fredag, oktober 31

русский, часть 2

hey повелительница, приденная сверх здесь и препятствовала мне греть вас!

Åh, det är bara min ryska sjal som talar förföriskt med mig.

Minus två av tio möjliga

Jaha, jag råkade köpa med mig tidningen Fredag hem. Jag tror jag förväxlade den med Sofie mode (om det nu hade varit nån skillnad). Det kan vara det tråkigaste och sämsta jag läst på länge. Nej, det är det tråkigaste och sämsta jag läst på länge. Tur att den bara kostade mig en tia.

Den där Kling är då först med allt

Åh, ett nytt jeansmärke? ;)

Syrrans skor

Jaha, så fick jag visslet på hjärnan igen, efter att ha varit på COOP och fått syn på dessa pjuck. Hon ser ju apcool ut i dom. Jag tror jag skaffar om sisådär fyrtio år.

Unge till salu

Vi funderar på att sälja vår bortskämde son. Kanske på Tradera? Han fick ett bauta-lego igår av maken som kom hem från resa. Idag grinade han efter mer lego när vi mathandlade.

Så vad sägs om utropspris en krona? ... Hör jag 50 öre?

Slappna av, man

Så här tycker Jan Söderqvist i Svenska Dagbladet om SATC - the movie:

... relationstrassel och märkeskläder är ett kul upplägg för åtminstone ett måttligt antal likartade avsnitt på 30 minuter minus reklam, men här blir det sanslöst tjatigt. Leendet är borta, kvar är desperata hormoner och produktplaceringar så skamlösa att man inte tror att det är sant.

Jag kan inte låta bli att dra på munnen. Varför tycker en medelålders man till om denna film? Vad hade han tänkt sig? Hur hade filmen blivit om han fått tycka? Inte som en stor del av den kvinnliga befolkningen antagligen.

Jan, håll dig till sånt som du kan ;)

Tack Tom Ford*

Åh herregud nu blev jag sådär matt igen.* Ja det är ju han som designar Bond-kostymerna.

Min bror och jag

Nu ännu mer lika!

The truth

Under bråkdelen av en sekund genomgick Linda K en inre kris. Ljuga för läsarna på fredagsmorgonen? Nej! Rakryggat yppa sanningen? Ja!

"Jag sitter på toa och bloggar", sa Linda K.

torsdag, oktober 30

Gura

Den som kan uppvisa ett fånigare usb-minne vinner... berömmelse och ära!

Och dottern också

Hallå, var det inte jag som skulle få sova?

Lite skit rensar magen?

Maken har alltid gjort och gör det fortfarande. Förfasas över allehanda bakverk som barnen tar med hem från dagis och skolan. Bullar, kakor, negerbollar... Baskilusker! Jo ja, jag kan väl hålla med om att det ibland känns tveksamt när dom små snorisarna skapat i matväg.

Men igår bakade sonen och en kompis kladdkaka på dagis. Och idag hängde det en liten plastpåse på hans krok. Sonen själv gillar inte kladdkaka. Det gör jag. Så jag fick den till eftermiddagskaffet. Det var banne mig den godaste kaka jag ätit på evigheter. Perfa kladd, sånt som jag aldrig någonsin själv åstadkommer.

Tack söta sonen!

Rusning

Rusning 1: sonen kunde inte sluta titta på barn-tv = rusning till dagis.
Rusning 2: dottern sov och sov och sov förmiddagsslummer, vilket resulterade i rusning till t-banan.
Rusning 3: lunchstället var fullt, vi fick rusa vidare.
Rusning 4: i med maten i en jäkla väldig fart.

Rusning 5: Mot t-banan igen.
Rusning 6: Till dagis.
Rusning 7: Det började regna och jag hade glömt vagnskyddet. Resultat rusning.

Är det ok om jag sover en stund?

Tre läskiga frågor

Kom på tre stycken på muggen ( ja jag tänker så braaa):
 1. Tittar ni på Fringe? Vad tycker ni? Jag är frälst. Vilket kan bero på att jag har ett thing för sånt där Arkiv X:igt. Maken tycker det är knäppt men brukar titta ändå.
 2. Har ni sett Låt den rätte komma in på bio? Törs man det? Jag undrar om jag skulle våga ta mig hem själv sen...
 3. Är det nån som har läst den allra senaste Stephen King, som jag så i skyltfönstret på Akademibokhandlen härom dagen? Just after sunset. Hur fort skriver den mannen egentligen? Jag håller fortfarande på med Duma Key och den är fortfarande fantastisk.

Omkullsprungen

"Jag inspireras av klassisk musik och skulle beskriva min stil som romantisk. Lyxgoth handlar om att klä sig som amn känner sig fast med hjälp av bra designers." SvD

Och jag som trodde jag hade en personlig stil! ;D

Copycat

Det jag gillar allra bäst hos Hotspot är hennes egna outfits. Alltid snygg, uppklädd som nerklädd. Så idag kopierar jag henne en smula. Lägg märke till min svåra pose!

