lördag, juni 30

Jag åldras med värdighet, tack så mycket

Maken tittar i ett fotoalbum från förr och utbrister:
- Vad ung du ser ut här, älskling!
- Det var sju år sen! Något måste väl hända!
- Med vad?
- *stirrar bara med den förintande blicken*

Like father like son


Var e sommarn?

Jag är glad att jag inte har semester i den här skitvädret! Det ska bli mig ett sant nöje att cykla till jobbet på måndag.

... nästan.

Välkomna hem!

Det måste ju vara underbart att komma hem till en hustru som har städat huset, handlat mat och dessutom sovit till klockan tio så att hon är pigg och alert inför kvällens ...drabbningar?

Ingen hit

I torsdags kväll/natt på t-banan hem plitade jag ner någon slags recension av kvällen. Den var förstås helt oläslig dagen efter. Det lilla jag eventuellt kunde tyda eller gissa mig till lämpar sig inte för en blogg med en gnutta stolthet.

Det var en vansinnigt kul afton. Umgänge med tjejerna tenderar att bli så. Kungsholmen och Lemon bar (hej Sessan!). Sen gick något väldigt fel. Vid den tiden på kvällen hade danssuget tagit oss i besinning. Och av alla ställen valde vi.... *skäms...hoppas dom inte slutar läsa för gott nu...* Golden Hits. Jag hade inte varit där förut, jag kunde inte veta!

Och för att sammanfatta: gud i brallan. Det var bland det mest deprimerande jag varit med om. Det gick inte ens att dansa och ha kul med sina kompisar, för miljön och människorna där var så skrämmande. Jag har nog aldrig känt mig så fel. Och mind you, då var jag ändå inte nykter.

Jag tänker så här: en gång är ingen gång. För det ska aldrig bli en andra.

fredag, juni 29

Halvrent

Ju mer man tvättar dom desto gulare blir dom. Funkar klorin?

Kortlångkortlångkort

Jo jag hyrde en film ändå. Och somnade inte av den. Inte alls. Jag blev snarare lite yr. Nu funderar jag på att gå loss på garderoben. Med nymålade röda tånaglar.

Sånt gräsänkor gör en fredagkväll

 • Pedikyr. Kanske med Milky.
 • Ut med allt ur garderoberna, rensa, och så in igen.
 • Letar fram gamla foton och stoppar i album.
 • Äter nåt onyttigt och flottigt.
 • Läser bloggar och bloggar säkert om något menlöst.
 • Längtar våldsamt efter familjen.
 • Hyr en film? Antagligen att kasta pengarna i sjön eftersom jag garanterat kommer att somna.

Sharp?

Klockan 11.20 ska jag träffa kollegor för lunch. Inte 11.30 utan 11.20. I det tillstånd jag befinner mig tycker jag det är helfestligt.

*samlar mynt*

När som helst går jag till godisautomaten. Det är så så så tillåtet en dag som denna.

UPDATE: fatta, jag hade inga småpengar! Men det gör inget för jag blev just kallad Sveriges coolaste bibblo *mallar mig*

Och så fick dom varann

som blott älskande kan
med stråkar och fanfar
och allting står i lågor.

Rött och vitt i randig kombination.

Hejdå jackan

Idag skickar jag tillbaka min Dagmarskinnjacka till Mint&Vintage som fraktar den vidare till Dagmar herself. Hon vill ta sig en titt på den. Jag hoppas innerligt få tillbaka den lagad eller en annan likadan hel.

Jättebra och trevligt bemötande från Mint&Vintage, tack för det!

*hick*

För att citera en vis man: Herrejävlar.

torsdag, juni 28

Schysst tischa, brorsan!
Slutet gott...

...allting gott. Hon blev vänligare nu, min Portfolio-dam. Och mycket mer pedagogisk. Tänk om hon svarat snällt från början! Men då hade det å andra sidan inte blivit kul blogginlägg. Så, tack Portfoliodamen, för allt!

...we shall overcome...

Så nära får ingen gå

Kom på en sak när jag läste hos Melina om folk som står för nära.

Härom dagen stod jag och pratade med en person på mitt jobb. Det ska ju vara ett visst avstånd mellan två samtalande personer för att det inte ska börja kännas obehagligt. Den här människan kom hela tiden lite närmare mig, varpå jag liksom smygbackade och kände hur mitt leende blev allt stelare. När detta händer (om det inte är så att jag känner för att kyssa personen i fråga, och det gjorde jag alltså inte nu) kan jag inte koncentrera mig på vad vi pratar om, jag tänker bara nej nej stanna där nu kom inte närmare stopp.

Jag är inte rädd för kroppskontakt. Tvärtom är jag nog en ganska kramig människa som gärna klappar lite på andra då och då. Men när man står och pratar tycker jag man kan undvika att andas på varann. Fast det beror nog på vem jag pratar med också. Skillnad på kompisar och arbetskamrater.

Lämpligt avstånd för kollegor: ca 60 cm
Lämpligt avstånd för kompisar: ca 40 cm (utan alkoholl) panna mot panna (med alkohol)

Join the club?

Öh... jag är medlem i en... ben-klubb. Då och då dyker det upp ett sånt här meddelande i Flickr:

Hi, I'm an admin for a group called Fashion My Legs ..., and we'd love to have your photo added to the group.

Jag klickar Ok, man blir ju lite smickrad över att ens spiror uppmärksammas. Och så är man med i klubben då, bland alla andra tjejer med ben. Hur man blir medlem? Tag foto där dina ben syns (gärna mycket) och lägg i Flickr. Come join us :P

Det som går runt kommer runt

Vid morgonfikat berättade jag för en kollega om min utskällning. Hon log och berättade att den arga personen sökte samma tjänst som jag till mitt nuvarande jobb. Men uppenbarligen inte fick den, he he.

