fredag, augusti 31

Gold Digger

Igår var jag bjuden på en förhandsvisning av Gold Diggers höstkollektion. Känner mig alltid lite modebloggig när jag får göra sånt, ganska malligt.

På plats i Porslinsfabriken fanns många häftiga halsband, ringar, armband och ringar. Med mera. Jag blev väldigt förtjust i ringen och örhängena på bilen. Det får bli ett NK Details-besök framöver. Fick en liten present i form av ett sött ormarmband. Den kommer nog att trivas med girafferna.

Tack, Linda för att jag fick komma!

Throw it away

Jag har inte ens börjat läsa den och jag slänger redan som besatt! Ah vad det är skönt att röja. Det jag inte haft användning av på ett halvår kommer jag sannolikt aldrig någonsin befatta mig med heller. Synd att jag måste gå hem redan.

Bajsprat får jag hemma så det räcker

En del bloggar gillar man mycket i början. Sen blir det mest kiss och bajs av det hela. Sorry Hanna, jag är nog för gammal för dig ;)

Hurra för tioåringen

Hos Cecilia läste jag att Adlibris fyller 10 år och därför skänker bort en massa ex av Klas Östergrens Fantomerna. Hastade dit och fick en bok. Dom är inte tokiga, dom där adlibrisarna. För det är klart man passar på att beställa ytterligare ett par schyssta pocketböcker när man ändå är där.

Jag önskar att...

... det ska vara helg väldigt snart.
... vinden är med mig och inte mot mig på väg hem.
... mitt djuriska armband ligger i brevlådan när jag kommer hem.
... feng shui snart härskar över mitt liv.
... det var bättre på tv ikväll.
... måndag inträffar först om en vecka.

Fint besök

Idag ska jag fika med den här killen. Kolla vilka blåa ögon. Och vilka mjuka kinder. Dom ska jag borra näsan i.

Hans mamma kommer också. Jag låter hennes kinder vara, men en stor kram ska hon få.

Yngling

Jag var på jobbets konstföreningsmöte igår kväll. Vi ses alltid på samma restaurang inne i stan. Alltid på Lucky Garden. Det är jag och en drös pensionärer. Hur jag hamnat i denna skara? Konstintresse uppblandat med dåligt samvete.

Igår brakade jag in på Lucky Garden sist av alla, höll trimferande upp min enorma Acne-kasse och sa: Ska vi börja med att alla visar sina shoppingfynd?! Det var skämtsamt menat, men alla tittade tyst och oförstående på mig. Sen skrattade dom lite överslätande och undrade vad jag ville äta. Det blev fyra små rätter.

Senare fick dom iallafall beskåda min nya fina väska. Det ska ni också få.

Stupid is as stupid does

Kan inte bestämma mig för om det är hurtigt eller bara idiotiskt att cykla till jobbet när det står 3 grader på termometern hemma. Nu gäller det att tina upp. Varm dusch gjorde inte riktigt tricket.

- Hej, jag heter Linda och jag är isbit.
- Hej Linda!

torsdag, augusti 30

Shoppingpartner

En liten tjej med stor ryggsäck följde med mig på Acnes utförsäljning. Alla "fick" kassar!

feng-shui-me

Min söta kollega tipsade mig om en kanonbra och inspiererande bok, som jag redan innan jag har läst den känner kommer att förändra mycket hos mig och i min omgivning. Rensa i röran med feng shui av Karen Kingston. Ordning, reda och frigjord energi ska härmed råda!

Rensa i röran och förändra ditt liv. Här får du inspiration att röja och rensa som aldrig förr. Att gå igenom lådor, garderober, bokhyllor, vinds- och källarutrymmen, lägga i olika högar ... när du städar och röjer ut befriar du dig samtidigt från negativa känslor och bereder plats för ny och positiv energi.

Can´t wait!

Nästan

Efter otaliga timmars struttande på stan i nya stövletter var mina fötter i ett sorgligt skick. Dom skrek högt för varje steg, och jag också. När jag stapplade ner i t-banan vid KTH fick jag syn på ett stånd med foppatofflor. Ja, just foppatofflor. I diverse grälla färger.

Under bråkdelen av en sekund hann jag tänka: 120 spänn för en smärtfri resterande hemfärd, ska jag? Ni förstår nu graden av smärta! Sen tog förnuftet över och jag stapplade vidare på onda klackar.

Men att jag ändå tänkte det.

Varen I icke förskräckta

Ty jag har varit på internat och inmundigat alldeles för bastanta luncher. Och idag som grädde på moset en bit prinsesstårta. Så om jag ser uppsvälld ut vet ni varför. Det blir till att cykla i morgon. Blåst eller inte blåst.

Hoppar dom

Näpp, dom dojorna vill jag inte ha. Hade nog byggt upp lite väl höga förväntningar. När jag sen stod där och balanserade i dom - platt fall. Vagabonder brukar vara av bra kvalitet. Dom här kändes närmast hopraffsade. Slarviga skarvar (eller vad det heter på skor), synligt lim, plastig känsla. Kände mig som en kicker i dom.

Fast dom är säkert jättefina på andra. Passade bara inte mig.

Så nu, mot nya skoutmaningar!

Plus å minus

Givande med internat:
- kul kollegor
- god mat

Jobbigt med intetnat:
- tråkiga kollegor
- god mat

onsdag, augusti 29

Asså förlåt det var inte meningen

Skäms aningens. Jag ringde och beställde en pizza. Tänkte jag skulle testa den nya pizzerian här intill. Tio minuter (alltid, även om det tar 20). Kom dit, knallade in och sa:

- Hej jag har beställt en Indiana.
Oförstående miner.
- Eh, jag har alltså inte beställt pizza hos er?
- Nä, sa de stiliga ynglingarna bakom disken, men det är klart att det är här du ska köpa pizza.

Så det gjorde jag.
Den var jättegod.
Någonstans finns nu en ensam pizza som väntar förgäves på mig.
Stackars lilla pizza.
Förlåt.

Se på mina ben, andra gör det

I och med det här inlägget suktar jag inte efter beröm för mina ben. Jag tror nämligen inte alls att det är det det (det det det det...) är frågan om. Det är senapsgula strumpbyxor. Som uppenbarligen är underligt och främmande och snudd på fruktansvärt för min omgivning.

Gissa om jag blivit studerad idag? Inte på ett beundande sätt (utom av Sicilia, kred!) utan snarare har hon missfärgade ben eller vad är det frågan om för så där kan man väl inte frivilligt välja att färga benen? Jag säger bara, get used to it, stockholmare, senapsgult is the new black!

Pjuck II

Vagabond-butiken ringde just och meddelade att jag har ett par sånahäringa reserverade till i morgon, om jag så önskar. Oh, jag önskar!

Pjuck

Dom är så nedrans söta att jag vill förmedla dom till omvärlden. Pumor till sonen. Snart har han lika stora fötter som mamma!

Klagosång

Ska väl inte klaga, jag fick barnvakt ett par timmar åt sonen ikväll. Men jag blir lite trött när farfar stolt förkunnar att Carl har satt i sig två glassar och tre bullar. Gud vad bra, då orkar han ju massor av kvällsmat! Jag som hade tänkt lyxa med pizza när det bara är sonen och jag hemma.

