenden. Det betyder avverkar diverse butiker (och här kommer en liten avstickare som ändå håller sig till ämnet: turligt nog har vi fått samma goda motions-gen när det gäller att göra stan, kusinen och jag. En eventuell uthållighet i butikspring-tävling skulle garanterat vinnas av någon av kusinerna K, troligtvis en delad förstaplats.) Sen blir det sushi, alltid sushi. Nästan jämt på samma ställe, bakom NK på Regeringsgatan.

För att genomföra teaterbesöket behövs godis. Men inte vilket godis som helst! Det ska var den där speciella påsen med när-vi-var-små-godis. Med minst en seg orm i. Och sen, let the teater begin!

onsdag, september 26

Humor a la make

Fick en smärre chock när jag passerade bokhyllan i hallen och observerade följande:Bredvid min huvud-sparbössa stod ett mastodonthuvud sällan tidigare skådat. Det visade sig vara nån attrapp till ett datorspel. Inget som man kan använda till nåt, bara ett himla stort huvud. Kan jag så kan han, typ.

En jesus! Det märkliga huvudet har nu förpassats in till bonussonen som tycker den är, tja... cool.


Nu!

Ok, förlåt allt strul med Operabiljetterna. All information hade inte gått fram till Operans växel.

Ni som har mailat kommer att få svar inom en timme och får då såklart biljetter. Och ringer man från och med nu finns det också gratisbiljetter att hämta. Om dom inte tagit slut, såklart :)

*kastar första stenen*

Äh vasjutton, jag gör som Clara och kastar lite sten i glashus.

Jag gör det själv ibland och tänker inte så mycket på det. Men när jag läser det hos andra blir det mycket tydligare. Det här med att man på något sätt måste förklara inköp av ett nytt plagg. Det kan man göra på föjande sätt:

- Det här kommer att bli höstens stora favorit.
- Jag kommer att använda den dagligen.
- Och så var den ju så billig.
- Jag har verkligen letat efter en sån här hur länge som helst.
- Den här kan jag ha i flera år.

Eler så kan man ju säga som det oftast är:

- Jag var så himla shoppingsugen och var tvungen att få utlopp för mina lustar.
- Jag ville ha den, trots att jag inte alls behöver den.
- Jag tänkte inte alls, jag bara shoppade.
- Har sett den på flera andra och villa ha en likadan.

Skön känsla när...

... man har fått lön, betalat räkningar (några otäckingar från semestern kvar), stoppat undan sparpengen, och kan konstatera att livet är helt ok. Så tänker man att nu blir det en sund och sparsam månad. Man tänker och tänker och tänker. Och hoppas innerligt att tanken kan bli verklighet.

Jag upprepar:

Hörrni, glöm inte att det vankas gratis Operabiljetter till ikväll!

UPDATE: Nej vad dumt, det fungerar inte av någon anledning. Vänta, jag har mailat och väntar på besked!

Hejdå Nesser

I morgon börjar Bok & Bibliotek. Jag ska inte dit. Inga seminarier. Inga bokköp. Inga gratistidningar. Inga kompismöten. Inga författarmöten. Inga mingelkvällar. Inget Göteborg. Ingen Håkan Nesser.Skit.

Bad mum

Usch jag tänkte en hemsk tanke nyss när jag läste hos Linda. Som jag ångrade så fort jag tänkt den. Men jag biktar mig här ändå. Jag tänkte:

Hm, det var länge sen sonen var sjuk... skulle vara skönt att vaba en dag eller två...

Jag önskar verkligen inte sonen sjuk. Det var bara det där hemma och mysa-längtet som kom över mig. Flåt.

Helylle

Idag är jag så kurbits att jag lugnt skulle kunna misstas för en riktig skogsmulle. Träpjuck och broderad blus. Det var ännu tydligare i morse när jag hade militörgrön jacka, ryssjal och Ica-Whyred-kassen i högsta hugg. Känner mig lite Tillsammans. Jamen varför inte? Tillsammans är man mindre ensam. Den måste jag skaffa så att jag kan se filmen sen.

