tisdag, november 30

På resande fot

Idag har jag förberett för kommande dagar. Som ska tillbringas i Linköping och Grindsjön. När jag vände blad i min Moooleskine (danskt uttal) upptäckte jag att jag minsann ska flänga och fara nästa vecka också. Grindsjön igen på måndag och Umeå på tisdag. Det blev till att förbereda ännu mer.
Nej så här ska jag inte resa, ville bara ha med en karta och många riktningar...

Pensio

Idag jobbade en av mina kollegor sin sista dag. I morgon är hon pensionär. Skumt. Vi har jobbat tillsammans hela min FOI-tid. Tänk när man går hem från jobbet en dag för att inte komma tillbaka mer. För att man är "ledig". Och kan göra "vad man vill". Skumt det med. Tur att jag har några år kvar.

PeeWee

Då och då upptäcker jag att jag inte längre är en förhållandevis slank före förlossningshöftssmal 20-åring. Som när jag har kollat en massa bilder på den där brallan som sitter löst och ledigt på alla 20-åriga slanka före förlossningshöftsmala modeller och får för mig att jo men dom sitter säkert så på mig också!

Det gjorde dom nu inte. Jag tror att dom sitter ok (på en mindre slank efter förloss... ja ni vet). Det kan vara haremshänget jag känner mig ovan med. Får väl vänja mig på dagarna. Alla 29000 dagarna...
Det här är inte jag.

Feel no shame

Jag har helt spårat ur. Nyss tyck-synd-om-mig:ade jag till mig en bit prinsesstårta när en grupp födelsedagsfirade någon genom att säga att jag satt i mitt rum alldeles själv med massor av konstiga fakturor. Då fick jag ta. Hello Voluminösa November!

eff-oh-ay!

Igår på heldagsmötet fick jag ett anfall. Ett skratt- sådant. När vi letade i ett dokument och där stod hur man uttalar FOI på engelska. "eff-oh-ay". Det låter ju som tally-ho! Man borde ha cowboyhatt på sig när man uttalar det. Eller så är det sängkammarspråk :*)

Maken meddelar på Messenger:

Jag råkade köpa en sån här igår när du lagt dig.

Baksidan på en ny surroundreciever, för den som fattar lika trögt som jag.

Mitt svar: Vad ÄR det?
Och sen: Jag gråter stilla och ljudlöst.

Vill inte vill inte vill inte?

Men vad ä de määä folk som inte ringer upp när man lämnar meddelande och varken accepterar eller tackar nej i Outlook?

Spik i foten

Jag träffade en kollega i korridoren. Som har amputerat en tå!

- Hur är det? frågar jag.
- Jo tack bara bra. Men du låter ju förfärligt! svarar han.
- Eh jo ja ruggig förkylning...

Utan tå vs snorig näsa. Jag vet vad jag tycker är brutalast.

UPDATE: Men det tycker inte GoogleFight.

Vinterblomma

måndag, november 29

Får det lov att vara en påse över huvudet?

Varje dag är ett lidande. En kamp emot det jag inte trodde var möjligt. Spret dit och vansinne dit. När jag i all hast passerade spegeln idag på jobbet såg jag riktigt nyknullad ut. Det var jag inte.

Räddningen kommer på fredag. Då ska min Lisbeth Salander-frisör äntligen sätta saxen i det jag för tillfället inte ens vill kalla hår.

Santa Skum is coming to town

Jag håller på att ta tappa rösten. Undrar om Juleskum hjälper? Cloetta har haft vänligheten att skicka hem ett par påsar till mig. I år kommer dom att tillverka ungefär 194 miljoner tomtar. Ett kvarts varv kring jorden. Globen fylld. Cool. Jag misstänker att jag stoppar i mig en ansenlig del av dessa nissar.

Tomtearmé

På kvällen

Uh, ledig kväll? Det var väl att ta i.

Bara så ni vet...

Möte hela långa dagen idag.

Men ikväll är jag ledig!

Man kan bara spekulera


Valde dom bland storlekar eller knyckte dom vilt oavsett 34 eller 42? Ska hela tjocka släkten få skor i julklapp nu? Kommer dom att stå med stora trenchcoats fulla med skor på gatan och väsa Pst, skaru ha en schysst sko? Special price for you!? Alternativt köra runt och öppna bakluckan för intresserade? Känns det trovärdigt att köpa skodon på det sättet? Var det märkesskor eller gjorde dom missen att råna Skopunkten? Isåfall ser jag framför mig hur dom säljer av varje par för 5 kronor för att över huvud taget bli av med skiten. Tog dom lådor med till varje par? Det ökar väl liksom trovärdighete om dom ska kränga? Och, var i hela friden ligger Hamburgsund!?