Nåja vad är väl en bal på slottet...

:D

Det kan bli så att jag fnissar mig igenom den här dagen. Hoppas ni gör det också.

Tugg tugg tugg

Jag har en lätt störning. Jag har bearbetat den under många år, ibland märker jag den nästan inte alls, men så blommar den upp igen. Min störning går ut på tuggummimissbruk. Det är för mig spritt språngande omöjligt att köpa ett paket tuggummi och ha tuggummin kvar mer än ett dygn. Om ens det.

Dom är ju så goda i början. Och så känner jag att nä det räcker inte med bara ett och tar ett till. Öh bara ett till. Men då blir tuggummit för stort och jobbigt att tugga så jag får spotta ut det. Och ta ett nytt. Det är en ond cirkel.
I munnen just nu: 2 stycken Stimorol Strawberry goes lime goes fusion.

Hur kom jag till jobbet egentligen?

Nu minns jag det braiga med att cykla. Man vaknar. Här sitter jag efter att ha jäst på en buss till jobbet. Och sover fortfarande! Så gott som iallafall. Hoppas det blir varmare under dagen, annars har jag för lite kläder på mig nu igen.

Jag vill ta tillfället i akt och säga: GÄSP!

tisdag, augusti 28

De e mycke nu

Äsch det är så himla mycket utöver det vanliga den här veckan. Jag skriver en förtäckt lista.

Onsdag:
Mångfaldsseminarium förmiddag
Internat eftermiddag
Skicka den där grejen till den där tjejen
Glöm inte busskortet!
Vidarekoppla telefonen!

Torsdag:
Lämna på dagis
Internat förmiddag
Kolla den utförsäljningen
Konstföreningsmöte
På den förhandsvisningen

Fredag:
Till det stället på förmiddagen
Fika med Anna och Sicilia på eftermiddagen

Nostalgi

Jag blev helt enkelt tvungen att återuppleva ett stycke barndom och köpa hem tresmak. Päron (godast), vanilj och smultron jordgubb. Smakar precis som förr i tiden!

Förde ett föga trovärdigt resonemang med mig själv i butiken: Jag köper glassen eftesom den finns, annars hade jag låtit bli....

Jag skulle ha medalj

Vad hände? Det blev tokhöst under dagen, och så blåste jag nästan bort. Gissa om jag hade med- eller motvind hem? Gissa om jag ville skrika ut mitt hat högt och ljudligt till nån jäkla vädergud där uppe? Ska det vara på det här sättet tänker jag inte cykla mer! Då får jag sitta på en buss och förfalla istället. Det ska vara trevligt att cykla, inte en nära-döden-upplevelse.

Här sitter jag nu svettig och genomfrusen på samma gång. SKulle vilja hämnas på blåsten. Men hurdå? Hårfön i motsatt riktning? Ja det skulle nog svida.

18,5 cm

Är sonens fot. Och han behöver desperat nya gympadojor. Modern rusar!

Bh:n är med, men hjärnan?

Jag hade två val i morse. Jag valde nummer 2. Fortfarande förstår jag inte varför.
 1. Sova till halvsju, powergå, äta frukost i lugn och ro, åka in till stan på studiebesök.
 2. Sova till kvart över fem, äta frukost mindre lugnt, cykla till jobbet, jobba lite, åka in till stan på studiebesök.

måndag, augusti 27

Hur låter giraffen?

Läser bloggar och överallt är det armband. Färgglada, guldiga, silvriga, dyra och billiga. Armband är kul. Till slut ramlade jag in på KyssJohanna. Farligt farligt. Och härligt härligt. Kände att nä jag ska inte ha nåt enkelt litet armband, jag ska ha djur! Djur på armen, det är fränt. Har ju redan sett giraffer och zebror och tigrar a la Kenneth Jay Lane på diverse damer. Och liksom varit både sugen och anti. Nu har jag uppenbarligen mognat. Jag märker att jag håller på att skriva en uppsats om armband. Så för att göra en lång historia kort...


 • Kollade pris på KyssJohanna.
 • Gick in på eBay.
 • Hittade KJL:s svartvita giraffer vars Buy now!-pris var halva KyssJohannas.
 • Slog till.
 • Väntar nu vid brevlådan.

Som sig bör

Den goda hustrun tillika modern skyndar hem och kränger av sig alla svettiga cykelplagg. Duttelidutt och iväg fräsch som en persika (nåja, svettet har iallafall snart torkat in) till dagis och hämtar en naggande go och förbluffande skitig son. Den goda hustrun tillika modern kompletteringshandlar snabbt i den lilla butiken och hastar sedan hem. Slänger ihop en ost- och skinkpaj i ett magiskt jihu, nynnandes vad goda hustruar tillika mödrar nu kan tänkas nynna på (Vita rosor från Athen? Säg inte nej, säg kanske kanske kanske? We will we will rock you?). Inväntar sedan den storstilade maken. Blir galet sugen på kalaspuffar mitt i alltihop. Tråcklar eller nåt i väntan på, som den goda hustru tillika moder hon är.

Strumphöst

Det måste var höst, för jag har blivit strumpfixerad. Som alla andra, antar jag. Ge mig ankelsockor, knästrumpor, strumpbyxor, benvärmare och hela balunsen. Ge mig inte så många leggings dock. Om dom inte är riktigt långa. Ge mig strumpbyxor i ljusgrått, mellangrått, mörkgrått, senapsgult (check, redan investerat i på H&M), vinrött, svart, benvitt, beige...

Måste hem och reka strumplådan. Den är oanat djup. Fast hälften kan säkert kasseras. Fattar inte varför jag sparar sånt med hål i?

Jag kan ha gjort det förr men jag måste åter igen be att få citera Hans Alfredsson som nån slags nylonstrumps-Lindeman:

Länge leve strumpan, som värmer benet upp till rumpan.

Om jag har tråkigt på jobbet idag? Joråsåattee...

Baby think twice

Herregud hur tänkte jag? Det är ju jättekonstigt att vara på jobbet utan bh. Jag trodde nog att det skulle bli varmt med både linne och cashmeretröja, och eftersom tröjan är så djupt v-ringad kunde jag inte gärna ha bara bh under. Nu, i eftertankens kranka blekhet, konstarerar jag att det värmemässigt hade fungerat alldeles utmärkt med alla möjliga plagg denna kalla dag. Man lever och lär.

Translation: Left my bra at home today. Don´t ask me why. Lern (UPDATE: godness I misspelled learn! What will become of me now? Am I forever to wander the valley of shame? Please forgive me!!!) Swedish instead and read above.

Snark

En del tar verkligen sitt jobb på blodigt allvar. En dam här på jobbet är helt uppe i varv över att ha fått ett trasigt kuvert returnerat. Vem skickade brevet? Vad fanns i? Herregud, vem bryr sig? Ett trasigt kuvert, liksom. Jag hade kastat det.

Tips

Man behöver egentligen inte ha såna där fancy plåsterlappar. Den som upptäcker att bh ändå hade varit bra när det är kallt i biblio... lokalen man befinner sig i, tar med fördel helt vanliga plåster och applicerar dessa på lämplig plats. Det värmer och klär!

