torsdag, april 30

Tack bloggen! Hejdå bloggen!

Nu blir jag nästan sentimental. Vadå tack och hej Bloggen? Här har jag härjat med allt mellan himmel och jord sedan begynnelsen (begynnelsen, den som började i augusti 2005). Fått barn. Bytt stilar. Köpt skor. Och fler skor. Tyckt knäppa saker. Varit kul. Betett mig dumt. Gjort uppehåll (var det hela tre dagar?). Fått nya kompisar. Fått roliga erbjudanden. Skrattat och gråtit. Skrivit för mycket och fått bannor. Velat skriva ännu mer men hållit mig. Fått en massa hjälp av mina läsare. Förhoppningsvis hjälpt en del läsare. Tampats med knäppgökar. Själv knäppgökat mig. Anförtrott mig. Åldrats. Gått upp några kilon. Haft väldigt väldigt roligt. Och mycket mycket mer.

Ska det inte vara så mer nu?

Nej det ska det inte. Inte här. Men här!

Läget

Jag är inte död. Jag är inte trött på bloggandet, tvärtom. Det tar bara lite tid att få ordning på saker och ting. Återkommer!

onsdag, april 29

Man vet att man är riktigt vuxen när...

man myser i vetskapen om levererans av ett nytt kylskåp i morgon.

*myser* #40plus

Tjabaläget

Vi har just fått Lync på jobbet (definitivt inte först, kanske inte heller sist?) och jag har, eventuellt olovandes, lagt upp en bild på mig själv.... men sen fick jag skärpa mig och byta.

boooring...

Lä-lå-lä-lå-lä-lå här kommer språkpolisen


Jag stör mig så på detta. Det ser så fel ut! Det låter så fel!

Hur söta är DOM inte eller Hur söta är DE inte. Ska det vara.

Snälla ni, ni gör en mogen kvinna illamående.

Kommer dag kommer råd

Idag är sista jobbdagen den här veckan för mig. I morgon jobbar maken åtminstone halvdag och barnen är i skolan som vanligt. JAG ÄR ENSAM HEMMA! Lyxen. Har just nu ingen aning om vad jag ska göra. Kanske...

 • städa? Lika kul som en tom vinflaska. 
 • leta inspiration till ny blogg? Lika kul som en full vinflaska. 
 • träna? Uteslutet, jag är förkyld över alla gränser. 
 • ta en fika med nån? 
 • returnera en grej? Har inte bestämt mig. 

Dagens

Grå långärmad top COS, svart kjol Filippa K, grå pncho Soft Goat, svarta skor Acne

tisdag, april 28

Möts

Jättemycket möte hela dagen och in i kvällen. Så det så.

Dagens

Svart och vitprickig top Greta, svart och vitprickig kofta Comme des Garcons för H&M, svarta jeans Zara, svarta skor Tiger

måndag, april 27

Tänker till

I väntan på att bli roligare och annorlunda kan jag passa på att förmedla två konstateranden:
 1. Jag är så att säga inte ensam om att stoltsera runt i svart skinnjacka på stan. Synd att påstå att alla har plagget på sig, men det är inte långt ifrån. Jag som skulle vara rebell...
 2. Dom här förbannade vita jeansen. Jag känner hatkärlek. Bland annat till dessa!
 3. Äh, jag slänger in en tredje! Det här med halvdan värme i kombination med att vilja gå barbent i kjol och klänning. Inte så bra än så länge.

Ska bara

Nej inte sluta. Men förnya och förändra. Och medan jag funderar på det harvas det väl på här. Håll ut?

Dagens


Guldig tröja Acne, svarta byxor Acne, svarta klackar Filippa K

söndag, april 26

Trött

Jag är trött på den här bloggen. Skulle vilja rycka upp den på nåt sätt. Ändra, byta, sluta, börja om. Ja något behöver ske. Klart slut.

lördag, april 25

Man vet att man är VUXEN när...