Style by Linda, del 6

...den är makalöst fin. Jag har dragit i den. Många gånger. Kan man inte styla till den så att man kan ha den nu? Linda! - vinterstyla den - jag har ju för 17 en kupong på Åhléns!

Hej Librarybeth!
Först och främst, du nyttjade väl kupongen?! Klänningen är nämligen som en liten bakelse och funkar alldeles utmärkt i minusgrader också (om man har ullångkalsonger på till jobbet). Nu talar vi alltså om den mönstrade sidenklänningen från Wera som hänger på reasnurrorna på Åhlens. Som känns väldigt sommar men som jag idag gör om till vinterplagg.

Jag gillar Madicken-looken. Det vill säga svarta strumpbyxor, svarta kängor och sen en söt klänning till. Funkar alldeles utmärkt vintertid. Så, så här blev det. Om jag skulle vara lite mer "office" hade jag kanske dragit till med en kavaj istället för kofta, men annars känns det som den ultimata kofttiden nu.

Pilutta dej pilutta dej...

söndag, november 28

Vinnarna

Kvällen bragdmedalj tilldelas härmed maken och sonen som rusade ut ur bastun och it i snön, rullade, skrek och rusade tillbaka in i värmen igen.

Chefen har läst

Dead to the world av Charlaine Harris

Det är nu en gång så att om man börjat på serien måste man läsa klart. Och dom är underhållande. Den här, del 4, var typ... lite erotisk.Tja inte mig emot, har ju tv-karaktärerna är tänka på :*)

Den får en jättestark 3 som nästan är en 4.


Morgondagens stiltips

Det där andra tipset tror jag bestämt att jag visar i morgon i dagens outfit!

Style by Linda, del 5

Jag fick en fråga om jag inte kunde tipsa om vad man kan ha till fina men ack så genomskinliga blusar. Man kanske inte vill komma till jobbet och visa hela härligheten för alla.  Kollade i min klädkammare och upptäckte en smärre armé av see-through-blusar. Så, ja absolut! Ni kan bortse från min fula nuna, jag är så ofixad man kan bli och skyller det på förkylning och att min frisör aldrig har tid med mig.

Så här brukar jag tänka:

Senast jag hade min rosa blus hade jag röd bh under. Har hört att rött är det ultimata att ha under allt för det syns inte och då ser blusen mindre genomskinlig ut. Tycker det funkar bra.

Till svart är det fint att ha bara svart bh. Sen beror det ju på hur genomskinlig blusen är. Den här har lite kraft framtill och då känns det inte så naket.  

Jättefint med en stickad kortärmad top över blus. Eller stickad väst. Eller slipover. Varmt och skönt också.

Om det känns naket kan man dra på sig den där fina spetsbodyn man inte riktigt ver när man ska våga ha. Genomskinligt plus genomskinligt blir mindre genomskinligt. Och så kan man ju alltid rädda sig med en kavaj!

Icke att förglömma, som tjejen i Acne-butiken tipsade om. Det är jättesnyggt att ha den genomskinliga blusen uppknäppt ovanpå en top.

Till salu

Bloppar ett och annat.

Djuriskt, typ

Apropå förra inlägget. Maken tycker jag ser ut som Kråkan i min pälsväst. Han vill att jag ska kalla honom Mamma Mu (WTF?), säga Krax krax och sen flyga mot skogen.

Man och hustru?

Det blir inte direkt bättre

Krax krax.

lördag, november 27

Har inte glömt

Just ja, jag har två styletips att ta itu med. 
 1. Hur bära genomskinliga blusar?
 2. Vinterstyla den här.
 Ska i morrn!

Möt Munny!

Maken fick Munny av en jobbkompis som varit i USA. Eftersom maken själv inte fattar att ta hand om Munny på bästa sätt gör barnen det med liv och lust. Munny är med överallt. Hela tiden. Munny är en. Barnen är två. Slagsmål är inte helt ovanligt. Men ibland vårdar dom honom ömt tillsammans. Och ibland tröttnar dom och då får jag ta hand om den lilla vita figuren.
Hej Munny Mummy hej du e helt okej hej Munny!

Bäääger

Jag har väl inte känt mig som världens bästa mamma på sistone (förkylning bryter ner tålamodet just a tiiiny weeeny bit) men nu ska vi iallafall ha kul med deg! Är tanken. Lussebullar ska det bli. Jag har fått en till en deg som står på jäsning.