Chokladchock

Min arbetsplats är inte säker. Inte säker alls. Som ni kan se lever jag under konstant hot, och det tar väldigt på krafterna att ständigt vara på sin vakt och hindra händerna från att fara iväg. Konstigt, egentligen är jag inte alls särskilt förtjust i kexchoklad. Knepet är att inte börja, då behöver man inte heller sluta. Man ställer ut det till låntagarna istället. Biblioteket brukar bli misstänkt välbesökt då.

söndag, augusti 26

Jag har

Egentligen för generad för att skriva det, så jag väver in det i en rolig historia. Så syns det inte så tydligt och pryda kan låtsas som ingenting, ok?

Det var en gång två tomatar som var ute och gick. Så blev den ena tomaten överkörd. Har ni någonsin fått skrattattacker under och efter sex? Då sa den andra: Kom nu ketchup så går vi.

Som armband, tack

Satt här i soffan och kände mig lite ha-nåt-sugen. Tittade in på Nonas sida. Är förtjust i hennes armband, och hittade det här för ynka 25 riksdaler. Känns som ett coolt armband att ha i höst. Noll kronor i frakt, jag gör vågen.

Ups. Fast när jag tittade igen såg jag att det var en ring, inte ett armband. Har mailat och frågat om jag inte kan få den i armbandstorlek istället. Hoppas hoppas. Sån ring kommer inte funka på mig. Annars får jag lotta ut den i nån töntig tävling här i bloggen ;)

Av och på

När jag var liten var jag fullkomligt vild vad gällde klädprovning. Slet dagligen samtliga plagg ur min garderob och mannekängade med förtjusning. Tre-fyra outfits per dag hörde till vanligheterna. Mina föräldrar blev vansinniga. Ibland nöjde jag mig nämligen inte med enbart min egen garerob utan hälsade på i deras också. Jag älskade att handla nya kläder inför skolstarten (till skillnad från min bror som grät sig igenom det hela).

Det har hållt i sig. Kläder är fortfarande grejen. På helgerna när jag inte behöver ta hänsyn till sovande familjemedlemmar kan jag återgå till barndomens beteende. Idag har jag bytt kläder i en rasande fart tre gånger innan det kändes rätt. För det som känns bra en dag kan vara helt fel nästa. Man måste känna in sig.

Nu är jag inkänd.

Inte meningen

Jag kanske tjatar om det, men jag säger det igen. Förlåt om jag missar att svara på kommentarer. Min tanke är verkligen att göra det, men ibland missar jag tydligen.

Så.

Trädgårdsdramatik

Sonen ska pinka utomhus och har dragit ner shorts och kalsoner:

[sonen]*grin-skrattandes* Snoppen sitter fast på pungen!
[mamman och pappan] *skrattandes* Men pilla loss snoppen då.
[sonen] Iiiiiiii det killas, jag kan inte!
[mamman] Jodå!
[sonen]Iiiiiiii...

Slutet gott allting gott. Snoppen frigjordes till slut.

lördag, augusti 25

Vi syns

Maken börjar redan i maj säga: Det här kan vara sommarens sista dag, och driver mig till vansinne. Men nu håller till och med vädergubbarna med honom. Detta är den sista varma sommarhelgen. Sen får vi vänta 7-8 månader tills värmen kommer tillbaka.

Visst är det mysigt att få klä på sig, men man blir ju ändå lite melankolisk. Hejdå sommaren, liksom.

Hygglo yrke

Igår läste jag en intressant uppsats om bilbiotekariers professionella status. Måste citera några väl utvalda meningar:

Därtill kommer stereotypa föreställningar om att bibliotekarien är en oattraktiv medelålders kvinna som är alltför djupt begravd bland bokhögarna för att orka bry sig om så värdsliga saker som sitt yttre.

Vidare sågs bibliotekarieyrket som konservativt, omodernt och bibliotekarien ansågs vara en trist figur som var humorlös och helt ointresserad av fysiska aktiviteter som sport.

En annan bild är den av bibliotekarien som en äldre person som har svårt att hänga med i utvecklingen och som inte lyckas hålla isär privatliv och yrkesliv.

Omigod! Det är ju jag i ett nötskal!

Linda levererar värdelöst vetande till världen

Skulle det inte vara sol idag? Jag bestämmer att det är sol idag och tar shorts.

Hej Uppsala, nu kommer vi och hälsar på!

PS. Igår hade jag en tanke att spara några ostbågar så att dom skulle bli sådär mummiga till ikväll. Men sen åt jag upp alla istället.

fredag, augusti 24

Bibliotekarien har läst

Flicka med pärlörhänge av Tracy Chevalier

Bra, tidvis lite seg, och trivsam berättelse om livet för en 16-årig flicka på 1600-talet. Hon får ta tjänst som tjänsteflicka hos en konstnär, och så blir det lite lätt spänning och diskret dramatik. Intressant att ta del av 1600-talslivet. Funderar på om jag skulle se filmen nu också. Någon som hissar eller dissar den?

Boken får iallafall tre starka Lindor.


Språkpolisen tycker till

Är det bara i mina ögon det svider vansinnigt när någon uttrycker sig så här?

Är dem inte fina?

Det är skillnad på hur man använder dem och dom.

Naturbarn

Hittade LaRedoutes stiltest hos Mie. Enligt dom är jag så här (jag vill här ta tillfället i akt att meddela att jag aldrig handlar där och inte heller instämmer med deras slutsats då dom närmast framställer mig som Skogsmulle):

Plenty

Måste skriva en sak som är lite skrytig men som jag tycker är så himla kul. Inom loppet av ett knappt dygn har tre personer berättat för mig att i och med att jag länkat till dom i min blogg har deras besökssiffror stigit i höjden.

Jag tror inte att jag har riktigt klart för mig hur många som läser min blogg. Den där statistikräknaren nere i högerkolumnen kastar jag ett öga på nån gång ibland, men den säger mig inte så mycket. Skit samma. Vad jag vill säga är att jag tycker det är så kul att ni som är här är här! Jag blir alldeles mallig, lite generad (eftersom jag ibland rätt ofta skriver utan att tänka mig för) och lycklig över att ni läser.

Så liksom kram till alla ba.

Molly är udda

Vi kom till Odd Molly-utförsäljningen och möttes av en galen kö. Så det fick va. Fikade istället. På väg hem kunde jag ändå inte motstå en glutt förbi igen och då var kön betydligt kortare. Så jag klev in.

Odd Molly är ju inte helt billigt. På deras utfärsäljningar känns det ibland inte heller så väldigt prissänkt. Men så finns det alltid fyns-lådor och det är där man gör kapen. Som idag. Sidenblus 200 pix. Känns trevligt med tanke på att jag stod och klämde på H&M:s gråa sidenvariant härom dagen som kostar 395.

Fick lov att köpa sockor okså. Tänk dom i skor. Sött som socker!

Tips

Om ni får tillfälle att äta frukost hos Sicilia, missa inte tillfället. Det är mysigast bland mys. Ta sen en prommis till Gamla stan och softa med en latte. Efter det kan vem som helst gå hem och jobba med förtjusning.