Pannkaka

Den här veckan har jag varit fullkomligt dagvill. Noll koll på dagarna. Nu har jag iallafall kommit fram till att det måste vara torsdag. Torsdag torsdag torsdag... torsdag i agendan säger Lunch med tre vackra kvinnor. Och en liten man.

onsdag, oktober 29

Möt Rory Day

Det visste vi ju redan, och här kommer ännu ett bevis på att bibliotekarier/ informationsspecialister är skönt folk. Möt min pluggkompis Nina!

Överkurs

Och för de rysktalande:

Ryssen

Han fick en stor kram och *smack smack* på både kinderna (nåt ryskt eller?), min ryske forskare. Det blir en varm och go höst!

K*ken

Vad händer om jag river den itu, förnekar allt och bara vrålar MEN VI HAR JU INGEN LOKAL JU!?

Men!

Jag har världens finaste ryssjal med mig i en påse. Slår allt på hela outleten. Visar inom kort.

Skamliga priser

Jag har parkerat mig på Wayne´s coffee (vad är det med mig och Wayne´s egentligen?) på Stockholm Quality Outlet. Blev klar i tid med jobbet och tänkte att, ja ni vet hur man tänker. Kika lite bara. Och det är just vad jag har gjort. Kikat bara. Och förfasats. För vad är det för priser? Inget annat än horribla. Jag vill komma till en outlet och känna Yes vilket fynd! Inte Nåja, det är ju lite billigare än i butik iallafall...

Ett exempel. Acne. Halva priset jämfört med inne i stan. Ja, men inte den här säsongens plagg, eller hur? Gmala kläder. Ska inte enss kosta halva. Och det som fanns på deras utförsäljning har gått vidare hit, och prishöjts! Shame on you, Acne.

Ett exempel till. Whyred. En urfin sidenblus som fanns i butik för ett år sedan. Kostade skjortan då. Och gör det fortfarande. På en outlet. Dom har helt missat grejen.

Skärpning, det är lågkonjunktur för f*n. Anpassa eder!

Morgonbön

Gud vi tackar dig för att maken är bortrest och har lämnat bilen till förfogande för den sömniga hustrun så att hon slipper vandra i dimma denna morgon till dagis och sen vidare till jobbet för jag hon ska verkligen jobbe under förmiddagen och vad skönt att slippa skumpa på bussen fram och tillbaka just idag när hon väcktes runt fem och har ett alldeles rött öga och missförstå inte början av den här meningen för hon tackar såklart inte gud för att maken är borta nej han får allt ta och komma hem snart amen.

tisdag, oktober 28

Lite kär i Acne

Ett gäng bloggare påpekade idag i Metro vikten av att ha bilder med i blogginlägg. Dom sa en massa larv också, men just bilderna tror jag på. Nu har jag bara haft text i flera inlägg, så här kära läsare får ni titta på en fin Acne-tisha.

Attans vad mycket fint det finns hos ovan nämnda nu för tiden. Jag skulle kunna bygga mig en skaplig garderob på enbart Acne-plagg. Om jag hade pengar, dabbi dabbi dabbi dabbi dabbi dabbi dabbi da.


Passa på

Pyssla för bövelen, Linda, pyssla! Barnen nunnar, du är duschad och färdigplockad. Pyssla sa jag!

Allt ska bort

Prissänkning i bregottfabriken!

Som sagt, inte mer än mänsklig

Att resa är att ruineras en smula.

Dickface

Jag gillade inte alls Vem kan slå Filip och Fredrik (hette det så?) men Boston Teaparty tycker jag om. Kul med den där expertpanelen och alla knäppa men intressanta saker dom tar upp. Igår var det förvisso helt flippat. Med manliga könsorgan bokstavligt talat till höger och vänster.

Fatta att han kunde se på könet vem som stod bakom skärmen! Gör killar inget annat i skolan än kollar in varandra nertill? Undrar om man skulle kunna göra samma sak med tjejer och bröst? Jaha ja det där måste vara Eva med hänget, och där har vi plankan Stina!

Hur som helst var det ganska otäckt tillika underhållande.

Jag är här nu

Gott kaffe. Dottern som sällskap. So far...

UPDATE: Släkten kan man lita på! Jag fikar med lillebror.

Luktar det PR-trick?

Bästa reporterfrågan i dagens Metro:

Du har hunnit bli utarbetad, tagit timeout och kommit tillbaka på två veckor. Gick inte det där lite väl snabbt?

Away, face, away!

Jag fick för mig, när jag fotade dagens outfit, att jag skulle som (norrländska) visa en close-up. Men det sket sig ganska brutalt, eftersom ansiktet bara försökte vara med hela tiden.

Och frågan är vems ansikte? Jag känner inte igen mig alls...

Uppe med tuppen

Det kan vara inbillning, men det känns banne mig som jag ammade var femte minut i natt. Och som en hyllning till vintertid vaknade båda barnen en timme innan väckarklockan pep. Sing sing sing sing and celebrate!