När jag tog bilden brände jag smöret. Som för övrigt skulle ha blandats med mjölken innan det åkte ner till jästen. Skit samma, det får väl bli andra bullar.  
Känner mig som Underbara Clara, typ.

Enligt tallriksmodellen

Försök att göra lunchen lite roligare!

Förkylning from hell

Den går inte över den förbenade förkylningen. Seg och hemsk, snorig och hostig. Precis så där på gränsen till att jag inte känner att jag kan vara hemma men så att jag ändå är helt död på kvällarna och inte orkar någonting. Japp, jag får helt och hållet skylla mig själv. Men, it´my blog and I gnäll if I want to gnäll if I want to gnäll if I want to, you would gnäll too if it happend to you.

Redan?

Nu kan man tycka att jag är fullkomligt Rodebjer-skadad. Vilket kan stämma. Som Carin Rodebjer beskriver hur hin helst firar jul skulle jag också vilja ha det:

...bara träffa min familj på en lugns, stor och god middag.

Det låter så rofyllt och skönt. Jag tycker det känns jättekonstigt att det ska plockas fram adventsljusstakar och drickas glögg redan i morgon. Bäddat för hets en månad framöver. Jag skulle bara vilja ha det soft. Ska jobba på det.

fredag, november 26

Jag tyar inte...

WTF! Nu blev jag kär i byxorna också. God damn...

Lämna mig ifred, Rodebjer!

Vad nytt?

Nä allt är som vanligt. Det vill säga jag har kärat ner mig i en klänning. Händer var och varannan vecka. Håll med om att den är fin.
Hej hej Rodebjer.

Linda tycker saker om andra bloggare

We are the champions...

Utan dator. Hela dagarna *

Om jag nu tillfredsställer dagens bloggabstinens? Joråsåatteee...

* Herregud jag kan inte sluta!

Dumt dumt och åter dumt

Jag fick ett erbjudande från Tintin Style. Handla nu, betala efter jul. MEN DET ÄR VÄL INGE BRA! Det är ju omåttligt korkat. Vem har mer pengar i januari? Man kan tro att man har det, men man har det garanterat icke. Januari är mig veterligen en synnerligen pank månad.

Det är lite som att ta ett Finax-lån och åka taxi för pengarna. Jo, jag vet en som gjort det.

Freaking barncashmere

Detta, mina damer och herrar, är en rosa cashmeretröja i storlek 110. Finns på H&M för 149 kronor. Även i ljusgrått och toklila. Med annan färg på fickorna insida. Så fina! Så mjuka! 100 procent cashmere! Heck, jag vill ha en!

Julklapp till viss ung dam.

En för alla alla för en

När man kommer hem och kollar mailen har man typ trehundra olästa mail. Då vet man. Mina kära musketörer har haft en av våra berömda mailkonversationer under dagen. Jag ska inte avslöja några detaljer men låt mig bara ta några lösryckta citat:

Sen dör man i soffan när man får en stund över. Och det där jävla advent också...

Det är fyra adventar, skippa den första. Det är ju bara november.

Hahahahhahaah, SKIT I ADVENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Linda är också förkyld ju. bloggsmitta. Gud vad tråkigt jag har på jobbet idag.

Köp en cool snöslunga!

Knarkar inspiration här

Som väntat är jag full av energi efter två superföreläsningar. Härliga tider strålande tider. Nu ska jag lyssna på min coach, och sen upptäcka Sollentuna centrum!

Bloggskadad

Jag är på plats och har lokaliserat ett par publika datorer. Då måste jag givetvis testblogga dom. Ja se, det funkar.  

Om dagarna är jag på Kunskapsdagarna. Hela dagarna på dagarna.

Ska inhämta en massa kunskap och inspiration idag. Kommer sen!

... och att dom har en riktigt ful hemsida (hemsida, säger man så? Eller är det i IT-världen samma sak som att säga neger? Det heter faktiskt site eller webbsida eller whatever...) kan vi bara ignorera, för dagarna är gratis och brukar vara bra!

Noterat

Om jag har något pälsaktigt på mig i morgon också blir det tredje dagen i rad och då kan man göra en spaning på mig.

Anteckningsböcker für alle!