Fortfarande jag!

Öh... jag börjar låta som en sån där "riktig " modebloggare som berättar om allt mode-aktigt jag ska göra under dagen. Skjuta ett gäng plåtar (?), ragga ihop några plagg, springa på lite visning, gå på exklusiv utförsäljning....

Nåja, det är fortfarande bara gamla vanliga jag. Linda K, ni vet.

I wear my happy face today

Det blir en härlig dag! Först är jag bjuden hem till Sicilia på frukost, sen kollar vi in Odd Molly-utförsäljningen (man måste ha personlig inbjudan). Resten av dagen ska jag jobba från hemmets lugna, läsandes sånt jag inte får läst på jobbet.

Och så är det ju fredag. Jag visste att det var nåt mer bra. För alla.

torsdag, augusti 23

Meh!

Sonen och jag gick till biblioteket efter jobbet/dagis. Slank in på en ung tantaffär på vägen. Där hade dom nämligen reat ett par Hunky Dory-byxor jag gillar. Och nu var det slutrea. Letade runt men kunde inte hitta dom, och jag tyckte det var konstigt eftersom det funnits många par kvar senast. Till slut frågde jag det snorkiga butiksbiträdet, som svarade:

- Nä dom har vi lagt bland höstens nyheter nu.
- Men va? Dom var ju nedsatta till halva priset. Och dom är inte höstnyheter, det är ju sommarens brallor.
- Nu ligger dom där och till fullpris. Sa snorkfröken och vände på klacken.

Andra gången på kort tid jag diskret ger en människa fingret.

Katjao!

JAG HAR BLIXTEN MCQEEN! I BÅDE RÖTT OCH BLÅTT! *dansar*

Den som inte har en dyrkande treåring hemma kan lugnt bortse från detta inlägg. Ni andra kan ju glädjas med mig.

Makt

Jag tvingade just en kompis att kommentera i bloggen.

Kul outfit

I vanliga fall tycker jag han är halvkul, men det här var riktigt roligt!

Fantastiskt menlöst inlägg

Jag tänkte en kort stund blogga om min lunchtallrik. Om att avocado och morots- och apelsinsallad ju inte alls går ihop och att dom får lov att ligga på motsatta sidor av tallriken. Att det till slut blev så mycket grönt att maten liksom försvann. Och så övervägde jag att faktiskt fota min tallrik för att verkligen belysa detta. Men så kom jag på att det ju är fullkomligt menlöst för någon annan än mig själv att ta del av, så det fick vara.

Hokus pokus budget

Ah! Budgeten för nästa år är inlämnad. Det går till så här:
 • Chefen skickar ut mail med uppmaning att alla ska lämna in sina budgetar för nästa år.
 • Man går upp till chefen och säger: Kan du hjälpa mig?
 • Självklart, säger chefen, jag har förkalkylerat lite här...
 • Chefen visar ett tiotal Excel-ark samtidigt. Man nickar och hummar jakande.
 • Chefen fyller i en massa siffror. Man fortsätter att nicka och humma.
 • Så här blir väl bra, säger chefen till slut. Utmärkt, säger man.
 • Man lämnar chefens rum och undrar vad som hände.

Rasistisk Tintin?

Läste en artikel i SvD i morse som vi diskuterade livligt vid morgonfikat. Den om att Tintin anmäls för hets mot folkgrupp. Afrosvenskarnas riksförbund kräver att albumet Tintin i Kongo tas bort från svenska bibliotek och bokhandlar, eftersom delar av innehållet kan uppfattas som rasistiskt.

Det är jättesvårt att säga rakt ja eller nej till sånt här. Men jag tycker ändå att det är fel att plocka bort Tintin i Kongo. Då kan vi börja ställa undan all möjlig litteratur som är förnedrande för alla möjliga grupper på ett eller annat sätt, och sen har vi ingen litteratur kvar alls. Jag älskade Tintin när jag var liten och hade aldrig en tanke på att innehållet skulle vara rasistiskt.

Läs hela artiken i kulturdelen i Svenskan, den var riktigt intressant.

UPDATE: Här kan ni läsa en annas bloggares tyck!

Ajabaja

Åh ibland blir jag så frestad att skriva nåt. Men så blir folk upprörda och säger att dom ska sluta läsa min blogg och tycker jag är omogen. Och så kommer jag på att jag kanske är barnslig och bara, fast det känns inte alls så, avundsjuk. Så jag skiter i att skriva nåt.

Känner inte ni så ibland? Att ni vill men inte får/kan/borde?

Rekordstickning

Medan jag går och ojar mig över att få till en fuskpolo passar Gagga på att sticka en soffa. Japp, en soffa. Snygg blev den också.

Jag kanske borde ta mig vatten över huvudet och sticka ett bibliotek?

Tjej turns into surkärring

På min cykelväg till jobbet är det ett vägbygge. Vilket innebär att man får cykla ett par hundra meter på en extremt stenig grusväg. Bompa bompa, ni vet. Det har blivit som en cykelstig där som alla håller sig i.

I morse mötte jag en tjej, som jag senare i detta inlägg kommer att referera till som surkärring, som precis framför mig skrek KAN DU INTE HÖGERREGELN? Jo tack jag höll till höger, men hade jag cyklat längre till höger hade jag befunnit mig i ett grustag.

Jag tror inte surkärringen såg at jag gav henne fingret, men det kändes bra att vifta med det ändå.

onsdag, augusti 22

Efterlysning

Sonen är fullkomligt frälst i Bilar-filmen. Det han vill ha mest av allt i hela världen är Blixten McQeen i småbilsformat. Ni vet dom där små sakerna som kostar närmare en hundring styck (galet!)

Nu är Blixten såklart slut överallt. Så om någon har en McQeen-bil som barnen har tröttnat på är sonen redo att ge den ett älskat och vällekt hem. Naturligtvis betalar mamman för den.
Brum bruuum.


Sonen sa

- Mamma, du är så modern.

(Han är tre bast. Undrar vad han menade. Egentligen.)

Messar

[Linda K] Lever du?
[Polly] Ja men datorn är kaputt, morr :(
[Linda K] Jag bloggar lite åt dig hos mig :)
[Polly] Tack snälla. Måste leta upp ett Internetcafé!

Sötast bland sött

Kollegan fick just en beställd namntavla skickad från Minna. Aahhh så galet fin! Prinsessrosa. Nåt för dig, Engla ;)

Beställ nu, alla som har någon som helt anknytning till barn!

Gissa vem som inspirerat?

Snygga Linn såklart.

Skinn für alle

Jag älskar skinnbrallor och skinnkjol. Skinnajcka rockar. Men skinnklänning? Känns liiite galet. Fast jag hinner säkert ändra mig. En jesus.

Till mamma

Mum!

Lillebror hade jobb i helgen, men ungen och jag kommer på lördag som planerat. Jag tror att lekplatsen är obligatorisk ;)

Vi kommer på förmiddagen, ok?

Kram
dottern

PS. Lillebror tyckte vi skulle bestämma ett datum för Stockholmspicknick så hänger han med då istället.