Längtar redan nu efter min latte på Wayne´s.

måndag, oktober 27

Därför

Varför den här bilden? Jo för att:
 • jag är leopardfrälst och det får mig att digga den.
 • jag också har en leopardsjal och tycker det är ball.
 • jag ser att det är apsnyggt att mixa leopard och grått.
 • jag gillar den där bär-runt-på-en-bok-looken.
 • jag gillar SJP.

Bok

Både mamman och bibliotekarien i mig myser. Vi har börjat läsa "riktig" bok för sonen på kvällarna innan det är dags att sova. Och han gillar det! Pelle Svanslös. Samam bok ssvärfar läste som liten. Språket är tidvis ganska helylle men sonen misstycker inte, och jag får dra på munnen emellanåt. Hör bara:

Men så pass förståndig hade Olle i alla fall varit, att han hade borrat några lfthål i ägget, så att Pellestackarn kunde andas. Därför slapp Olle smörj. Men någon choklad och konfektfick han inte.

Inbjudan

Jag testar en halvknäpp grej. Tillika kul om det funkar. Imorrn ska jag in till stan och lämna tillbaka en tisha (Spara is my middle name) och sen tänker jag mig en kaffe innan jag återvänder hemåt.

Är någon fikasugen sitter jag på Waynes coffee i Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan vid halvelva. Kom och ta en kaffe med mig vet jag!

Glöm inte Hotmail

Ajabaja. Jag har varit hemifrån ett dygn och glömt kolla hotmailen. Sånt kan straffa sig. På denna korta period har jag:
 1. fått ett schyrre erbjudande av en vän som befann sig på Mulberry-outleten.
 2. blivit rådfrågad om ett plagg jag vurmar för.
 3. fått förfrågan om lunch.
 4. blivit uppdaterad angående designen av mitt datorlock.

  Sånt vill man inte missa. Och jag som ska föreställa mobil!

Som en baglady

Är ni på-låset-hängare i år? Inte jag. Jag smyger runt efteråt och kollar in resterna istället.

Russian retro

De folkloristiska influenserna blåser in från det stora landet i öst. Vira in dig i en klassisk rysk franssjal - ryskigt snygg både till vardags och till fest.

Säger tidningen Chic. Och jag håller med. I veckan hämtar jag just en sådan vit från min ryske forskare!

söndag, oktober 26

Titta ni bara, jag bryr mig inte

Närå jag är inte avundsjuk, jag sparar mig lite. Suger på kolan. Gillar läget...

Nämen OKEJ då, jag vill också!

Vem vill va ful?
Det är ju inte svårt att se vilken av dom här tjejerna som är mest hygglo på alla sätt och vis (även om äppelkindade Spara ser så klämkäck ut att man skullle vilja spöa henne). Jag skulle nog vilja vara mer hon till vänster ändå. Jobbar på det nu och låter blli Pias fantastiska Söndagserbjudande. Om än motvilligt.


Locket

Jag klurar vidare på mitt lock. Först tänkte jag att jag ville ha med en massa bilder som hör mitt bloggande till. Barnen, skor, kärleken, väskor, böcker.... Men en Eee är inte så stor. Det skulle bli väldigt plottrigt på det lilla locket.

Jag tänker om och tänker nytt. En mer ren yta. Jag i stolen. Och så typ det här:Visst räcker det?


På landet

- Tack farmor, men vi har precis ätit lunch och druckit kaffe.
- Ja ja, jag ställer fram lite ändå så får vi se.

Och så blir det så att man dricker kaffe och äter bullar en gång till.

Palin

Bibliotekariesnygg, enligt DN. Jorå.

Lista på

En given list-dag!

Nu vänder jag mig inte om

Något säger mig att jag och dottern klev upp halvsju istället för halvåtta. Jag låtsas som ingenting. Chockade personer reagerar ofta så.

Jobbar vidare

Jaha här sitter jag i Photoshop och väntar på att bli vackrare...


lördag, oktober 25

Krum rygg

Gudars skymning, jag har frilagt yta och är helt slut. Nu får det va nog.

Ta en titt

Lite mer bloppat så här på lördagen!

Date med en namne

Idag har jag lunchat med Linda. Vi har känt varandra bloggdeles flera år, idag var första gången vi träffades på riktigt. Och hon är som min lillasyster. Nej, jag har ingen lillasyster, men om jag hade.

Tack för trevlig dag, kära namne!

Lever farligt

Man skulle kunna hävda, och med all rätt, att jag lever on the edge idag. Tröjklänning på. Amningspotential noll. Dotter som vill amma - inte omöjligt. Dra upp? Nej tack. Stoppa dottern under klänningen? Plats finns. Tvåordiga meningar? Rätt många.

Vi tar det från början

Sovmorgon? Ja om tio år kanske.

På första plats: sonen 06.10
Hedrande andraplats: maken 06.40 (med hjälp av väckarklocka dock)
Trea: jag 06.40 (också med hjälp av makens väckarklocka) Eventuellt diskvalifiserad pga fortsatt slummer.
Sist och minst: 07.30 dottern

Lönelördag och jag ska in till stan. Jiiiisuss!

fredag, oktober 24

Behold the walk in closet

Vi tog en titt på vår utbyggnad ikväll. Här skådas alltså klädkammaren. Är den inte vacker så säg?