Ni vet dom fina anteckningsböckerna jag visade? Dom kommer att finnas tillgängliga för er också om ett tag. Anna skrev till mig att:

... jag kommer börja så fort bäbisen ger mig lite tid och nu blev jag ju peppad till tusen. Om ni vill kan ni skicka ett mejl till mig (punktalglas snabela gmail punkt com) så låter jag er veta när det finns och vad som finns. Såklart ni ska ha fina böcker att skriva i!
Hälsar Anna
Små konstverk!
Cool nygammal blandning!

torsdag, november 25

Nu får det räcka

Det är på sätt och vis kul, och inte minst utmanande, att återanvända klädkammaren. Men så märker jag att jag emellanåt är benägen att fuska. Känns inte så kul att smussla med nya inköp. Om jag gör ett fynd ska det ju kännas kul och inte skyldigt. Har inget vilt uppdämt köpbehov. Är dessutom rätt duktig på att använda mina plagg, och dom jag inte använder säljer jag. Jag har fått en tankeställare. Kommit fram till att en del kläder får bloppas. Hittat tillbaka till ett och annat plagg.

Så jag nöjer mig så här. Tack för utmaningen!

Guld värd

Jag öppnade H&M-kuvertet och bläddrade lite. Såg först det här:
Oh, been shopping a lot I have, tänkte jag på sant Yoda-manér och nickade gillande. Sen tittade jag på nästa sida:


Hooly smoke! Been helping H&M to nya höjder I have!

En miljon timmar senare

Vad hände? Det blev kväll med en smäll!

Urr, min tur att veckohandla. Vuxenpoäng på det.

Var är min guru när jag behöver honom?

Kalla mig (mörk)blond. Men jag får inte på ljudet på min dator! Det var här tidigare i veckan. Sen åkte jag ut till Grindsjön med datorn och när jag kom tillbaka var ljudet borta. Ska jag trycka på en knapp (i såfall vilken?) eller bara skaka datorn jävligt mycket så att ljudet trillar rätt?

Ni fattar ju IT:s reaktion när jag ringer support och frågar var mitt ljud är.

UPDATE: Jag ringde. Fick tipset att starta om datorn. Jag startade om datorn. Jag har ljud.

I morgon - inspiration!

Är det förresten någon mer som ska på Kunskapsdagarna i huvfudstaden morgon? Vi kanske ses!

Jag ska lyssna på:
 • Det är aldrig kört!
 • Timeout - om klockan, kalendern, karriären och kroppen
 • 8 nycklar till framgång - en föreläsning om prestation
 • Jobbcoachens bästa tips och trix
 • Våga växa! (min coach!)
 • Livet är till för att levas!

Ego-boost

Bara så alla vet. För att ha ett huvud fullt av snor och en miljard saker på skrivbordet är jag pretty damn good-looking idag.

Jobbar med (eller mot?) mig själv

Jag vet att det är idiotiskt att tänka en eller två säsonger framåt när det gäller investering i klädesplagg. Det som känns helt rätt som vårplagg nu när man längtar efter sol och värme kan lika gärna bara bli hängade i klädkammaren när årstiden väl kommer. Jag har gjort det genant många gånger, investerat i förväg för att sen inte använda. Man kan tycka att jag borde lärt mig.

Icke så. Det finns en sidenklänning på Åhlens. En Wera. Som är duktigt prisnedsatt. Den är ganska lik den på bilden i modellen. Ärmlös, stora fickor på sidorna, fint v-ringad, dragkedja bak. Sa jag siden? Jag tänker mig den i sommar givetvis. Med ett par söta (söta, alltid söta. Ja vad annars?) sandaler eller tygskor till. Struttandes på till exempel Birger Jarlsgatan eller i Kungsträdgården (där ses jag ofta struttandes nämligen... not), eller på en grusväg (utan namn). Lite har jag säkert midsommar i tankarna också, trots att det är i det närmast vetenskapligt bevisat att jag alltid ändrar mig tusen gånger inann dagen D.

Ja. Nå. Nu ska jag ju inte ha den. Men den hänger där. Nedsatt. I siden.

onsdag, november 24

Skrattar fortfarande

Var rädd om degarna. På dagarna.

(Bort)förklaring

Om man absolut behöver något nytt ska man först se om man kan låna, byta eller köpa begagnat.

Min kusin köpte en pälsväst.
Hon kom på att den inte passade henne.
Jag övertog den.
Det kan kallas att köpa begagnat?

Som gjorda för varann

Jag trillade in på H&M idag och hittade en kvarbliven liten kartong. Med den här broschen i. Kärlek uppstod. Vi gick därifrån tillsammans.

Für alle

Jag fick just en komplimang som värmde. Det var en kollega som hade pratat med en chef på en annan avdelning som talade i postiva ordalag om mig. Detta framfördes (herregud, skriver jag på byråkratiska nu?) och min kollega sa också att han bara kunde instämma.