Fuskpolo

Har med mig det här stickreceptet till Sicilia idag. Hon ska sticka en sån. F*n, jag MÅSTE lära mig. Vill också ha en sån i höst! En grå, eller senapsgul.

Jag skriver upp receptet om det är nån annan stickkunnig som känner sig hågad:

2 hg tjockt ullgarn, 60 m/100 g exempelvis Limari (Flamé)
Rundsticka nr 20 (15)
(här vill jag bara inflika att jag redan är fullkomligt lost)

Lägg upp 44 m, sticka slätstickning med rundsticka i 6 (8) varv.

Avmaska 7 m i var sida till ärmhål. Det blir alltså 15 maskor mellan avmaskningarna.

Lägg på nästa varv upp 7 nya maskor över de avmaskade. Fortsätt i slätstickning så långt garnet räcker. Maska av med dubbelt garn, ej för hårt.

Varför kan det inte vara lika lätt som fruktsallad istället?

Skippar Facebook

Nä dendäringa Facebook var ingenting för mig. Jag är antingen för gammal eller för inbiten bloggare för att tycka att det är särskilt kul. Så prata med mig här istället. Jag är mycket trevligare som bloggare än som vampyr.

Danskt möte

Igår när jag drog på stan med mitt fågelbord kom det fram en danska och frågade var jag köpt det. Fick tyvärr meddela att jag lagt beslag på det allra sista. Ah, det var mange dejligt, sa hon.

Det kändes lite som att prata med Mads. Utan att kräkas.

tisdag, augusti 21

Så skimrande var aldrig...dojanOch ballaste pjucket idag hamnade i kusinens NK-kasse. Yyyl, jag skulle också vilja ha. Men jag har ju fokus på annat håll...

Kärt återseende

Två mullbär träffades en sväng på NK:

- Bruno! Long time no seen!
- Kära Orange, det var inte igår. Vad gör du här?
- Min bärare ska prova skor. Durå?
- Samma här, min är med och sympatiprovar.
- Vi låter dom ta sin tid så får vi tid att catcha up!
- Kram på dä.

En rödgrön röra

Vill ni väcka uppmärksamhet på stan? Ta med ett knallgrönt fågelbord!

Jag hängde med kusinen till Svenskt Tenn innan mötet. Som reade. 40% på diverse pinaler. Är ni bricksugna, ta en sväng förbi. Fågelbordet kunde jag bara inte lämna, det fick följa med. Och en galen röd nyckelring som jag älskat sen jag såg den första gången och som gjorde sig alldeles ypperligt nu på rean.

Tack för den här gången, Frank och Estrid!


Undrar ni inte?

Fråga mig om lusten att gå på möte inne i stan har ökat under dagen.

Jag bara slår en signal

Ibland agerar jag sån där ringa-runt:are. Har jag siktet inställt på något kan jag ringa butiker från norraste norr till södraste söder för att komma över det jag trånar efter. Ja hej jag heter Linda och jag undrar om ni har den där i storlek så-och-så... På så sätt har jag kommit över en del dyrgripar som jag inte hade velat vara utan. Älskade Cornelia-kuvertet till exempel, levererades från superschysst tjej i butik i Åre.

Det är deppigt när man får ge upp för att det man söker är slut överallt. Men ibland händer det att jag är lite före min tid. Och det är ju snudd på trevligt eftersom det får mig att känna mig före min tid. Säg, rent hypotetiskt, att jag ringde en skobutik och frågade efter en sko jag sett. Så kanske tjejen i butiken fullkomligt hypotetiskt svarade vaa nä den har jag inte hört talas om... men vänta, nu ser jag att vi inte fått in den än. Den kommer då och då. Hypotetiskt sett skulle jag vara rätt nöjd med mig själv då.

Om jag jobbade i skobutik skulle jag plugga in alla skor och som är på g. Man vill väl ha koll? Precis som jag pluggar in alla böcker som kommer ut om totalförsvaret. Hö hö.

UPDATE: Jag skrev just superschysst i det här inlägget. Jag önskar att jag inte hade gjort det. Det är snudd på som att skriva supersmurfigt, och då kan man lika gärna lägga ner.

Jag då!?

Det var väldigt vad var och varannan blogg har börjat med blinkande Vagabond-reklam! Jag om någon borde väl sponsras av dom. Jag står för en betydande del av Vagabonds försäljningssiffror. På en höft tror jag mig ha närmare tio par vagabonder hemma. Och det kan eventuellt bli ett par till inom snar framtid.

Vagabond! Sponsra mig eller jag slutar köpa era skor.

Translation: lying my ass off again...

Visst vill du veta

Fråga mig hur stor lust jag har att åka in till stan på möte ikväll. Jag lovar att svara ärligt.

Hallå, vakna!

Ingen som sitter med ett extra ex av Regleringsbrev till försvarsmakten 2001? Nä jag tänkte väl. Får beställa den sen. När Sverige har vaknat. Ibland när jag ramlar ur sängen på mornarna känns det som om jag är den enda vakna människan i världen.

Fast sen kommer ju ofta grannen ut i bara kalsongerna och hämtar tidningen samtidigt som jag. Då är vi två. Inte i kalsonger. Utan som är vakna.

Morrn morrn.

måndag, augusti 20

This is a damn good pie

Jag blev så inspirerad av och sugen på Smartasmias pajbild att jag slängde ihop en äppelpaj. Av äpplen från trädgården, minsann. Provsmakade, och dom ska nog funka. Annars blir det surpaj.

Det var en kamp att få ner dom från träden. Så pass att grannen tittade förbi med road min och undrade vad som stod på. Där jag stod med en lång pinne och sjöng ganska högt:

Bang bang you shot me down bang bang that awful sound bang bang you used to shoot me down... (Kill Bill-inspirerad)

Bakar egentligen inte till mig själv (anorexibeteendet, utan att ha någonting med den sjukdomen att göra) utan till alla som kommer att vara hemma i morgon när jag inte är det.

Fast tänk om jag provsmakar!Gästbloggar alternativt Gör en semi-Sonja

Jag har inte hört nåt från Polly, så jag gör ett fejkinlägg från henne. Här då, är Polly:

Jag älskar mitt nya jobb! Behovet av snygg jobbväska bara växer. Snygg och praktisk, som det ryms ett A4-block i. Det kan man väl vara värd? Och så allt från Gant-katalogen till det, ok?

Ikväll ska jag dessutom hångla. Wihoooo! Så status just nu: Shit vad jag är bra! Hoppas träningsvärken sen
loppet har släppt lite till kvällen. Hejar ni på mig nu då?

Dagens bajskorv går direkt till min trasiga dator. Dagens ros går till Linda K som bloggar åt mig utan att jag ens bett om det!

*knorr*

En tidig lunch behöver ju inte vara fel. Jag har varit hungrig sen tio.

I´m a vampire yes I am

Ha ha ha, jag fattar fortfarande inte riktigt fattat vad jag ska göra i facebook. Men en massa trevliga människor addar mig som kompis, och det är ju kul. Man kan vara vampyr och bitas, bara en sån sak!En Polly i nöd?