Nåja, ett och annat återstår. Hyllor. Färg på väggarna. Ja, väggar! Glasdörr. För att inte tala om kläder.

All I want for christmas is you!

Under ekvatorn

Tilde! Ligg inte och skrik och åbäka dig på golvet, du skämmer ju ut mamma! Vi skulle titta sa jag. ... ja den är jättefin den med svart bakgrund, men vi skulle ju inte... upp från golvet! Titta lampan... nähä.... Hörru du min unga dam, dig kan man ju inte ha med bland folk. Men okej då! Vi tar den, men då får du banne mig betala för den själv!

Tjuvlyssnat

Två mammor står med barnvagnar utanför dagis.

- Vad ska du hitta på idag då?
- Du jag vet faktiskt inte. Jag har ju ingen bil idag så vi sitter praktiskt taget fast hemma.
- Åh...

Men hallå!? Sa jag inte, men tänkte. Sitter hon och åker bil hela dagarna i vanliga fall? Hur låter bus T-bana? Promenad? Man upphör aldrig att förbryllas.

Ursäkta kan jag få komma fram här

Jag lunchade på restaurangen bredvid ROOM igår (Ett litet kök?) Men snälla mammalediga människor, kan ni inte hänga någon annanstans med era ungar? Jag kom ju nästan inte in med vagnen!

Envis vs idiotisk

Ja ibland undrar man ju...

:*)

Oh. Elektrikern knackade just på dörren.

- Jag vet inte om vi har träffats, det är jag som är elektrikern, sa han. Och var hm... jamen rätt snygg.
Så jag log och knixade och sa att Nej det har vi inte, Linda heter jag. Jag har hört talas om dig.

Jag har hört talas om dig? Herregud. Men det har jag ju. Via maken. Hm, ja men elektriker är väl såna där som ger en stötar?

Ger efter för tjat

Nu har dottern tjatat sen jag la upp bilden på Svenskt Tenns "skötväska". Mamma, mamma jag vill ha en sån! (mamma mia, ungar börja tala väskor) Ingen rast och ingen ro. Så jag har sag okej vi åker och tittar på en. Tittar, Slösa Tilde!

Så det så.

torsdag, oktober 23

Vilken Linda?

Designen till min Eee ska spegla mig och mitt bloggande. Linda K… bibliotekarie, klädtokig, mamma, ofta på jakt efter… skor? Få fram det på ett kul och snyggt sätt. Tänker mig ett slags collage. Jag funderar på att använda någon av dom här bilderna. Givetvis med bakgrunden borttagen. Vilken passar bäst?

Alla tittar hit!

Värsta coola! Både för er och för mig.

Jag ska få designa locket till en egen Asus Eee PC 901. Ni vet, den lilla bärbara. En perfekt bloggdator att ha med sig i väskan (jag har testat med makens!)

Det är cool för mig. Cool för er är att ni kan göra samma sak! Om inte så länge drar det igång en tävling på msn.se där ni kan ta chansen att designa och vinna er egen bloggdator. Också en Asus Eee, fylld med Windows.

Jag håller postade om när tävlingen drar igång såklart. Och under tiden funderar jag på min egen design. Ni kanske får hjälpa mig lite…

Den gick inte

Jag pratade med en kompis som dissade den hajpade Whyredkoftan. Inte på grund av mönstret eller materialet, som tvärtom är till fördel. Men formen. Jag är tillfreds med min sjal, men i experimentellt syfte kände jag mig sugen att prova den.

Så skedde. Och jag vågar påstå att den är snyggare på galgen än på kroppen. Den gick ju inte att ha bekvämt på sig. Drog man ner ärmarna blev man pingvin. Drog man upp ärmarna åkte midjan också upp. Uppknäppt kom jag inte ens på tanken att testa.

Synd på så rar ärta.

Är det inte november snart?

Idag när jag hämtade paket blev postgubben sur för att paketet jag skulle ha var så litet. På riktigt. Det var svårt för honom att hitta det. Han muttrade och hade sig. Förlåt nästa gång ska jag beställa hem en elefant, min bäste herre.

Från och med november avbryter Posten och gubben sitt samarbete (fullt förståeligt). Då får jag hämta paket i mitt lilla centrum istället. Haleluja!

Men det visste vi ju redan

Grå grå grå grå.... man kommer inte ifrån snygghetsgraden.

Det blir en dag på strande... asfalt

Solen kräver att jag tar världens längsta barnvagnspromenad idag! Ska bara maila tack men nej tack till Blondinbella först.

Det går nog ändå

Jag tyckte väl H&M drog ut på tiden med leverans. Dom skulle ju sms:a? Gick in på mitt konto och jodå, varan skickades förra veckan.

