tisdag, februari 28

Fettis!

Varsågod alla Linda K-läsare, ta en semla!

Ny månad - vit månad

Oj det är redan mars i morgon! Vilket strålande tillfälle att ta en vit månad. Inte från alkohol, såna problem har jag inte. Men plånboken ska få vila sig. Lite dåligt samvete efter kavajen igår. Som visserligen är på öppet köp med prislappen kvar. Men jag tycker om den! Hur ska det gååååå?

Ok ta mig inte på fullaste allvar, så farligt är det inte. Eller? ;)

"I shop - therefore I am"

måndag, februari 27

Snyft

Det är "Stella" på TV4 Film. Med Bette Midler. Åh den är så trasgisk och fin och sorglig. En mamma som gör allt för sin dotter. Och ändå blir så mycket fel. Det blir definitivt en gråtafton för min del.

Annat jag gråter till:
Den fula ankungen
ET
Adjö herr Muffin
Meet Joe Black
Kristina från Duvemåla

Skepp och hoj!

Det måste vara allt vårigt prat om navy och sailorteman hit och dit. Och så är jag kär i guldknappar. Och så älskar jag kritstreck. Och så är det något med ljusblått foder. Hej jag heter Linda och jag är en shopaholic.

Tecken

Sol. Fågelsång (i går iallafall). Massor med gäspar. Det är helt klart måndag. Och lite lite lite vår i luften?

UPDATE: På morgonfikat blev jag nertagen på jorden igen av kollegorna. Det ska ju snöa hela veckan. Jag drar till Umeå på onsdag och där är det väl ännu mer snö?

UPDATE II: Å andra sidan spelar dom "Vintern dör" med Jakob Hellan på radio!

söndag, februari 26

"Jag pallar inte mer!"

Jag är sällsamt ointresserad av sport (hoppas inte sonen går och blir sporttokig och ska skjutsas till träningar i tid och otid när han bliver stor. Nåja får väl blogga mig igenom dom...). OS har jag inte kollat på alls. Fast jag blir såklart stolt och glad när det går bra för Sverige och det blir medaljer. Man är ju svensk!

Maken ville absolut ta del av sista halvlek/akten/partiet/vad heter det? av hockeymatchen idag. Vi var på väg i bilen och fick lyssna på radio. Radioprataren var i extas. Han var alldeles vild och pratade snabbare än blixten. Önskar jag hade kunnat spela in det för det hade blivit illkul att läsa sen. Vi skrattade högt fler gånger. "Pucken studsar in i sekretariatet och studsar på en två tre personeroch två datorer innan den landar!" Milda makter, hur kunde han se det?

Heja Sverige!

Livets små nödvändigheter

Länge leve strumpan
som skyddar benet upp till rumpan.

sa Hans Alfredsson

LV

Har ni läst dagens SvD, om Louis Vuitton? Ganska underhållande läsning. Måste citera lite:

"Hon är rosig om kinderna och alldeles upprymd av köplust. Hon vet inte hur många saker hon köpt denna gång. "kanske 20-30..." eller vad kalaset kostar. Hon vänder sig frågande till sin man som står beredd med kreditkortet."

Ha ha ha nyrikt par från Asien, inte Linda K och make. Även om man ju lätt får mersmak är jag just nu faktiskt ganska mättad på LV-froten. Jag har min Alma och lilla Pochette. Dessutom är jag lycklig ägare till det billigaste man (enligt artikeln) kan köpa i Louis Vuitton-butiken i Stockholm, nämligen "Porte cles a verrou or". 730 riksdaler. Till mitt försvar vill jag säga att den är livsnödvändig för att förlänga remmen på Pochette vid behov.

lördag, februari 25

Regissör - jo hejsan

Testa vilket yrke som passar dig här. Jag är regissör jag:

"Du är ett kreativt kontrollfreak. Detta innebär att du inte sällan faktiskt iscensätter händelser, för att sedan kunna ta itu med problemen och ta åt dig äran för det. Helst av allt skulle du nog vilja vara gud. Tyvärr är den posten redan upptagen, men tursamt nog finns det öppningar för regissörer. Och det är precis vad du passar för. Att leda kreativt arbete är som klippt och skuret för dig. Du är ju en person som andra människor lyssnar på och gärna rättar sig efter. Projektledare är ett annat passande alternativ, där du också kan få utlopp för ditt kontrollbehov och din naturliga talang för att leda andra människor."

Vet inte det jag. Vara gud? Kontrollbehov? I wish.

Hittade testet via Polly!