Bonusdottern barnvaktar småsyskonen när vi är på middag hos vänner. Vi kommer hem vid halvtolv, trötta och redo för säng. Då ger sig bonusdotten iväg ut för att träffa en kompis. Milde tid, jag blir matt av tanken på att lämna hemmet så här dags. Jag blir däremot varm av att tänka på en väntande varm säng.

Dagens

Grå top H&M, mörkgrå jeans Acne

Man hinner det man hinner

Förkylt var det här!

Eftersom dottern var hos en kompis och fick middag igår behövde jag inte stressa hem från Linköpingståget (som dessutom var försenat) utan hann ordna med ett par saker som ordnas skulle på stan. Hann dessutom kasta en glimt på vackra Kungsträdgårdens körsbärsblom. Hann prova en sak. Hann köpa en sak eller tre, tänker att jag provar i lugn och ro hemma och kan returnera om det inte vill sig.

Hann däremot inte haffa någon hel grillad kyckling i mitt kassa lilla centrum utan fick köpa småbitar. Nåja, man kan ju inte hinna med allt.

fredag, april 24

Slutet sorgligt allting sorgligt

Jag orkade inte se sista avsnittet av Jordskott när jag var sjuk i måndags. Har just sett det på tåget hem. Gråtkalas är alltid intressant i offentliga miljöer. Jag tror dock mitt passerade ganska obemärkt. Lite snörvel och snor. Och nu framme om 15 minuter. Hej helg!

Dagens

Militärgrön top Zara, jeans Filippa K, ankelboots Acne

Min Fars dag

Pappa, är du vaken nu? Dåså:

JA MÅ DU LEVA JAG MÅ DU LEVA JA MÅ DU LEVA UTI HUNDRADE ÅR JAVISST SKA DU LEVA JA VISST SKA DU LEVA JA VISST SKA DU LEVA UTI HUNDRADE ÅR! HURRA

HURRA HURRA HURRA!!!


Piggelin

Det enda jag tänkte i morse när klockan pep 05.05 var på tåget kan jag sova på tåget kan jag sova på tåget kan jag sova på tåget. 

Så gjorde jag som jag brukar. Köpte kaffe. Och nu är jag lätt speedad. Sova är inte att tänka på. 

Gissa vem som kommer att somna a) på tåget hem i eftermiddag? b) innan klockan 21.00 ikväll?

Hängen

Igår under middagen ingick jag samköp med en kompis. Hin har en sån där trevlig ständig rabatt på diverse butiker, så vi beställde två samma saker. Närmare bestämt:Båda från &Other Stories!

Zzz. Inte.

Inget nytt under solen att man blir pigg av kaffe. Jag tycks ha glömt/ struntat i det och tagit en liten rackare vid 20-tiden igår kväll. Resultat: sparsamt med nattsömn. Ständiga uppvaknanden. De märkligaste av tänk/ vakendrömmar. Inte så pigg nu. 

Lika bra att ta sig en liten rackare till nu på tåget.

torsdag, april 23

Och i morrn

Som en av mina mammakompisar sa ikväll: What happens in Linköping stays in Linköping.

Vi får väl se vad morgondagen för med sig!

The one and only

Dottern kramar mig när jag nattar henne och säger:

- Du är min bästa mamma! Du är också min enda mamma. 

Sant.

Meddelande

Hej!

Jag ska ut och äta med mammakompisarna. Därför så här glad.

Hejdå!


Jag har

Jag lunchtränade. Eventuellt i lite lugnare tempo med tanke på omständigheter. Och det var banne mig det finaste jag varit med om sen jag konfirmerades.

Jag har också:

 • blivit ganska märkligt, barnsligt och otrevligt bemött av en högre chef. Dom kan vara otroligt höga, dom där högt upp.
 • ätit pasta. 
 • blivit sugen på att köpa sandaler. Det blir man ju dessa tider. 
 • fått skåda körsbärsblom nära jobbet. Sann kärlek. 
 • förhoppningsvis rott i land min sektions semestrar så att alla är nöjda och glada. 
 • fått märkligt indirekt beröm via skvaller. 

The return of

... ja, mig. Inte längre influensig, men lite käckt förkyld istället. Nu: jobba jobba jobba jobba!