Kan inte låta bli att vara bara jättelite skadeglad.

UPDATE: vi har haft fortsatt mailkontakt under förmiddagen. Nu tycker hon riktigt illa om mig.

Missade Buylando

*svär tyst för mig själv*

Tanken var att lämna tillbaka filmerna i morse på väg till bussen, inte bära dom med mig hela dagen och hela kvällen. Visst, det är angenämt att ha Mads i värran, men gånger 3?

Translation: hey, don´t push(er) it!

Lite hjälp här tack

Yo, people. Vilken doja ska jag ha ikväll? Hip to be square? You spin me round round baby round round? (nä jag tror inte att jag är engelsk hiphopare, jag har bara inte druckit kaffe och står därför inte för mina uttalanden)


Den där babelfisken

Fick ett gott skratt nu på morgonen. En person hade kommenterat en outfit på mitt Flickr. Tanken var nog att säga att delarna gör helheten, summan av kardemumman, typ. Den icke svensktalande personen har antingen med livlig fantasi använt en svensk-engelsk ordbok eller, mer troligt, använt underhållande Babel fish:

Det helhet är mer än de summa bortifrån de stycken.

onsdag, juni 27

Deep thoughts

I en massa modeböcker och blaskor tipsas det om att man kan ha en dags-outfit, och om man sen ska på "galej" på kvällen tar man bara med sig en glittrig top i väskan som man glider i när aftonen närmar sig.

Funderar på om jag ska göra så imorgon. Eller om jag bara ska vara fin hela dagen? ;) Ut och käka med tjejerna. Då vill man vara fin.

Translation: Memories light the corners of my mind, misty water-colored memories of the way we were, scattered pictures of the smiles we left behind, smiles we gave to one another for the way we were... oh, just watched SATC season 3 :)

Singelmiddag

Jag konstaterar vad alla redan vet: couscous är djävulens påfund. Det sprider sig i hela köket när allt man vill är att ha det i munnen.

Samtidigt som striden med couscousen pågår bloggar jag och lyssnar jättehögt på Ted Gärdestad. Och sjunger med. Sånt man gör när man är tillfälligt singel.

Men förlåt!

Shit, fick jag skäll då! Trodde jag gjort helt rätt vad gäller en sak som jag gör jättesällan, och mailade sen för att be om hjälp med det man ska be om hjälp med. Men det var HELT FEL!!! fick jag minsann veta. Med både versaler, kort ton och multipla utropstecken.


Känner mig som en skamsen skolflicka. Som straff får jag nu cykla hem i regnet med böjt huvud.

Det gör ont


Försökte prova ett par Madonna-heels härom dagen på H&M. Försökte! Under grymtande och frustande gjorde jag allt som stod i min makt att pressa ner foten i en (ett?) pjuck. Men det gick inte. Inte utan att bryta "ringtån". Fick till slut, röd och svettig i ansiktet av ansträngning, prova en större storlek. Då fick jag ner foten. Men när den väl var på plats kände jag att skon var för stor. En jesus.

Någon som fått på sig rätt storlek och känner för att berätta hur, eller bara håna mig rent allmänt?

Tvåan leder

Det är bra att alla pratar om olika saker, och jag må ha ytlig smak. Men dagens sommarpratare hamnar enligt mig hästlängder bakom Mark Levengood.

Doktor Linda

I höst ska jag gå en endagsutbildning i första hjälpen och hjärt-lungräddning. Så sen kan ni prata brustna hjärtan och andnöd med mig!

A trip down nostalgia lane

Oj jag surfade visst lite annat också. Året runt gjorde klippdockor av kändisar 1971. En komisk mix av Goldie Hawn, Anita Hegerland och Bruno Wintzell. Coola outfits, schysst nostalgi.

Solo

Idag blir jag gräsänka några dagar. Maken drar till landstället med alla barnen. Härligt! Längtigt! Ensamt! Kul!

En kväll hemma helt ensam är inte fy skam.
En kväll med tjejkompisar rockar fett.
Ytterligare en kväll när man börjar känna sig bra längtig.
Sen får dom banne mig komma hem igen!

Det regnar här i Stockhom idag

Fast bara dugg, så jag klarade mig med prickiga glasögon på hojen till jobbet.

Apropå hojen till jobbet. Jag har kollegor och kompisar som gör som jag. Men som inte duschar eller byter om när dom kommer fram. Det är säkert helt ok eftersom dom uppenbarligen inte transpirerar som jag gör när jag är i rörelse en längre tid. För jag kan inte cykla så sakta att jag inte blir svettig. Då kommer man väl inte fram? När det är kyliga mornar är det dessutom skönt att tina upp i en varm dusch.

Jag ser fullkomligt galen ut när jag anländer till jobbet. Håret på ända, rosiga kinder, röda ögon (alltid, varför?). Och svettig. Alla torde således vara nöjda med att jag tar 10 tidiga minuter till uppfräschning. Med eller utan tonerna till Frank Sinatra.

tisdag, juni 26

My guy


Vad hände? Plötsligt struntar sonen i blöja och går på toaletten istället. Han sköljer själv ur schampot ur håret i duschen. Vilken stor kille jag har fått!