Sms-lös beger jag mig idag min postgubbe.

onsdag, oktober 22

Vad är väl en väska


Allt som oftast ser jag den här väskan hängandes på Urban Junglar. Svenskt Tenns bag. Ack ack så fint.

Jag har en sketen nylonkasse hängandes. Inte värdigt.

Dagens psycho

Minna ser ju alkisar överallt. Idag såg vi tillsammans en "psycho". En ung japansk (?) man hoppade förskräckt till när vi kom ut ut en butik. Han såg på oss och våra barnvagnar med fasa i blick och började springa i sicksack bortåt. Med jämna mellanrum stannade han till, vände sig om, blev livrädd igen och fortsatte springa.
Vi var övernes om att det kändes skönt att han sprang från oss och inte mot oss.

18 + 18 = 36

Jag har blivit bjuden på 18-årskalas. Festligt! Har ni det med? Kan inte gå för jag är gräsänka då.

Boktröja och bärbralla

Har väntat ett halvår och nu får jag väl vänta ett tag till tills dom passar!

Halva

Ni vet väl att det är halva priset på alla kläder hos Wardrobe!? I butiken, alltså.

Jag var där och spenkade. Hittills har jag alltid misslyckats med deras reor och kommit därifrån med fullprisplagg. idag chockade jag mig själv och mitt sällskap med att brutalreafynda en blus. Typ 75 procent. För-visst-kunde-man-inte-ha-för-många-såna-nu-igen?

Tack för idag tack för en underbar solig dag!

Konstigt

Liten recension!

PO(O)P

Gäsp.

Men jag tror dagen kan livas upp med hjälp av trivsamt sällskap och POP. Som släpper sin 10 gruppen-kollektion idag. Viktiga jag var på deras pressfrulle i våras och blev mäkta sugen. Skynda skynda, begränsad upplaga!

tisdag, oktober 21

I soffan

Åh *snyft*... slutet med lilla bebisen som *hick* klarade sig... uhuuu.... och lilla handen som höll om hans finger *bööööl*... liksom bebisar är ju...*snörvel* så små och fina... på ultraljudet *snyt* och när hon höll upp honom på slutet...uhuuuuu.

Stretchade jag låren?

Nytränad. Det fanns bara intensivpass så jag högg ett sånt. Pust och phu. Men attans kul! Det är så mycket roligare (och jobbigare) med dom intensiva.

Så vi får väl se om jag över huvudtaget är rörlig i morgon.

Bara för att

dom är så in i bomben söta tillsammans.


Morr

Jag tänker lite på Flickan som var en lampskärm när jag fotar mig med den här. På grund av dom hala fransarna. Som skulle kunna vara lite 60-tals lampskärmiga dom också.

Möt min nya leopard.

Två nyanser av grått

Jag har tänkt att jag v.e.r.k.l.i.g.e.n. skulle behöva en grå kostym. Grå kostym är det nya svarta, för att tjata det uttrycket till döds. Allt som är grätt det tycker jag är... Men så slog det mig att jag har ett par grå kostymbyxor från Filippa K. Och en grå kavaj från Bitten. Men aldrig mötas de två?

Jo! Och det kanske kan funka. Tills vidare i allafall. Inte riktigt samma grå på de två. Men men.

Och för att inte tala om min frisyr.

Men tack då 3

Jag satt på Waynes i Akademibokhandeln (klart mysigaste) och kaffade idag. Tänkte jag skulle blogga lite om grått medan dottern masakerade en plastmugg. Men 3 hade bestämt sig för att jag måste betala för att använda "deras" internet (!) Och eftersom det var stört omöjligt att hitta ett Betala direkt-ställe på deras icke användarvänliga sida fick det vara.

Jag ville egentligen bara blogga att Attans vad snyggt det är med grått! Från topp till tå. Funderar på det i morgon.

Jag bara frågar

Visst skulle mina bröst göra sig fint i den här?

Fråga Linda

Polly mailade mig och frågade en sak. Jag väljer att besvara frågan här!

Om jag bloppar grejor för tex två tusen. Är jag inte värd då nåt annat kul, för tex två tusen?

Svar: Kära Polly, allt det du tjänar på blopp måste in i kretsloppet igen. Självklart ska du köpa något annat för pengarna. Till exempel, rent hypotetiskt, skulle du kunna köpa nåt litet brunt med bokstäver på som matchar Noe?

Högaktiningsfullt
Filosofie doktor i shoppingteknik Linda K

Har DU en fråga som rör shopping? Kontakta din egen Linda K!

*knorr*

Jag brukar inte äta lunch halvtre men idag blev det så. Gud vad gott det är med ljummen mat!

They work in mysterious ways

Jag kommer aldrig att förstå hur det fungerar, men jag vågar mig på en försöksteori.

När en plåtslagare säger: Jag kommer i slutet av den här veckan eller på måndag, betyder det inte alls att den personen ämnar dyka upp i slutet av den här veckan eller på måndag. Det vet han. Det vet dom andra byggmänniskorna. Men vi vet inte. Så vi blir frustrerade. För slutet av veckan kommer, och till slut även måndagen. Men ingen plåtslagare.