Ögonfröjd?

Jag funderar pssivt på att hoppa på en DV-prenumeration. En sån där 4 nummer och några obskyra pinaler för 98 kronor. Av pur uttråkning, inte vet jag. Nä men det ingår ett mascara.

Tänkte höra om nån har erfarenhet av den silvriga voluminzerande mascaran från Face. Nåt att ha?tisdag, september 25

Baby think twice

Det är sånt här som gör att jag tänker till igen.


Nu i en inspirationsbok nära mig.

Plötsligt händer det...


Välkommen hem, kära skinnjacka!

Gratis på Operan

Kolla härå! Du får gå på Operan och se underbara föreställningen Cendrillon i morgon (onsdag 26/9). Alldeles gratis. Gör bara så här:

Ring 791 44 00 eller maila biljett@operan.se och uppge "Linda" som kod. Det finns 25 biljetter, så skynda skynda.

F*n att maken ska bort i morrn kväll, annars skulle jag lugnt ringa och uppge mig själv!Stackars barn

I handboken för dom som designar barnkläder, kapitlet om plagg för småkillar:

Barn av manligt kön i åldern 1-5 kan inte ha så kallat "normala" kläder. För att passera som acceptabelt måste minst något av följande pryda plagget:

 • En eller flera döskallar. Ju fler desto bättre.
 • Obehagliga djur såsom spindel, orm eller skalbagge. Kattunge alternativt hundvalp får inte förekomma. Dinosaurie kan vara en nödlösning.
 • Batman, Läderlappen, Svampbob Fyrkant, Spindelmannen eller dylik varelse.
 • Texter som upptar större delen av plagget, gärna något på engelska som barnet inte förstår.

Enfärgade plagg får endast förekomma i undantagsfall, men är inte att rekommendera.


Leve er!

Ja ja ja! Åhhhh! Vad otroligt peppad och inspirerad man kan bli av ett möte. Där folk kommer med frågor och tips och förslag och inte bara sitter tysta och väntar sig att man ensam ska ro showen i land. Tack alla idérika forskare för att ni tänker till och säger vad ni tycker!

Känns nästan som jag borde tända en cigg nu...

Hi from Hedgehog

Har inte hört nåt från Sara, men jag gissar på att läget är ungefär såhär:


Rätt misslyckat

Jag intog sängläge igår i väntan på Boston Tea Party. Sappade runt och blev fascinerad kvar hos Victoria Beckham. Som hade nåt jag-åker-runt-i-USA-och-letar-jättestort-hus-program. Jag undrar, skämtade hon eller är hon ett stort skämt? Det var utan tvekan en av de mest patetiska människor jag skådat. För att uttrycka det milt verkade hon helt dum i huvudet.

I nån reklampaus dåsade jag av och vaknade igen 23.37. Japp, bara att gratulera.

måndag, september 24

I had to have it

Jag förstår henne till fullo. Ibland måste man bara ha vissa saker, nästan till vilket pris som helst. Iförd den klänningen, till VILKET pris som helst.

Vet inte om jag måste ha Covet än, har inte sniffat. Tycker mycket-mycket om Lovely iallafall. Någon som luktat?
Mammahjärtat slår ett extra slag

- Mamma när du har sovit på kudden luktar den mamma. Jag luktar på den ibland när du har gått till jobbet.

Kolla Camilla

Fick tips om att titta på Eftersnack i morgon på SVT2 kl. 22.27 (sharp!) då Camilla Thulin gästar. Eftersnack är SVT:s regionala talkshow över Stockholm och Uppsala med omnejd.

Eftersnack bjuder in tittarna till en trivsam, informativ och tänkvärd stund i lättsam ton. Vi pratar med gäster du aldrig tidigare hört talas om - och personer som du trodde att du redan visste allt om.

Givet!