*torkar en liten tår*

Sov vackert

När det börjar närma sig semester börjar jag tänka packlista. Då får jag inte sällan för mig att jag behöver en pjamas. En semesterpjamas. Att ha när jag befinner mig på annan ort. Om man skulle behöva vara lite fin, typ. Fin på natten? Jag vet inte hur jag tänker, jag är ju gift för guds skull. Och han som jag är gift med föredrar, så att säga, så lite som möjligt :*)

Hur som. Jag förstår nu mångas förtvivlan över detta med Snobben och Hello Kitty. Dom ska inte vara på vuxna människros nattkläder, trosor, strumpor eller slipsar. Visa mig en man som blir upphetsad av Kitty och jag visar dig en man som är gravt störd.

Jag grävde djupt och hittade en randig historia (jag och rödvitt-randigt, det är nåt skumt) på ejtch-änd-em som jag tror kommer att fungera ypperligt under alla mina semestervistelser. Och gillas den inte kan jag ju ta av den.

UPDATE:

Fråga inte...

Det kan bero på att jag trånar efter semester och är förutan kaffe som jag tar upp detta.

Dialekter. Kan ju vara olika charmiga. Olika hemska. Men inte finns det någon dialekt som är så... eh *viskar* sexig som norrländska? Alltså, manlig. Typ. Sådär, här står jag i regnet och målar ett hus och är tyst och lugn. Eller äh, jag vet inte.

*går och hämtar kaffe*

Det tål att upprepas

Jag vill bara säga att jag tycker att all rea som är 30 procent eller mindre är skitrea och en förolämpning mot konsumenterna! Man ska kunna dela på hälften, minst. Annars kan det va.

Fy Filippa K. Fy NK. Fy en massa andra också.

My boys

Tre favoriter på en och samma dag. Lyssnar i detta nu på Marc Levengoods sommarprat (och jag undrar om jag kommer att höra någon bättre i sommar? Känns inte så nu.) och bara ler och njuter. Ikväll blir det Stockholm och Anders i mitt hjärta. Dags att lära in alla moves med sonen igen! Och sen superkriminalinspektorkommisarie Barnaby på det.Schysst antal män!

måndag, juni 25

Bibliotekarien har läst

Spela död av PJ Tracy

Jag vet egentligen inte varför jag läste så långt som jag gjorde innan jag gav upp. Började trivsamt med ett par mord, och sen kom det in hundra personer i bilden som jag inte kunde hålla rätt på för fem öre. Och det hände inte så mycket. Utom ett par mord till då. Trist handling. Nej jag hugger en ny deckare och hoppas på bättre lycka denna gång.


Väntar på nåt gott

Plötsligt inser man att man går runt i shorts och linne på gräsmattan hemma. Att det är sommar. 20 grader varmt på kvällen. Det är bara semester som fattas. Åtta dagar kvar. Jag tror jag klarar det.

75% hos Mrs H
Kolla den oranga pluppen!

Tänk (nästan) hud. Tänk urtvättade jeans. Tänk fräkning Linda K. Sen svimma.


Sakta jag går genom stan

Yr stapplade jag ut i solljuset. Tänkte att frisk luft är nog bra så här efteråt. Började vandra och tog sikte på Kungsträdgårdens t-bana.

Men det kom en massa ivägen hela tiden. Sånt som rea, sale, 30% och 50% surrade överallt i luften. Vad ska en stackars flicka göra?

Nå, till slut kom jag verkligen fram till t-banan. Men då ett par kassar tyngre. Lite mindre yr. Fast minst lika rusig.

Tuffa tider

Lönedag + realisatioNK = härligt härligt men farligt farligt

söndag, juni 24

Svarar på 25

Vad om inte en lista denna ågren-dag före jobbdag? Tack Atomtjejen!

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Hej Billy Idol.

2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Några småpengar. En rikskupong, räknas det?

3. Vilket ord rimmar på "test"?
Rest, sånt som finns i kylskåpet.

4. Favoritplanet?
Shit ska man ha en sån också? Jaha, ja jorden är väl bra.

5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Orkar inte titta men det torde vara maken.

6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Förut hade jag Sex and the city, men det funkar inte längre. Nu har jag väl nån plingplongig hissmusik.

7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Buberryskjorta.

8. Sätter du etiketter på dig själv?
Vadå, hurdå?

9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Barfota!

10. Ett ljust eller mörkt rum?
Ljust, alltid ljust.

11. Vad gjorde du vid midnatt?
Sov som en stock.

12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
Nåt från Polly tror jag.

13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
En bra bit bort.

14. Vilket uttryck använder du mest?
Bättre fråga nån annan om det. Alltså, det är inte det jag använder, jag menar att det är bättre att fråga nån annan vad jag använder för uttryck.

15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Maken.

16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Kissen hos svärföräldrarna. Klappade även på makens håriga arm på väg hem, om det räknas.

17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Enbart alkoholhaltiga.

18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Kör inte med sånt längre.

19. Vilken ålder har varit bäst hittills?
Nu är bra. Man tycker väl alltid att det blir bättre och bättre ananrs skulle man ju ha tokångest.

20. Din värsta fiende?
Riskakorna?

21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
Hemma nån snygg Vistabakgrund i svartvitt. På jobbet... :*)

22. Vad var det senaste du sa till någon?
"Ja det var den enda jag såg iallafall när jag band upp den."

23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Rätt cool att kunna flyga. Det kunde man ju tjäna pengar på också. Jag chockerar omvärlden och väljer flyga!

24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Nä inget har förändrats.

25. Senaste låten du lyssnade på?
Temat till Richard Scarys äventyrsvärld: många vänner kan du få, stora tjocka smala små!

Oflyt

Först försökte vi oss på Bonniers konsthall men det var sommarstängt (SKRIV DET PÅ HEMSIDAN DÅ FÖR I H-VETE!) och sen skulle vi köpa växter men då var parkeringsautomaten trasig så det gick inte att parkera utan att riskera böter.