Jag fick ett alamernade sms från Polly igår om trasig dator. Inte bra, inte bra alls!

Polly-san (säger man inte så på typ japanska om sina vänner?), du kan messa inlägg till mig så lägger jag ut dom här hos mig tills din dator funkar igen! Jag känner att det är min plikt mot bloggosfären.

Fråga kolon

Tittar ni med stor spänning och gång på gång i Elles trendbibel? Tycker ni att det är sensommarens stora händelse? Det gör nämligen inte jag och det tycker nämligen inte jag. Jag tycker den är snudd på trist. För det är inte en människa som klär sig så. Ingen på stan ser ut som modellerna i trendbibeln.Jag fattar att det ska vara inspirerande. Men när det bara är sida upp och sida ner med catwalkande damer med för det mesta galna kreationer orkar jag aldrig igenom den (596 outfits, liksom). Hittar sällan nåt sådär vansinnigt inspirerande. Och sen stoppar en massa fantasilösa bloggare in alla dom bilderna i sina bloggar och säger att dom är fantastiska och underbara.

Nämen vad trevlig jag var idag då, vaknat på fel sida?

UPDATE: Jag vill förtydliga att jag gillar Elle! För det allra mesta iallafall. Det är trendbibeln som ibland följer med jag inte diggar.

En Nümph

Jag undrar om Sicilia hittade sin fina kjol i helgen?

söndag, augusti 19

Hrmph!

I helgen träffade jag tre tjejer som alla har mycket större bröst än jag. Men lika glad var jag för det. Jag är nämligen sanslöst förälskad i Minna, Sara och Polly. Och dom gillar mig fast jag har små behag.

Fast dom mobbade mig på Wardrobe. Gaddade ihop sig över en klänning. Som Minna provade. Som jag älskade. Som Polly och Minna tokdissade. (Sara stod bara utanför och snackade Star wars med en snygg kille.)

Suck, dom är rara flickorna. Men mode förstår dom sig inte alltid på!Det var ju en Carrie-gravid-klänning för guds skull!

Hej Jam


Vagabond kan man lita på! Jag har gått och haft ågren över Hopes underbara men hutlöst dyra kilklacksdojor som syns i vartenda modemagasin nu för tiden. Och se här, se här. Räddningen är nära.


Lockhuvud

Det är en sak att hålla fram en bild och säga "Såhär!". Det är en annan sak att möta verkligheten. Mitt hår är inte rakt, inte för fem öre. Det lockar sig. Gärna där det inte borde göra det. Så en sån där stilig rak page funkar egentligen bara en halvtimme efter frisörbesöket på mig. Sen säger det "fjång" och skuirrt" och så har lockarna återerövrat plattångens tillfälliga maktövertagande.

I Elle hittade jag den här frillan. Kort fast med en känsla av långt. Den skulle funka rätt bra på mig. Tänk om jag blev en redtop också!

För eller emot?

Plöjde Modette igår. Det listas 33 tecken i tiden. Sånt man kan anamma eller revoltera emot. Så här tycker jag:

Anammar:

Långstrump. Gärna för mig, knästrumpan är en av mina bästa strumpvänner.

Handskar: Jag är på! Införskaffade ju ett par rödingar nyss.

Bälten: Mycket najs.

Päls: Har mormors hemma som jag sytt upp. Den är så snygg och varm. Fast jag bär den inte helt utan dåligt samvete. Fusk funkar lika bra.

Blankt: Det är väl kul. Uppblandat med annat.


Tyll/chiffong: Jaaa jättekul!

Kavajjackan: Har plockat ner en perfa sak från vinden som kommer att göra sig gott i höst.

Sammet: Samma som med Blankt.

Glasögon: Och här vill jag rent av citera! Bibliotekarien peakar i vinter.

Rutigt: Finns redan mycket sånt i min garderob, så absolut.

Stickat: Såklart.

Skinn: Give it to me.

Volanger: Jarå.

Kombos: Av olika färger alltså. Och material. Snyggt.

Stickad tönttröja: Varför inte? Tänk om man kunde sticka en till sig själv.

Trench: Alltid.

Hundtandsmönstrat: Jarå, min trekvartskavaj åker snart fram igen.

Byxor: Inte istället för klänning, men jämsides med.

Aviatorlooken: Kan ju testa.

Hängslen: Är väl ingen nyhet?

Knyt en knut: Scarf på.

Polo: Ibland ja.


Revolterar:

Fjädrar. Jamen det känns väl sådär. Jag är nog itne en fjädertjej. Minns detta när jag i höst sitter där med en fjäder i hatten.

Rosa: Tar det lite lugnt med der chockiga.

Nåt på huvudet i hattväg: Jag önskar det funkade, men med min korta "page" försvinner allt hår under huvudbonaden och jag ser ut att ha ännu större huvud än vad jag faktiskt har.

Axlar: Det beror väl på. Inga enorma grejer tack. Jag har så det räcker från ungdomens simning.

Statementhalsband: Mjä, inte om ja ginte hittar ett som verkligen talar till mig.

Bikerjacka: Läckert, men vet itne riktigt om det är jag. Väntar fortfarande otåligt på vad som ska hända med min skinnjacka från Dagmar.

Nya klackar: Jättehögklackat, nä tack.

Paljetter och nitar: Paljetter är ok, men nitarna hoppar jag över.

Reptil: Kanske inte.

Lackleggings: Inte för mina ben.

Färgmatchat från topp till tå: Det låter lite jobbigt. Men vem vet.

Granboll

Ibland får man oväntad energi. Jag gick ut i trädgården och klippte boll av en gammal skröplig gran. Nu ska den få tjocka på sig och ansas.Man ser nästan inte granen för allt grönt. Är skönt.

Deep thoughts

Eh jag är som typ... bakis. Fast ändå inte. Skumt. Och helt naturligt.

Let´s fall in love

Vind i håret, sol i ansiktet, Siantra i mp3:n kopplad till bilstereon, nedcabbat. Hel ok dagen-efterkänsla.

fredag, augusti 17

Min munk

För en evighet sen fanns önskemål att se sonens Reströdmunkjacka. Här är den. Samt en mamma som inte kan sluta snusa på de goste av kinder.

Örongodis

Varför har jag inte gjort detta tidigare? Mp3 är ju guld. Sitter här och laddar ner det gottigaste från alla skivor hemma. Jag är väldigt modern.

Och så har jag raderat 50Cent. What up gangsta hette låten. Sånt kan jag börja skrikskratt åt en fredagskväll.

*skrikskrattar*

Mja...

Lyssnar passivt på dagens sommarpratare. Har ingen aning om vem det är? Howlin Pelle Almqvist?

UPDATE: Vad ute jag är, det är ju Hives-sångaren. Men han lät så vansinnigt bonnig så jag kunde inte koppla. Hm, han ska nog bara sjunga han, inte snacka så mycket.

UPDATE II: Nej nu känner jag mig elak. Jag skulle själv inte vara lyckad alls som sommarpratare. Bra jobbat, Pelle, bravo!