Temper! (på engelska alltså)

Det är kul och givande när folk tycker olika och när det blir lite debatt om saker och ting på bloggen. Alla får och ska tycka! Men vissa saker tjatas det och gnälls om i absurdum. Jag är dum, jag skriver fel, jag är ännu dummare, jag mobbar. Säger Anonym och hela Anonyms släkt.

Ibland känner jag bara för att svara: Min pappa är polis, pilutta dej!

Fast det är han ju inte. Och det vore ju galet omoget av mig. Och dumt. Jättedumt. Jag är jättedum.

*sträcker ut tungan istället*

Hoppla

Ups, jag står numera som ansvarig för hela vårt intranät. Nya visitkort måntro?

*durrututu durrudurrututu... I´v got the power....*


Ät och håll käften

Visst är det alltid trevligt att få beröm och komplimanger. Men sånt ska ju komma spontant. Jag blir lite trött på och förvånad av personer som öppet fiskar efter det.

Jag känner en person som ofta ofta berättar om hur lite hon äter till lunch och till middag. Som om det vore en bedrift. Hon pratar om det på ett sätt som inbjuder till kommentarer som Åh vad du är duktig! eller Men oj, att du klarar dig på det! Hon är inte heller sen att kommentera andras matintag. Ska du äta allt det där? kan hon fråga. Jag blir inte imponerad för fem öre. Fine, ät massor, ät lagom eller ät pytte. Men skryt inte om det.

Jag hade ytterligare ett raffinerat exempel men det har jag glömt nu. Handlade säkert om cykelhjälmar.

ICA hjärta Whyred

Hos Malin såg jag den fina kassen som tagits fram av ICA och Whyred. En miljövänlig variant som kan användas om och om igen. Så när jag var och handlade för morgondagens frukostseminarium slog jag givetvis till på en. Så, en miljöpoäng tillika trendpoäng till mig!

Skvaller

Kollektionsutförsäljning av jeans, jackor och klänningar, med mera. Både herr- och damplagg.

Gossip
Guess
Firetrap
Moncler

Adress: Vikingagatan 22 / hörnet Tomtebogatan

Onsdag 26/9
Torsdag 27/9
Fredag 28/9
Lördag 29/9

Endast kontant betalning!

Jättegärna

Jag ska naturligtvis se Boston tea party ikväll. Igår när jag promenerade med mor och bror passerade vi och började diskutera vi den här hjärn-affischen, att den påminner om När lammen tystnar, aphjärnor i Indiana Jones och sånt.

bror: Ja dom skulle visst testa att äta människa i programmet.
jag: Va? Var får man människokött ifrån? Det kan väl inte vara... dött kött?
bror: Från varandra kanske?
jag: HA HA HA! Men hurdå? Då måste dom ju typ operera bort kött från sig själva. Vilket ställe skulle man välja? Knappast hjärnan...
bror: Ingen aning.

Och så kommer jag osökt att tänka på en gång när jag och min bror i ungdomens dagar höll på att fnissa oss vansinniga efter att ha lyssnat in följande samtal mellan farmor och en av våra farbröder:

farmor: Vill du har liite mer lever, Per?
farbror: Gärna!

HA HA HA jag kan fortfarande grinskratta åt det!

Luftchock?

Med tanke på allt jag gjort i helgen borde jag vara som en urvriden trasa idag, men jag känner mig tvärtom väldigt pigg. Kanske för att jag var ute hela dagen igår och luftades?

Vilket nog är bra eftersom den här veckan är rätt full.

Hedgehog tycks ha fått tag på en dator i England, så jag behöver inte blogga åt henne. Men jag håller tummarna för att hon hinner till sin Marc Jacobsbutik. Prioritera, Sara, prioritera!

Snart, mycket snart

Stickning ger goda effekter på hälsan. Säger dom I Damernas värld...
 • lugnare andning
 • långsammare hjärtslag
 • ökad hjärnstimulans och koncentration
 • minskning av ångest och frustration

söndag, september 23

Spännen

Hur är det möjligt att jag allt som oftast känner behov av nya hårspännen?Tidningsbyte

För ovanlighetens skull valde jag DN istället för Svenskan i morse. Efter att maken förånat undrat om jag verkligen inte skulle läsa Hemma hos Mads.