FYI, Anna!


lördag, juni 23

*räcker upp en hand*

Alla som har ätit pizza idag räcker upp en hand!

It´s music music music

Hade plockat med äkta midsommarmusik till firandet. När jag skulle ladda cd-spelaren visade det sig att senast det firades musikaliskt i stugan var runt jul. Eller så lyssnar föräldrarna på tipptapp och strålande jul året om?


Synd att klaga

Pushertriologin och smågodis. Himla bra en regnig midsommardag.

Midsommarafton
Terapi för getingrädda

Hämtat ur sonens bok Dumma mygga!

Dumma geting!

Jag vet.
Jag ser farlig ut.
Starka färger gör att jag syns ordentligt.
Svart och gult i tydliga ränder.
Det är för att alla ska bli rädda för mig.

Egentligen är det en hemlighet men jag
är inte så arg som jag ser ut.
Det händer att jag är lite rädd själv.

Men jag kan stickas så det gör väldigt ont.
Jag kan stickas väldigt farligt.
Men det är inte så nyttigt för mig att stickas.
Någon kan bli arg och slå ihjäl mig. Usch.

Jag vill bara ha lite socker ur saften.
Fånga en kaksmula eller låna lite bulle.
Ni har ju så mycket.

Rör mig inte! Skräm mig inte! Slå mig inte!
Då måste jag ta fram min långa giftiga gadd.
Och jag vill inte stickas.
Jag vill hem.

brrrrr bipå bipå bipå*

* modem

Jag tror jag fick med allt en midsommar ska innehålla. Små grodor, jordgubbar, bad, kubb, klänning, jeans, stång och sill. Inte sju sorters blommor under kudden, men jag har ju redan en man.

Skönt seg idag. Lika seg som modemet. Come what may, liksom.torsdag, juni 21

En kort en lång

Miashopping skriver om långklänningar. Vad snyggt det är! Blev jättesugen på en nu. Ingen specifik, bara en lång och somrig. Så chic av sväva runt i på midsommar. Det är ju lite sent påtänkt nu (för svarta Madonna-klänningen känns inte helt dans runt midsommarstången-vänlig) men sommaren är ung. Än finns det tid att känna tyg runt fotknölarna.

Translation: Too many short ones make you wanna have a long one also.

Glad midsommar!


Den där skärgården

Det kan regna.
Det kanske blir jättevarmt.
Skiner solen?
Eventuellt blir det uppehåll.
Som vanlgit blir det säkert blandväder.
Eller dimma?

Man vet aldrig med skärgården, så jag har packat en outfit för varje tänkbart väder. Vi snackar sommarklänning, jeans, kofta, myskläder, regnkappa, bikini, jeansjacka. vita skor, shorts, blus och pjamas. Och kanske lite till. För två dagar.

Summarn kummar me sol kumma yvar hällmark u stain, yvar fö-örfädars bain, yvar martall, yvar ain.

(Jag kan inte alls den här sången men jag tror det och skrålar för fullt på fulgotländska)

Mamma vannBanan är gott!

Vem vinner?

Nu har sonen suttit i källartrappan en kvart och gallskrikit efter glass. Jag säger nej. Han åt två glassar igår. Man kan inte äta glass varje dag, försöker jag förklara. Det går inte in hos en ilsken treåring.

Banan? försökte jag.
Ta dig i dalen, sa sonen. Nä, men han menade ungefär det.

Jag undrar om han eller jag ger efter först.

En gäst?

Cool, Hotspot har plockat in en gästbloggare när hon själv har semester. Chefredaktören för Bon!

Shit, tänk om man själv skulle ta sig en gäst? HA HA HA vad skulle ni säga om Mads Mikkelsen plötsligt gled in och tog en vecka hos Linda K? Jag skulle väl inte vara välkommen tillbaka sen...Samma olika

Jag fick en kul komplimang av en kollega angående nya tischan Who let the dogs out.

- Den är jättefin, jag skulle själv aldrig komma på tanken att köpa en sån top och nu när jag ser den på dig undrar jag varför.

Och visst är det ofta så. Att man ser plagg på andra som man tycker är jättefina, men som man inte skulle lägga märke till hängande på en galge i butik. Det finns såklart en anledning till att de som jobbar i butiker ofta går klädda i butikens sortiment. Jag har ingen skam i kroppen när det gäller sånt, jag frågar vitt och brett om vad den tröjan och den klänningen kommer ifrån. Och ofta blir ju dom jag frågar glada och smickrade, vilket ju är en trevlig bieffekt!

Sen finns det ju sånt som ser fantatiskt ut på andra men som man själv skulle skrämma små barn med.

Hal som en ål

Plötsligt förstår jag Carls bror fullt ut, när jag halkar runt i mina silkiga brallor. Borde ha säkerhetsbälte på stolen.

Byxorna kommer sig av att jag tänkte vara "lite extra" idag när vi ska säga hejdå till kära kollegan som går i pension. Hon slutar inte just nu, men det är enda dagen som funkar innan folk försvinner på semester. Jag har varit på Svenskt Tenn och lämnat fram ett kuvert med insamlingspengar. Fick ett jättefint paket tillbaka.

Usch vad jag kommer att sakna henne!

HOPPSan


Avhoppad kedja på väg till jobbet i morse. Fixar det galant numera, men det sätter ju sina spår... jag är en händig (wo)man.... Och cyklar man mot sista dagen innan långhelg cyklar man lätt på foten.

onsdag, juni 20

Abba till mig

Så smart att åka och handla mat ikväll! När alla andra i norrort också bestämt sig för att göra det. Kundvagnar överallt huller om buller. Jag körde lite med flit på en surtant som trängde sig före mig hela tiden. Inte alls hårt, men jag touchade hennes hälar. Moget? Nä, men bra för min självkänsla.