Visst blir man glad av komplimanger! Jag föröker verkligen tänka på det och ge beröm till folk. Inte bara menlöst sådär, utan faktiskt mena det och förklara varför.

Så, mera komplimanger åt alla!

Sorry Mads, men...

HA HA HA!

Morgonstund har puff i mun

Sonen sitter mittemot mig och äter frukost. Fil och havrepuffar. Han vill inte ha puffarna i filen utan äter dom separat. Efter filen. Tio stycken har han radat upp på bordet. Han tar en och en samtidigt som hann räknar ner. På engelska.

...three two one! ler han mot mig med hela munnen full av havrepuff.

Sånt blir man ju genast lite friskare av :)

Lite ljug

Nä, jag ska inte ha Moon Boots idag. Ville bara skoja till dagens outfit. Och ja, jag ska ha långkalsonger över strumpbyxorna när jag går ut. Värme är mitt andra namn!

Blödig *

Jag är inte den som står emot tårar, tvärtom kan jag börja gråta till både det ena och det andra. Som nu på morgonen har jag haft inte mindre är tre "moments" under läsande av morgontidningen.
 1. När jag läste om för tidigt födda bebisen Noel. Som mår bra. Men själva grejen: liten, klädd i tigerpjamas, pappor i trauma, ja ni vet.
 2. Jag hade tänkt ta bilen till jobbet idag, eftersom jag ska på sonens utvecklingssamtal på morgonen. Men i tidningen rekommenderade dom att man i Stockholmstrakten ställer bilen hemma eftersom det ska snökaosa. Det gick jag också igång på. Fatta pinsamt.
 3. Pippi Långstrump blir isföreställning i vår. När jag tänkte på hur mycket mina barn skulle uppskatta att se det kunde jag inte hålla tårarna tillbaka.
Vad drar vi för slutsatser av detta märkliga morgonbeteende? Jag är icke gravid. Jag är j***igt förkyld och planerar en Panodil Zap efter frullen. Klockan är tidigt. Jag är kort sagt blödig.

* vek, känslig, lättrörd, pjoskig, mjuk, ömsint, ömhudad, ömtålig, sentimental; feg, mjäkig, sjåpig, klemig (motsatsord: stark, hård, känslolös)


tisdag, november 23

En Lanvin

Hey good lookin' what you got cookin'?
How's about cookin' something up with me...


Retur

På väg från skogen tillbaka till jobbet-jobbet. Alltså där jag sitter vanligtvis. Hinner typ dit och packa upp, sen gå till bussen och hämta barn. Men rackarns vad effektiv min dag har varit hittills. Två utvecklingssamtal och två andra möten. Det blir fyra. Jag är nöjd. Och lite trött. Dax för dagens första Panodil.

Kanske ändå...

Min kära kusin hängde på låset idag och fick med sig några Lanvin-pinaler hem. Jag får nog åka dit och inspektera lite ikväll. Fanns tydligen ett och annat hon inte skulle ha...

Tomt i shoppen

Ho ho, jag tittade nyss in på H&M:s site för att kolla Lanvin. Allt utom den dyraste kappan slutsålt. Tja, vad hade jag väntat mig? Hade ingen måste-ha-feeling. Många fina klänningar, men antalet tillställningar som kräfva dessa plagg är få i min agenda. För att inte säga obefintliga.

Host och snor - utan Lanvins skor.

Minimal tjänsteresa

Nu åker jag hit. Mitt i plurret kan tyckas. Men jag ska mer hänga runt om.

Hårresande

Tja, med en Panodil Zap eller två ska jag nog överleva den här dagen. Störst anledning till att må dåligt är just nu håret. Plötsligt har det gått en massa veckor och jag har bara varit nöjd nöjd nöjd. Tills i förrgår. Hår omöjligt. Hår jävligt. Hår åt skogen.

Och jag vet inte när jag ska lyckas få till en klipptid. Här hjälper inte ens Panodil!

måndag, november 22

Simkille

Sjuklig

Jag hade diverse planer för kvällen.

Sy lapptäcke
Tips om vad man kan ha till genomskinlig blus
Stryka
Träna

Men icke. Känner mig på god väg att bli sjuk. Går och lägger mig istället. Är gärna frisk i morgon, tack.

Hemmajobb

På vägen hem från simskolan pratade jag med min far i telefon. Han tyckte jag skulle åka hem och tända i kakelugnen för att få lite varmt och skönt i hemmajobbandet. Sagt och gjort, nu sitter jag här.

Brasa - check
Raggsockar - check
Kaffe - på g!

Snart iväg

Avslutning på sonens simskola. Det går före allt vad jobb och chefande heter!

Mina konstverk

På väggen på jobbet.

Hjärta er.

söndag, november 21

Gilla Gynning

Jag hann förbi Gynning x 2 på PUB i helgen. Jag gillar Carolina Gynnings konst, den är färgglad och schysst skrikig. Skulle gärna ha en på väggen hemma. Om jag inte minns fel gick den här loss på 78.000 kronor.

Hon gör det igen

Så gott som varje kväll är dottern ytterst noga med att lägga fram de plagg hon ska ha på sig på dagis kommande dag. Jag tycker det är ganska bedårande.

Observera lilla armbandet!

Det var väl en välsignad helg

Ja jisses. Champagne och vin hela helgen. Ska det firas så ska det. Nu knatar jag runt hemma med ett glas bubbel, och till middagen (lasagne) vankas det rötjut.

I morgon ska jag bara dricka vatten, jag lovar.

Och alla andra trånande ljud jag kan komma på

Jag har bläddrat i den enorma Malene Birger-boken och närt min inredningseufori. Älskar dom där silvriga "vaserna" med pennor och penslar och pinaler i. Har bestämt sett såna på Nordiska Hem i mitt kassa lilla centrum. Undrar om jag inte gör mig vägarna förbi där i veckan? 
Suck...

Ahh...
Jojo...
UPDATE: Nämen det är ju Day jag menar! Men det ser likadant ut som hos Malene.

En slurk

En efter lunchvilan nyvaken dotter tar sig gärna en slurk kaffe.

Inget att orda om

Perfa dag för hemmastök.

Seger

Dottern sov hela natten i egen säng!

Vilket i och för sig kan bero på att hon inte sov någonting hos farmor och farfar igår natt och alltså var helt utslagen.

lördag, november 20

Ex...what?

Under ansiktsbehandlingen frågade min behandlare mig:

- Exfolierar du regelbundet?

[Extrem tankeverksamhet under loppet av tre sekunder] Exfolierar?  Vad f*n är det? Vad menar hon? Exfolierar, exfolierar... jag chansar!

- Ja!
- Nån gång i veckan?
- Just.
- Bra, det är viktigt att bla bla bla...

Och sen exfolierade hon mig.

Bo-sugen

Jag har fått stora inredningsnojan. Efter diverse blädder i diverse magasin har jag fått diverse idéer. Jag vill göööra så mycket. Kan jag få en vecka ledigt till sånt?

It´s all coming back to me now

Det slår mig att jag i ett svagt ögonblick gick med på att medverka i ett spex på jobbets julfest. Eh. Jag eee sång-å-en-dansman, åååååhhh åhhhh.... INTE. Äsch då, jag får ta det med en nypa salt (och måhända en snaps). Och hoppas på dämpad belysning.

Ska det bli nåt täcke eller?

Jag tänkte börja sy ihop några lappar...

Helt ok start

Om en stund ligger jag bland varma filtar och typ havsljud i halvmörker och blir ansiktsbehandlad och masserad i 75 minuter.

Värre kunde det va!

fredag, november 19

Någon tycker jag är vacker

Jag har fått fin utmärkelse av Att ha det gott.
Tacka och länka den som du fått utmaningen av. Tack!

Skriv 7 saker om dig själv:
 1. Jag är så mätt att jag nästan har ont i magen.
 2. Jag har i detta nu dotterns rosa prinsesskrona på mig.
 3. Inom tio minuter kommer jag att vara i säng. Igen :*)
 4. Det var länge sen jag hade så roligt och trevligt på restaurang.
 5. Jag älskar min man som bara den.
 6. Jag tror att mina barn sover nu. Men man kan aldrig veta så noga hos farmor och farfar...
 7. Jag planerar sovmorgon imorrn.
Skicka vidare awarden till sju personer:  Eftersom så många redan har fått utmärkelsen utmanar jag sju alldeles valfria bloggare! You go!

Kvällens meny

 • Dumplings - ångad räkgyoza och friterad fläskwonton. Serveras med två dippsåser
 • Moules frites - blåmusslor i grädde och vitt vin. Serveras med pommes frites och majonnäs
 • Lingoncocktail med maränger, kolasås och sorbet (kunde lika gärna kallas Liten orgasm)
Till dessa delikatesser champagne, mousserande, vitt vin och kaffe.

Ni förstår säkert att jag nästan inte kan röra mig.

LRD it is

Den är ju ganska "mycket", klänningen. Så jag skyler mig lite med kofta och pälsgrej.

Trevlig afton på er!

Funderar på LRD *

Öh? Vad hände? Det blev kväll i ett nafs. Känner mig halvpeppad att svida om just nu. Å andra sidan, att sitta på schyrre restaurnag på tu man hand utan vilda barn för en kväll... Jag rör mig genast mot klädkammaren!

* Little red dress a la Filippa K.

Betonghjärta på min önskelista

Jag såg hos Sötsur-Linda det här fina betonghjärtat. Som finns i Rädda Barnens designshop. Himmel, det finns så mycket fint att man skulle kunna handla samtliga julklappar där. Och stödja Rädda Barnen samtidigt. Smart!

Bumpedi bumpedi bump...

Bara åtta timmar kvar...

Jag är så galet trött idag. Psykiskt trött mest, om det nu heter så. Att planera, styra upp och genomföra ett internat (you say konferens, I say fuck you) tar på dom mentala krafterna. Det blev jättebra, och nu är jag rätt matt.

Nu ska jag bara 1000 saker innan det är helg. Bland annat träffa min coach. Kul och ännu mer utmattande. Vem vet, jag kanske somnar mitt i makens födelsedagsmiddag?

Kung i mitt hjärta

Min.
Alldeles.
Kompletta.
Egna.
Man.

Grattis på födelsedagen, älskade bästa maken!

torsdag, november 18

Så säger stjärnorna?

H&M Magazine har ett modehoroskop. Så här sägs det om Vattumannen aka mig:

Vem du ska inspireras av när Alexander McQueen inte längre är med oss är du osäker på. Du älskar plagg som speglar din intellektuella och kreativa personlighet och vill gärna överaska båda dig själv och andra med dina klädval . Ibland kan det leda till alltför tvära kast mellan olika stilar men 2011 är ett bra år för vattumän och du gör få felsteg. Snarare framstår du som bekantskapskretsens mest fashionabla, något som i maj får positiva effekter för din karriär.

Jisses! Vad händer i maj? Och hur kommer det att gynna min karriär? Olidlig spänning några månader framöver alltså...

Good to be home

Mmmm, hemma med disk, tvätt, plock, vilda ungar, pannkaksfix och sorterande inför morgondagen. Home sweet home!

En sång kommer till mig

Så nu är vi alla rosa!
Alla utan undantag.
Ja nu är vi alla rosa,
för det är så inne - inne idag.


Därför är vi alla rosa,
stor och liten, stark och svag.
Det verkar som Gud har tappat en burk färg
på dej och hon och han och mej.

Så nu är vi alla rosa!
Alla utan undantag.
Titta på han, han har grått.
Han har inte märkt att tiden har gått.


Ja,nu talar jag bara för mig själv. Jag har ingen aning om vad mina kollegor har på sig idag. Men mitt rosa räcker och blir över. Pink für alle!

Rövfejs

Inatt har jag gjort något jag inte gör hemma. Inte utan problem iallafall. Dels eftersom dottern tillbringar större delen av natten nära mig i sängen, dels för att det brukar kunna bli lite kladdigt och missfärgat på lakanen.

Jag har sovit med Dermalogicas multivitamin power recovery masque. Nu kan ni tänka på en mjuk och varm liten bebisrumpa. Så är mitt ansikte idag.

onsdag, november 17

Och så mitt rum

Återanvändning

Den här baddräkten hänger förvisso inte i min klädkammare men jag valde ändå den framför att införskaffa en ny. Poäng!

Dressed for successpa

Mitt i

Jag har precis skickat iväg mina medarbetare till olika rum för gruppsiskussioner. Wild! Sånt som chefer gör ;)

Skämt å sido, jag ser fram emot att höra vad dom kommer fram till. Viktigt för fortsatt arbete, känslan av gemenskap yada yada yada.

Man kan boka behandlingar här på hotellets spa. Flera av mina kollegor har gjort det. Själv känner jag mig lite tveksam till att bli "tvagad" i lödder av en okänd man... Sätter mig nog i utomhusbubbelpoolen istället.

Nu ska jag tjuvkika på mina medarbetare som grupparbetar!

PS. Ni skulle bara se vilket fikabord som väntar på oss... Naughty November! Njutnings-November! Namnam-November!

Nu drar jag på INTERNAT

Vi säger väl fullt ös medvetslös. Ja, av inspiration och arbetsglädje alltså.

Hörs när vi hörs!

Vakna på rätt sida

Jag fortsätter att redovisa ungar. Dottern satt på toaletten. Det kom inte mycket, bara lite luft efter en stund. Hon utbrast triumferande:

- Jag fisade! Det var en glad fis!

Uppåhoppanurå

Men hallååå? Klockan är sju. Nån där?

Ta vara på tiden för all del

Bonussonen råkade uppenbarligen bli klar i god tid den här morgonen. För ni sitter han i hallen och sover en stund innan det är dags att sticka till skolan.

Ett måste på kalla golv

Raggsockorna från mamma har nog gjort sitt. Tur att jag har några par till!

Whatever, jag ska sova på hotell

Jo men nu kom jag på vad jag tänkte skriva om. Att maken hånar mig för att jag säger internat om det han kallar konferens. Alltså åka någonstans med en grupp från jobbet, arbeta, sova över, arbeta lite till och ha trevligt. Forskarna på mitt jobb åker på internat. Då gör väl jag typ det också?

- Det låter som en kvarleva från skoltiden, menar min besserwisser-man.
- Vadå, sånt gjorde man väl inte då? svarar jag.
- Det heter konferens.
- Bara om man har slips och kostym på sig.
- Va?
-  Jag ska på internat.

Living on the edge på morgonkvisten

Tja... vad skriver man halvsju på morgonen? Min hjärna är inte helt aktiverad än så här kan vad som helst hända.

Tänk om jag trillar in på en webbshop och råkar klicka på en massa?
Tänk om jag ramlar in på Facebook och aldrig kommer därifrån?
Tänk om jag somnar med kinden mot tangentbordet och får förklara kindmönstret för alla resten av dagen?

Ni inser säkert faran.

tisdag, november 16

Bästa vaggvisan

Sov, du lilla videung, än så är det vinter.
Än så sova björk och ljung, ros och hyacinter.
Än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står.
Sov du lilla vide, än så är det vinter.

Solskensöga ser på dig, solskensfamn dig vaggar.
Snart blir grönt på skogens stig, och var blomma flaggar.
Än en liten solskensbön, vide liten blir så grön.
Solskensöga ser dig, solskensfamn dig vaggar.

Sjöng jag alltid för sonen och dottern när dom var bebisar. Och fortfarande nån gång då och då. En gång när jag var på teater (minns inte vilken) sjöng Lena Endre den. Jättefint.

Jag är helt slut och går och lägger mig nu. Sov gott, alla videungar.

Titta hon snackar

Jag får acceptera att Engla inte pratar finlandssvenska. Men det var roligt att höra henne. Om än i reklam.

Yvig

Jag har nått det stadiet när jag är så uttjatat färdig med alla  förberedelser för de kommande dagarnas internat med min sektion att jag mest bara larvar runt nu. Äter tårta. Bokar några resor (bara jobb, tro inget annat. Här svävar vi inte ut och åker till varmare breddgrader i mörkaste November, icke alls). Funderar på vad som kan ersätta min brist på baddräkt. Stackars min chef som jag ska ha ett möte med om en stund.

Usch jag drömde förresten att han sa till mig att jag var oduglig som chef. VADÅ BADDRÄKT ÄR VÄL OERHÖRT VIKTIG I SAMMANHANGET!? JAG MÅSTE JU VARA REPRESENTATIV PÅ INTERNAT!!!

Teaser, typ

Mina läppar är seglade, men jag blev så himla glad över något jag fick veta idag. Jag hoppas att ni också får veta snart.

Tåååårtan, del 2. Eller 3, om man räknar gårdagen.

Nej vet ni vad? Jag blir så peppad av att inte vara perfekt att jag tar en bit tårta till eftermiddagskaffet också. Sen behöver jag inte oroa mig över att ens komma i en baddräkt.

Det sista var ett skämt. Skratta.

I en blond hjärna någonstans i Sverige

Två saker slår mig. Som jag uppenbarligen inte rekflekterat tillräckligt över tidigare.
 1. Jag går under benämningen SC. Som i sektionschef. Tja jaha. Låter halvmesigt. Eller jättefränt. Har inte bestämt mig.
 2. Jag skulle verkligen behöva en ny baddräkt inför morgondagens Spa-grej.

Komik

En man tumlade just baklänges skrattandes ut ur mitt rum, slog i dörrkarmen ganska rejält, fortsatte backa och skratta och försvann. Allt på ett Papphamriskt sätt.

Jag skrattar fortfarande lite. Med honom, inte åt.