Jaha, det var ju trevligt, men ganska same old same old. Den kvinnliga reporten verkade rätt hypad inför och under intervjun (ja själv skulle jag aldrig ha utsatt mig för något dylikt och skulle jag det ändå skulle jag ha kräkts). Bland annat verkar hon ha noterat små detaljer som jag faktiskt kunnat vara utan:

Hans hår är brunrött med gråa slingor och han har ett litet välformat näshår som svajar ur hans vänstra näsborre.

Hallå ni med näshår, formar ni dom? Jag trodde man bara tog bort?

lördag, september 22

Choklad für alle

Mina tankar går till alla som jobbar ikväll. Och speciellt till en ung dam. Här får ni choklad!

Mi casa cor casa

Vi besökte häftiga Casa Cor igårkväll, maken och jag. Perfekt en kväll, inte så mycket folk att trängas med. Vi tog ungefär en och en halv timme på oss. Plus tid i den enorma bankettsalen där vi blev tvugna att testa vinautomaterna också.

Vi hade för övrigt väldigt roligt åt familjemedlemssammansättningen i Casa Cor. Där fanns en player (mannen) och en fru (modeskaparen?). Dom måste ha barn eftersom det fanns både bäbis, barn och tonåringar. En farfar, och hör och häpna en ex-fru som hade ett eget rum!

Alla rum var speciella och sevärda, men jag har såklart några favoriter:
 • Biblioteket. Ja vadårå, jag är bibliotekarie och det här var snyggt!
 • Modeskaparens kammare. Lite den vuxna flickrumsdrömmen. Kunde lugnt ha plockat med mig ett och annat i kläd- och väskväg därifrån.
 • Dressingroom för tonåringarna. Walk in closets för kille och tjej. Och Linda hon säger inte nej därtill...
 • Barnens rum. Så fint! Enormt med en pojk- och en flicksida. Och gemensamt utrymme i mitten. Had ejag haft ett sånt när jag var liten hade jag gladerligen delat rum med lillebror.
 • Farfars studio. Ett arbetsrum jag kan tänka mig.

Tur och retur. Och tur igen.

Att shoppa är inte alltid en dans på rosor.
 1. Man har ett slags plagg i tankarna ganska länge (jag har massor av plagg i tankarna hela tiden, detta är bara ett exempel en jesus).
 2. Så får man syn på en motsvarighet till tankeplagget som skulle kunna fungera helt ok.
 3. Man kastar sig till sin butik och finner plagget. Man tar hem det.
 4. Plagget stryks och provas 124 gånger med alla möjliga tillhyggen. Hjärnan säger ja nej ja nej ja nej ja nej ja nej...
 5. Man beslutar sig till sist för ett nej. Man returnerar plagget.
 6. Man är nöjd.
 7. Man får syn på plagget i en tidning. Fasen vad snyggt det ser ut!
 8. Man funderar intensivt och återvänder till sin butik.
 9. Man väljer en mindre storlek. Allt förändras!
 10. Man slår till.
 11. Framtiden för plagget är inte till hundra procent utstakat, men man vet inte om man mäktar med ännu en retur. Man måste stryka och prova lite först.

Fett fett

Vad är egentlgien grejen med att inte tvätta håret? Och sen ge sig ut bland folk? Och känna sig bekväm?

Blev lat och tog bussen en hållplats hem. Satt bakom två kvinnor som båda hade väldigt flottigt hår. Så där så att det lägger sig i stripor så man ser hårbotten. Vi måste snacka flera dagar utan schampoo. Varför? Man behöver väl inte tvätta håret varje dag, men kanske mer än en gång i veckan. Förslagsvis.

