fredag, november 30

På visit i Ateljén

Äntligen kom jag iväg till PUB och deras översta våning. NivetditNinaPerssonharköptvintagefrånNewYork. Maffigt och enormt. Kul och fina kläder (inte bara gammalt, Polly). Dit vill jag igen! Däremot fattar jag inte varför Dea och dylikt fortfarande finns kvar. Hoppas att dom bara inte hunnit ta tag i plan 2 än.PUB, jag lånade den här bilden.

Hedersamt uppdrag

En vän till mig blev av med oskulden idag. Svenskt Tenn-oskulden alltså. Jag var förstås väldigt varsam och guidade runt i alla skrymslen och vrår. Vi tittade på "min" kudde, den blir faktiskt ganska lik! I fyndlådan fanns det nästan bara vitt. Strosade runt bland julpyntet och konstaterade att det är fåglar och fjärilar som gäller i granen i år. Det är lite komiskt, ett litet julpynt kan kosta antingen 15 eller 150 kronor.

Jag tulade som sig bör med Jönssons katt, men fick noll förståelse från vännen. Sen gick vi jättelångt.

Men vet ni?

Jag är go och glad också :)

Väx upp!

Jag blir vansinnigt på vuxet daltande. Det kan man göra med småbarn om man vill, men vuxna människor får väl för *** lära sig att följa vad som gäller och bara acceptera det. Där jag jobbar verkar många vara livrädda för det.

- Men tänk om dom inte går med på det då, tänk om dom blir ledsna eller upprörda om vi gör så här?

Vi är tusen pers på mitt jobb. Ska alla göra på sitt eget sätt blir det på tusen olika sätt.
Vi är 200 pers i en förening som jag sitter med i styrelsen på. Om vi inte ska "göra nån ledsen" ska vi låta alla 200 få som dom vill. Det blir ju sktibra och (som Minna skulle sagt) bauta-smidigt!

Jamen guuuuu vad skönt det ska bli att vara "ledig" ett år. Då ska jag dalta så det står härliga till. Med bäsen!

Om man är som jag...

... finns det en artikel i dagens SvD om att vara som jag. Med tips om var man hittar kläder som passar såna som jag. Och så står det om de här damernas eminenta blogg också.

Självklart måste man ekipera sig rikligt. För annars avlider såna som jag i ren tristess. Men specialklänningar och märkesjeans för tusenlappar går bort. Fett. När man inte behöver plaggen längre ska man nämligen elda upp dom. Eller sälja på Blocket. Fast då får man passa sig så att inte Mulberry AB sätter stopp för business. Och tänk på att dom inte svarar i telefon eller på mail!

...oj, jag hetsade visst upp mig. Icke invigda själar kan bara bortse från det där sista. Ni andra också.

torsdag, november 29

Book it!

Jag har fått Böckernas klubb-papper idag och skickar till de som anmält intresse i morgon! Maila mig och du också är intresserad av att gå med i värsta bästa bokklubben.

Lugnet efter stormen

Kvar på jobbet kvällstid för att dela ut tavlor till konstvinnare. Vilka kan liknas vid en skock yra höns. Hem på fullproppad buss. Kaosmiddag hemma när alla pratar i mun på varann. Galet stoj i duschen.

Och nu, lugnet lägger sig. Vad kan man göra annat än brodera?

Let it snowVill du också ha en skärmsläckare som snöar fina flingor i sann Mulberry-anda? Varsågod!

"Det kom bloooood"

Nästa gång jag springer ut på lunchen tar jag näsdukar med mig, ok? För att på H&M börja kaskadblöda näsblod utan är ingen hit. Jag fick be nån bakom kassan om papper, och sen sätta mig i ett provrum tills det lugnade ner sig. Fick blod på min Hermes (som inte är ett smeknamn på magen eller brösten) och kände mig allmänt patetisk med en stor bit papper intryckt i näsan.

Pre Niagarafallet hann jag prova ett par leopardfärgade underkläder med spets, för blivande mödrar. Tänkte att det kan ju vara piggt. Men herregud. Med den bh:n på såg jag ut som bara ett par enorma bröst. Blev rädd för mig själv och kom därifrån med ett par svarta tights. Det går bara utför.

Sen kom blodet.

Yta

Tillåt mig bli en smula ytlig.

De skamlösa var enligt mig ingen höjdare. Men en sak däri tog jag fasta på:

På skrivbordet ligger min nyinköpta handväska, den är mörkgrön, i läder alltså, med ett raspigt rosa sidenfoder. Det fula är att plånboken som håller på att glida fram ur den är naturfärg - beige - och det ser så äckligt osynkat ut att man vill skrika.

Lätt överdrivet, men inte helt. För det är verkligen snyggast att vara synkad inuti väskan. Om man inte har nån vilt mönstrad märkesplånka som sticker ut galet, då blir det helrätt.

Jag har en mörkbrun plånka och en mörkbrun agenda i min mörkbruna väska. En jesus. Och! En röd liten neccessär. Men! Den är av samma märke och med samma skinnutseende som de bruna så det blir liksom pricken över i:et.

Ponera att jag skulla falla pladask för en olikfärgad väska. Röd skulle definitivt funka. Men beige? Eller någon annan färg? The computer says no. Inte utan att ha nytt innehåll.

Gud vad skönt att vara ytlig. Är det så här det känns att vara Paris Hilton?

Mot ljusare tider?

Det blonda (för det är väl inte grått?) börjar så sakterliga krypa fram i min bena. Om en vecka ska jag till min rara frisör igen. Nån typ av färg måste ju helt klart i, annars kommer jag snart se ut som en äldre dam som väntar lite för länge mellan "doppen i grytan". Gillar min mörka färg men tror ändå att jag vill börja röra mig åt det ljusare. Inte pangbom, men i etapper. Lite ljusare bruna slingor kanske?