Hon och han

Kärleken e evig när vi eeeee tillsammans, ingenting e bättre än det hääär, ahaaa.... Japp, ett bokreafynd till. Till maken. "Chic" hade jag sen tidigare. Båda är kalas!

Toxic

Hemma på min gata i stan serveras det såna här drinkar!

fredag, februari 24

KopieradJa visst är det fredag. Var helt enkelt tvungen att testa färgkopiatorn. Blev ju konst!

Varför?

Sånt här kan jag helt enkelt inte låta bli.

Visste inte

Jaha jag missade förstås att det skulle vara cityshorts till dagens finfredag. Läste det i morse på jobbet och då var det lite sent påtänkt. Men hallå, om jag liksom stoppar in kjolen lite mellan benen ser det nästan ut som kortbrallor! Får jag vara med då? :D

En ledig dag

Två av mina kollegor var på semester förra veckan. En till fjälls och en till varm ö. Fett avis! Blir inget sånt för mig nu. Men framöver, när det blivit mindre snö och mer vår, ska jag nog ta mig en ledig dag. Då ska jag bara njuta. För mig själv. Ha det bra. Gå på en utställning. Luncha med en god bok eller ett magasin. Kanske träna. Kolla vårmodet i butikerna inne i stan. Gå på second hand och fynda något. Och sen åka och hämta sötsonen. En sån dag kan man behöva nån gång ibland. Visst?

Kram

Skickar en stor kram till min kollega som fick ett så ledsamt besked igår. Tänker mycket på dig. Kom hit om det känns jobbigt att sitta ensam och jobba. Och säg till om jag kan göra något. Kram!

torsdag, februari 23

Söta skallar

Först tyckte jag döskallar var mysko. Men dom kan ju vara riktigt söta. Scarf från Indiska, vem ska ha den? Jag eller sonen jag eller sonen jag eller sonen jag eller...

Bokad

Åhlens hade en del att bjuda på bokrean. Jag högg följande:Joyce Carol Oates "Blonde". Har den på engelska men gillade den sådär och läste inte klart. Efter vad alla andra säger borde den få en chans till. På svenska.

Cecilia von Krusenstjerna "En spricka i kristallen". Ögnade baksidan och den kändes helt rätt.

Anna Johnson "Tre svarta kjolar". Som en blogg i bokform skulle jag tro :)

Håkan Nesser "och Piccadilly Circus liggerinte i Kumla". Trodde jag skulle hitta den på rean och när jag inte bjorde det blev jag irriterad och köpte den i pocket.

Och så "Nalle och brandbilen" och "Bobos bok om färger" till sonen.

ABC du e mina tankar...

Hittade hos Polly som hittade hos yadda yadda yadda...

A is for age: jag är 34 och jag är stolt!
B is for booze of choice: rött vin kanske inte är booze, så jag säger Strawberry margarita.
C is for career: Bibliotekarie utan varken knut i nacken, palestinasjal eller tantgrinighet (dock ägare till knytblus och näbbstövlar).
D is for your dad's name: pappa såklart!
E is for essential items to bring to a party: se B (HAHAHAHAHA), glatt humör och en ask Merci till värinnan.
F is for favourite song at the moment: ooooh we never drink cheap wine no more...
G is for favourite game: Favourite game med Cardigans.
H is for home town: Stockholm i mitt hjärta låt mig besjunga dig nu...
I is for instruments you play: blockflöjt såklart, har vi inte alla den vägen vandrat? Piano ett tag. Lite lite lite gitarr. Glömt det mesta nu.
J is for jam or jelly you like: pappas svartvinbärssylt.
K is for kids: sonen, bonussonen och bonusdottern.
L is for living arrangements: hus med ett eller två rum för lite. Mycket vill ha mer.
M is for mother's name: mamma eller mum.
N is for name of your crush: jamen maken såklart.
O is for overnight hospital stays: gu vilken konstig fråga. Mässlingen när jag var pytte. BB när jag var jätte.
P is for phobias: det är väl getingarna då.
Q is for quotes you like: härmar Polly och säger Nobody puts baby in a corner. Bara den repliken borde bringat in en Oscar. Och så telefonsvararen "hi it´s carrie, I´m shoeshopping".
R is for relationship that lasted the longest: med maken, 8 år.
S is for sartorial style: gammalt och nytt, allt som är snygg och den del som är lite fult.
T is for time you wake up: 5.15 pipipipipipipipippip!
U is for underwear: jo tack.
V is for vegetables you love: och hon älskade dem alla.
W is for weekend plans: hälsa på en alldeles ny bebis, kramas med son make.
X is for x-rays you've had: ultraljud, är det röntgen?
Y is for yummy food you make: I don´t make, husband makes. He Tarzan. Me Jane.
Z is for zodiac sign: Vattuman.
Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till: Är ju inte direkt först ute med denna lista, så alla som vill, ta för er.
Ä är för älsklingstrend: ombyte förnöjer, kom nytt kom nytt.
Ö är för en önskan just nu: kaffe.