Dagens

Randig skjorta Isabel Marant, svarta kostymbyxor Acne, svarta skor Tiger

onsdag, april 22

Låt oss visa lite lagom mycket hud

Det ramlade ner en glittertröja i brevlådan och lyste upp min grådaskiga vardag. Riktigt partytröja, som får mig att vilja a) göra en miljon sit-ups eftersom magen tenderar att skymta ibland, b) rusa iväg och köpa bus eftersom blekheten är slående.

Jag valde att sy igen ärmglipan sisådär 7 cm upptill. Annars: väldigt mycket axel. Det är här känns mer 43-årigt.En magisk cykel till salu

Jag återhämtar mig genom att jobba lite lätt hemifrån, gå och köpa mjölk (det blev jag helt svettig av, eventuellt på grund av för mycket kläder) och sälja en barncykel.

Några minuter efter utlagd annons på Blocket hade tre personer hört av sig och nu är den förste på väg hit för att göra affär. Jag tror att det som skiljer den här annonsen från de hundra andra barncykel-annonserna är löftet i slutet :)


tisdag, april 21

Sjukhuvud

Nu är jag fruktansvärt trött på att bara ligga och sova. Vilket är vad jag gör. Med ett och annat ryck i vaket tillstånd. Nån typ av influensa light känns det som.

Feber? Nej jag kan tydligen inte ha feber i vuxen ålder, även om det känns så. I morse kollade jag. 35,9. Det är ju typ baklänges feber!

Våren, var vänlig vänta på mig!

måndag, april 20

... eller mer åt det semisjuka

Korkat. Fick åka hem efter lunch och nu ser det ut att bli en hemmasjukdag i morgon. Om jag inte är som en lärka då. Det är jag inte nu.

Fult, tack, hej.

Semifrisk

Jag finner, att när jag inte är sjuksjuk är det oerhört svårt att stanna hemma med gott samvete. Särskilt när jag vet att det är saker på jobbet som behöver planeras och mötas över.

Så jag är här. Känner mig sådär.

Dagens


Grå top Nowhere, mörkgrå byxor Hope, gråblå kavaj Hope, svarta klackar Rizzo

söndag, april 19

Typ sjuk

Idag har det varit si och så. Möjligt att jag blir hemma i morgon för att krya på mig. We shall see.

fredag, april 17

I afton serier

Först ett avsnitt av Game of thrones. Följt av ett House of card-avsnitt.

Det är ett under att jag lever!

Fredagsmood

En kollega sa: ikväll ska jag ligga i soffan med en påse ostbågar på magen och kolla tv. En god idé! Jag tycker mig vara värd precis vad som helst efter de senaste dagarnas, för mig, intensiva träning. Hej hopp ostbågar!

Kalla (den änglamarken eller himlajorden om du vill jorden vi ärvde...)

Jag fick feeling. Kalla det fredagsfeeling. Kalla det jag tror att jag är lite yngre än vad jag i själva verket är. Kalla det glitterfeeling. Kalla det vad bra det blir med öppna armar nu till sommaren. Kalla det ett infall. Kalla det vad ni vill. Jag klickade hem den häringa!

Kvinnan på bilden är som vanligt inte samma som skrivit inlägget. 

Farväl?

Morgonens cykeltur till jobbet kan ha varit den vidrigaste i år. Kallt, blåsigt, regnstänk. Jag är fortfarande frusen och trött i hela kroppen.

Om mindre än en timme ska vår jobb-PT driva oss till vansinne i gymmet.

Sen ska jag visst ta mig hem på den där förebannade hojen också.

I let you know om jag överlever dagen. Om inte: farewell, det har varit ett nöje!

Ja må han leva!

Innan jag klev upp i morse låg jag en stund och tänkte på hur det var för 11 år sedan. När jag hade en alldeles ny liten bebis i famnen som låg och tittade på mig. Kommer precis ihåg. Mitt alldeles första lilla barn!

