torsdag, februari 28

Bokad

Jag läser Sandmannen av Kepler. Den är så jobbigt spännande att jag 1) nästan inte kan sluta läsa, och 2) inbillar mig att den där otäcka personen kanske finns i Trysil-trakten nattetid...


Mama´s got herself a brand new bag

Vi vet väl alla hur det blir. När man isoleras från det invanda. Så som närhet till magasin, snygga människor och allmän chichet i omgivningen.

Chichet existerar inte i fjällvärlden. Frisk luft och hälsosamhet (nåja...) - förvisso. Glada färger, bruna människor (åtminstone i ansiktet) och mönsterbonanza - javisst. Men stil och finess - not so much.

Därför faller det sig naturligt att man på dag fem kapitulerar och liksom bara klickar hem något så oerhört modernt och livsbejakande som en väska från MMM:s samarbete med H&M. Varför, ja varför gott folk? Jo! För att:

 1. jag har tittat på den väskan ett antal gånger och nu ba fanns den på Tradera till resonabelt pris.
 2. jag har druckit i runda slängar två glas vin och är mottaglig för mer än normalt. 
 3. yeah but no but yeah but no but
 4. det är ju så gott som vår och då ****** i min lilla låda kommer en sån här till väldigt mycket pass. 
 5. Cos I´m worth it?

Deep thoughts nära backen

Här skrotar jag runt i underställ dagarna i ända. Ganska skönt, jag saknar inte direkt min klädkammare.

I backen har jag svarta täckbyxor och svart jacka. Smaken är ju som baken och det respekterar jag, men enligt mitt tycke och smak är det bra mycket snyggare än all hysteriska färgkombinationer folk har.

Och jag funderar vidare på min klädkammare. Att jag känner att jag vill typ "smala av" den. Inte så många olika mönster och färger. Jag vet ju vad jag trivs i. Infallen att införskaffa det där och det där hippa plagget bara för att kommer allt mer sällan. Visst får det förekomma mönstrat och färggladheter, men det innebär ju inte att klädkammaren måste se ut som en cirkus.

Jag klurar vidare på det där.

Nån slags konst

Jag kallar den "Tre i luvor".


onsdag, februari 27

Inte bara skidor


Vi roar oss med annat också. Bland annat den här. Klottra o lär - stora klotterboken med roliga fakta. Jag är ju en sucker för fylla-i-böcker, och det tycks ha gått i arv till barnen.

Så går en dag

och man är rätt mör efter en massa åk. Man har blivit snorig (möjligtvis på grund av utebad) och fulare än någonsin i håret. Man funderar vid femsnåret om det inte vore gott med ett glas vin. Man känner noll behov av att någonsin återvända till arbetslivet. Man somnar helt utmattad (snudd på före det stora barnet) runt 22.

Dagens outfit

Byter från lila till beigebrunt underställ. Solen skiner som bara eff a enn!

tisdag, februari 26

Inte så akkurat

Jag gick förbi den lilla dyrbutiken för att se om det fanns några trivsamma magasin. Norrmännen har väl också mode, filosoferade jag. Och det har dom så klart. Bara inte i Trysil. Åtminstone inte i dyrbutiken, där fanns nämligen inte en enda blaska av något slag.

Trist tack hej.

Yo fatso!

Det är inget nyttoliv jag lever på Sportlovet. Herregud... men nåt ska man ju stoppa i sig i pauserna i backarna, det ska liksom till vin till middagen om aftonen, och så nåt litet gott på kvällskvisten. Håhåjaja. Nästa vecka ämnar jag njuta av att späka mig själv!

Som följer

morgonåk
skidskola = vuxenåk
eftermiddagsåk
eftermiddags-spa
kvällsåk

Dagens outfit

Lite av varje idag.


måndag, februari 25

Ett sånt kap

Vi köpte just maskindisk för 70 norska kronor i den lilla dyrbutiken. J***ar vad vi ska köra maskin nu. Valuta för pengarna liksom.

Ner ner ner ner för backen nerDom här två är helt galna i backarna. Dottern störtloppade mer eller mindre genom hela Småttene-skogen. När jag kom ikapp så hon:

- Jag trodde jag skulle dö!
- Oj, var du rädd eller var det roligt?
- Roligt!

Bra med skidskola så att ungen får lära sig bromsa ordentligt.

Dagens outfit

Ja jag har haft mer kläder än så här på mig under dagen. Men just nu är det så här.