Per Gynt julepynt

Sonen går runt hemma och sjunger tre gubbar tre gubbar... så bruna så bruna... (det är mest dom raderna, och när jag fyller i med korinter till ögon och vi komma vi komma säger han Tyst mamma jag hör inte vad jag sjunger) vilket fått mig att tänka på att det är dags för adventsbarmn nummer tre. Ett per år, vet ni.

Jag har tomten, och jag har lucian. Det får bli stjärngossen den här gången. Makens kommentar när jag började prata julpynt:

- Jaha, ska vi köpa en sån där tomte nu igen?
- Jag ska.
- Förra året tvingade du mig att vara med på tomten.
- Lucian, det var lucian förra året. Jaså gjorde jag?
- Ja.
- Men du älskar dom?
- *tystnad*

Jag tror han får slippa i år. Jag reder mig själv. Men han får vara med när jag tänder dom om han vill.

UPDATE: HA HA HA! Jag skrattar så jag grinar. Adventsbarm! Det kan mnn ju verkligen säga att jag har... *torkar en tår*


Det lackar mot helg

Ikväll måste jag jobba över igen. Har noll lust. Men det blir å andra sidan en kort dag i morrn. Och sen ett stycke helg. Utmärkt. Jag ska:
 • eventuellt sy klart en kudde
 • baka lussebullar
 • gå på kalas
 • adventspynta
Om en tjejkompis önskar sig något glammigt/glittrigt/glamourigt, vad köper man då? Inte tjuvkika på kommentarerna nu, tjejkompis!

onsdag, november 28

Det räcker...över jul iallafall

I fortsättningen kollar vi hemma först om vi har senap. Vi chansar inte och köper på oss ännu en burk.

Jag saknar jeans

Jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jenas jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans jeans!

Så mycket.

Myser inne

- Det snöar och är halt, du får inte köra i ditt tillstånd. Sa maken och tog min storhandlarkväll i en handvändning. Både tacksam (för det är ju ganska mycket mysigare att vara hemma med sonen än att flänga runt i matbutiken) och uppblandat road-irriterad. Jag har inte tappat förmågan att hantera ett fordon bara för att jag är tjock. Hur som, han är omtänksam och det är det som räknas.

Kommentarer idag på jobbet:

- Bonjour Madame Gravid!

- Jaha, här verkar det ha hänt saker ser jag.

Status

Beställt: ett stycke chockrosa blus
Levererat: ett par svarta byxor
Reaktion: mild förvåning och grav besvikelse
Åtgärd: ursäkt från leverantören och ny leverans på gång
Tillstånd: lugnad

Alltid något

Undrens tid är inte förbi. Problemet är-kvinnan sa: Bra, det är bra!

Men några minuter senare kom förstås ett: Problemet är...

Nå, man får vara glad för det lilla.

Vilse i pannkakan

Nu står det klart. Jag är fullkomligt agenda-beroende. Ett förmiddagsmöte utan min fet-Mulberry ger mig "the creeps". Jag kan ju inte kontrollera någonting. Vad händer i morgon? Hur ser nästa vecka ut? Hade jag utbildning vecka 49 eller vecka 50? När börjar julmarknaden?

Efter lunch åker den med!

Klart ungen ska ha ett pepparkakshus

Jag blev konstig i morse och tänkte att Ja jag ska göra ett pepparkakshus! Vad kul för sonen. Och så ska jag baka lussebullar.

Båda dessa ..."ting" hamnar med fördel under kategorin bakning. Bakning är att likställa med matlagning. Jag ser mig själv i en hög på golvet med smält socker i håret ilsket hamrandes i golvet med en mycket hård liten lussekatt.

Men skam den som ger sig!
Knäcken låter jag bli i år. Förra försöket satte för djupa spår.

Pang!

Igår blev kusinen fotad på jobbet, för pressbilder och sånt. Jag kom in för sent med det coola tipset att hon skulle göra pistolen på nåt foto, för hur fräckt vore inte det? Så fick jag lova att göra den på dagens outfit.

Det ser ju rätt töntigt ut när man samtidigt håller i en kamera, men ni ska tro att jag gjorde mitt bästa!

tisdag, november 27

Latmaskar

I gårkväll och ikväll har jag mest kurat i soffan. Med broderi, dator och tv. Skönt. Ibland får jag ett ryck och slänger i en maskin tvätt eller röjer på sonens rum. That´s it. Det fanns en tid när jag tränade. Träääänade. Saknar det, men det känns avlägset också. Orkar inte. Får ont i ryggen. Blir anfådd. Då känns soffan bra.

Jag har förresten bara y forever kvar nu.

Men jag har tillräckligt


Åhhhh! Om jag skulle slå på stort och köpa en snygg väska skulle jag garanterat slå till på den här. Söta fina Luella. 40% på Shopaholic just nu!

Let there be books

Å ja ba beställde två spontanjulklappar! Från min bokklubb, damn vad jag gick igång på det förra inlägget.

En är till "humhum" och den kommer att bli så bra. Och den andra är till "humhum" och den är fullkomligt egotrippad men kommer också att bli prima.

Och vi som bara skulle köpa klappar till barnen. Äh, kunde inte låta bli!


Och?

Kvinnor föredrar shopping framför sex

Min klubb, din klubb?