Tack och lov ska vi bort i midsommar så jag behövde inte slåss om allt man uppenbarligen slåss om när man ska laga midsommarmat. Men jag köpte senapssill till mig, för det är gott. Resten av familjen vägrar sill över huvudtaget. Så det blev en mycket liten burk. Jag får äta den, för att citera en bloggkollega, all by myself...

Plötsligt händer det...

And that´s all I have to say about that. For now...

Nej jag har inte vunnit på en trisslott, det är rent symboliskt.

UPDATE: okej gott folk, jag är inte på smällen. I wish, men så är inte fallet. Det var ingen jättegrej, blev bara glad för en sak. Som jag berättar om senare. Ok?

Killing me softly


UPDATE: vad smart att starta rean samma dag som lön...

M -day

Midsommar i övermorgon. Jag har klänningsplaner, men måste nog fundera ut en reserv om det utlovade regnet kommer även till skärgården. Nanson gör sig inte så bra med jeans under. En top och kofta funkar ju också. Till dom där jeansen alltså.

Translation: Shall I compare me to a summer's day? I am more lovely and more temperate...

Namnsdagsbarn

Grattis, tittade en kollega in och sa nyss.

Linda har namnsdag idag! Grattis alla Lindor!

She´s a true believer

Kan vi vara överens om att alla E-types låtar låter identiska? Jag tror att tjejen sjunger samma slinga i samtliga låtar. Hon är en true believer.

Min före detta skomakare hade förresten henne som kund. Det berättade han gärna, stolt och ofta. Det var inte därför jag lämnade honom. Han var helt ok. Men jag flyttade.

Jag flyttade i och för sig från min frisör också. Men henne har jag kvar. Undrar om hon klipper E-type-tjejen? Troligtvis inte.

I have my happy face on

Kom på att jag ville berätta att jag var på ett möte igår där en person började varje mening (jag överdriver inte) med: Problemet är...

(UPDATE: kollegan började räkna gångerna men gav upp. Tack för att det inte bara var jag som reagerade!)

Jag ska verkligen försöka undvika att börja en enda mening så någonsin igen. Det är ju tragiskt att bara se problem överallt och alltid.

Jag kör en positiv lista:

 1. Jag försov mig en halvtimme men kom bara tio minuter försent till jobbet.
 2. Jag kom ändå ihåg matlådan.
 3. Jag kom i mina stuprörs-Filippor!
 4. Mitt skrivbord är hysteriskt rörigt - ur kaos föds kreativitet!
 5. Det är max 40 minuter till kaffe.
 6. Jag har röda skor - inget gör en gladare.

tisdag, juni 19

Linda levererar värdelöst vetande

Jag vet inte om det här går att beskriva lika komiskt i skrift som det verkligen var. Jag försöker.

När jag kommer ner i t-banan står två tåg inne. Med risk att vara övertydlig betyder det att ett av tågen ska gå närsomhelst. Jag tar sikte mot detta inom kort avgående tåg. Får upp full speed, iförd mina lite för stora ballerinor. Ungefär tre meter från den vagn jag riktat in mig på lämnar plötsligt ena ballerinan min fot och svischar fram över golvet i betydligt högre hastighet än jag själv. Jag ser den fara mot gluggen mellan plattformen och tåget med en hastighet av300 kilometer i timmen.

Detta scenario utspelar sig inom loppet av några sekunder. På den tiden hinner jag tänka:

Vad händer om skon ramlar ner på spåret? Jag kan inte åka in till stan iförd en ballerina allena. Jag måste vänta tills tåget åkt. Men, kan jag då hoppa ner och ta skon, eller blir jag elektrifierad då? Man får väl inte vara på spåret?

Medan jag tänker detta och i ultrapid springer efter min ivägsusande doja skriker jag NEJ NEJ NEEEJ och fångar därmed allas uppmärksamhet i och utanför tåget. Ballerinan dunsar emot dörren och blir liggande precis över skarven mellan plattformen och tåget. Jag räddar den! Oj oj oj säger jag till tanten som råkar stå bredvid. Så stängs dörrarna och tåget åker. Med både mig och mina skor. Och jag kan inte sluta fnissa.

Vipigt

Blev inbjuden till VIP-rea på Wardrobe Stockholm ikväll. Halva priset! Minna skulle dit så jag hänkade. För att vara smakråd, som det brukar heta.

Som så ofta drabbas jag på rea av hitta inget på rean utan gå på det som inte är nedsatt-sjukan. Ikväll inget undantag. Who let the dogs out- tishan har jag kikat på länge på webbshopen, och live fanns det inte en chans att motstå den.

Sen var det ju en till top... Som på bilden fast grå. När det gäller den skyller jag helt och hållet på den enorma hetta som rådde inne i butiken. Jag tappade fokus. Och så var det lite Minnas fel, hon sa att topen pratade med mig. Hon hade själv ingen reasjuka alls utan lyckades utomordentligt.


UPDATE: Minna köpte hudfärgat!

Vänligt men bestämt

Jag har mailat Mint&Vintage angående min trasiga Dagmarjacka. Hoppas på snabbt svar.

Jag - en gratisbloggare

Jag kan inte låta bli att tycka att en blogg som goes till exempel Metro tappar sin charm en aning. Det personliga försvinner när det hela tiden blinkar reklam över hela sidan.

Fast dom får betalt. Det är ju trevligt.

Passa på!

En handyman någon? Billigt och bra, han kramas och pysslar och klipper gräset. Dom skickar honom helt fraktfritt! Polly?

Testa bör man

Vad gjorde jag nu av det där jobbpappret som skulle in på intranätet... nämen just ja, det blev testväska!

44 x 33 = ganska stor?
Prio

Jag valde klädesplagg före SL-kort ( I just felt it fed me more. Nä jag vet, det passade inte riktigt in där, men jag gillar det så så låt mig!) så nu cyklar jag till jobbet fram till semestern.
Valde jag rätt?
Givetvis! Du behövde verkligen ett klädesplagg till.
Jarå, det är ju nyttigt att cykla!
He he he, vänta bara tills det börjar regna...
Du ar ju värre än rosa tops!
pollcode.com freepolls

För mycket av det goda

Håll i er för nu blir det djupt.

Ni vet hur det kan se ut när man har nylonstrumpbyxor på sig som är lite lite sladdriga? Ovanför knät kan det då bli en smula veckigt på strumpan. Jag upptäkte just att det blir så på mina knän - utan strumpbyxor! Jag har för mycket hud ovanför knäna. Det känns... sådär.

Samtidigt som jag konstareade detta gick jag in med huvudet i bibliotekets entrédörr. Det är en branddörr och den är, typ väldigt stabil. Aj.

UPDATE: Fick en helt bisarr tanke. Tänk om man tog överflödig hud och gjorde en liten börs eller så av den? Jag gillar ju hudfärgat...

För och emot

Innan jul och innan midsommar ordnar vi frukostträff för våra låntagare vid pockethyllan i biblioteket. Vi bjuder på frukost, man får låna böcker och gärna ställa dit pocketar man läst som bara skräpar hemma. Mycket uppskattat.

Dom som är för tar en kopp kaffe och en smörgås och minglar och har trevligt med låntagare som kommer och går med böcker.

Dom som är emot går in på sitt rum och stänger dörren och låtsas som ingenting.

Så har vi det.

Värsta pinsamma mamman?

Igår kväll när jag tvingat mig själv att sluta läsa bloggar och skulle hoppt i säng hämtade jag över en sovande son till vår säng. Gör det ibland när jag behöver snosa på honom. Och så kunde jag inte somna så jag låg och bara tittade och klappade på honom. Hur länge kommer man att få krama och pussa på sin unge innan han säger men maaaammma? Just nu är han världens keligaste och säger hundra gånger om dagen: Du är min bästevän, min gosiga mamma.

Jag tänker vara en sån pinig mamma som aldrig slutar kramas och som säger älskade honungsbulle när andra hör.

Köp sälj köp sälj

Odd Molly rusade på börsen och var som mest uppe i 64 kronor under den första dagens handel, hela 24 kronor över teckningspriset som var 40 kronor per aktie.

Jag fattar ingenting, utom att det uppenbarligen går bra för ett av mina favvomärken. Jag har fått en hook på Odd Molly, bara sådär. Nä, jag har nog alltid gillat, men först nu löpt amok. Ofta kan plaggen vara lite otympliga och bylsiga, och snudd på präktiga. Men jag har funnit några godingar, såna som tvärtom känns nätta, söt-tantiga och välidigt Linda. Så hurra för OM på börsen, eller nåt.

Translation: I wouldn´t go to a Justin Timberlake consert if they payed me.

måndag, juni 18

Jag bara fråååågar

Inteförattjagskahanågotmenjagbaraundrarrentallmänt. Stylesnob, är det nåt å ha? I väskväg. Har sett en röd stor sak som tilltalar mig lite lätt. Men jag vill inte ha nån Friis & Company-kvalitet.

Upplysningens tid är här!


Ernst will be Ernst

Jag gillar Ernst. Han är go. Idag var han i högform. Hör detta citat, angående en vitmålad gran:

Det är ju inte vackert men ändå sällsynt på något vis.

Fast varför har dom tagit P3-Kristers signaturmelodi? Såna ska man aldrig stjäla, då associerar man fel.

Reklamera?

Skit också, idag upptäckte jag plötsligt en reva i min Dagmar-skinnjacka. Det måste vara en söm som gått upp och sen blivit en reva. Kan man reklamera sånt? Eftersom sömmen måste varit dåligt sydd?

Liteblue


Det visade sig att mina tycka-synd-om-känslor höll i sig idag också. Jag ska inte tjata mer och vara deprimerande, vill bara visa vad det resulterade i. Vilken tur att rean började idag på Nordiska hem.


Knut

Var på en hearing i eftermiddags. Oooohhhh en hearing? utbrister ni då. Ja, höring på svenska. Där satt en panel och diskuterade bibliotekarieutbildningens framtid. Mycket intressant. Något som någon sa fastnade dock extra i mitt efter tokigheter ständigt lyssnande öra:

Sen kan ju bibliotekarier, precis som bofinkar, se ut lite hur som helst.

Bikinin vägrade

Bara för att. Därför provade jag Twilfits randiga bikini. Underdelen satt som en smäck, den lite bredare modellen. Så var det överdelen. Hakkapelitta. Den fanns i tre varianter. Balkonett, trekants och sån där...korvmodell? Jag hade liksom riktat in mig på den senare eftersom jag inte har den sorten.

Jag tog inget kort på eländet. Dels för att bespara er överdrivna skrattkramper, dels för min stolthets skull. Det fanns bara ministorlkar kvar. Nema problema trodde jag. Och trodde fel. Alltså, kan den bandåmodellen se särskilt snygg ut på någon? Har man mindre behag försvinner dom i vilket fall alldeles. En för liten storlek förstärkte väl bara det bisarra resultatet.

Balkonett hade jag kunnat använda som förvaring av mindre ting såsom tuggummipaket och nycklar, där fanns nämligen gott om plats kvar efter att jag satt den på mig.