Ullunderställ och ullstrumpor Kari Traa, solbrillor LeSpec

Inte dumt alls

Är det as-kalas väder hemmavid också, eller hade vi iallafall tur med vädret?


söndag, februari 24

Akkurat

En massa timmar i bil, McDonalds-lunch (jag avskyr McDonalds) och sen äntligen framme vid det härliga Sportlovet.

Vomit much?

Jag säger som maken brukar uttrycka det, vissa Instagram- och Facebook-meddelanden gör att man nästan kräks i sin egen mun.

Dagens outfit

Polo Hope, jeans Acne, jacka Moncler, kängor Sorel

Slarvlack

Titta, det är inte bara jag som har korta småslarvigt lackade naglar. Trösterikt.


Synd på så rar ärta

Yngre kvinna i karriären... Jaha nähä. Men fin var den.

Behöver träffa doktorn

Okej kan någon vänlig själv bara ordna biljett till mig?

lördag, februari 23

Min enda mellokommentar

Munther, han ser ut som en söt lite flicka. Blev rent utav sugen på frisyren.

Fortsättning vad gäller halsband

Jag tycker inte vi ska sluta obsessa kring cirkelhalsbandet. Jag kan inte släppa det. Fint och enkelt. I sommarnatten som man känner in? Nämen vaf*n lugna ner dig nu. Det är ett halsband. Till mitt försvar vill jag säga att jag lyssnat för mycket på Sigge Eklund.


Dagens outfit

Vit top American Apparel, manchesterbyxor Monki, leomönstrad kofta Whyred                          

fredag, februari 22

Kom karma

Jag är sugen på ett sånt här halsband. What goes around comes around och allt det där.


Sånt man tittar på och inte

Ser:
Del 6 av Girls
Del 5 av Banshee

Överväger att inte se:
Mello

Kollega sa, del II

Jag sprang på en kollega som kommenterade min gula våriga tröja i positiva ordalag, och sen fortsatte:

- Du är en sån där tuff tjej har jag märkt.
- Uh?
- Ja, som gillar att gå klädd i lack och läder.

Jag undrar lite i så här i efterhand: bra eller anus?

Fiskdans i repris för den som så önskar

Kollega sa, del I

En kollega stack in huvudet till mig och sa:

- Du, jag sökte på Kapten Klänning på YouTube igår och där var du!
- Ja just ja, min fiskdans va?
- Just.
- Jo jag kände när maken kom hem med en enorm fisk att något måste göras. Eftersom jag inte kunde laga till den fick det bli dans i sann Reservoir dogs-anda. 
- Respekt.


We all live in a

Kom ihåg var ni såg det först...


Dagens outfit

Mörkblå top Filippa K, gul kabelstickad tröja Acne, mörkblå jeans H&M, svarta mockastövletter Rizzo, mörkblå sjal Mulberry

torsdag, februari 21

And all I got was

en tygpåse och en fotkräm. Kanske inte den mest självklara kopplingen till Filippa K, men jag ska inte klaga. Det bjöds på bubbel och bakelser. Jag fick en stund för mig själv. Man får vara nöjd.

Skumpa.
Och sånahärna.

Öppet brev

Kära Filippa K,

jag är en småbarnsmamma med ett relativt vardagligt liv. Att komma till dig ikväll är som en liten happening för mig, ett lyxtillfälle i det vardagliga. Jag ber nu en stilla bön att det är något mer än en... affisch i kvällens goodiebag? Jag kommer inte att säga upp bekantskapen om så inte är fallet, men jag kommer INTE att sätta upp den någonstans det ska du bara ha klart för dig.

Mvh
Linda K

... det ser onekligen misstänkt ut.

4+

Jag fick just besked om att jag har fyra semesterdagar sparade från 2009. Mycket märkligt och mycket bra!

Den enes död sjuka är den andres bröd kväll i frihet

Förra veckan tackade jag ja till en Filippa K-grej (jag gillar ju goodiebags) som äger rum ikväll. Sen meddelade maken att han hade en jobbgrej samma kväll. Och tyvärr är det så att jobbgrejer går före både Filippa K och goodiebags, vad man än kan tycka.

Nu är min bättre hälft krasslig (ni skulle bara veta hur det är när en kille är riktigt förky... nä förlåt älskling, du  ÄR ju sjuk. Utan feber...) och det blir ingen jobbgrej ikväll. Så jag säger : Hej Filippa!