Ja om någon ska göra det är det väl Mark.Ninna ninna, jag gör lite gratis reklam för min bokklubb. Den är inte bara bokklubb, den är teaterförmedlare också. Med det fantasieggande namnet Böckernas klubb. Visserligen är det tyvärr inte alltid det billigaste alternativet, och jag köper ganska sällan böcker därifrån. Men varje månad kommer en utmärkt tidning med ypperliga tips och recensioner. Och som sagt, man får ständigt och jämt gå två betala för en-erbjudanden på teaterföreställningar, författarmöten och sånt, och det utnyttjar jag desto oftare.

Vill du bli medlem? Om du vill kan du bli det via mig så får jag en bok :)

Alla kan tralla

Vad bra jag låter i trapphuset!

Come what may
CO-OME WHAT MAAAA-AAAY
I will love you until my dying daaa-aay...

Profil

Rätt schyssta kurvor va?

Dutt dutt

Tog med mig det lilla EasyLooks-kitet till jobbet, och nu på morgonkvisten har jag suttit här och duttat på mig Sun Kissed. Som väl är ganska vardags-lookig med lite "glans". Jag brukar inte sminka mig så väldigt, och jag tycker det var rätt kul. Applicera nr 1 här och där, sätt nr 2 där... Och fint blev det, säger yours truely.

Kanske inte nåt man använder var och varannan dag, men perfekt som resekit eller när man vill vara lite extra fin.

måndag, november 26

Electric eller Sun kissed?


Precis som Anna fick jag hem några EasyLooks i brevlådan idag. Får se om jag lyckas. Maken trodde det var nonstop och undrade om han fick smaka.

Kan inte hjälpa

Jag kan inte låta bli att gråta när jag ser Extreme home makeover. För alla har det så miserabelt och så får dom det så bra och blir så lyckliga så jag bara rycks med i ruset. Vad gör detta mig?
 1. patetisk
 2. lite knäpp
 3. hjärtvarm


Det sa bara klick

Inte förrän precis nyligen har vi brytt oss om att introducera datorn för sonen. Förr eller senare blir han ju frälst ändå. Vilket är precis vad han tycks ha blivit nu. Han färglägger bilarna i Bilarfilmen (Bilarfilmen är stor här hemma, större än nån kan ana) på den bärbara datorn. På en kväll eller två har en där lilla handen lärt sig hantera musen galant. Klick klick med finget. Guu vad fort dom lär sig!

Mamma står bredvid och blinkar stolt bort en tår. Min lilla dator-nerd :)

Hårfager


Livet blir så mycket trevligare när man först tar en prima sushilunch med kollegan, och sen hänger tillsammans över en latte på Kahls.

Hon är så fin i håret, min alter-ego-Sicilia. Spikrakt askblont. Tänk om mina lockar kunde tämjas så. Jag beundrade håret så mycket på förmiddagens möte att en annan kollega till slut sa åt mig att föra in det som en punkt på agendan. Vilken god idé!Sann måndagshumor

Plats: T-bana från Ropsten mot Norsborg. 2 män, 70 års åldern sitter och diskuterar en gemensam bekants dotter.

Man 1: Jo hon var ju så trevlig när hon var yngre, vet du vad som har blivit av henne nu?
Man 2 (Har uppenbarligen inte hört vad man 1 sagt, halvskriker) Är hon sjuk!?
Man 1 (hojtar tillbaka): Nej, hon jobbar som bibliotikarie!
Man 2: Oj då, ja du ser. Vissa människor är inte riktigt kloka.

Lånat från Tjuvlyssnat efter att ha bett om lov.

Vad betyder det här?


Ingenting å ha

Jag tror att detta är tråkveckan innan julstämning och roligheter infinner sig. Har jag rätt?

Isn´t that strange?

Nu ska jag skriva sex underliga/egendomliga saker om mig själv. På uppmaning av Underbara Clara.

 1. Jag är manisk antecknare. Måste skriva ner allt på möten, även om jag vet att jag aldrig kommer att läsa det. Skriver dagbok, inte bara till mig själv utan till sonen också (fast mer när han var bebis). Skriver bok till bebisen, om sånt som händer med den och mamman. Köper diverse fylla-i-böcker (en del blir bara liggande). Till mitt försvar vill jag säga, som min far lärde mig, att det är ett bra sätt att komma ihåg saker, att sätta dom på pränt.

 2. När jag var liten pillade jag i bland näsan med pincett. Kommentarer överflödiga.

 3. Ibland dansar jag helgalet hemma. Och då menar jag helgalet. Mest med sonen, men även i min ensamhet. Helst med musik till.

 4. "Alla" säger att det är så vackert att vara gravid. Jag känner tvärtom. Tycker det är snudd på läskigt med kvinnor som ska vika ut sig i tidningar och visa sina gravidmagar. Det är ett himla bra sätt att få barn det här med graviditet, men själva grejen är inte min grej. Alls.

 5. Jag blir irriterad på busschaufförer som pratar i micken om annat än ren information om bussen eller resan. Antingen det är skäll eller fjantiga glädjeyttringar. Håll mun och kör liksom.

 6. Jag blir trött och grinig av att behöva byta säng två gånger per natt på grund av snarknde make och barn som vill dricka vatten. Det var väl det egendomligaste av allt? ;)

  Jag tror denna uppmaning har gått runt ett tag redan, så jag skickar vidare till frivillig, frivillig, frivillig, frivillig, frivillig och frivillig.

söndag, november 25

Söndagkväll

den var ingen höjdare. Kjellman till trots. Det blir alltid konstigt när folk i publiken skrattar högt och så sitter man själv och känner sig obehaglig till mods eller allmänt antiuttråkad. Men men, teater är alltid teater och det var skönt att komma in till stan en sväng efter en dag städandes och röjandes hemma i myskläder.

Och så får man komma hem till köttfärssås och spagetti. Och svarta oliver.