Raring

Min pappa är så söt. Jag vet inte om han skojar med mig eller om han skriver så för att jag ska veta att det är han?
Friskvårdar

Jag gillar verkligen friskvårdstimmen vi får på jobbet. Eftersom jag inte köpt friskis-kort än tog jag en cykeltur. Visste ni att det bara tar 20 minuter från mitt jobb till Barakarby outle... ehum till Barkarby med hoj? Om man trampar i min racerfart, that is.

Sen höll jag på att köra av vägen då någon (jag har en huvudmisstänkt, och det är maken det) stoppat in en låt med 50Cent i min mp3. WTF! Hur får jag ut honom!? (Här hade jag kunnat skriva att jag minsann inte vill ha nån negerhiphop min musikmaskin, men för att vara lite politisk korrekt struntar jag i det.)

Nå, cykelturen var angenäm. Och när någon så gott som kastar en skinnkjol i ansiktet på en får man lov att ta emot.

Holy macarony

I morgon ska jag springa Midnattsloppet. Hilfe. Hur ska det gå?

(Nä det ska jag ju inte. Ville bara prova på hur det känns. Det känns bra. Riktigt bra!)

PS. Är det flamsiga fredag idag, förresten?

Gör en Sonja

Nu kan även DU göra en Sonja. Hur? Jo så här:
 1. Välj valfritt inlägg på Linda K:s blogg.
 2. Kopiera det.
 3. Klistra in det i dn egen blogg.
 4. Ändra namn och sånt om det behövs, annars låt det vara identiskt.
 5. Vissla och låtsas som det regnar.
 6. Se ett gott exempel här :D

Nä i morgon ju

I morgon är såklart bästa dagen! Då ska jag först luncha med några eminenta damer. Och sen åka vidare ut på landet och umgås och grilla med barndomskompisarna. Jag sjunger som Fia flodhäst: det blir en härlig daaaag!

Lufta dig

Minna klagade över luft i magen. Har jag också upplevt. Och jag har en lösning! Om man lägger sig ner och gör situps eller "cyklar", då kommer luften ut. Hepp.

Bästa dagen?

Jag flöt fram i ett lyckorus på hojen i morse, lyriskt mp3:andes. Gjorde säkerligen ett spektakel av mig själv, sjungandes och gestikulerandes, men det bjuder jag på. Och så är det fredag, det bjuder jag också på!

Överlevnadsveckan har varit hemsk, ett under att jag tog mig igenom den. Igår eftermiddags fick jag ta till Djungelvrål i godisautomaten på jobbet. Men sen mådde jag bara illa och ville kräkas.

Jamen se, nu vet ni allt om mitt händelserika liv. God morgon!

torsdag, augusti 16

Lika som bär

Jag har upptäckt att jag har en copycat. Som kopierar mina inlägg rakt av. Vilket märkligt beteende. Jag ser fyra alternativ:
 1. Hon är analfabet och måste ta sånt andra skrivit.
 2. Hon är mitt number one fan och hon dyrkar mig hejdlöst. Scary!
 3. Hon skriver bara otroligt lika mig. Identiskt!
 4. Det är jag som kopierar henne!

Middagssnack

[maken] Ska vi ta en dusch nu?
[sonen] Nej! Jag ska inte duscha!
[maken] Men om vi tar med professor Murtaback och låter honom åka motorbåt i duschen?
[sonen] Jamen ska vi duscha nu då, pappa?

ajlavjo

Ok nu är det bloggvarning på mig. Men jag måste bara när jag hör på Krister i P3. Där dom diskuterar om man kan säga JAG ÄLSKAR DIG för många gånger på en dag. Den oroliga tjejen som ringer in säger det mellan två och tre gånger om dagen och undrar om det är fel.

Tllåt mig säga herregud. Herregud. Det är klart man inte kan säga det för ofta. Om man älskar en person kan man säga det hur mycket som helst. Jag kommer nu att skriva det 14 gånger, och jag menar det varje gång:

jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig
jag älskar dig

(nä just det, bara 13 gånger, för visst räknade du? ;)

hörinte serinte finnsinteSmileyn är ute

På ett möte igår kom vi av okänd anledning in på smileys. Vi kom fram till att vi för det mesta avskyr dom. Inte dom gammeldags med kolon och parentes. Dom är rara, ungefär som de första mobiletelefonerna från Ericsson. Men dom som är gula och rör på sig. Klarar jag bara av på messenger. I lagom förekomst. I bloggar bannlyser jag dom, klarar inte av att läsa en text när det hoppar och far små gula gubbar överallt. Nä då får det vara.

Så kom ja gå att jag ju faktiskt drysslar med smileys när jag kommenterar och svarar på kommentarer. På vissa bloggar förvandlas ju "streck"-smileyn till en jobbig gul gubbe. Men hos mig förblir den streckig. Och jag sätter dit den ibland för att jag vill visa att jag tycker om er som kommenterar.

Vad heter det?

Ibland tycker jag det är svårt att veta vad man får säga och inte. Eller skriva. Peter Martinsson sa själv i sitt sommarprat att han föredrog småväxt eller kortväxt framför dvärg. Och det kan man förstå, dvärg är ju för många förknippat med narrar och cirkus.

Och så får man ju inte säga neger. Inte svart heller? Hur f*n ska man benämna en färgad (får jag säga det?) person? Dagis får man inte säga, då förringar man FÖRSKOLEFRÖKNARNA. Det är fult att vara städare, det ska heta lokalvårdrare. Eller kanske någor ännu modernare nu för tiden? Lapp är tabu, dom heter faktiskt samer. Eller?

Jag håller med i de flesta fall, när orden är föråldrade och/eller har fått en negativ klang. Men visst kan det vara svårt ibland att säga rätt?

The new black

Tack för tipsen. Nu har ehuru maken talat. Det blir eventuellt en sån hära dårå. Svart är kaxigt. Vi ska titta på den på lunchen.

Kära nerd-man

Gissa om maken går igång när hans hustru säger sig behöva elektronik? Eller är det måhända småel? Nu intervjuar han mig via mesenger vad det är jag vill ha, vad som ska rymmas och föreslår modeller. That´s my husband!

UPDATE: Sehr schön, ja?! Skulle matcha min kamera :D


En ny bebbe

Jag börjar alltid gråta när jag läser om nya bebisar. För att det är det bästa som finns. Grattis Engla! Ha det nu jättebra och njut av den här första tiden av fullkomlig förvirring och kärlek så man bara smäller av.

*gråter stilla*

Jag ska inte på Bok&Bibliotek i år. Det var så många på jobbet som ville och jag åkte förra året. Fast ibland blir jag lite småsur (ofta nu för tiden, ursäkta). Om inte jag skickat ut en förfrågan till alla hade somliga inte ens vetat om eller tänkt på det. Men det är klart folk tackar ja när dom blir erbjudna en trevlig resa med givande föreläsningar. Linda fixar.

Så, jag fortsätter att sitta här och vara en smula bitter. Gud vad rolig jag är idag då.

Insikt

Det är ju helt uppenbart att jag behöver en mp3-spelare! Herregud, lever jag på 1800-talet eller?

Jaha, vad ska man ha då? Och vad kostar det?

Vadfalls?