Sen, på tisdagen dyker plötsligt en armé av byggmänniskor upp. Inklusive plåtslagaren. Och vi är förvånade men nöjda.

Slutsats: Slutet av veckan eller måndag betyder på byggspråk: Vi ses klockan 07.30 på tisdag!

Bob och hans gäng

Jag är en smula i extas. Redan nu på morgonen kryllar det av byggare här! Snickare, plåtslagare, elektriker, och så några till som jag inte har en aning om vad dom ska göra.

Bygg av hjärtat, bygg!

Förresten, det där med Byggare Bob. Vi kallar ju byggchefen så. Maken erkände nyss att han ofta råkar säga Bob om honom när han pratar med de andra byggarna. Tycker jag är rart och komiskt.

måndag, oktober 20

Tillfreds

Nu har jag sett den. Åh jag blir alldeles varm. Den är. Så. Bra.

Och så hann jag precis se slutet på Cold Case, den döda som visar sig ni vet.

For sale

Jag lämnar Ralph. Är han nåt för dig?

Tack Google

Usch. Jag har just skrivit ett hövligt med argt mail. I stundens hetta kunde jag inte ens stava till oprofessionell utan blev tvungen att googla, ha ha!Jag kan bli så himla upprörd av att bli otrevligt bemött. Även om det är av idioter. Känner mig helt påhoppad, fast jag vet att det inte är mig det är fel på.

Nåja, måndagar kan ju vara kassa ibland. Hoppas den fortsatta veckan ler mot mig!

Inför morgondagen

Bra info, Nationalmuseum!

För dig med småbarn:
 • Entré med hiss och automatiska dörrar finns på museets framsida, till höger om huvudentrén.
 • Toalett med skötbord finns en trappa ned under hissentrén.
 • Hiss finns mellan vånignsplanen och ned till restaurang Atrium.
 • Barnvagnen kan tas med runt i museet.

Eru full eller?

Ha ha ha. Man brukar ju prata om att se dubbelt i berusat tillstånd. Här bidde det visst dubbla beställningar! Så mycket tyll behöver jag inte, thank you very much.

Men, ett försvarstal. Det var väldiga problem att få till en beställning. Det misslyckades hela tiden, eftersom "åtgärden tog för lång tid". Så jag vill tro att det inte var jag som vimsade, utan Gina tricot. Som för övrigt har ypperlig kundservice och trevlig personal som fixar såna snedtramp direkt.

Till skillnad från Model House Stockholm.

En god mor

Dagis Förskolan är alltid en het potatis, det märks. Nå, idag är jag hemma med barnen. Och "lär känna dom". Vi är inne, hoppas det är ok med alla eftersom det regnar. Men sen ska vi ut. Och till biblioteket!

Ska bara ringa och råskälla på Model House Stockholm. Oproffsigare bemötande får man leta efter.

Tantsnack

Igår diskuterade jag med två damer, modell äldre. Vi hade en riktig generationskrock, tror jag. Damerna (som var systrar, intressant tillägg va?) kunde inte för sitt liv förstå hur man kan sätta sina barn i förskolan när dom är små. För då lär man aldrig känna sina barn. Syskonen får aldrig vara med varann. Man lär sig inte uppskatta livet. Man är egocentrisk som förälder. Så gick dom på, och jag höll på att se rött.

Sonen älskar dagis förskolan. Han är bara där halvtid nu när jag är mammaledig men frågar varje vecka om han ska få vara där längre igen när lillasyster också börjar. Vi har mornar med frukost och hela eftermiddagar tillsammans. Vi har helger. Vi känner varann utan och innan. Vi skulle bli vansinniga allihop om vi skulle tillbringa varenda minut tillsammans.

Det är inte fråga om att inte vilja vara med sina barn. Det handlar om att se till sina egna behov också. Jag vill jobba, jag vill umgås med vuxna människor, jag vill hinna med mig själv. Om inte annat för att orka vara en bra mamma för mina ungar.


Men så fick man väl inte tänka när damerna var unga.

Ställer om

Vaknade av en vild dotter i natt (or so I thought) som inte alls ville sova. Hon höll rätt hög låda. Åh suck stön, mitt i natten... gnydde jag för mig själv. Jag kan inte ha sovit mer än ett par timmar. Kastade ett öga på väckarklockan. Halv sju! Men då har jag ju sovit hela natten.

Med denna vetskap ställer jag på nåt sätt genast om och blir pigg. För jag har ju fått sova. Upp och hoppa!

söndag, oktober 19

Liten marknad

Ibland hittar man den. Den där man letat efter med ljus och lykta men tänker att Äh ingen som har den kommer att vilja göra sig av med den. Ändå fortsätter man kolla då och då. Lätt planlöst. Slösurfar med världens minsta gnutta hopp kvar. Och så plötsligt finns den där! Helt tillgänglig. Tillräckligt för att nocka den slösurfande fullkomligt.