PS. På t-banan hem satt jag mittemot ett äldre par som diskuterade hela resan huruvida dom skulle öppna den oöppnade colaflaskan som de hade hemma eller inte. Vi kan ju ta en öl, sa han. Ja det kan vi ju, svarade hon, jag tycker om öl men det är emot mina principer en söndagkväll.

Kul tur


Fetmadepressionen tänker jag kurera med ett teaterbesök i afton. Don Juan i Soho på Stadsteatern. Han ska visst vara naken på scen, Björn Kjellman. Inte för att det kommer att få mig att känna mig det minsta smalare, men skit samma.

lördag, november 24

I morgon är om en och en halv timme

Jag har storartade planer för hemmet garderobsmässigt. Men det får vänta tills i morgon. Jag är pigg och skulle kunna sätta igång genast, men nåt säger ändå ifrån för i kväll. Ryggen kanske. Får alltid ont i den kvällstid numera.

Men i morrn, grrr... Då ska jag hårdrensa min egen garderob, göra plats för en ny liten persons kläder i ytterligare en. Samt röja lite på vinden om det hinns med. Att man kan bli så upplivad av sånt.

Ups

Maken bad mig tvätta några av hans tröjor. Han kan inte själv nämligen (skitsnack, men jag tänkte att ja ja, han byter ju vinterdäck och sånt... eller, det gör han ju inte alls förresten, det gör verkstan, skit samma nån nytta gör han väl ;). Så jag körde dom lite fint på ylligaste tvättprogrammet. Och alla klarade sig fint. Utom en. En grå merinoullig en från GAP. Morr mutter, sa maken idag och ställde sig och tvättade sina tröjor själv för hand.

GAP:en passar mig med mage ganska bra faktiskt.

Laura min Laura


Jag visste att jag hade glömt något. Det slog mig vid middagen, kaboom. Strassbroschen jag köpte på Laura Ashley i Bath! Var sjutton tog den vägen?


Efter tio minuter med ljus och lykta dök den upp i en av barnens julklappskassar. Phu. Visst är den gullig?


22

Med 22 kronor bröt jag anti-shopping-dagen. För en Panduropennas skull. Som man skriver på bakplåtspapper med och sen stryker på tyg. Resultatet blev rätt uselt. Vi får se vad det blir. Slutar väl med att jag går och köper mig en himla dyr kudde ändå...


UPDATE: ... eller så funkar det kanske iallafall...


Lämnar plånkan hemma

Idag är det alltså den köpfria dagen. Helt ok för mig. Det vill säga om popcorn inte räknas. Det måste vi ju ha till Bus-Alfons!

Ett bra sätt att inte shoppa kan ju vara att helt enkelt inte kunna shoppa. Man tar med andra ord inte med sig några pengar eller kort. Men! Vad naken man känner sig! Tänk om och tänk om och tänk om... Det kallas att leva farligt ;)

fredag, november 23

Så små

Efter att ha lyssnat på bebisens hjärta på mvc blev jag helt men-gud-jag-ska-ju-bli-mamma-pirrig. Fick lov att köpa några första miniplagg. Unisex!

Skulle inte tro det

Vilken tur att man har en blogg när Blocket och Mulberry AB gaddar ihop sig mot en. Efter ett milt sagt upprört brev från min sida ändrade sig Blocket och bad mig lägga in annonsen igen. Fortfarande utan förklaring till sitt agerande.

Det kan dom emellertid fetglömma för jag har redan sålt min äkta Mulberryväska till en trevlig bloggläsare. Pilutta!

Den här färgen tar död på mig

Jag vet, men jag har helt enkelt en rosa dag.

Jag har naturligtvis investerat i en bröstcancerblus! Och vad kan vara fel med det?

Och så citerade Helena Christian Dior som yppat dessa kloka ord: "The tones of gray, pale turquoise and pink will prevail."

;)


Omigod! Skriva en egen önskelista! Ibland är H&M brightare än en bright sunny day!


Meh!

Chattar med en kompis och ber honom komma på onormala saker med mig.

- Att du gillar lakrits.

Ja, det är ju verkligen fullkomligt galet och onormalt :D

UPDATE: Uppenbarligen tar jag mat från kollegors tallrikar när tillfälle ges, och så spiller jag ofta.

UPDATE II: "När du fört [maken] bakom ljuset om du köpt ett par nya skor så har du behov av att bekänna det för nån (mig)".

Som alla andra?

Jag är så normal att jag undrar om jag verkligen är normal? Allt är så bra så, hjärta och puls och järn och allt vad det är dom mäter. Om nån skulle säga att något var lite onormalt skulle jag väl ramla omkull i chock (MEN GUU VAD SUGEN JAG BLEV PÅ SUSHI PRECIS NU!). Jag klagar inte, tvärtom, tack tack för att allt är som det ska. Men ibland funderar jag på att tatuera in normal på armen.

...eller nej, jag är väl inte alls normal förresten. Inte på alla sätt. Jag gör massor av onormala saker. Världens finaste Clara har utmanat mig att lista såna saker. Ska bara fundera lite.

Vill ni höra en onormal grej redan nu? Jag har ältat passivt sen i somras och nu har jag slagit till på en rosa blus!

(SICILIA, HELT OFATTBART ATT DU INTE ÄR PÅ PLATS OCH ÄTER SUSHI-LUNCH MED MIG!)

Det var ett j**la tjat

Jag känner in färgen rosa idag. Rosa. Rosa. Skär. Cerise. Rosa.

Sånt som är rosa: grisar, Polly, en del tops, mina post-it-lappar på jobbet, en sidenkudde i soffan, min robot på jobbet, mitt hjärtarmband, jag själv efter sommarens första solning, marsipan som har den färgen.