Jälaskitasså! Igår lyssnade jag på Peter Martinssons sommarprat. Kanske den bästa av dom alla. Folkets val. Om att växa upp som dvärg kortväxt. Otrligt intressant, underhållande, tragiskt och framför allt underbart berättat.

Hann inte klart så jag fortsatte nu på morgonen. Men vad händer? Jo plötsligt stängs det ner. Programet sändes den 16 juli och arkivet funkar bara en månad bakåt. Fan fan fan! Jag ville lyssna klart! Och nej, jag har ingen mp3.

Nu är jag sur. Igen.

onsdag, augusti 15

Skinna mig

Om jag fick önska mig skulle det bli en svart skinnkjol och en skinnväska (brun eller svart) i höst. Så jag önskar, men vi får se. Vi får se.


Som vanligt igen

Ja just ja, det var så här vardagen var. Övertrött son, veckohandla mat, dagliga tvättmaskinen, laga mat, plocka upp allt som ramlat ner, fett trött mamma när sonen somnat (öronproppar är överfödiga, jag sover som en stock om nätterna), klädframplockning och väskpackning för nästa dag. Och varför inte en fruktsallad!

Helena undrar

Kan någon vänlig själ upplysa min kära kollega om en schysst restaurang inte alltför långt ifrån Vasagatan i Stockholm? Gärna så att man kan sitta ute om vädret vill sig. Jag tänkte på Strix på Drottninggatan, fast där har jag inte varit sedan maken och jag var nyförälskade, så mycket kan ju ha hänt...

Tack tack.

Alla får shoppa

Vi kom överens om att skylla på varandra, Sicilia och jag. Det var mitt fel att hon lunchshoppade en ursöt tröja på Indiska, och jag anklagar henne till hundra procent för att jag kom tillbaka från lunchen med ett par röda mockahandskar från Vagabond. Lite a la golf- eller bilhandskar. Dom är så röda att jag älskar dom.

Ryck upp mig

Nej nu ska jag inte vara patetisk och ynklig längre. Hurra, en ny spännande höst att möta iklädd gossiga koftor och snygga stövlar! Jag ska vara flitig och ambitiös och kreativ och ta hela biblioteket med storm.

Alla får komma hit och dricka kaffe! :D

Lite självömkan

Jamen det var ju trevligt att vara frisk hela semestern. Nu däremot känner jag mig sådär. Frusen och ruggig. 37,7 i morse, för mig är det snudd på sjukling. Fast jag orkade inte stanna hemma. Kanske piggar på mig under dagen. Eller efter en kaffe?

Krama mig, tack.

Ansikte på

På somrarna, och framför allt under semestern, kommer jag helt av mig med sminkningen. I nödfall åker lite mascara på, men annars blir det au naturelle. Det är varmt och man känner sig bara påkletad med mejk. Nu när jag är tillbaka i verkligheten, och för att inte skrämma låntagare, sminkar jag mig lite diskret igen. Fast, vad tråkigt det är. Kanske blir roligare när jag bleknar och puder börjar kännas angenämnt igen?

tisdag, augusti 14

Mein gott!

Jag är så trött och så mätt att jag undrar om jag kommer att hålla mig vaken till Barnaby. Min tur att natta sonen, hög insomningsfaktor på det uppdraget. Det kanske blir säng-tv ikväll?

UPDATE: Visst blir det säng-tv. Sitter här nedbäddad i täcke med datorn och nya Elle. Om det skulle bli tråkigt alltså. Om åtta timmar och en kvart ska jag upp ur sängen igen.

Bibliotekarien tipsar

Jag fick ett erbjudande som jag vill tipsa vidare om. EPiSpecialisten har ett paketerbjudande som borde intressera de flesta bibliotekarier med framförhållning. Nämligen Tre livlinor för 2000-talets bibliotekarie. 699 kronor för hela paketet.

Hur gör du din röst hörd i tider som dessa? Anslagen minskar, färre ska prestera mera, bibliotek läggs ner eller är åtminstone hotade. Kunderna sitter framför Internet med fyrkantiga ögon och bloggar (he he). Vad ska man då med bibliotek till? Ha förtröstan! Det finns handfasta tips och idéer om hur man vänder trenden till egen fördel. Och så vidare...

Författeri

Lyssnar i efterskott på Sommarpratarna. Nu på Camilla Läckberg. Vad häftigt att vara författare! Vilken lyx att skriva böcker, även om det som hon säger innebär en massa slit. Att det växer fram en bok, vad spännande att vara med då!

Tycker också att det är cool att hon prenumerarar på nån kriminalteknsik tidskrift som handlar om nya sätt att behandla diverse kroppsvätskor och en massa annat läbbigt CSI-aktigt.

Jag har verkligen inte läst Predikanten än. Får bli nästa bok.

Jag ser ljuset

Mörkret börjar skingras. Det poppar upp möten, det är dags att börja förbereda höstaktiviteter, prata med föreläsare, beställa inspirerande litteratur, kolla efter kul seminarier och kanske nån kurs. Sushilunch med kollegorna i morrn!

Den ska nog bli bra, den här hösten ocskå.

Läskigt lego

Sonen pillade ihop en legogubbe. Jag vet inte hur bra det syns här, men den ser riktigt skum ut. Som en otäck professor som gör obskyra experiment med nedsövda hemlösa eller nåt sånt. Svarta handskar. Hjälm med visir och syrgas. Till det slips och väst.


Jag hoppas att det "bara blev så" och att sonen inte hade några baktankar med sin komposition.

Den som

Den som cyklar hemifrån runt sex i top och cykelbyxor håller på att frysa häcken av sig den första kilometern. Sen blir den cyklande varm i kläderna och väl framme håller densamme på att rinna bort. Den som inte har cyklat på fem veckor är övermodig i början och tror sig ha samma flås som innan semestern. Besvikelse och andnöd är vad som vanligen kommer därutav. Den som cyklar förbi bikuporna har anledning att bli orolig när lådorna är helt ommöblerade och isärtagna. Dock klarar den cyklande sig undan med livet i behåll. Den som cyklat till jobbet skulle kunna somna stående i duschen.

måndag, augusti 13

Yo bitch

Ni vet dom där silverhalsbanden med ord på, som det man kan köpa för Barncancerforskningen? Min hals är redan belamrad så jag har HOPE-halsbandet om foten.

Hur som, på semestern var vi på ett ställe där dom sålde såna ringar. Med en massa olika ord på . Bland annat fanns BITCH. He he. Det tycker jag var rätt kul. Kanske skulle haft en sån, bredvid HOPE-ringen?

Bibliotekarien har läst

Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson

Den här boken kunde jag inte läsa utan att gråta. Nästan hela tiden. Liggandes i sängen. På rygg. Om man ligger på mage och gråter täpps näsan igen av snor.

Den var mycket mycket bra. Särskilt den äldre damen Astrids berättelser tyckte jag om. Hennes liv var fyllt av så många tragiska händelser, som hon gömt undan. Minnen som fick komma fram ett efter ett. Veronikas berättelser framstod som lite bleka i jämförelse, men som helhet var boken underbar.

Jag rekommenderar. Med näsduk till hands.