Trekant ville jag inte ha (Jan jag vet att du kommer att kommentera den meningen!).

Bra för mig då eftersom jag gick tomhänt därifrån.

Blir matt

Är det inte att våldta en låt när man översätter Simply Reds If you don´t know me by now ordagrant till svenska?

Om du inte känner mig nu
så kommer du aldrig aldrig aldrig känna mig...

Linda gillar sitt jobb

Till Svenskt Tenn på jobbuppdrag, vad tycks om det!?

Hört i hytten

Var på Åhlens en sväng i helgen. Ställde sonen vid leksakerna och provad själv lite planlöst några reaplagg. Inte för att köpa, men för att jag gillar provhytter.

I hytten mittemot min stod en gammal tant och hennes vuxna dotter. Det provades byxor till den äldre damen. Gång på gång beklagade dom sig högljutt över Åhlens alltför ungdomliga sortiment. För där stod tanten med storlek 44 och byxorna ville sig inte alls.

- Byxorna går inte upp, midjan sitter ju under höfterna! Bara ungdomar som kan ha dessa kläder. Nej nu går vi till en normal affär! Var ligger Lindex?

Kunde inte låta bli att le. Och så kände jag mig väldigt ungdomlig.

Rosa ludd

Förlåt men jag kan inte låta bli att kommentera detta, jag mår dåligt om jag inte gör det. Engla får skriva om precis vad hon vill, det här är inget elakt menat gentemot henne. Men läs kommentarerna. Snälla rara människor!

För den late sammanställer jag här några av dom:

Jättesöta plåster!

Ohh så gulligt med rosa! Matchar ju också din bakgrund och header :)

Nice ;) Lite färg blir så mkt trevligare :)

Vilka söta tops! :)

ja det gör det hela lite roligare :)var har du införskaffat dig dessa prylar då om man får fråga?

Hihi... Det är precis sånt som förgyller vardagen. Livet blir roligare på det sättet. Söta plåster gör nästan att det gör mindre ont =). Om själen mår bra så mår kroppen bra =)

ja absolut det är jätte sött! ;D

haha, såna där plåster måste jag köpa!

UPDATE: Hallå! Jag skriver om detta för att jag tycker det är underhållande! Jag är inte bitter, elak eller hånfull. Jag tycker det är kul! Som i ha-ha-ha. Ville bara förtydliga det för alla som tycker att jag är en hemsk människa.

*till tonerna av the Twilight zone*

I morse fanns den här bilden i tidningen.Om minnet är kort, titta ett inlägg ner.

didadida didadida didadida...

söndag, juni 17

Hello Newman!

Jordgubbar med mjölk och Seinfeld. Mer behöver jag inte en söndagkväll.

Kångligt


Tack Sara, Skultuna är det ju som gör de fina kronorna. Skulle jag gärna ha om halsen.

Vamos a la playa

Mycket ska man ha på beachen i sommar. Läste om alla måste-ha-till-badkläderna-atteraljer i dagens SvD. Jag tror att jag har det rätt bra förspänt.
 • Bikini - check! Jag trånar fortfarande lite efter den fina svart- och vitrandiga från Twilfit. men försöker tänka att det räcker med en guld, en svart och en Tönt.
 • Baddräkt - check! Tönten är prima!
 • Stråhatt- check! En svart och en beige.
 • Flip-flops - check! Mina röda Filippa K funkar i år också. Fast man kunde ju ha ett reservpar...
 • Sarong - check! Har en ljusrosa fantastisk sak, och så hittade jag ju en nyligen!
 • Solglasögon - check! Tre par att välja mellan.
 • Strandväska - check! Det får nog bli svarta Longchampen, alternativt den chockrosa Longchampen, alternativt farmors stråväska, alternativt den svarta plasväskan.
 • Solskyddssmet - check! I alla tänkbara faktorer. Fast sånt behöver man ju alltid fylla på med. Jag gillar såna sprayflaskor!

Har jag glömt något?

Mon ami

Det blev Döden döStockholms stadsmuseum. Läääskigt tyckte sonen, hel ok tyckte vi andra. Deras fik bjöd på gudomlig äppelpaj. Och så provade jag det söta halsbandet med en krona (sån man har på huvudet om man är sessa) hängandes i, i shoppen. Som jag inte kommer ihåg var det kommer ifrån eller heter, men det blev rätt hajpat nyligen. Skulle inte säga nej till en förgylld krona mellan behagen, men just idag gjorde jag det iallafall. Suck.

Vi gjorde också lite Götgata. På Blammo hittade jag en benvit vintagekofta, importerad från Frankrike. Hundra procent ull. Söt och puffig med små bolliga silverknappar.
- Bonjour peu de frind, sa jag. För jag pratar ju ofta med klädesplagg, en åkomma jag har. Tjejen i butiken förklarade att den skulle jag ha på midsommarkvällen och slippa frysa.
- Absolument!
Translation: I don´t speak French, I speak babelfish. Much easier!

Efterdagen

Idag är jag snäll och medgörlig. Vi ska på museum. Jag ska ta med mig en petflaska mineralvatten.

lördag, juni 16

Vill bara meddela...

... jag måste verkligen korrigera allt jag skriver, för allt blir felstavat... Herregud, bara ett par glas vin...

UPDATE: HA HA HA!!! Jag minns knappt att jag skrev det här igår!

Insikt

Gud vad skönt det är med vänner man kan prata med. Berätta sånt man trodde man måste hålla inom sig. Det känns så oerhört mycket bäettre nu.

Mitt tips, efter att ha blivti klokarare: prata med dina vänner. Det hjälper! Man ska inte älta allting själv.

I afton sällskap

Nu blir det middag hos goda vänner. Precis vad jag behöver! Hoppas lördagkvällen blir delikat för alla!

På:

färgglad top Christian Lacroix
70-taliga True Religion-jeans
färgglatt armband Day Birger et Mikkelsen
remsandaler i guld

Det sa bara PING

Det är nu upp till alla som vill att idiotförklara mig en smula. Men jag ska avslöja sanningen rakryggat och stolt möta hånskratt och förolämpningar med ett brett leende. Alternativt ganska gamla ägg.

Jag pingar ju min blogg (för den ovetande: när man har skrivit ett inlägg kan man "pinga" det på en speciell sida så att de som prenumererar på ens sida får en "ping" om det, eller nåt i den stilen). Men det är alldeles nyligen jag upptäckt länken där man kan se vilka bloggar som länkat till mig. Wow, det är ju skitkul att se! Så att man kan kommentera hos dom och ibland upptäcka nya bloggare.

Kalla mig blondie, men jag är glad över min upptäckt!

Translation: I laugh in the face of my own stupidity! Ha ha ha ha!

Because I´m worth it?

När man tycker synd om sig själv kan det vara befogat med ett tröstköp. Jag tycker synd om mig själv och jag funderar på en sak. Jag ska fundera till måndag och bestämma mig då.

Har just sovit middag med sonen. Jag har i vanliga fall svårt att sova mitt på dagen, men när det väl sker är det är bland det mysigaste man kan göra. Få saker slår varm unge som andas tungt.

Tycker jag också

Kolla, jag har två samma favoriter som min idol Carina Berg. Hon hade andra bra också, men Citykonditoriet och Dandy Press är i topp!

fredag, juni 15

Jonathan, jag ser ljuset!

Jag kom till insikt idag. Har försökt undvika att tänka för mycket på semester eftersom det är så långt kvar. Or so I thought. Kom på att det äe midsommar nästa vecka, och sen jobbar jag bar två vekor till. Slutet är nära!

Going bananas

När får man gå hem? Nu? Nu? Nu? Om en kvart? Jag vill verkligen hem. Och bli kramad.

Jag har städat mitt skrivbord litegrann. Det behövdes. Det finns en banan kvar i fruktskålen. Om den får ligga kommer det att lukta sötsliskig övermogen banan i hela rummet på måndag. Kanske bästa jag äter upp den. Ät en frukt för luktens skull. Den ser nästan övermogen ut redan nu. Jag slänger den istället. Fast inte i papperskorgen, då är det samma sak. Gå ut ur biblioteket för en banans skull. Tycker ni jag verkar konstig nu? Det kan ha med bananlukten att göra...

Å en plats i solen...

...ja det är allt som behövs för att tina en frusen säl.

Sicilia kom förbi med en latte och tog med mig ut i solen. Gulle!

Hud på olika språk

Hud är ju uppenbarligen min nya grej. Hud hit och hud dit. Var på jobbets tryckeri och plockade på mig små post it-lappar i regnbågens alla färger igår. Ingen aning om vad jag ska göra med dom, gillar dom bara. Det närmaste hud man kommer är nog denna:UPDATE: fast på bilden ser den inte speciellt hudfärgad ut ser jag nu. Nåja, you get the picture.

Äsch

När jag är på dåligt humör eller ledsen försöker jag, när jag lugnat ner mig, tänka på allting som faktiskt är bra i mitt liv. Sånt som gör livet värt att leva. Sånt här:
 • min man som jag älskar mest i världen och som jag aldrig vill vara utan.
 • min son och mina bonusbarn, kan börja grina när jag tänker på vilken tur jag har.
 • alla mina föräldrar och min bror och alla andra människor som jag älskar att ha omkring mig.
 • vänner, vad gör man utan såna liksom?

Äsch nu börjar jag känna mig patetiskt. Men det känns bättre iallafall.

:S

Idag skriver jag en massa dagbok istället.

Hej.

torsdag, juni 14

Kommer aldrig mer igen

Jag gav skitbutiken ett halvår. Och se bara. HA HA HA vad jag skadeglädjer mig. Skit ska med skit fördrivas. Hejdå Rumble Clothing, kom aldrig mer i närheten av mitt lilla centrum!
Who´s your daddy?

Jag kunde inte låta bli att beställa hem den här åt sonen.

Hoooosadäddy! hojtar han lyckligt och konstaterar att det är ett monster på tröjan.

Mitt kilo och jag

Nu är jag 1,2 kg från min gamla viktväktarmålvikt, och jag tror jag nöjer mig så. Det där sista kilot vägrar nämligen lämna min kropp. Och nu har jag nästan blivit lite fäst vid det. Mitt extrakilo och jag, we´re like that.

Dessutom tror jag att det har blivit mindre, mitt kilo. Jag har nämligen en teori. Att på sommaren när man blir lite brun och börjar visa benen och så, då drar kilona ihop sig och blir, om inte mindre så åtminstone fastare. Så mitt dryga kilo är i själva verket kanske bara sådär 0,8 kilo nu! Känner inte ni andra er också lite fastare och lättare sommartid?

Translation: Summer times hey hey summer times, gimme your hunger gimme your hand...

Inte uppsatt en dag för tidigt!


Extra fin

När vi var på utflykt i helgen ordnade Polly picknick. Till kaffet fick vi mummig mörk chokladbit med 70% cacao. Som är underbart god och som räcker att avnjuta en bit av. Så i morse när jag sprang och handlade mjölk högg jag en sån. Att ha på jobbet till kaffet. Har redan tagit en bit. Mmm... marabou.