Bra med rosa: en definitiv färgklick.

Dåligt med rosa: en definitiv färgklick.

Jag fortsätter att känna in...

Men hemma bäst


Det mysiga med att ta dagens outfitbild hemma är att det när som helst kan smyga upp en liten herre och inta spegeln.

Min bror åker hiss


torsdag, november 22

Varannan

Ena kvällen piggelin, nästa ett vrak. Ikväll helt hypad igen. Tur att det är fredag i morgon. Då ska jag iväg och lyssna på bebins hjärta. Vi är båda mycket exalterade och hoppar upp och ner. Nåja, jag gungar väl bara lite lätt.

Makens senaste namnförslag: Mägnus (som Will Ferrells son)

Filmtajm

Det var en evighet sen jag var på bio och nu ska det äntligen bli av. På lördag ska jag se en himla schysst rulle. Med den rafflande titeln Var är bus-Alfons? Sonens första biobesök! Förutom mammabio som han släpades med på då i begynnelsen.

Vi bokade biljetter tillsammans på nätet och sonen skrockade hela tiden Jag kan inte sluta skratta...

Putta ut mig ur mina misärer

Kan ingen bara slå mig i huvudet med en gummiklubba och säga att rosa är fult?

Do I?

Jag har inte helt släppt den helt än. Kolla vad söt den ser ut på. Hon bredvid Chloé-tjejen? Nån wanna-be bara...

Hipp hipp (på danska)

Nu har NewsMachine meddelat mig minst fem gånger. Jamen grattis på födelsedagen då, herr Mikkelsen!

*fölsekram*

Vänta jag ska bara klona mig själv... x 3

Jag är inte så förtjust i människor som ställer krav till höger och vänster utan att ta minsta hänsyn till andra. Jag vill det, det ska vara så, varför kan jag inte göra sådär, kan du fixa det här...

Translation: Come spring and babies, Swedish mums sing and celebrate. Byebye work work! Hello baby-work (much nicer)!

Vad hände?

Vi hade ett möte med anledning av att vi är överbelastade och har för många arbetsuppgifter på för få personer. Det resulterade i att jag nu har ännu mer att göra. Hur gick det till?

I buy pink?

Kollar på den senaste tidens outfits och konstaterar att det är väldigt mycket svart och mörkt. Ett rosa eller rött plagg skulle lysa upp tillvaron! Fast jag hittar inget som känns wow. Skulle vara Chloén här då, men jag vet inte hur den gör sig med magen. Söt som nöt är den iallafall. Och finns här till halva priset, aj aj.

Franskt?

FRENCH CONNECTION - extra utförsäljning av det som är kvar av höstens utförsäljning.

dam- och herrkläder
barnkläder
väskor och accessoarer


50% på tidigare utförsäljningspriser.

Måndag 26 november kl 11.00-19.00
Tisdag 27 november kl 11.00-19.00


Tomtebogatan 4
Tunnelbana S:t Eriksplan, uppgång Torsgatan


OBS! Endast kontant betalning.

Förslag

När man absolut inte känner för att jobba och är trött och bara vill vara hemma under ett täcke. Då borde det finnas en speciell dag man kan ta ut. Som VAB eller flyttdag, fast en vara-hemma-och-läsa-dag. Betald såklart. Utan att behöva vara sjuk. Endast ruggig. Man skulle ha en fyra-fem stycken såna dagar att plocka ut varje år.

Minette Waltersboken börjar så himla bra, jag hoppas den håller i sig.


Inget jag planerat, det bara blev så


Med tanke på att vi inte köper vuxenjulklappar tror jag banne mig att vi nästan är färdiga med julklappsinköpen för i år. Galet, det är inte ens december. Fast en och annan sista-minuten-klapp slinker säkert med ändå.

Och! klapp till sig själv måste man ju fixa och hinna glömma.

Upp och ner

Jag går från galenpigg vissa kvällar till att stupa i säng vid nio andra. Igår var jag väl helt slut efter all ilska och irritation. Knäppa cd-leverantörer, ännu knäppare Blocket (som efter en rejäl utskällning från mig meildeles ändrade sig och sa att det var ok att lägga ut annonsen) och dagispersonal som tycker det är konstigt att vi vill att sonen har tillräckligt med kläder på sig för att inte frysa utomhus.

Så nu är jag helt matt. Schack matt. Får man lägga sig i vilrummet då?

onsdag, november 21

BBD

Ja, big black dress alltså. Här är den. Jag känner mig nästan smal i den. Eller, kurvig åtminstone.

En smula mumin?

Engla svarar på en del frågor. Men inte privata. Om jag fick ställa en privat fråga till henne skulle jag fråga:

Pratar du finlandssvenska, Engla? Jag har fått för mig att du gör det och jag tror det skulle passa dig.

:D

Lugn och fin

Jag är fortfarande irriterad, men lugnades ändå något av att jag hittade en klänning för blivande mödrar som faktiskt ser skitsöt ut. Svart, tight, ärmlös, svart. Tack H&M för att man inte måste sen ut som en chockmönstrad idiot med sidenband om magen under nio månader.

*andas i påse*

Idoiter! (och stavningen ska vara sån)

Men är folk helt rubbade? Jag är arg x 2.
 1. Beställde för en evighet sen Kents nya från CD WOW. Beställ aldrig därifrån, dom är kompletta och inkompetenta idioter. Har betalt men inte fått min skiva, får kassa förklaringar och undanflykter om varför den inte levererats, har fått 13 (!) kronor som ersättning att handla för nästa gång jag beställer hos dom. Fet chans!
 2. Igår la jag in en annons på Blocket om en gammal Mulberryväska. I morse hade jag fått ett mail om att jag inte fick lägga in annonsen för att "varumärkesinnehavaren Mulberry AB" inte anser att min väska är äkta. Men vafan! Vad är Mulberry AB och hur kan dom avgöra om min väska är äkta eller inte genom att titta på en bild? Det är givetvis ett äkta Mullbär, det kan tilloch med en idiot se.

  Korkade j**la ärtor, svara på mina mail nu då.

Bibliotekarien har läst

De skamlösa av Sisela Lindblom

Ingen höjdare. Lättläst. Rätt menlös, lite rolig men tröttsam i längden.


Storebror ser dej

Jag fascineras av hur skitnödiga människor kan vara när det gäller att fylla i enkäter. En del tror att enkäten är riktad till dem personligen för att avslöja för hela världen vad just de fyller i för svar.

På jobbet har vi ett "enkätverktyg" som jag av okänd anledning blivit ansvarig för. Vilket betyder att jag står som avsändare till de enkäter som skickas ut, vilket innebär att folk mailar synpunkter till mig. Som jag såklart vidarebefodrar. Men jag ser ju ändå mailen (om jag vill) och kan ofta inte låta bli att dra på munnen åt människors misstänksamhet:

Med tanke på hur lätt det är att förfalska vem det är som skickat ett e-mail, och dessutom från någon jag inte vet riktigt vem det är, så drar jag mig för att följa en uppmaning via mail att gå till en extern websida (ett amerikanskt företag?) och fylla i massor om vad jag tycker om [min arbetsplats].

Damn! Vi som hade tänkt sätta dit dig ordentligt personligen. Vi som har suttit här och förfalskat e-mail för att lura dig. Vi som tänkt skicka dina svar till ett amerikanskt företag för att dom ska kunna skicka dem vidare till FBI för grundlig analys. Vi som lägger ner veckor och åter veckor för att framställa dig i dålig dager. Damn! Verkligen alltså.

Lackar det inte snart?

Nu tycker jag att det kan bli jul. Den här sista månaden känns ju bara menlös. Jobbmässigt alltså. Det ska hinnas med tusen möten sådär i sista sekunden. Idag är min främsta uppgift att möblera ett rum, bara en sån sak. Det är i och för sig trevligt. Men ännu trivsammare vore att sitta hemma i soffan och brodera på en kudde (har inte hunnit skaffa sånt där få-text-på-tyg än, men det är bara en tidsfråga. Where´s the tygbutik when you need one?).

Jobbets julbord blir på Ulriksdals wärdshus i år. Dejlig.
Årets sista jobbdag blir den 21 december. 22 dagar kvar.
Samtliga adventer blir glöggfria. Mutta.
Jag får inte äta min lilla chokladkalender, maken hävdar att det är konstiga färgämnen i nonstopen. Seriöst?
Årets adventsbarn får nog bli stjärngossen. Stalledräääng stalledrääääng.

tisdag, november 20

Anyone for Mulberry?

Just ja, vi fick ett presentkort när vi handlade på Mulberry-outleten. På £25. Så om nån ska dit och shoppa innan den 29 mars 2008, hojta till!

Krååååås

Jag har skaffat mig en prima amningsblus. Ut med ungen bara så är jag på, Roberto!

Navellappen? Minnas design!

Haru leg?

Somliga dricker skumpa på tisdagar, minsann. Vilket fick mig att tänka på mitt senaste Systembolagsbesök. För ibland händer det, det där med leg och jag kan inte för mitt liv tro att personen bakom kassan tror att jag är under 20 år. Så, är det:
 • för att charma?
 • för att dom måste kolla typ var tionde person?
 • för att jag ser ut som 17?
 • för att personen vill se hur gammal jag egentligen är

  Ingen som vet ingen som vet...

Skönt flum på H&M

Det här gillar jag! H&M + Marimekko = sant.

Kollektionen andas sommarfavoriter a la 70-tal med vida klänningar, tunikor, kjolar och shorts för damerna, och klassiska herrskjortor och skorts för herrarna.
Bilden har jag lånat från SalongK.se

Jobba ett år som Linda K?

På frukostseminariet satt jag mitt emellan två tjejer som också var bibliotekarier slash jobbade med intranät. En ny trend? Eller kanske en gammal trend. Bibliotekarier är ju fena på att strukturera och ordna information.

En av tjejerna hade dessutom fått det jobb jag sökte för en tid sen. Det var faktiskt lite kul att se vem dom valde istället för mig. Och med facit i hand är jag väldigt nöjd med att vara kvar där jag är. Mitt jobb är kalas.

Vill du ha det?

x 2

Frukostseminarium ja. Då får man frukost. Varför har jag då redan ätit frukost? Skit samma, jag låtsas som ingenting och gör det igen!

Hej Aston


*love is in the air...*

måndag, november 19

Skrattar bäst

I helgen drabbades jag av tokskratt. Det är både kul och jobbigt. Ni vet när man börjar skratta åt något och sen inte kan sluta. Man skrattar krampaktigt, lugnar eventuellt ner sig några sekunder men börjar sen om igen. Det rinner/sprutar tårar (vilket nerskvätta glasögon efteråt vittnar om) och till slut går man nästan över till att gråta istället. Skratt eller gråt har i detta stadium ingen större betydelse, man skrattgrinar eller grinskrattar. Spelar inte längre så stor roll åt vad, man kan i alla fall inte sluta.

Jag höll på i en kvart. Eftersom maken kom ut från toaletten och sa: Nu har jag skitit sönder den elektriska toaletten.

Med fingrarna korsade

Så här en måndagkväll är det lätt att avlägga löften. Härmed lovar jag heligt, med rätt att när som helst ändra mig på grund av pregnant tillstånd, att aldrig mer äta choklad. Inte heller vitt bröd. Eller pommes frites.

/hon som lämnade kvar delar av en enorm Toblerone på hotellrummet

Bibliotekarien har läst

Den hand som skälver av Kjell Eriksson

Gillar att det är Uppsala med omnejd. Och en deckare är ju inte fel då och då. Den här var ok men inte mer än så. Kan hon inte bara träffa en kille nån gång, den där Lindell?


Så kör vi till höger igen


Nästan två dagars blogguppehåll *flämt pust pez*... jag kastar in en kasse. Eller är det handduken man brukar?

England x 3


lördag, november 17

Varmblodiga

Vad är det med engelsmännen? Tillika kvinnorna. Ikväll när vi rullade hem från en av landets bästa indiska resturanger var det skapligt kyligt ute. Vi var väl påbylsade. The English? Icke. Korta kjolar och bara ben. Bara topar eller skjortor. Gärna kortärmade skjortor.

Ok, det är lördagkväll. Dom må vara berusade. Men helt kan man väl inte förlora känslan för kyla? Jag vill minnas att jag fryser även när jag är full. Nä, jag säger som sonen: hutter och burr!

Dagens kommentar

Antingen är mina jeans väldigt nytvättade eller så har jag sprängt vallen.

Hurry curry

Maken har bestämt curry i kväll. Helt ok med mig. Ska vi inte gå snart? Ska vi inte gå snart? Ska vi inte gååå snart?

Älskade sonen!

Jag saknar dig så det gör ont, älskade ungen! I morgon ska pappa och jag ut och kolla efter nåt kul till dig. Hundra pussar och kramar, vi ses snart.

Älskar.
Mamma

Inse fakta

Jag kom till insikt idag. Att jag är gravid. När jag var typ i vecka 22 förra gången befann jag mig i Barcelona. Då flängde vi också i diverse butiker, och jag köpte en pashmina. Eftersom jag såg grotesk ut i de flesta plagg jag krängde på mig.

Historien upprepar sig. Jag ser inte bra ut i kläder. Vanliga kläder alltså. Provade en underbar kofta på Mulberry, som i vanliga fall hade funkat utmärkt. Men hur kul är det att köpa sånt man kommer att kunna ha nästa höst? Booooring.

Så jag fick mig själv en väska istället. He he. Den passar mig som handen i handsken!

I fin klänning


Visste ni att Bath är Jane Austens hemstad? Jane Austen Center måste besökas! Det ska visst vara extra ooooordinary.


Jag älskar LB

- We are off to the restaurant, what do you want to wear?
- Smurf.
- Smurf?
- Yeah.
- You want to wear your smurf costume?
- Yeah.
- It's qiute a smart restaurant...
- Yeah I know.
- ...okidoki then.


Äh-äh-äääähh!

fredag, november 16

Greetings

Ja här sitter jag i vår stora säng på det lilla bed & beakfastet in the middle of Bath of mumsar vinägerchips och tittar på Little Britain. Jolly good. Engelsmännen är galna och kör på fel sida vägen, och vi valde till sist att anpassa oss och göra likadant.

I morgon - Nirvana!

My name is

Sara skickade mig lite översättningssysselsättning om jag skulle få långtråkigt. Jag har långtråkigt i väntan på avfärd redan nu, så jag skrider till verket:

köp = buy, purchase
se = see, look, watch
stol = chair
tio = ten
kyss = kiss
se (igen?) = see, look, watch
sann = true
sol = sun


Piece of cake :D

Almost famous

Oh. Expressen ringde just och frågade om jag ville vara med på en tv-intervju om stadsbiblioteket. Ieftermiddag. Äsch, jag är ju inte i landet då.

Tack ändå Anna, för "påtänkningen" :)

Same same but

- Älskling, du har väl med dig ett par underbyxor i handbagaget?
- Du menar trosor?
- Ja, underbyxor.
- Jag har packat ett par trosor ja.

Djurisk kärlek

I helgen var det nåt program på radio där folk kunde ringa in om allt mellan himmel och jord. Bland annat var det en kvinna som berättade om sitt husdjur som kanske måste avlivas. Hörde inte riktigt varför, men på grund av sjukdom tror jag. Men nåt jag verkligen hörde och reagerade på var att hon förkunnade att hon älskade sitt husdjur precis lika mycket som hon älskade sin dotter. Det lät otäckt, tycker jag. Särskilt i samband med avlivningsdikussionerna.

Nu rör jag väl upp en massa känslostormar. Läste hos en annan bloggerska om den enorma kärleken till djur. Och jag fattar. Jag älskar också djur. Man det blir konstigt att jämföra och likställa kärleken till ett djur med kärleken till sina barn. Tycker inte ni det? Jag känner inte att det är samma sorts kärlek. Och jag tycker det är en förolämpning med dottern i radion att mamma älskar ett djur lika mycket och på samma sätt.

Så, hissa eller dissa allt efter behag. I´m off to England! :P

*ler*

En del vet hur dom ska charma en blivande medelålders för tillfället överviktig kvinna:

Hi, I see that you take a lot of your pics in an elevator. Do you work in a hospital? Also I want to tell you that you look a lot younger than 35. Take care.

vänlig själ på Flickr.

torsdag, november 15

Deep thoughts

Hjälp klockan är nio och jag skulle kunna somna på en minut om jag la mig i gängen.

Förresten, vad är det för fel med det då? Gonatt!

Fars dag i efterskott

Idag hämtade jag ut Fars Dags-presenterna. Dom är skitsöta, flarrorna.