Snack

Är det fler än jag som pratar olika beroende på vem jag pratar med? Var ganska omedveten om det tills folk i min omgivning började påpeka att jag skiftar pratsätt, speciellt i telefon. Och visst, det stämmer. Bästa exemplet är nog min kusin. Det skiljer en vecka i ålder på oss och vi har alltid varit "like that" *korsar pek- och långfinger* (vilket ska symbolisera att vi alltid stått varandra väldigt nära). Fortfarande hänger ord och uttryck med som vi använde oss av som små. Och tyskan har gjort en märklig entre i våra samtal, antagligen sen vi åkte på språkresa till Lindau tillsammans. Jag kan förstå att det låter komiskt när man hör oss prata. Nästan som vi har ett eget språk vi två.

Sen lägger jag mig till med dialekter till och från. Med en kollega börjar jag alltid prata norrländska. Man kan ju undra varför, för hon är från Östergötland. Vilket inte hindrar henne från att svara på klingande norrländska hon också. Och ibland blir det finlandssvenska. Tidvis farbror Brabro-dialekt. Kraaaaam på dä!

Reastart

Det är något visst med bokrea. Med böcker. Att gå runt och blocka bland deckare, bestsellers, barnböcker, lyrik , inredningsböcker and you name it. Det är egentligen bara en bok jag vet att jag vill ha (Håkan Nessers den där Kumlaboken) men det brukar alltid bli en full kasse till slut ändå.

Jag tror inte att kärleken till bokrean är yrkesskada, den måste väl drabba icke-bibliotekarier också?

onsdag, februari 22

Cheap Monday on a Tuesday

Mellan ansiktsbehandling och middag hann jag in på Weekday, och fastnade där en stund. Har länge känt behovet av ett par Cheap Mondayjeans men liksom inte fått till det. Nu fanns dom där. Dom röda. Dom hysteriskt tighta och stupröriga. Jamen fatta att jag slog till. Och dom känns helt rätt. Och trånga. En halv storleks utvdgning har lovats mig.

Känner mig rätt tuff!

PS. Plexihästen kommer också från Weekday.

I galopp, del II

Har man jag börjat på ett tema går det tydligen inte att hejda sig mig. Var ingen "riktig" hästtjej som liten, men frågan är om jag inte börjar bli det nu? Möt min guldplexipålle!

På fyra ben går den som jag gillar allra bäst, gillar gillar gillar allra bäst...

Den var SÅ bra

Den var så himla bra, filmen. SÅ bra. Alltså den var bara så bra. Det var den bästa film jag sett på länge. Så väldigt bra. Jag vill se den igen. Den var riktigt bra!*viskar* och han var SÅ snygg!

tisdag, februari 21

Lyllos mej!

Slå min eftermiddag-kväll om du kan?

75 minuters ansiktsbehandling
sushimiddag
"Walk the line" på Astoria

Att fnissa åt en tisdag

Inget för den med duvskräck ;)

Den som inte shoppar åt sig själv...

...shoppar gladerligen åt andra. Vilket är minst lika kul, tycker jag. Inhandlade "the Gina Tricot-kofta med guldknappar" igår åt bonusdottern. Valde en fasligt lång stund mellan alla färger. Frågade tonårstjejerna i butiken till råds, tror dom tyckte jag var gammal. Till slut blev det den ljusblå. Och det visade sig vara helt rätt. Hon var sötipöt i den och jätteglad. Vilket värmer ett gammalt plasthjärta (plast som i plastmamma, ni fattar ha ha).

En gammal amazon...

Tyckte melodifestivalen var sådär. Men nu känner jag ändå att jag måste citera Niklas Wahlgren som ska sjunga på lördag. På frågan hur han ska vara klädd.

"Som en sliten ferrari från '56"

Vad som än händer på lördag kan det ju knappast bli värre än "Kuddkrig"?

måndag, februari 20

Jingle bells jingle bells...

Jag vill mer än något annat (ja ja fred på jorden, dom ultimata jeansen, en pilasterhylla...) ha vår nu. Ändå finns det uppenbarligen något djupt inom mig som strävar bakåt. Eller väldigt långt framåt. Går nämligen runt och hummar på julsånger allt som oftast. "Walking in my winter wanderland...", "Stiiiiiiilla naaatt..." och "Tipp tapp tipp tapp" (den sista till sonens förtjusning). Vill gärna tro att det har med all snö att göra.

