onsdag, januari 31

Fyra fjantiga fobier

Inspirerad av Doris och Rita listar jag här fyra fjantiga fobier jag har/har haft:

  1. Getingar. Jag kan inte behärska mig, jag reagerar innan jag riktigt hinner uppfatta om det är en geting eller inte. Det kan lika gärna vara en fluga eller en fjäril, men då har jag redan med gäll stämma kastat allt jag har för händer och befinner mig ett par meter längre bort. Denna fobi har jag tvingats dämpa en aning sen jag fick barn. Kunde inte gärna kasta bebisen ifrån mig. Men farao, jag gillar dom inte!
  2. Avloppet i duschen. Vi pratar inte mer om det.
  3. Spindlar som är större än normalt. Ibland sitter det plötsligt en jätte på väggen här hemma. Kommer väl från källaren.Usch vi pratar inte mer om det heller.
  4. Förlossning. Hade jag fobi för innan. Var panisk och helt inställd på kejsarsnitt. Fick terapiprata och vartefter månaderna månaderna gick ändrade jag mig successivt. Och så gick den ju "rätt" bra också.

Nån med fler fjantiga fobier?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Precis samma fobier förutom 2'an. Jag springer för livet så fort jag ser en geting, helst många meter ifrån eller så stänger jag in mig någonstans haha. Förlossningar har jag helt sjukt svårt för, och graviditeter. Även om jag är way too ung för sånt så...äcklas jag nästan, en extrem fobi. Nåja, slutpratat om mina fobier :)

Anna sa...

min fjantigaste fobi, som jag nu i princip har överkommit, är fil eller mer specifikt, filtallrikar med lite fil kvar i, fil som har droppat eller liknande. Men det går inte att ha småbarn och en sån fobi så nu är den över!

Linda K sa...

julia: jag kände också så, men det gick över ju mer gravid jag blev. till slut vill man ju bara ha ut ungen liksom :)

anna: ovanligt! eller? :D

Anonym sa...

ojoj - getingar, fästingar och en fånig fobi jag har är att jag inte ens kan tänka på att ha tyg i munnen. Exempelvis om man drar ut en visdomsdand får man värsta tygbiten som man ska bita på. Det är värre än själva utdragningen!

Eller att bita ien vante, eller en frottéhandduk - hu!

Linda K sa...

hedgehog: även om jag inte direkt lider av den fobin kan jag föreställa mig vad du menar! ...usch jo nu lider jag nog också av den!

Anonym sa...

Fåglar!!!
Jag kan inte behärska mig när de kommer nära mig. Det är nåt med vingarna...mycket obehagligt.

Linda K sa...

jenny: mång som känner så. själv tycker jag dom är ok bara dom inte bajsar i huvudet på mig :P

Anonym sa...

Jag säger bara badhus och gemensamma duschutrymmen!

Anonym sa...

Grodor! Jag är livrädd för grodor!!! Har sagt till barnen att jag är allergisk så dom inte tar in en el. två för att kela. Paddor skall vi inte ens prata om....

Doris och Rita sa...

Så ska det se ut! :)

Anonym sa...

Tvåan som du skriver om...brrrrrrrrrr. Jag börjar hulka bara jag tänker på det..

En annan fobi jag har är använda plåster...fy f*n. Nu börjar jag hulka igen.

Linda K sa...

nannis: jag brukar skippa glasögon så ser jag inte så bra... :S

ann: en söt vit lögn :)

asha: :D

anna krimskrams: BLÖTA använda plåster *kräks lite*