Kvällens "måsten"

Måste packa väska. Hur stor väska? Så att mer ryms hem än bort!

Måste städa upp hemma. Hur mycket? Så att mormor och morfar känner sig bekväma och inte snubblar på saker när de flyttar in med sonen över helgen.

Måste laga mat. Vad? Vårrullar! Anekdot: jag frågade bonussonen om han gillar vårrullar eller om han hellre ville ha korv. Det beror på, svarde han, är dom hemmagjorda? Hrmf!

Måste krama på sonen. Hur många kramar? Ja tills han storknar och skriker helt enkelt!

Måste betala en grej. Vad för grej? Jo nåt i Cavalliväg ska man väl kanske ha ändå! ;)

*ber*

Gode gud, jag är i desperat behov av en minisemester! Jag klarar inte mer, jag kommer att klubba ner många gamla människor i rask följd om jag inte får komma härifrån snart. Jag kommer inte att nöja mig med pensionärer förresten, jag kommer att gå lös på medelålders också. Så snälla snabba på tiden lite.

Amen.

PS. Kan du fixa godisautomaten också?

Smaklig måltid

Ha ha ha, sann humorläsning till min mindre underhållande lunch. Miss Keep Your Distance ska buzza toapapper, och Sara kan inte stänga toadörren. Bajshumor helt på min nivå.

Invasion!

Herregud, nu är det riktigt pensionärskackel i biblioteket. Håll tummarna för att jag kammar hem en tavelvinst.

Right on time


Klart man ska ha en guldig Casio herrklocka så som de begav sig på den gamla goda tiden. Till och med maken blev lite avis på mitt eBay-fynd. Jag älskar att han genast kastar sig över den och fixar alla inställningar åt mig.

Translation: You take your girl and multiply her by four, now a whole lotta woman needs a whole lot more.

Bad librarian

Jag erkänner, jag gillar inte den här boken heller (kolla till vänster). Den är hopplöst trist. Är det jag eller är det böckerna jag väljer? Tror jag ställer den i pockethyllan här på jobbet så att någon annan får förfasas alternativt glädjas. Eller har jag inte gett den en chans? 50 sidor brukar ju ändå säga en del.

Slinker förbi biblioteket i mitt lilla centrum på väg hem och ser om jag kan finna lyckan. Ska till systemet också, nynnandes b-l-o-s-s-a b-l-o-s-s-a b-l-o-s-s-a...

Hiss och diss i gryningen

Jag tänkte diverse mindre djupa tankar i väntan på och på bussen till jobbet, och i brist på annat delger jag er några av dessa. Observerade stilar jag tycker är fula:
 1. riktigt ljusa säckiga jeans på vintern.
 2. ryggsäck. det är bra för ryggen och fult för helheten.
 3. alltför lättklädd när det är kallt.
 4. gympabrallor på väg till jobbet.

Klockan halvsju kryllar det inte direkt av snyggingar vid Danderyds sjukhus, men följande hissades:

 1. fjällrävens enorma dunjacka, såklart blå som min.
 2. knälång grå kappa med knyt i midjan.
 3. en enorm sjal virad runt hela huvudet.
 4. ... så skulle det väl vara hela jag då ;)

onsdag, november 14

Must be funny

Pengar är ju spännande, så jag fortsätter på den linjen. Pundet ligger på 13,35 nu. Inte så spännande. Hade varit trevligare om England hade dollar.

Inte för att det kommer att stoppa mig...

Pengar

Jag menar inte alls att vara otrevlig eller hemlighetsfull. Det är bara det att jag tycker det känns sådär att skrika ut priset på sånt jag köper, särskilt när det gäller lite dyrare grejer. Det finns alltid folk som stör sig, och det är inte jämt jag vill skylta med det heller. Men maila mig gärna om det är nåt speciellt ni undrar över!

WTF

Om WTF passar någon gång så är det väl nu! Jag jobbar sent ikväll och kände att lakritsdäck var en ren nödvändighet. Till jobbets godisutomat. Som vägrade leverera! Och inte gav mig pengen tillbaka heller. Skitmaskin. Nu är jag mer sugen på lakrits än jag varit i hela mitt liv.

PS. Jag vet att det inte heter åpple, men jag blir glad varje gång jag ser det så det får vara kvar.

UPDATE: Inte nog med lakritsen. Nu är det en kvinna här som ställer sig alldeles för nära hela tiden och som måste putta lite på mig varje gång hon säger nåt. Jag ryser!

UPDATE II: Som dessutom står utanför mitt rum och snackar skit om konst jag har köpt in.

Logik?

Jag är så hungrig att jag mår illa. Då äter jag ett åpple. Och mår illa av det.

Bibliotekariehumor

En kollega på IT-avdelningen gjorde en slumpvis provsökning i vår rapportdatabas, och beställde fram resultatet bara för att se om det funkade. En stund senare fick han den här rapporten skickad:Sociala nätverk

Hur kan jag använda Facebook på ett kreativt sätt? Vilka bibliotek använder Facebook idag och vad kan man göra?

Äntligen ska jag få klarhet i detta och mycket mer! Det kan du också få om du anmäler dig hos Svensk förening för informationsspecialister.

Knuffas hos Ebba

Ha ha ha, jag är med i Veckorevyn. Ja lite sådär lagom som det anstår en 35-åring iallafall. Ebba, du är fin du också, men inte lika.

Jag ska förresten vara med i en VR-undersökning, med allt vad det innebär. That´s ungomlighet for ya´ll!

Black beauty


Väl medveten om att jag mest ser ut som en svart blobb på dagens outfit visar jag här med stolthet upp drömsjalen. Den är ypperligt varm en ruggdag som denna.

Visst är jag finare än Ebba, visst visst?