"Än får ni gå med strumpor och skor, än är det vinter kvar säger mor."

Bloggen - bra och anus

plus

Du får utlopp för ditt skrivbehov och kan skriva vad du vill, bra eller anus, allvar eller larv,ris eller ros. För det är din blogg!

Du stiftar bekantskap med en massa fellow bloggare! Som ger upphov till nya idéer, skratt, inspiration, funderingar och allt mellan himmel och jord.

Om du undrar över något, släng bara ut en fråga på bloggen så kommer det en massa goda råd och tips. Mycket roligare än att sitta och leta fram klokheter själv på Google.

minus

Bloggandet tenderar att ta upp ganska mycket tid. Klagomål kan förekomma från make och barn.

Abstinens. Jag bävar redan inför långhelgen på sportlovet då vi åker dit ingen dator finns. Hur ska det gå?

En nackdel för en gammal dagboksräv är att dagboken blir lidande, och mer av en veckobok.

Min datorsupport

Rosett på bebisen

Efter en fnissig kommentar från en kollega slog det mig att dagens outfit ju är prima för den gravida. Vad sött att ha en rosett ovanpå magen! Nu är inte fallet så för mig, jag kör på ändå ;)

söndag, februari 19

Ta bort

Är det någon som har ett bra husmorstips hur man får bort gula fläckar från vitt bomullstyg? Fläckar som inte alls vill gå bort!

UPDATE: Många bra tips, tack alla!

5 fynd?

Visst är det rätt kul att sånt som man ( i klädväg) dissat och kastat upp på vinden hemma hos föräldrarna nu plötsligt känns helt rätt igen? Jag trotsade vindkylan och tassade upp i pappas raggsockar och fleecetröja och rotade runt en god stund. Totalt kaos råder på denna vind. Har sagt i flera år att vi ska röja. Får se om det blir av i sommar?

Plockade med mig några saker ner, varav samtliga ligger i tvättmaskinen nu. Får se om dom kommer till pass.
  1. Mina gamla ridbyxor! Beige och med skingrejer på insidan av knäna. Undrar om jag fortfarande kommer i dom? (anar man ett hästtema i mina outfits nu för tiden? ja men jag är uppväxt på landet ju)
  2. Vita Busnelshorts med ganska hög midja. Hello summer!
  3. Vit skjorta med sjömanskrage. Söt! Några fläckar dock, får se om dom går bort i tvätten...
  4. Mammas gamla ljusblå korta kjol med snygg knäppning framtill. Ska bara strykas lite.
  5. Men hallå! Ett par mörka Filippa K-jeans. Lite för korta och alldeles för vida nertill. Jag anar ett par shrots..

Och så vill jag bara dela ut dagens guldstjärna till mig själv. Tre fikatillfällen. Lika med tre bull- och kaktillfällen. Jag drack bara kaffe hela tiden!

lördag, februari 18

I galopp

Tillbringade en timme eller två på Myrornas i Ropsten idag. Kunde ha plockat på mig ännu mer, men två par skodon fick jag i alla fall med mig hem.Ridstövlar (?) med gummistövelkänsla, från Aigle. Tighta som sjutton! Inga brallor innanför där inte. Sulorna var helt trasiga, så jag har sytt i nya. Fick dom för en 50-lapp.Det var kärlek vid första ögonkastet. Sköna, nätta, det ända rätta!

Wir haben schnee

Det gäller att klä på sig ordentligt när det snöar hela dagen.Varför inte mammas moonbots?

fredag, februari 17

Veckan som var

Pollys vecka var så här. Och så här var min.

Karaktär

Nu har jag avstått från ett sånt här på eftermiddagsfikat. Äpple är också gott.

Borsta mera

Tycker "Sofis mode" var som en bok av Marian Keyes (ni vet Sushi för nybörjare, Vattenmelonen...) ungefär. Trivsam och kul för stunden, lätt att ta till sig, man behöver inte anstränga sig så mycket utan kan nästan tänka lite på annat under tiden man läser. Och så minns man inte alltför mycket av den när man läst klart och lägger den ifrån sig.

En sak tog jag iallafall till mig. Ska börja borsta håret kvällstid. Ja jo jag drar väl borsten genom håret några gånger, men nu ska det bli seriös borstning av. Så att håret återfettar sig självt och inte blir så torrt. Tack för det, Sofi!

torsdag, februari 16

Två halsband

Idag fick jag ett halsband av en kollega. Hon såg mitt långa vita igår och kom att tänka på sitt eget. Hon har använt det färdigt, sa hon. Tack! Det blir prima i sommar.Inspirerad av Eleonore kollade jag in Glitter på lunchen, och gick mycket riktigt hem med en guldig kedja. Testade att trä mörkblått satinband genom öglorna. Vad tycks? Ska den vara med eller utan band?