Givetvis pratar jag om ett klädesplagg. Annars vore jag väl inte Linda K.

Tur och retur till Tokyo tack

Jisses jag måste kolla på Lost in translation igen inom kort! Såg just en trailer på tv och den bara kryllar ju av snygg-inspiration.

Förenen eder

Har ni? Jag vet inte jag...

Tar efter mor sin?

Redan i unga år gillar dottern leopardmönstrat.

Spenkar

Jag är lite schnygg jag. Kan inte låta bli att googla personer jag köper saker av. På Blocket och Tradera. Och gansak ofta är det såna där jag-hänger-på-coola-uteställen-och-blir-fotad-brudar.

Är jag då cool som köper deras grejer, eller bara töntig?

Uppdaterad

Nu har jag uppdaterat mina första hjälpen-kunskaper. Det ska man nog göra med inte allt för stora mellanrum. Hoppas hoppas aldrig behöva, men tänk tänk om! Vad gör man om ens barn (eller andras för den delen) sätter nåt i halsen och inte får luft? Om en unge ramlar ner från ett träd och blir medvetslös? Eller om det sprutar blod, ryker tänder, blir brännskador? Jag vet det nu, och det känns jättebra.

Jag rekommenderar Röda Korsets utbildning av hela mitt hjärta. Massor med praktiska övningar. Duktiga lärare. Mycket kul mitt i allt allvar. Gå och lär!

The blop is on

Oj oj, jag slänger sjalar och halsdukar omkring mig! Kanske i din riktning?

Hörs sen då

Oömma kläder på för idag ska jag hjälpa!

lördag, oktober 18

Some kind of leo

Älskar vi eller hatar vi leopardmönstrat? Jag känner att jag älskar. Inte från topp till tå, och inte för blankt. Men en grej, eller plagg. Något lagom. Attans cool.

Ja, jag är 36, jag får känna så för leopard.

That´s amore

Maken kom hem med ett gäng dvd:er och speciellt en till mig. Skräck del fyra.

He loves me so, that Funny Honey of mine...

Kan inte glömma

Du e´ så jävla special!
Du är den bästa brallan som jag mött
Så varför gå, låt kärleken bestå
Så sprid lite love...

Oj vilket party

Man farao vad söta dom är, mina hjältar.

Själv är jag helt slut, och det är bara halvlek!

Eventuellt projekt

Alla har ju pälsvästar nu för tiden. Jag tycker det ser varmt och gossigt ut. På vinden ligger en gammal päls som jag fått av svärföräldrarna. Den är på tok för stor, men jag tänkte att delar av den kunde bli just väst.

Så. Hur klipper man i päls? Och hur syr man? Inte med vanlig symaskin har jag räknat ut.

Vassegoda!

Får det lov att vara en muffin?

Inte Alla helgons

Men väl spökfest!

spindelväv - check!
pumpahuvud - på g
isbitar med spindlar i - check
godispåsar med läskigt godis - check!
någorlunda städat hus - check!
bullar upp ur frysen - på g
dukning med läskiga grejer - på g
spindelmannenkostym på - snart

svart tyllkjol klickad - schecckk!
häxhatt på - check!

Äh, tyll är ju kul

Jag tittar på bekräftelsemailet från Gina Tricot och väljer att citera en mening ur min Stephen King-bok Duma Key.

I think that went very well, Sir Lancelot, I said.

Det ska var ironi i den meningen.

fredag, oktober 17

Kvällning

Det är så wild and cracy här hemma i afton! Vi tittar på Idol (här aldrig hänt förut) och packar upp konstgjord spindelväv till morgondagens spökfest. Maken äter sin försoningschoklad. Barnen busar. Jag fnissar åt allt.

Rätt trivsamt med andra ord. Jag skickar en salongsberusad kram till alla och envar.

The heat is on

Idag älskar jag inte bara Filippa, jag älskar Agneta också!

För full för ett shop

HA HA HA!! Jag är full och försöker handla från Gina Tricots webbshop. Men det går inte, jag får felmeddelande hela tiden. Är det på grund av mitt tillstånd? :D

Jag är full!

Maken gjorde en cosmpoplitan. Och så vin till maten. Nu är jag lurig!

Jaså det är därför

Billigare än operation! För dom som vill ha mindre alltså.

med K

Idag vurmas det för Filippa. Vi har samma bokstav sist :)

Fast olika

Anna skaffar tax. Jag skaffar skotte. Typ.

Trevligt måste

Det finns foton överallt. Jag måste ta itu med dom! Dom ska framkallas, dom ska in i ramar och dagböcker och fotoalbum.

Det var inte det jag hade på tungan, det kommer jag fortfarande inte på.

Pausbild

Tills vidare...

Any minute now

Det kommer när som helst...

...

Öh... öhh... jag hade det på tungan...