Det här skriver jag inte för att få experters utlåtande på hur ofta man ska eller inte ska tvätta sitt hår. Man får tvätta när man vill. Man får dricka hur mycket vatten man vill (det är bra att dricka vatten). Precis som man får välja cykelhjälm om man vill (tom lada behöver inget tak). Man kan också driva med saker istället för att hylla dom utan att vara det minsta avundsjuk (fast det förstår inte tomtearméer).

fredag, september 21

:O

Jag jobbade över en fredagkväll. Hörde ni? Det var riktigt fridfullt. Ungefär som att vara på jobbet innan alla andra. Fast efter nu då. Nu väntar belöningen.

Gokväll.

Omigod

Inte mycket är fulare än jobbet-ge-bort-grejer. Skåda dessa representativa exempel. Får jag locka med en vinröd eller kanske en grå slirre full av loggor? Eller sjalen, mina damer och herrar, sjalen! Funderar på att byta min Missoni mot den...

Allvarligt talat, slipsen tänker jag ha på mig nån gång när jag ska vara representativ. Ja jösses vad cool.

PS. Jag vill, for the sake of my job´s reputation, inflika att detta är gamla grejer som jag hopppas inte finns tillgängliga längre. Om man inte är Linda K förstås.

En aldrig sinande källa

Och jag går in i vecka tre vad gäller snorig näsa. Det slutar ju inte! Konstant tilltäppt och i behov av näsduk. I början gck jag och hämtade papper vid behov, nu har jag accepterat mitt öde och placerat toarullen på skrivbordet. Längtar så tills jag kan feng shui:a bort den.

Jamen vad bra, då vet ni allt ni behöver veta om min näsa.

En tanke bara: tänk om det var fett man snöt ut? Så effektivt.

Nu blev det såhär

Kom på att Lisa såklart skulle få Kenta och barbisarna i födelsedagspresent. Men den finns tydligen inte i butik än. Så jag gick till H&M och högg ett par svarta leggings, randiga benvärmare och ett matchande hårband. Det blir väl Lisa glad för?

Tant Linda

Ibland undrar jag om jag är väldigt ung i sinnet eller bara anpassningsbar till min omgivning. Sicilia konstaterar idag den bittra sanningen. Vi kom in på det härom veckan, att jag är tio år äldre än henne. Tio år. Hallå. Frågade om hon tycker jag är tant, men det tycker hon inte. Sa hon ;)

Nåja, ja gär gärna en ung tant. En ung chic och piffig sådan. Med barnasinnet kvar.

Om sisådär en åtta timmar...

Dagen har bara börjat och jag sitter redan och tuggar fradga av längtan till kvällen. Det blir barnfritt. Det blir Casa Cor. Det blir äta-ute. Det blir underbart.

Men först blir det jobb.

Hej hej kavajtjej

Är det hösten som gjort mig så kavajbenägen den senaste veckan? Eller bara slumpen? Hur som, mycket kavaj har det varit.

torsdag, september 20

Prescious

Jag har varit besatt av en sån där ljuvlig färgglad sjal från Missoni en smärre evighet. Har förgäves letat i secondhandbutiker och på nätet. På eBay känns det rätt tveksamt om man får äkta vara. Fullpris i butik är lite äckligt. I somras var jag så här *måttar väldigt nära med tumme och pekfinger* när att köpa en på rea i Köpenhamn, men stillade mig eftersom färgerna var lite i galnaste laget, och eftersom maken stod bredvid och inte kunde förstååå hur man kan lägga en förmögenhet på en "lång handduk".

En av mina favoriter sitter ofta om halsen på Annie. Hennes är en sån där som passar lika bra alla årstider. En sån ville jag också ha. En som inte är för vintervarm men inte heller för somrig. Med färger som funkar jämt. Och så hittade jag den. På rea. I nätbutiken som levererar i så stiliga paket att man nästan inte skulle bli besviken om paketet anlände tomt. Men det gjorde det ju inte.


Till slut

Vi har köpt bil. En silvrig och ganska stor. Jag hann aldrig sparka på däcken, men det ska nog bli bra.

Olika stilar

Hittade en kul grej hos Annie. Ladda upp ett foto och se hur du förändras. Här är några Lindor (klicka för större bild):


Åh dessa forskare

Trycket blev för stort. Forskarna stormade biblioteket igår, vrålandes: Vi vill ha Englas bok, vi vill ha Englas bok! En av dom tog befäl och hoppade upp på lånedisken och skrek:

- Ge mig ett E!
- Eeeee!
- Ge mig ett N!
- Nnnnnn!
- Ge mig ett G!
- Geeeee!
- Ge mig ett L!
- Elllllll!
- Ge mig ett A!
- Aaaaaa!
- Vad blir det?
- ENGLA!

Allas blickar vändes mot mig, krävandes. Vad kunde jag göra? Nu är beställningen lagd. Alla på FOI får varsitt ex av Englas showroom. Det kommer även att finnas ett referensex i biblioteket. Den får man inte låna hem, men gärna sitta här och läsa. Om man är rädd om boken såklart.Engla's Showroom är Sveriges bästa modeblogg enligt Aftonbladet! Bakom lyxiga designerväskor, söta klänningar och high heels döljer sig en helt vanlig tjej med ett hjärta som slår för familj och vänner. Hon heter Engla och älskar att shoppa, läsa, dricka kaffe ur snygga muggar, umgås med familjen och sol och värme. I den här boken kan du läsa de bästa inläggen från Sveriges populäraste modeblogg!

Vill du också glädja dina medarbetare med Englas showroom? Beställ här! Vill du tipsa en vän om boken? Gör det här! Vill du se några av Englas läsare som har lugg? Titta här!

Skolbänken för en dag

Det finns ingen hejd på all kunskap som kastar sig över mig. Nu kan jag förhoppningsvis hålla kollegorna vid liv till ambulansen kommer. Efter idag kommer jag även, medan vi väntar på ambulansen, kunna erbjuda dom en korrekt utformad broschyr att läsa. För nu blir det InDesignutbildning! Kan det litegrann och någorlunda, men det är självlärt och jag behöver verkligen hotta upp mig.

Dömer ut

Det här programet kan jag med säkerhet säga att jag inte kommer att titta på. Javisst, jag dömer ut det direkt. Rakt av. Tilde Fröling hämnas på på folk som varit dumma mot henne på jobbet, som i skolan la hundbajs i hennes bänk, och annat tänkvärt. Jag gillar inte den sortens program. Ger mig absolut inget annat än avsmak. Så jag hoppar. Måndag, då kan man ju... se nåt naturprogram istället?

onsdag, september 19

Surt

Vad säger ni om det här då? Vår tv är så avancerad att jag nu inte kan få igång den. Och maken är på tennis. Hejdå Greys Anatomy!

Bibliotekarien har läst

Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross

Johanna var en begåvad och orädd kvinna som förklädd till man lyckades överlista hela den katolska världen. Hon skaffade sig kunskap inom medeltida filosofi, religion och läkekonst. Hennes lysande begåvning förde henne på äventyrliga vägar till påvepalatset i Rom. Där drogs hon in i en virvel av politik, religion, kärlek och makt. En riskfylld tillvaro där livet ofta stod på spel.

Boken är bra, riktigt bra. Spännande från början till slut, även om man har en aning om hur det ska gå. Jag är inget enormt historiefreak, men Påven Johanna föll jag helt för. Den är intressant, tankeväckande, romantisk och mycket mer. Läs!


Nu tager jag mig en deckare.

Like a virgin

Jag har aldrig gjort det här förut.

FCUK

French Connection säljer ut höstens alla kollektionsprover. Det är dam-, herr- och barnkläder, samt väskor och accessoarer.

Tisdag den 25 september 11-20
Onsdag den 26 september 11-19

Tomtebogatan 4
Tunnelbana S:t Eriksplan, uppgång Torsgatan


Cash is king!

Recept på lyckad lunch

 1. Hitta nåt lämpligt ätbart i frysen (undvik att missta en påse riven ost för ris, jag gör det ibland och blir alltid lika besviken) och ta med till jobbet.
 2. Boka lunchdate med trevligaste kollegan.
 3. Avnjut lunchen med ovan nämnda.
 4. Ta en promenad efter maten. Ute eller inne i en galleria spelar ingen roll.
 5. Kollegan lämnar några goda såna där små gula på skrivbordet som man kan avnjuta när man kommer tillbaka.

UPDATE:Lyssnar på P3

Daniel Kellerman låter ju som en himla kul kille...

Frågar de lärde

Your message dated Wed, 19 Sep 2007 10:32:26 +0200 with subject "xxxxxxx" has
been successfully distributed to the BIBLIST list (3120 recipients).


Kommer inte ifrån att jag blir lite nervös varje gång jag får den här bekräftelsen... 3120 pers. Alltid är det väl nån som retar sig eller blir upprörd över eventuella felstavningar. Samtidigt är det ett utmärkt sätt att få hjälp av godhjärtade kollegor "out there", så det goda övervinner alltid det onda.

Bring it on!

Vad vill Lisa ha?

Just ja, sonen ska på kalas i helgen. Vad köper man för present till en treårstjej? Jag är så inkörd på bilar och sånt.

Att vänta är att dö en smula

Den som väntar på en paketleverans till jobbet väntar i värsta fall ända till klockan fyra. Och då är den personen inte ens kvar!

Bloggnytt

Inom loppet av två minuter sa två kollegor oberoende av varandra till mig: Jaså du behöll den?
Tycker det är så mysigt att dom läser min blogg. Och ja, jag behöll den.

Pratade med käraste kusinen också. Frågade om jag hade ältat den stora agendans vara eller icke vara med henne än och hon svarade: Nä, men jag läste om det på nätet.

Rätt kul och schysst kontakt ändå.

Precis som golf

Jag kom på att jag borde upplysa om en sak. Inte för att jag fyller år snart eller har någon speciell anledning att firas. Men en varning torde ändå vara på plats.

Att jag kan vara en smärre katastrof i köket kommer inte som någon nyhet för trogna läsare. Jag försöker då och då, med mycket blandade resultat. Tur för mig att maken både är duktig och gillar att rumstera i köket. Jag får ofta dom där menlösa uppdragen att koka ris eller göra sallad. Jag tycker inte det är överdrivet roligt, men jag gör det för att det ska göras.

Vad jag vill säga är: Jag vill aldrig någonsin ha en matlagningskurs eller dylikt i present. Jag kan inte tänka mig något tråkigare. Ni skulle bara göra mig en otjänst. Jag tycker inte det är roligt att laga mat. Jag har ingen önskan att lära mig det. Det är bra som det är. Precis som golf.

Reise reise låter inte lika bra

Den här Voyage voyage-låten som spelas hela tiden på radio gillade jag redan när det begav sig. När den kom första gången alltså, kära ungdomar. På 90-talet någon gång va? Och jag undrar ännu en gång varför jag lät mig övertalas att läsa tyska istället för franska på högstadiet. För om så inte varit hade jag kunnat sjunga med i den låten. Nu blir det mest bara Voyage voyage löblö luloleblouu...

Jag vet jag vet, det är aldrig för sent. Man kan lära gamla hundar sitta. Lära franska, hotta upp spanskan, dreja, läsa konstvetenskap, få fler barn, lära sig sticka...

tisdag, september 18

*snyft*

Någon mer än jag som gråter till kvällens House?

Inte dags än

Somnade hos sonen vid nattning. Att ligga bredvid en varm liten person så är bland det msigaste som finns. Så när man somnar och sen vaknar till vill man egentligen helst ligga kvar och fortsätta sova bredvid den varma lilla personen.

Men så kommer man på att man har en tvätt att hänga. Ett morgondagens klädval att göra. En lunchlåda att plocka fram ur frysen. Ett House att se.

Så man masar sig motvilligt upp och håller sig vaken några timmar till.

Inte helt smart

Ibland undrar jag hur budfirmor resonerar. Dom försöker alltid leverera dagtid. Hur många människor befinner sig hemma på dagen? Så jag ringde, vilket lappen i brevlådan bett om.

- Jaha då kan vi komma mellan 9.30 och 16.00 i morgon.
- Jag kommer inte att vara hemma i morgon helller, jag arbetar.
- Jaså?

Dom får leverera till jobbet istället. Om jag hade budfirma skulle jag satsa på kvällsleveranser.

Dejlig

Vad jag läser i hissen? Militaert Tidskrift såklart! Mmm, full av godsaker. På danska. Man vill väl hålla sig ajour med jobbet.

*kluckar av skratt*

Räddare i nöden

Idag ska jag lära mig att rädda hjärtan och lungor. Och första hjälpen. Ni kan från och med nu vandra lugnt i biblioteket. Händer det något är jag där som ett skott och... behandlar.

Jaha min herre, det får nog bli ett framstupa sidoläge här.

Skämt å sido, känns som en livsviktig grej att kunna. Gick en sån kurs när sonen var pytte, med inriktning på just småbarn. Men man glömmer så fort, behöver uppdatera sig med jämna mellanrum. Får jag sen göra det på arbetstid är det bara en bonus. Sen kan jag bara hoppas att man aldrig behöver använda mina kunskaper!

Ett diss

Varje morgon när jag frukostar mig igenom tidningen blir jag illa berörd när jag ser den här bilden. Är den inte helt motbjudande? Tommy Nilsson har aldrig varit nån favorit, och ännu värre blev det när jag var på en inspirationsdag i våras. Där fanns Mads, där fanns Henrik, och allt var frid och fröjd och hjärtklappning.

Eller, hade varit frid och fröjd om inte Tommy Nilsson plötsligt stegat in på scenen, helt oföranmäld, och började sjunga och läsa dikter. Det skulle föreställa en överaskning.

Jag skulle inte för mitt liv kunna komma på en kassare överaskning. Det var fruktansvärt. Och tragiskt. Han stod där på scen i halvmörker och läste egna dikter ur en pärm. Men det var tydligen bara jag som dissade, alla andra klappade frenetiskt händerna och lovordade.

Nå, jag är fortfarande i chock och vill inte se Tommy Nilsson igen på många många år. Inte ens i morgontidningen.

måndag, september 17

Arga bibliotekarier

This week nearly six hundred librarians gathered in Rotorua for the biggest event in their calendar - their national conference.

But before it began, one of the scheduled speakers drew more publicity than the event itself. Style queen Paula Ryan was to give a free workshop about how librarians could update their wardrobes.

It prompted a flurry of protest and angry emails from some librarians, who said her involvement only served to support the outdated librarian stereotype.

Lite komiskt tycker jag. Hittade hos Anna.

Silverblixten

Maken har lånat hem en silverbil som vi nog ska slå till på. Den har provåkts, inspekterats å det grövsta och den har tvättats. Jag har gett mitt godkännande. Men jag befarar att maken kommer att vara där ute med bilen hela natten.

Klånk

Ibland kommer man hem och har fått ett brev som gör en så glad att man trillar omkull.

*trillar omkull*

UPDATE: Fast sen fick jag ju en kallelse till Folktandvården också...

*reser mig upp igen*

UPDATE II: jag fick sitta i telefonkö en evighet till tandläkaren för att byta tid. Det är två samtal före dig, tack för att ni väntar fick jag uppkört i örat en gång var tioende sekund. I 20 minuter. Hur lång tid kan det ta att prata med Folktandvården? Diskuterar dom rotfyllningens historia? Amalgamets vara eller icke vara, sett ur ett filosofiskt perspektiv? Huruvda hjälm är brukligt när man får tänderna lagade?

Själv avhandlade jag mitt ärende på en dryg minut. Lyllos den som var efter mig va? Det är e.. du kopplas nu till telefonist.

Hej Alva!

Tack så mycket för den coola bussen! Den trivs jättebra med mina andra Bilar-bilar. Jag ska ta hand om den och parkera den i garage varje kväll.

Kram från Carl