Tjing tjong medaljong

Förlåt, jag tror det är en småbarnsmammaskada att kasta ur sig töntiga rim med jämna mellanrum. Kalle kula lingonsmula. Lilleman pillerman. Hej hopp Kalle stropp. Inte röra honunungsöra.

Men det är inte därför jag är här. Kolla in dom här söta medaljongerna, från engelska Elle. Nu vill jag ännu mer ha en!

tv ja - ätbart nej

Visst måste man kolla vad Sofi Fahrman har att säga ikväll på tv? Japp, i säng med sonen bara och sen hopp i soffan till kl 20. UTAN något ätbart. Järnspikar vad mina Acne satt trångt i morse. Det är dags att skärpa till sig nu igen. Hurt hurt.

Hurra hurra hurra hurra!

Grattis på födelsedagen Linda! Till din Noe behöver du såklart en liten partyväska. Eller gör som jag, ha den som necessär i en större väska. Om jag inte minns fel finns det en liten ögla i Noe där man kan haka fast pouchettens spänne? Var så god!

Ja må du leva ja må du leva...

onsdag, februari 15

Anyone for English?

Engelska Elle är här. Vill du ha? Kommentera din mail så skickar jag. Du behöver Zinio Reader för att kunna bläddra, men det är gratis att installera.

Jolly good!

Liten spaning

Högg en "H&M Magazine" för våren 2006 idag. En massa sött förstås. Bland annat klänningen på omslaget. Läste också att "The devil wears Prada" ska bli film. Meryl Streep spelar Vougue-redaktören Anna Wintour. Olika designers och andra kända i modevärlden spelar sig själva. Kan bli kul!

Och så är kamésmycken på ropet. Men det visst jag ju redan.

Jag ser rött

Åh jag ser röda fina skor och stövlar överallt! Vad kul, det måste vara vårens och sommarens hit! Lånar här hejvilt bland andra bloggare, säg till om det inte är ok!

Här är mina


Här är Annas


Här är skofrossa-åsas


Här är Sigrids


Här är Krimskrams

Här är Mimos


Vet att jag har sett flera. Hojta till om ni vill vara med på röda listan! :)

UPDATE:

Här är Lindisens

Här är Saras

Här är Pollys

Här är Sessans

Här är Idas

tisdag, februari 14

nikewomen.com

Såg just Nikes reklamtrailer för damträningskläder. Har kollat på plaggen i skyltfönstret på NK och Åhlens City också. Först tyckte jag bara dom var galna, men nu har jag ändrat mig. Rätt coola faktiskt. Jag är usel på att investera i nya träningskläder, har samma slit och släng år efter år. Kanske dags att skaffa nytt?

Gympadojor del II

Helt klart mycket tyck om gymnastikskor vintertid. Självklarhet bland vissa, rädsla för tåförfrysning bland andra. Drog på mina Reebok idag och det funkade ju ok. Fast det var lite fusk för jag åkte bil. Slapp gå till bussen och stå vid hållplatsen och huttra. En sak har jag hajat, det är raggsockor som gäller. Och en större storlek på dojan?

Allahjärtansfråga

Jag är full av undran: hur många äter Merci idag? Minst två bloggare jag känner (känner som i cyberkänner då).

Åh en sån karl

Maken borta med jobbet till i morgon. Fick instruktion att kolla "vinkällaren" när jag kom hem ikväll. Röd ros, krabba och liten skumpa. Jag tror jag har den raraste mannen i hela världen. Och jag som bara skickade ett alla hjärtans-e-kort med förslag om att hångla...

Totalt haveri

Efter att hela halva bloggen hux flux försvann får det nu se ut så här tills jag har återhämtat mig och orkar börja bygga upp igen... *gråt*

UPDATE: Men så, nu börjar det ordna upp sig. Linda K:s heta tips till alla bloggare: SPARA EN SÄKERHETSKOPIA MED JÄMNA MELLANRUM! Kan bli riktigt läskigt annars (och man kan börja prata om sig själv i tredje person?)

14/2

Hurra idag är det alla hjärtans dag och jag har gympadojor på mig! Maken är bortrest, men han har sagt att han har något i källaren åt mig. Något ätbart.

Ha en mysig alla hjärtans alla i bloggosfären!

(lånat bilden från passagen.se)