Ber att få återkomma.

torsdag, oktober 16

O-glamour

Jag lånar en lista av Monokel. Den känns lite fel för mig, just därför kan den bli kul :P

Klänning - nepp, nyduschad i linne och trosor.
Smycken - guldkedja med diverse häng på. Förlovnings- och vigselring.
Hummerlimousin - jag tog bilen och veckohandlade. Den är inte jättelång och vit.
Skumpa - guu det hade varit mumma.
Festhumör - inte överdrivet. Ser fram emot att läsa någrs sidor Stephen King innan jag säger godnatt.
Förkylning - inte farligt.
Skvallerpotential - minimal här hemma.
Skor - barfot!
Väska - Mabel står där i hallen, ja.
Hår - blött bakåtslick.
Smink - borttvättat.

Borta bra men

Jaha, här sitter jag i jeans och tisha den stora kvällen. Slappt i soffan. När alla små och stora flickor är på fin gala. Jag tror inte jag är avundsjuk när jag säger att det känns rätt skönt att slippa. Jag laddar inför helgen istället. Då blir det spökfest!

Lady in red

Jag har en skämmig grej. Jag lyssnar på Vinyl 107. När jag åker och handlar. Ikväll skedde så. Och så spelade dom Chris De Burghs Lady in red. Men herregud vilken tryckarlåt den har varit. Jag blev ju ung på nytt och fick puls. När den började och man ville bjuda upp den där snygga killen men vågade inte (jo en gång vågade jag. Han sa nej och jag gick ut och grät.)

... is dancing with me cheek to cheek
There's nobody here,
it's just you and me
It's where I wanna be...

Bara jag igen

Ho ho jag känner mig så nyskapande som bloggar "live". Nu har vi gjort stad, dottern och jag. Lunchpaus. Det blev inga Filippa-braxor. Jag var förnuftig. Jag var Spara. Jag har byxor. Jag är svart och stolt.

Hejråa!

Hur tänker hon?

Sonen, iklädd galon från topp till tå och gummistövlar, tittar på mina fötter och frågar:

- Vad har du på fötterna, mamma?
- Eh... mormorskängor... inte så bra kanske.
- Nä.
- Men jag ska inte vara ute så mycket och hoppa i vattenpölar idag.
- Tur för dej.

Testing testing

Ja spänningen är ju olidlig för en förortsbo som jag.

För 19 år sen var jag 17

Jag har Maggio på hjärnan. Spelar dom den hela tiden, eller?

Det var 17 år
17 år i staden där jag växte upp
och så märker du hur fort det går
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar

Fast jag kan den inte riktigt, blir mest nanina 17 år didadida staden, där jag växte upp dada, 17 år gilla inte maten...

onsdag, oktober 15

Ljuvligt krimskrams

Tittade in hos Anna Krimskrams och fick syn på de fina klock-pärlorna. Och eftersom Anna är en doll sitter jag nu här med ett chict kort och fyra små klockor. Jag tänker brosch!

Tack Anna, och kram!

Två bissingar

Försök själv få en halvåring att visa tänderna!

Gott och blandat

Back? Skeppar? Stickat? Mulberry? Marrimekko?

Förberedelser

... för det som komma skall!

Med känsla för mat

Jag gillar att jobba med mat, forma den och göra den aptitligare för ögat. Jag föreställer mig något, kanske en ensam byggnad på en slätt, kanske ett öppet torg där barn leker och duvor kuttrar, och så skapar jag utifrån det. Endast fantasin sätter gränser!

Crap. Jag glömde ta fram dagens lunch ur frysen igår.Kumlabunkern?

1400

Så mycket samlade vi ihop till Läkare utan gränser. Tack alla som var med och bidrog och bra jobbat alla som stödjer på andra sätt!

Har du mage?

Eller är du bara frusen. Då kanske den här är nåt för dig?

Fantastic four

Till mina praliner.

Don´t mention the b-word

Nu har jag bestämt mig. Dom sitter inte perfekt, och det känns dumt att betala så mycket och sen börja sy in och ändra. Nån annan lycklig människa får se snygg ut i dom istället.

Jag vänder istället blicken mot Filippa K. Har inte sett dom i verkligheten än, men det kan ju ordnas.

Copycat

Nåja, delvis härmad iallafall. Converse funkar inte riktigt till mina Acne-brallor (för långa). Vid utgång åker en liknande rock på, den svarta från H&M.

Morgontrams

Jag skulle ha gått på en pressfrukost idag. Men det funkade inte med lämning på dagis då. Så nu sitter jag här med ljummet kaffe. Hur kommer det sig förresten att kaffe svalnar så betydligt snabbare än gröt till hungrig bebis?

Idag lovar jag att inte nämna *viskar* byxa en enda gång!

tisdag, oktober 14

Medicus amor

Ja det är nånting med den där doktorn...

Byxorna del III

Men visst är det så att det ska vara häng i bak? Det är väl lite den byxans grej? Trodde jag.

Beordrad att laga

- Börja med receptet du, det finns i den där pocketboken. Säger människan till mig.

Och dra på trissor, jag tror mig ha lyckats riktigt hyfsat med Brorsans korvgryta!

Byxorna, del II

Så här ser dom ut på Thelin-modellen: