torsdag, november 30

Liten dialog

Förlåt!

Borde förstås ha meddelat att det var Odd Molly-utförsäljning i veckan. Tyvärr slutade den igår. Knappt en kotte där och ganska mycket fint till typ halva priset. Lovar att säga till i tid nästa gång!

/Skamsen Linda

Älskar, älskar inte...

För att inte somna här och nu gör jag en lista.

Älskar...
  • när maken ringer och frågar om jag vill luncha med honom (pik för i morgon, maken)
  • att bo i Stockholm (stad i världen)
  • att det är ett par stövlar på väg hem till mig i detta nu
  • när en liten varm son trycker sig jättenära i sömnen på natten, och gärna slänger en fot om midjan på mig
  • att det bara är 23 dagar kvar till jul

Älskar inte...
  • när det blir skinn på mjölken i mitt kaffe (det är en hårfin skillnad på för få sekunder och får många i mikron)
  • när en nagel går av och dom andra är hyfsat långa
  • att träningsvärk håller i sig flera dagar (vilket jag trotsade på lunchen och friskisade, gick ändå rätt bra)
  • hur mitt jobbskrivbord ser ut just nu (kaos)

Bara prova?

Polly låter meddela att det hänger en brudklänning a la Viktor & Rolf på H&M i Västermalmsgallerian och bara väntar på en brud. Är det bara jag som skulle vilja prova den? Bara för provandets skull? Jag är ju redan gift, och jag känner mig ganska säker på att det är en klänning som inte skulle komma till pass sådär jätteofta, varken till vardag eller fest. Men jag hade inte nån sån där marängig bröllopsklänning när jag gifte mig ( i Paris, vive la France!) och jag har aldrig varit på bal i enorm kreation. Så jag känner behovet. Av mycket tyg och lull-lull.

Maken föreslog i och för sig att jag ju kunde ha den och han en Elviskostym och så sticker vi till Las Vegas och gifter oss igen i nåt tacky kapell. Yeah!

Nu är det ju så att man måste ta hjälp av personal för att prova klänningen på H&M, och då känns det genast lite jobbigt. Ska man agera blivande brud? Eller säga som det är att jag vill bara "känna känslan"? Då blir dom kanske sura. Hm, få se om jag kan hålla fingrarna i styr nästa gång jag ser den.

Säg inte emot en bibliotekarie

Igår kom jag lite tidigt till en lunchdate så jag gick en runda i Pocketshop på T-centralen. Blev såklart tvungen att köpa nya Stephen Kingboken Cell. Hatkärlek till skräck! Fick min stämpel i lilla häftet när jag köpte boken. Påpekade lite i förbifarten att man "förr i tiden" fick två stämplar för engelska pocket eftersom dom är typ dubbelt så dyra, och sa att det är synd att det inte gäller längre. (Den unga) tjejen bakom disken tittade på mig med "är du dum i huvudet"-blicken, skakade på huvudet och sa:

- Så har det aldrig varit.
- Jo, sa jag, det har det. Det är ok att det inte är så längre, men det var så tidigare.
- Nej, sa (tonårs-) tjejen, vi har aldrig haft något sådant erbjudande.
- Det var inget erbjudande, sa jag, det VAR så förr.

Sen orkade jag inte säga att jag antagligen köpt böcker på Pocketshop innan hon ens var påtänkt (och det hade ju förresten inte ställt mig i nån vidare ungdomlig dager) så jag sa tack och bock och gick med min bok. Men visst var det så att man fick dubbla stämplar? Förr i tiden?

Ute

Det blev en lite udda men väldigt skön uteoutfit idag. Hade helt glömt bort min fuskiga päls, rotade fram den från vinden i morse. Den är prima nu när det inte är så kallt ute. Och eftersom jag stävlade runt i högklackat halva dagen igår fick det bli gympadojor. Rimfrost - öronmuff på!

onsdag, november 29

wowwowwowwaterloo...

Min amerikanske kommentator Bob informerade mig om att det ska öppnas ett ABBA-museum i Stockholm 2008. Det hade jag ingen aaaning om. Men det kan väl vara trevligt.


Jag vill ha en sån kattröja! Jag vill däremot aldrig mer se sådana snickarbyxor på en man.

En sväng på UO

På min Linda-eftermiddag tog jag såklart en sväng förbi Urban Outfitters. Med vissa förväntningar. Och oj vad häftig själva lokalen var. Riktigt pampig med lite biografkänsla kvar. Provrummen var kalas, blev tvungen att plocka på mig kläder bara för att få kliva in där. En tjej låste upp provrummet och hängde in de plagg jag ville prova, iiuuu så utomlandsigt :)

Däremot tycker jag inte att utbudet är så där vansinnigt imponerande. Visst fanns det godsaker, men det mesta kändes rätt H&M. Det jag kunde tänka mig var förstås dyrt. Kollade bara på kläderna, får kika på inredning en annan gång. Nä jag drog vidare på Odd Molly-utförsäljning istället.

Om man vill handla lite billigare på Urban Outfiters i morgon kväll kan man ju plocka med sig den här.

Tre i en

Som ett kinderägg är min nya bikini-baddräkt från TÖNT. Knäpp knapparna så är det en baddräkt. Knäpp upp knapparna så blir det en slags semi-bikini. Byt överdel så blir det en bikini. Vad ska man med denna till nu i vintertider då? Mja, man kan ju bli bjuden på spa. Man kan vinterbada. Ställa sig i duschen bara. Eller helt enkelt kalla det väldigt god framförhållning. Hallå beach 07!

För oss stora

Många springer till Zara och shoppar sött på barnavdelningen. Betvivlar att jag skulle komma i ett sådant litet plagg. Men jag såg ett fint "vuxet" alternativ på Åhlens. En brokadig ljusblå-grå-silvrig underbart gullig kjol. Den vill jag ha till grå kofta! Ofta *fniss*

Snart dags!

Oj vad kroppslig jag är idag. Jag har känt ett tag att nåt inte varit på topp. Men inte kunnat sätta fingret riktigt på det. Men nyss gick en arbetskamrat förbi och frågade:

Har du klippt dig, Linda?

Ah! Det är håret! Håret har inte känts bra på ett tag. Spretigt och dant (här kan jag konstatera att vissa ord ska bara uttalas, inte skrivas) Och varför? Jo för att det var flera veckors evighet sen jag var hos min frisör. Bläddrade frenetiskt i agendan, och jaaaaaaa! På onsdag är det dags! Jag brukar alltid ha stenkoll på och se fram emot kommande klipptid. Vad händer vad händer? Jag tappar inte bara fokus i köket längre. Kan det vara julhets? Kan det vara... ja vad kan det vara?

Och, varför trodde han att jag var nyklippt?!

Arbetsskada

Tejpar upp affischer för konstföreningen. Vad händer? Jo jag råkar tejpa på nageln, och när jag drar bort tejpen följer lite nagellack med. Vilken TUR att jag hade med mig lilla reserven. Annars kanske jag hade fått gå hem. Eller lägga mig i vilrummet.

Pain in the ass

Smärta överallt. Kanske mest av allt i låren. Jag har seriösa problem att röra mig. Igår var jag tvungen att skrika lite varje gång jag reste mig eller satte mig ner. Inte mycket bättre idag. SATS - ska det vara så här?

Bortsett från det är jag mjuk och go som en kattunge idag. Cashmere is in the air. Och pain is in the ass. HA HA HA!

tisdag, november 28

Invigning i morgon

Söta Hotspot tycker att min nya cashmeretröja är ett kap *stolt* Det tycker jag också. Hörde att dom finns kvar i Västermalmsgallerian, om nån annan också vill bli stolt ägare.

Jag ser lila

Trodde Buzzador hade försvunnit för gott. Men icke. Nu ska här bjudas på kaffe. Löfbergs Lila dessvärre, inte min favorit. Det har tagits fram två kaffenyheter tillsammans med Svenska Kock-landslaget. Nya smaker, kanske bådar gott?

Liksom vin så bör man anpassa även vilket kaffe man serverar i olika situationer, t.ex. efter en god måltid eller till en fikapaus med en söt kaka. Tycker Buzzador.

Bonusen

Hur trevligt det än är att benämnas kund med mycket god smak av H&M kan jag inte låta bli att känna lätt ångest över min årliga konsumtion. Jag fick en hel massa bonuscheckar. Vilket innebär att jag måste handla ännu mer där. Ond eller god cirkel?

Teaterdags

Gissa vem som ska på premiären på torsdag? Åtrå, hat, självbedrägeri och lögn - vad mer kan man begära!

Bibblosar

Mel E surfade t-shirts med kul bibliotekarietryck, jag fastnade också där en stund.

%

När jag i komatillstånd bläddrade igenom tidningen i morse piggnade jag ändå till lite när jag såg en annons från Wedins. Dom har 30% rabatt på alla Don Donna-skor den här veckan. Trevligt trevligt. För den som ska ha skodon. J-a-g-s-k-a-i-n-t-e.

Och egentligen gillar jag inte riktigt 30%. Matematik var väl aldrig min starka sida (även om jag tragglade mig till en 4:a med pappas hjälp). Jag utgår av nån anledning alltid från 50%. För hälften är ju bra. Så står det 30% tänker jag jaha nästan halva priset fast inte riktigt. Så lägger jag till nån hundralapp och tror att det är bra så. Men det blir alltid dyrare än jag trodde. 30% är inte så häftigt som man kan tro.

Det löjligaste jag varit med om i procent var nog när vi köpte vår säng för en massa år sen. Då var den nedsatt 7%. Sju procent. Hallå sängfolket, då kan ni nästan lika gärna låta bli.

Men men, hittar man ett par pjuck på Wedins som kostar en tusenlapp blir det ju ungefär 500 och så nån hundralapp till. Cool!

måndag, november 27

De bar å åk

Allt går ganska långsamt i kväll. Kan bero på att maken knatar runt i sina med bud nylevererade slalompjäxor och "känner in dom". Nu gör han the till mig. Får se om jag får det innan det kallnar? Han har åtminstone inte skidorna på sig...

Du är så mjuk och go

Kollade på fina cashmeretröjor på Filippa K Ease förra veckan. Gossiga och mjuka, men inte i den färg jag ville ha. Dessutom så djupt urringade att man måste ha en top under. Och cashe vill man ju ha direkt mot huden! Så när jag hittade en söt variant på H&M i Uppsala i helgen, i rätt färg och till en tredjedel av priset, kändes det helt ok att handla H&M igen. Den blir adorable tillsammans med mitt nygamla pärlhalsband. Kan komma att invigas på min Linda-dag.

Och nu blir det reklam

Vardagslyx en jesus

Har helt snöat in på Minnas smått religiösa uttryck. Fast än så länge säger jag det inte, jag bara skriver.

Nu har jag bestämt att på onsdag eftermiddag ska jag ha en Linda-eftermiddag. Ett par alldeles egna timmar för mig själv. Förhoppningsvis luncha med en annan bloggare, sen gå på stan och kika på Urban Outfitters, prova en bikini och säkert en del annat. A woman´s got do what a woman´s got to do. En jesus.

Det gör ont

Men det går? Kombinationen dansa halva natten i lördags och träna nåt himla muskelpass på SATS nu på lunchen kan mycket väl leda till funktionshinder i morgon. Kanske redan ikväll.

Jingle bells?

Förresten, när ska dom börja spela Last Christmas och dylikt på stan? Läge att komma i stämning snart tycker jag.

Raj raj

Följande kanske bara är kul i berusat tillstånd, men äsch då. På festen i lördags hade olika bord olika namn. De sju dvärgarna. Eftersom det var en stor fest hade värdinnan förbarmat sig över oss som kände varann sen förr och placerat oss vid Glader. Och glada var vi. Och omåttligt kaxiga när vi vann en musikfrågetävling. Jag avskyr egentligen lekar och sånt på fest, tycker man passerar det stadiet vid ... 7 års ålder? Men i lördags hade vi riktigt kul. Vi bytte namn fyra gånger under tävlingens gång.
  1. Först Glader alltså.
  2. Sen bytte vi till Suger. Ursäkta, men det var inte alls vårat fel det hade med en konstig tävling att göra.
  3. Vi kaxade till oss och bytter till Winner.
  4. För att sedan bli lite ödmjuka igen: Sucker.


Sweet dreams

I natt var jag med i en sånguttagning och stod framför en massa människor och sjöng. Iförd mitt Juicymysset. Minns inte vad jag sjöng, det var nåt på engelska. Och jag var inte alls nervös! Men det lät inte så bra, jag fick harkla mig hela tiden. Tror knappast jag gick vidare.

Förresten tycker jag att "singersongwriter" är ett töntigt bergrepp. Vadå? Hej jag heter Linda och jag är librarianblogwriter. Spänn av.

söndag, november 26

Ett kap

Beklagade mig för en tid sen över de usla prenumerationslockelser tidningarna kör med. Men nu har jag faktiskt hittat nåt jag är nöjd med. Med 4 nummer av Damernas Värld kommer nämligen det Nivea Beaute-mascara jag har tänkt köpa. Allt för 99 kronor. Bara mascarat kostar 120 kronor i affären. Sen får jag ett par ganska hiskeliga örhängen med också, men det behöver man ju inte låtsas om. Hiskeliga örhängen någon?

Ingen bulle i den här ugnen

Alla verkar gå i väntans tider utom jag. Å mina vägnar alltså. Igår undrade pappa om det var en "mammaklänning" jag hade på mig. Nu är min far 60+ och har inte riktigt kläm på det där med empirskurna plagg, så ja ja. Och så väntar han väl på barnbarn nummer två? Sen på festen kom det fram att det diskuterats flickvännerna emelllan huruvida jag skulle inmundiga alkohol eller inte, om jag skulle köra hem efter partajet. Meine damen, som ni märkte drack jag en del vin, och jag intog hotellsängen istället för bilen.

Jag har ju sagt att jag vill ha en nollåta ju.

Klämmigt

Efter att ha läst Blonde (som var ruggigt bra) av Joyce Carol Oates kände jag att jag bara måste se en massa Marilyn Monroefilmer. Eller, ett par iallafall. Svärfar, som har alla filmer i hela världen, lånade mig Bus stop. Som jag nu sitter framför. Och tallyhoo vilken helyllefånig film! Ordet klämkäckt fick just ett nytt ansikte. Ni vet när Lorrygänget gör parodi på gamla filmer - tjeeeeeenare 68:an, tackar som fråååååågar - precis så är det här. Men Marilyn är ju ärtig. Får se om jag pallar hela filmen.

I lyxförpackning

Om jag får säga det själv hade yours truely coolaste klänningen på hela stället.

Jag hjärta Uppsala

Regn till strots flanerade maken och jag i Uppsala centrum igår. Mycket trivsamt. Efter viss övertalning fick jag köpa den underbara adventsljusstaken a la julbock på Designtorget. Ingen jul utan!

Strosade i butiker tills det räckte, slappade på hotellrummet (det bidde en minisvit, efter att vi först fått ett rum med två enkelsängar och sen ett rum som luktade rök), badade badkar och drack skumpa, *******, träffade vännerna och gick på fest. Attans vilken fest!

Oj, jag tror jag köpte en cashmeretröja också.

*dansade*

Gissa vad jag dansade till igår? :D

lördag, november 25

Barnfritt

Barnen dumpade hos mor- och farföräldrar, nu drar föräldrarna till Uppsala och förlustar sig!

PS. Jag har fem skumtomtar i magen sen igårkväll.

fredag, november 24

De e över nu

Maken har köpt hem skumtomtar. Två påsar. Då vet man hur det går.

[Tänk Martin Stenmark]

Jag vill käka skum
inte känna mig dum.
Äta upp en påse, äta allt om jag vill
leka vinterkräksjuka om jag öppnar en till.

Jag äter kanske skum ikväll, om jag känner mig själv...

Före min tid?

Söta Sus på TÖNT har lovat att lägga undan en bikini till mig till nästa vecka. Man ska ju vara fin i sommar också, resonerar jag. Om inte annat kan jag ju ha den i duschen nu... Det är ju alltid halvkul att prova badkläder i blekfethetens månad, får försöka ha överseende med det och tänka brunt och smal(are)t.

Tack Anna för tipset!

Pinibelt

Jag kan inte låta bli att rysa lite när Hon har valt Honom i Krister (P3) och dom ska spontanprata med varandra nån minut inför svenska folket. Dom är ju så nervösa! Och bladdrar hejdlöst. Ler samtidigt lite skadeglatt för mig själv eftersom den som gett sig in i leken får leken tåla.

Skulle nog inte ringa in till radio själv. Gillar inte min röst. Skulle inte låta sådär cool. Tänk om jag kräktes! I luren, fräsch tjej liksom (ok förlåt mig det är fredag). Det gulligaste var ändå när min lillebror mailade in till Pontus Enhörning och önskade "It´s oh so quiet it´s oh so still..." med Björk till sin bibliotekariesyster.

Bättre och bättre dag för dag

I fredags hyrde jag "Om gud vill" på dvd. Orkade inte se den på kvällen, hade kompisar på middag på lördagen, födelsedagsfirade maken på söndagen, sprang på stan på måndagen, torkade kräks på tisdagen, veckohandlade på onsdagen, jobbade sent på torsdagen. Och så var det fredag igen. Och jag lämnade tillbaka filmen i morse. Men den finns kvar hemma också, mohahahahha... så ikväll kanske?


Vacker som en dag.

Jobba jobba

Shit alltså vad jag är bibliotekarie idag. Står i biblioteket bland hyllorna och sätter i nya skyltar i dom där små "det här finns i den här hyllan"-hållarna. Attans snyggt blir det. Här finns det Anatomi och här har vi Vetenskapliga villfarelser. Lite Krigsfartyg, min herre? Skitig om händerna blir man också. Och jag gör det i tyllklänning, pluspoäng!

Nä nu får jag nog gå på lunchspinning. Måste lugna min Bond-nerver lite...

Return of the elevator

Kände att det var dags att utmana ödet och kliva in i hissen igen. Som visserligen inte är frekvent befolkad strax före sju på morgonen, men ändå (en främling...?), man vet aldrig när dörrarna ska glida upp. Klarade mig den här gången också. Det var bara hissen och jag. Ett kärt återseende.

Mot min vilja har jag bara H&M på mig idag. Men prinsessig, det är jag.

*nynnar* love in an elevator....

torsdag, november 23

Sent ute

Aj aj aj vad jag önskar att jag hittat den här bikinin från TÖNT på Mint&Vintage innan den tog slut i min storlek. Det är en sann Linda-bikini-baddräkt. Why God, why!?

22 november

Om jag inte vore gift och om det inte vore ganska patetiskt och fjortis över det hela skulle jag säga grattis i efterskott, Mads. Men nu är jag ju gift och 34 år, så jag gör inte det.

UPDATE: jo förresten det gör jag visst. GRATTIS I EFTERSKOTT, MADS :D

Deep thoughts VVVIIXXX

Det kan vara så att jag behöver ett nytt nagellack till på lördag.

Urban cravings

Alla springer på Urban Outfitters på Biblioteksgatan. Jag vill också springa där. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: det hörs ju på gatunamnet att jag hör hemma där. Verkar finnas så mycket fint. Darr skaka abstinens. Hm, den här vecka lär det ju inte bli av iallafall. Men med lite tur finns butiken kvar även nästa vecka.

Paaarty party

Det drar ihop sig till festligheter. På lördag. Garderoben full med kläder, vad välja? Har inte använt den här än så den känns som en stark kandidat. Bara jag inte blir för uppklädd då. Men å andra sidan syns jag ;) Högklackade stövlar till, kanske en pashmina. Nyinförskaffade väskan kanske. Ja jädrans.

Döden döden döden

Som Astrid Lindgren och hennes syster sa när de pratades vid för att ha det ur världen sen. Så tror jag att min kusin och jag kommer att bli på ålderns höst. Hon åker på stort kalas till varmt land över helgen. Att resa är att dö en smula, måste ju sägas. Hon kontrade med: att dö är också att resa en smula. Och sen skrattade vi nästan ihjäl oss.

Kusinen har två klänningstillfällen på kalaset. Hon har med sig sex klänningar. Det hedrar henne.

Fransk Koppling nu igen

Tänkte skriva om French Connections utförsäljning nästa vecka, men det har ju Malin redan gjort. Så jag uppfinner inte hjulet utan länkar :)

Nummer 20

Hurra, jag vann på jobbets konstlotteri igen! Lycka. Tre vinnande bibliotekarier den här gången, starkt jobbat. Jag kom rätt långt bak i utlottningen men med lite tur får jag ändå den tavla jag spanat in.

Hemma på förmiddan idag med en son som är allt annat än sjuk. Men det ska ju vara ett par friska dagar hemma från dagis. Imorrn kastar i dit honom igen.

onsdag, november 22

Ajabaja

Men hallå, är jag fortfarande uppe? Skulle inte jag gå och lägga mig tidigt? Jamen då så, hopp i säng!

Farväl silke

Idag skickade jag tillbaka de silkesscarfs jag fått låna till Spanien. Det var kul att testa och lyxa sig lite med. Men sen fick mitt Flickr lite väl många suspekta besökare och det kändes mest konstigt att använda dom. Och nu känner jag att det räcker. Det var kul så länge det varade. Scarfägaren var lite besviken över att jag inte ville ha dom längre men fattade nog ändå. Han bad mig behålla en Dior, som en julklapp. Kan jag väl :)


Grrr...

Värsta söta frimärkena

Ibland kan jag inte låta bli att köpa frimärken. Inte för att använda dom, men för att dom är så fina. Idag gjorde jag det. Alla tiders barnprogram:



Blev så klart tvungen att köpa dom med Garbo för en tid sedan också. Döm om min förskräckelse när maken lite senare plötsligt hade tagit ett av dom. Men himmel! Jamen skit samma då, har två kvar iallafall.



Sonen har en liten frimärkstavla i sitt rum med tåg på. Mäkta poppis.



Sån bil har sonen! Och så kanske det finast av alla, ett Frankofagert märke.

Ja hamrar å spikar...

Jag varken sydde en hammare eller åkte till Woody, det fick bli det där sabla b-kitet ändå. Med en hammare i. Lyckan var total hemma, och det är väl huvudsaken.

Sjuttsingens

Helsefyr. Jag skulle hellre säga j**lar eller h**vete, men jag klagar ju själv på folk som svär för mycket. Igår lovade jag av nån anledning sonen att jag skulle köpa en hammare till honom och ta med hem ikväll. Inte en riktig, en sån där leksaksmjuk i plast. Jaha, tor ni att det fanns såna i leksakasaffären då? Niet. Jo det fanns ett skittöntigt kit med verktyg som såg ut att tillhöra teletubbies eller fragglarna. Som också såg ut som det skulle gå sönder efter 3 minuter sekunder.

Hemma väntar sonen på sin hammare. Han glömmer inte sånt. Han ringde till och med och pratade med mig om det i förmiddags. Skit skit skit (nu svär jag ju iallafall
en jesus) man ska inte lova små barn såna saker. Man ska bara dyka upp med en hammarj**el i näven och säga varsågod. Annars blir det bara gråt och tandagnisslan.

Mitt sista hopp står nu till den värdelösa leksaksaffären i mitt lilla värdelösa centrum hemma, där jag kan slinka förbi på vägen hem. En hammare, en hammare, mitt kungarike för en hammare!

Sk*t. F*n. H**vete.

Men ge daj!

Jag säger det på skånska och när jag säger det på skånska är det allvar i leken. Mr Mister vägrar att ge sig. I ett sjumila-mail (jag kommer inte heeeeem ikväll...) fortsätter han att inte bara lovorda den egna tjänstens förträfflighet utan också smutskasta det billigare alterantiv (från konkurrent) vi valt. Way to go Mister, precis så man bevarar relationer. Vi är jättesugna på att ha med er att göra i fortsättningen.

...not!

Christmas outfit?

Har börjat snegla på Odd Molly igen. Och så kom jag på varför. Det är juldesign på deras kläder. Klart man vill ha såna nu när det är en månad kvar till julafton och man ska vara fin på farmors jullunch. Men hur känns röda koftan i vår? Blusarna är i och för sig rätt året om. Men på tok för dyra. En tusenlapp för en flanelltop liksom. Nåväl, plaggen är s-k-i-t-söta och jag drömmer vidare.


Bilderna har jag lånat hos Molly själv

Dagens önskan

Jag önskar att jag fick se Casino Royale på fredag. Jag önskar det väldigt mycket.

Några timmars sömn tack

Igår gav jag upp mitt i Grey´s Anatomy och gick och la mig med sonen. Försov mig dessutom en timme i morse, så man kan tycka att jag borde vara utsövd. Å andra sidan höll sonen igång en stund i natt, varm som en liten kamin lilla stackaren. Idag får maken vara hemma med honom en jesus (Minnas uttryck, jag är fortfarande inte helt hundra på hur det ska användas så jag gör det hejdlöst).

Hoppas hoppas lilleman kryar på sig till helgen så att vi kan gå på partaj i Uppsala, maken och jag. Har lite outfitångest. Tor jag måste älta i bloggen!

UPDATE: jag spelade naturligtvis in GA så ni behöver inte berätta om ammunitionen sprängdes i magen eller inte, hur det gick för arga tantens make, eller för arga tanten själv förrstesten och hennes bebis, om "tre nakna tjejer i duschen som tvålar in varandra"-drömmen blev verklighet, och om McDreamy och donnan kysstes på slutet.

Word of the day

booze, boose, n.

1859 H OTTEN Dict. Slang. 1895 Daily Tel. 2 Dec. 5/1 She heard some men shout that they wanted some more booze. Mr. Justice Wright: ‘What?’ Mr. Willis: ‘Booze, my lord, drink.’ Mr. Justice Wright: ‘Ah!’

1896 Voice (N.Y.) 16 July 1/6 The Duckworth club consumed large quantities of booze. 1900 Daily News 8 Dec. 6/2 On his way home he drops into a pub, and gets some ‘booze’. 1932 T. S. E LIOT Sweeney Agonistes 30 We're gona sit here and drink this booze.

tisdag, november 21

Krysslista

Precis vad min sega skalle behöver innan jag fortsätter kvällsjobba. Tack tack.

Jag har...
(x)
snott den här listan
(x) varit full
(x) fått sparken
(x) bott utomlands
( ) varit i knytnävsslagsmål
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad (nä men stoppad av polisen för cykelfärd i mörker utan lyse!)
( ) tatuerat mig
( ) försökt köra ifrån polisen
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) varit kär i en lärare vikarie
(x) skolkat

(x) piercat mig (i öronen, räknas det?)
( ) legat med en medarbetare
(x) haft one night stand
(x) avfyrat ett vapen
( ) sett någon dö
(x) flugit
( ) spytt i en bar
(x) ätit sushi
( ) åkt snowboard
(x) somnat i skolan eller på jobbet
(x) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med om en jordbävning
( ) rört en orm
( ) sovit under stjärnorna
(x) kört av vägen (lite bara)
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(x) varit är besatt av post-it lappar
(x) varit vilse
(x) simmat i havet
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) fyllt på olja i bilen
( ) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) varit förlovad
( ) hoppat från en bro
(x) stannat uppe hela natten
( ) någon gång inte duschat på en vecka
(x) legat på sjukhus
( ) brutit ett ben
(x) skrattat så mycket att jag gråtit (happens all the time)
( ) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) dansat på ett bord
(x) kört för fort
(x) varit alldeles för snäll
( ) fjällvandrat
(x) badat naken
(x) haft sex på en badstrand
(x) blivit utslängd från krogen
( ) hoppat fallskärm

Bitsäkert

Ofta gillar jag "använda" smycken nästan bättre än nya. Med risk att låta flummig så tycker jag man kan känna att en brosch, en ring eller ett halsband har tillhört någon som tyckt mycket om det och använt det ofta. Är säker på att mitt nygamla pärlhalsband tillhört en rar liten moster som alltid hade hatt och krokodilhandväska.

Hey Mister

Har sagt upp ett par avtal i biblioteket inför nästa år. Dels för att prioritera annat, dels för att det helt enkelt inte finns pengar. Idag ringde en herre från England, vars företags tjänster jag sagt upp i veckan. Han var deeply concerned och truely upset över vårt beslut. Sorry, sa jag, but that´s just the way it is. Han fortsatte att var upset och snudd på chocked. Pedagogiskt försökte jag förklara att we have to prioritate och att our budget is restricted, men Mr Mr var helt oregerlig. Kände vi till att vi är dom första i hela Europa ever to do such a thing, undrade han. Nä hur skulle jag kunna veta det? said I. Och vad spelar det för roll? We have decided to do it this way ju. Han vill att jag skulle veta att this opportunity will never ever come back, this is a very good price, in fact it´s so good he almost could not understand how we had gotten it in the first place. Yada yada yada. Sen sa jag thank you and good bajs fyra gånger innan han gav sig. Motvilligt. Fick han ingen bonus nu tro?

Finnes:

Liten söt kräksjuk pojke, någon? Kan förvandla dagens outfit till oigenkännelighet. Vill helst sitta i någons knä hela tiden. Inte? Nä jag tänkte väl. Behåller honom själv då.

Apropå rock

Nu snöade jag in lite på morgonrockar. Det finns ju vissa kriterier för en ultimat rock:

  • Den måste var i riktigt tjock frotté
  • Den ska absorbera vatten, så att det inte blir så där obehagligt fuktigt när man har duschat
  • Den måste vara lång, the longer the merrier för att citera en vis man (fast han sa visst tvärtom... om kjollängder)
  • Samma sak gäller för ärmarna, ska vara långa
  • Gärna färger, men inget hysteriskt mönster eller Snobben eller annan på plagg bannlyst figur
  • UPDATE: Den visa mannen fortsätter att vara vis. Naturligtvis är luva på rocken ett stort plus. Och visst ska öglorna för skärpet vara fästa vid två punkter och inte sydd som en ring på en fästpunkt

Ebba says

Ebba von Sydow rekommenderar hårda julkappar i år (har jag hört på nyheterna typ fyra gånger nu på morgonen). Gärna böcker (bravo, Ebba!) Inte kläder dock, det kan man mellandagsfynda. Tänk hårt alltså, om du vill göra det the Ebba way. Men älskling, jag vill fortfarande ha en morgonrock!

You´re the inspiration

Jag är fullkomligt inspirerad idag. (Och i koma eftersom jag på grund av nattfebrig son och snarkande make sov ca en halvtimme i natt) Det är ju bara att titta sig omkring till höger och vänster och få idéer. Härom dagen tittade jag på min kusin som var tokgullig i jeansskjorta, svart tröja och svart kort kjol. Vips, där satt dagens outfit. Igår tittade jag på ytterligare en kusin som var galet söt med blå ögonskugga. Så idag är jag också söt med det. Och så tittar jag ju dagligen på Hotspot, som igår var smashing med senilsnöre. Härmapa! (jag alltså)

måndag, november 20

Pearls are a girls best friend

En av dom bästa iallafall. Jag älskar pärlor. I öronen och runt halsen. Antingen ett fint halsband eller flera i varv om halsen. Till söt klänning eller till jeans. Små pärlor i öronen eller stora. Fejk och äkta i en salig blandning.

Idag mötte jag upp med en dam som vilje sälja sitt ärvda doserade pärlhalsband med odlade pärlor. Innan hade kusinen upplyst mig om att man kan bita lite på en pärla för att känna dess äkthet. Fnissade lite åt det och sa att det kanske inte är så lämpligt famför en vilt främmande människa. Så döm om min förvåning när damen uppmanade mig att faktiskt sätta tänderna i henes halsband för att kontrollera äktheten. Jag tuggade lite försiktigt och hon såg nöjd ut. Så vi gjorde affär. Har man bitit i ett halsband får man behålla det.

Mer fylleri

Kunde inte låta bli ännu en fylla-i-bok. "Mitt liv och min släkt". Hittade den på Designtorget. Inbillar mig att en sån bok kan vara kul att titta i när man blir gammal och/eller för ens barn. Så nu blir det till att fylla i.

Nästa köp

Hur kan något man så länge töntstämplat plötsligt kännas så rätt? Klart man ska ha brillorna i senilsnöre! Tack snälla Hotspot för inspirationen. Se detta framför er:

Den modemedvetna tillika halvblinda bibliotekarien tittar upp från skrivbordet när lånatagaren frågar någonting. Om halsen hänger hennes svarta Dolce & Gabbanaglasögon i ett senilsnöre (finns det verkligen ingen vackrare benämning?) och hon tar dom och sätter dom på sig så där bibliotekariskt med ena hand så att hon kan titta både genom dom och lite ovanför sådär. Låntagaren stammar och glömmer bort vad han skulle fråga. Bibliotekarien ler.

Undrar om dom ska vara enkelt svarta bara, eller flådiga med Stravinskykristaller? Svarta blir nog bäst. Och om jag vill ha dom mest hängande kan jag ju ha linser på mig.

Oj då kära nån

Sprang och köpte mjölk till morgonkaffet. Fastnade lite i tidningshyllan på grund av King. Den hade ett sånt där pappersband runt, så att man inte ska kunna bläddra i tidningen i butiken. Det pillade jag upp. Och nu mår jag nästan illa igen. För bövelen, Mads, skärp till dig. Ska väl kunna arbeta också. Om han stod framför mig bara sådär skulle jag garanterat snyggkräkas.

Nej det är hon som alltid tappar fokus i köket

(Älskar att göra varianter på Sigrids prima lilla slogan)

Antifashion skriver att hon ska baka gott och fluffigt till jul. Och genast smyger sig ångesten på. Jag minns alldeles för väl mina stolta ambitioner förra året. Knäck och kola. Jag menar, hur kan man misslyckas så fatalt? Med knäck och kola? Så basic. Som alla kan göra. Utom jag. Tänker inte ens försöka i år. Jag tänker gå ut och betala dyrt för köpeknäck och köpekola. Kan ju skylla på att jag vill stödja välgörenhet. För alla som inte läser bloggen, för ni känner ju till den bittra sanningen. Hon är körd.

söndag, november 19

Oh sister where art thou?

Min skoguru talade till mig. Ja, en av mina skogurus, jag har flera. Och sen fick mitt pekfinger eget liv. Det bara klickade, och där satt jag bredvid och bara tittade på. Kunde inget göra annat än att förbanna tillika prisa min skoguru för denna upptäckt. För guds skull, man kan väl inte vara ett par grå stövlar förutan? Nä, det tyckte inte mitt pekfinger heller!

Klipp till

Ballongkjolen känns ju hopplöst tråkig och ute nu. Vill ha en kortare och "volangigare" kjol. Så jag kapade min ballong och tog bort det "ballongiga". Vips en mycket sötare och trivsammare variant. Eller hur?


Före.

Efter.

Drömma går ju

Medan sonen förundrades över julskyltningen på NK passade jag på att dreggla lite i ett skyltfönster intill. Hermés öppnar ny butik på fredag, och fönstret var fullt av orange kartonger. Runda, fyrkantiga, platta... En sån där butik som man har råd att köpa en golfboll i, typ. Läste i senaste Elle (var det väl?) att på den gamla goda tiden i början av 70-talet kostade en Kelly bag runt 800 kronor. Suck, en sån skulle man ha önskat sig i doppresent...

Tema pepparkaka

En övertrött son tittade storögt på NK:s julskyltning med troll som till tonerna av jul bakar pepparkakor och skickar paket med luftballong till olika länder. Sen somnade han duns i vagnen. Vi var inte ensamma på stora varuhuset idag. Men vi fick tag på fin plånbok till maken (hurra hurra hurra hurra!) och ambulans till sonen. En sån man leker med, alltså.

Jag hade min nygamla väska under armen, fullkomligt ypperlig. Kände mig så Carrie!

Rap

Jag rör mig förvånansvärt fritt, all denna underbart goda mat till trots. Nu tror jag att jag dansar i säng. Godnatt!

lördag, november 18

Va bene!

Så, nu är sonen bortlämnad till farmor och farfar och huset städat. Middag med vänner i kväll. Maken stökar för fullt i köket. Femrätters italienskt:

Antipasto = Laxcarpaccio
Primo = Bucatini all´Amatriciana
Secundo = Agnello Arrosto all´Erbe e Patate
Fromagio
Dolce = Tiramisu

Vi kan ju ha vadslagning huruvida jag kommer att kunna röra mig problemfritt efter det. Jag satsar en hundring på ålning medelst hasning.

Mao

Visst, Andy Warhol är cool, men 123 miljoner för Mao?


"123 miljoner kronor och nytt rekord för Andy Warhol blev det när hans tavla Mao såldes på Christies auktion i New York." SvD

Stor mjuk och rosa

Sonen älskar Barbapapa. Var en av mina favoriter när jag var liten också Tyvärr färglade jag mina böcker ganska friskt så vi har fått skaffa nya till sonen. Upplever Barbapapas äventyr på ett milt sagt annorlunda sätt som vuxen. Allt är väldigt franskt och väldigt 70-tal. Rätt knäppt men jag gillar det också. När Barbapapa är ensam ute en kväll har han som sällskap en fyllgubbe som hänger vid en lyckstolpe och skrålar lyckligt. Och när han har räddat människor ur ett brinnande hus bjuder brandmännen honom på en sup. Så velour!

På ålderns höst

Måste frukostblogga. Om min och makens eventuella ålderdom. Vi kunde just konstatera att vi igår kväll inte klarade av att tillsammans dricka upp en flaska vin. En slurk finns kvar, eller nästan ett glas rättare sagt. Det fanns en tid i begynnelsen då vi faktiskt korkade upp en andra flaska.

Denna morgon har också följande konversation ägt rum:
- *nynnar med till låt på radion* Har vi den här [skivan] på datorn?
- Öh... vilka är det?
- Öh... vet inte....
(det var Coldplay)

Det faktum att man inte längre har koll på vem som sjunger vad, man bara hör det på radio ibland, det är väl ett tecken? Ena foten i graven.

fredag, november 17

Vår?

Jag började plötsligt våldsamt längta efter vår i eftermiddags. Bara sådär. Kan ha varit när jag snglade på alla mina skor i bokhyllan på jobbet och kom på att dom där gick jag utomhus med för ett antal månader sen. Det är inte läge att börja sukta redan. Det ska ju vara jul och sånt först. Men ändå... en främling (?)

Mera grå kofta

Jag har lovat dyrt och heligt att det aldrig ska bli fler omottklänninar för mig, det är definitivt inte min grej. Men jag vet faktiskt inte om jag kan motstå den här omlottkoftan av Annika Göth hos Mint&Vintage nu när det är 20 procents höstrusksrabatt? Känns lite häftigt att den sys upp på beställning. Jag har definitivt snöat in på grått. Och kofta är ju en helt annan sak än klänning.

Min raka motsats?

Läste dagens Gatsmart i punktSE på t-banan hem. Jag citerar Joakim:

Mössan har jag köpt i Thailand, handskarna coh solbrillorna har jag hittat på gatan. Jackan och stövlarna har jag köpt på seconhand. Jeansen kostade 30 kronor och de köpte jag i THailand. Jag vill lägga så lite pengar som möjligt på att handla kläder.

Tur att människor är så olika, det blev nog rätt trist annars. Och katastrofalt mode om alla var Joakimar ;)

Fick en vision

Jag vet redan vad jag ska ha på mig på måndag. Är inte det lite sjukt?

Så mycket film - så lite tid

Hur ska jag hinna med? Inte en chans att allt blir bio. Man kan fråga sig hur det kan vara så svårt att komma iväg och se en film. Man kan också fråga sig hur man hinner hämta på dagis varje kväll, storhandla en kväll i veckan, städa, springa på möte kvällstid ibland, blogga, vara hemma medan maken gör jobbgrejer eller spelar tennis, vara på tjänsteresor, och allt annat man gör kvällstid.

Dessutom vill jag inte vara borta mer än en eller högst två kvällar i veckan från sonen. Igår kväll när jag hade varit och handlat mat låg vi och bara gullade i stora sängen, och det är faktiskt det bästa som finns. Bättre än Kirsten och Mads tillsammans. Det ni!

UPDATE: jag har för guds skull inte sett den här heller! Det blir helt klart hyrfilm ikväll. Tack Ida för "påminnelsen".

Skulle aldrig funka

Man kan ju ladda hem väckning av allas vår favoritdansk Mads. Man kan. Jag kan inte för jag har en *döljer min svordom bakom detta*-mobil. Och även om jag kunde tror jag inte det skulle vara någon hit hemma. Anar att maken inte skulle uppskatta att min kändiskärlek väcker mig varje morgon (och honom också antagligen med tanke på hur högljudd dänsken är med sitt DU SKA OPP!). Sonen, som alltid kommer över till oss under natten, skulle bli livrädd av personen som skriker på annat språk i mammas telefon.

Nä jag får vara utan. Vad är väl en bal på slottet?