Nu har vårt lilla barn gått och blivit 165 lång och får inte riktigt plats i min famn på samma sätt. Men han är fortfarande precis lika fin (och nu börjar jag nästan gråta) och han fyller 11 år idag. Hurra för dig bästa bästa bästa Carl <3


Dagens

Blåvit top Dobber, jeans Acne, svarta klackar Filippa K, scarf Kenzo

torsdag, april 16

För det var i vår ungdoms fagraste vår

Jag och en kollega avslutade just ett korridorssnack med Yo! Det kändes rätt på nästan alla plan.

Får jag sova lite

Oj så trött man kan vara. Jag har i och för sig inte fått mitt morgonkaffe än, det kanske löser ett och annat. Sen är det lunchträning och då lönar det sig inte att vara sömnig. Men sen ikväll, då tänkte jag somna igen!

Dagens

Mönstrad klänning Wera, marinblå tröja H&M, svarta kängor Rizzo

onsdag, april 15

Testing testing

Den här väskan tycker jag är så fin att jag blev tvungen att tillverka en prototyp i papper. För att få en någorlunda känsla av hur den är. Så här är den:


Svart till kaffet

Det stod diverse små påsar med lakrits vid fikabordet här på morgonen. Lakritsbräck, lakritstryffel, mjuk lakrits. Märklig kombo till morgonkaffet. Passar sådär skulle jag säga.

Ja. Så nu har jag en massa lakrits fastsittandes i tänderna.

Dagens

Grå top Nowhere, jeans Rodebjer, grå kavaj Filippa K, svarta klackar Filippa k

Dyrt billigt

Gillar ni också Sophie by Sophie? Tips i så fall om att Campadre just nu har en kampanj med upp 70 procent på sådana fina smycken. Follow the länk!


tisdag, april 14

Swoooosch

Den här dagen bara gick. Bättre lycka i morgon kanske?

Vad är det för en dag?

Jo, SKINNJACKEDAGEN!


Dagens

Vit och blårandig tröja Busnel, svarta byxor Filippa K, svart skinnjacka Zara, mörkblå sjal Mulberry, svarta mockastövletter Rizzo

söndag, april 12

Och jag då?

Efter gårdagens middag är jag lite trött. Efter dagens kalas är jag ännu mer lite trött. Efter eftermiddagsens springtur är jag helt fantastiskt jättetrött.

Så många presenter

Idag på kalaset fick dottern en massa fina presenter av kompisar. Kanske den bästa: en mikrofon som hon kan koppla till elgitarrsförstärkaren. Nu sjungs det på övervåningen vill jag lova!


Paaartey!

Snart: 7-årskalas! Tack och lov inte hemma. Tack och lov Lek&Bus.

Dagens

Blå- och vitrandig top Comme des Garcons, jeans H&M, vita sneakers Adidas Stan Smith, mörkblå sjal Mulberry

fredag, april 10

Våga vägra Amber

Dom är snabba att notera, kollegorna.

- Jaså, barbent idag. Våren är här alltså.

Klockan pep inte

På utebliven väckning kan man reagera:

 1. Panik! Vrålrusa upp, skippa frukost och iväg ba!
 2. Ojdå. Lagomrusa upp, i med frulle och så iväg. 
Efter att ha snuddat vid nummer 1 valde jag istället nummer 2. Inga tidiga morgonmöten, och kommer man en timme sent kan man ju bara stanna kvar en extra timme nu när det inte är skolhämtning och sånt. 

Andas. 

Dagens

Svart top Filippa K, svart kjol H&M, grå omlottkofta Zara, svarta klackar Rizzo

torsdag, april 9

:S

Jag läser Stalker. Och ja, man blir paranoid av den.

Jojo?

Är det nåt som går? Kroppsförändringssjukan? Eller är det bara jag som är väldigt märklig?

Jag finner nämligen att min kroppsform förändras. Inte över tid med ålder och sånt. Nej, över natt, typ. Ena dagen kan jag konstatera att jamen här är det ju ordning och reda, kläderna sitter som dom ska och det finns ingen anledning till oro. Nästa dag kan jag prova ett plagg och se att jag inte alls är en 38 över häcken (som var fallet dagen innan) utan behöver gå upp både en och två storlekar för att överhuvudtaget få fanskapet till plagg över arslet.

Magen ser ok platt ut ena dagen. Nästa dag har jag trollat fram bilringar. Ibland även arm- och ryggringar.

Vågen vill jag inte ens ställa mig på. Tycker att kläderna ofta säger mer. Men inte nu längre tydligen. Upp ner upp ner upp ner...

Intressant och aningen schizofrent.

Dagens

Mönstrad skjorta Acne, jeans Acne, grå kofta Filippa K

Bara ett exempel (Helge)

Jag har noterat en sak som kan löna sig. Jag kommer att illustrera detta med ett rent hypotetiskt exempel.

Säg att en vara man tittat på på nätet tar slut innan man hinner slå till. Då brukar man kunna be webshopen notifiera en när/om varan kommer åter "in stock". Rent hypotetiskt kanske man gör det. Och sen en dag säger det pling, varan är åter i lager. Vid det tillfället skulle det kunna hända att man befinner sig i någon form av fordon, säg... ett tåg. Man tar sig in i shopen via sin mobil och finner varan. Man kanske tänker bäst att smida medan järnet är varmt (eller något mer ungdomligt beroende på ålder). Man lägger varan i varukorgen, går till betala och försöker göra affär. Men på det hypotetiska tåget vet alla att uppkopplingen är usel. Man kastas ut, tar sig in igen, bara för att slungas ut igen några sekunder senare. Till slut kanske man tänker, nä-ä, screw this och ger upp. Det skulle sen kunna vara så att man när man på kvällen kommer hem till dator och ordentligt nät har fått ett mail från butiken man förgäves försökt etablera kontakt med. Där det rent hypotetiskt står nåt i stil med:

Vi såg att du besökte oss på xxx och hoppas att allting fungerade bra och att du hittade det du sökte. ...och du förresten, ange koden xxx så får du 10 % rabatt på ditt nästa köp. Koden är giltig i 72 timmar och gäller inte i kombination med andra rabatter.


Det jag noterar är således, att om man besöker en webshop, jiddrar runt lite men inte slutför så kan det komma ett mail med ett erbjudande sen. Kanske inte alltid men ibland. Rent hypotetiskt tycker jag det kan vara värt att testa.

onsdag, april 8

Dagens

Jeansskjorta Lee, jeans COS, bruna skor Vagabond


tisdag, april 7

Låt oss snacka hår

Jag lever kvar i tron att min frisör inte jobbar heltid och att helgtider är svåra att få. Det har egentligen inte gått dom där 8-9 veckorna som jag brukar hålla mig, men jag tänkte ha framförhållning och kanske få en helgtid om sisådär två veckor.

Nu sitter jag här med en tid på lördag! Herremijene.

Så, det här är var jag tror ska hända i och med klippning:Jag får per automatik ett strålande vackert ansikte. Jag får utsökta ögon. Jag blir svartvit. 

Skämt å sido. Jag funderar på att luggen ska få vara riktigt kort. Jag vet att jag kommer att få ångest och ångra mig efteråt för att jag ser ut som ett dagisbarn. Men det är alltjämt så jag tänker. 

Vit e skit

Varför fattar inget klädmärke att den här skjortan måste finnas i svart!!!???


NU KOMMER DOM!!!


Varje morgon sedan januari har jag gått förbi träden på väg till jobbet och tänkt att dom här kommer att blomma när det blir vår, kanske det vackraste som finns, vad härligt det ska bli att se igen. Och nu är dom första små rosa blommorna här. Jag blir nästan religiös, tamef*n!

Slår aldrig fel

Som seden bjuder har inte mindre än två personer utbrustit: Har du klippt dig!? denna förmiddag. Detta i samklang med att jag konstaterar att jag ser för risig ut och att det börjar bli dags att boka klipptid.


... fast jag kan ha karvat lite i luggen, alldeles på egen hand. 

Men först, en drös floskler

Oj oj oj, jobb igen alltså. Bara att gilla läget och kavla upp ärmarna och ta dagen som den kommer och carpe diem och always look on the bright side of life och let´s do this och in i kaklet, etc.


Dagens

Grå långärmad top COS, grå vid top H&M, svarta byxor Filippa K, svarta klackar Filippa K

måndag, april 6

Dagens

Grå kortärmad collegetröja Acne, röda byxor Acne


söndag, april 5

Man blir ju lite trött på sig själv

Så många skjortor. Så många webbutiker. Så många fysiska butiker. I jakten på rätt:

 • känsla - snygg skjorta, ja?
 • blå färg - inte mörk inte ljus utan sådär riktigt blå
 • knäppning - vanliga knappar, inte tryck
 • längd - kunna stoppa innanför och ha hängande utanför
 • vidd - inte för figursydd men inte heller ett tält
 • krage - ja
 • utseende - inte för mycket jox på
Idag hittade jag!


Dagens

Det var märkligt ljus i provhytten, men man tager vad man haver.

Vit top H&M, jeans Zara, off white kofta Hope, grå boots Acne

lördag, april 4

Som jag har längtat. Inte.

Har ni sett trailern till filmen om Paddington? Nalle stoppar in tandborstar i öronen och joxar runt. När han drar ut dom mår jag riktigt illa. I morgon ska jag få återuppleva den känslan. För då ska vi "äntligen" få gå och se hela filmen.

Kanske kan man smyga med sig en god bok och en pannlampa?

Det är den tiden

Man skulle kunna beskriva den här påsken som påsken då jag tänkte osedvanligt mycket på jeanskskjortor.

Dagens

Mönstrad klänning COS, beige poncho Soft Goat

fredag, april 3

Dagens

Allt gott på ön!

Grå kashmirtröja Soft Goat, grå jeans H&M, svarta stövlar Hunter, svart oljerock Barbour, svart kashmirmössa Soft Goat


torsdag, april 2

Nära-döden-upplevelse

Det kan vara så att jag dör sockerdöden i natt. Men då dör jag lycklig.

Påskpuss!

I stridens hetta

Jag kämpade länge, i alla tänkbara butiker. Fel färg, fel storlek, fel modell. Fel fel fel!Efter att i desperation och förvirring ha krängt på mig en två storlekar för liten skjorta (se bild) insåg jag det hopplösa och åkte hem. Jag satte på mig en gammal goding istället. Och den funkar ju helt ok, den med.

Dagens

Jeansskjorta Levi´s, jeans Acne

Här sitter jag och mår

Helt fantastiskt. Jag sitter här ensam hemma med utsökt frukost och bara är. Barn och make i skola och på jobb. Jag har halvdag men flexade ut dom timmarna.

Inte för att jag ska vara ledig hela dagen. Har massor som ska fixas innan familjen kommer hem igen. Men just nu, här i frukosten, är jag ensam och ledig. Jag kommer nu att illustrera känslan med ett ord jag hatar: GÖTT!

onsdag, april 1

Denim + denim

Vad tänker ni på?

Jag tänker jättemycket på jeans + jeansskjorta. Antingen på mellanblå jeans och mellanblå skjorta. Eller mörkare jeans och mellanblå skjorta. Mellanblå jeans och mörkblå skjorta - ok. Mellanblå jeans och väldigt ljusblå skjorta - kanske. Mörkblå jeans och väldigt ljus skjorta - ja-a! Väldigt ljusblå jeans och väldigt ljusblå skjorta - njae. Väldigt ljusblå jeans och mörkblå skjorta - nä.

Eh uh... så dök han upp när jag sökte jeansskjorta på Pinterest...


... mellanblå jeans och gråblå jeansskjorta - ja tack.

:O

SOLEN SKINER HÄR!

Oklart

Det var ett intressant möte. Och jag har inte blivit klokare...

Suddig

Oj vad suddig jag är på dagens. Eller så är det bara verkligheten som visar sig.

När man ska få lönebesked av sin chef och hen innan mötet säger oj oj jag det här kan bli intressant... Det är inte bra va?

Dagens

Beige top COS, beige kofta COS, jeans COS, svarta stövletter &Other stories, mönstad sjal by Malene Birger