Altewai Saome FTW

Jag tycker mig se relativt nyhajpade märket Altewai Saome här och var på kända personer (typ modebloggare) och tycker att plaggen ofta ser coola ut. I´d like a piece of that, tänker jag mig. Ett plagg som inte är för flippat men ändå trevligt. Till överkomligt pris. Ni hajar.

Så jag har hängt lite på traderor och blockar men inte hittat nåt. Förrän nu. Igår kickade jag som vanligt äss och tog hem budgivningen (snälla människor, hur lägger ni era bud egentligen? Ja, fast det ska jag väl bara vara väldigt tacksam för). Grå blus med en twist - vad kan gå fel? Inget, hoppas jag. 

Hur man uttalar Altewai Saome? Det låter jag vara osagt...


Mot evigheten och vidare

Men först bara, jag har fått några undrande kommentarer om "vad var det som hände", "det där borttagna inlägget" och om "mina snedsteg". Jag vill bara klargöra, förhoppningsvis utan att skriva en uppsats.

Vad var det som hände?
Som vi bloggare brukar tjata och som nog inte kan tjatas nog om: bloggen speglar inte hela mitt liv. Det finns så mycket annat som jag inte skriver om. Livet liksom, det är ju ganska mycket. Kalla det post-40-årskris-vad-ska-jag-göra-med-mitt-liv, kalla det vad som helst. Jag älskar bloggen men den är inte hela mitt liv. Jag bryter inte ihop av att många ogillar något jag skriver om. Det finns mer. Arga människor på bloggen är bara toppen på isberget, så dom behöver inte ta på sig skulden/äran till mitt lilla blogguppehåll.

Det där borttagna inlägget
Jag står för det jag skriver om. Att vissa blir arga får jag ta. Att "fölk" skriver Ta bort inlägget, fattar du inte att du sårar! tar jag inte. Det är inte upp till andra att avgöra vad som ska vara i min blogg eller inte. Det är upp till mig. Och till den person som eventuellt känner sig utsatt. Innan uppehållet publicerade jag en bild på två personer. Den ena personen mailade mig och berättade att hon blivit ledsen av inlägget. Självklart plockade jag då bort det. För att hon personligen tog kontakt. Inga hard feelings henne och mig emellan.

Mina snedsteg
När människor skriver så till mig känns det som att jag är fem år på dagis. Så ja lilla Linda, du gjorde fel men vi tycker om dig ändå. Det är väl ingen nyhet att alla uppfattar och väljer att tolka saker olika. Er tolkning stämmer kanske inte överens med min. Även om vissa vill få det till det är jag aldrig ute efter att göra illa eller skratta elakt på andras bekostnad. Så, snedsteg vill jag inte kalla inlägg som upprör.

Se där, en pytteuppsats om ni så vill. NU lovar jag att bli skönt ytlig igen!

Dagens outfit

Inspirerad av fina kollegan har jag pepprat mig själv med leo och reptil idag.

Leomönstrad sidenblus Michael Kors, svarta jeans H&M, svart kavaj Filippa K, svarta pistol boots Acne, ullsjal by Malene Birger

Stay tuned

Storstilad start på dagen med 30 minuters väntan på buss i morse. Resultat: jag är nerkyld och måste dricka kaffe innan jag blir (lite mer) normal.

Förresten är jag lite nervös. Hur ska jag börja, liksom? Hej hej...? Tja!? En del av mitt hjärta... (till tonerna av Tomas Ledin, då)? Yeah but no but yeah but...

onsdag, februari 20

Ska bara

Hej hörrni,

med tanke på att jag har bloggat så gott som varje dag sedan 2005 (med undantag av semestervistelse utan nätverk nån gång ibland) har det varit en märklig känsla att medvetet välja att inte göra det på några dagar.

Det har varit förknippat med abstinens eftersom jag är van att dela med mig av vardagshändelser, bilder, tänk och tyck här på bloggen. Många av er är ju mina nätkompisar, klart att det känns konstigt att inte hålla den dagliga kontakten.

Det har också varit väldigt skönt att inte blogga. Bara koppla bort och ägna mig åt annat istället. jag har haft väldigt mycket tid över känns det som. Tid till familj, dagbok, fix hemma, mina egna tankar, bla bla bla... Nästan så att jag rekommenderar det.

Jag blir jätteglad av alla som hör av sig och peppar. Det värmer, tack alla ni som lämnat fina omtänksamma kommentarer! Det känns såklart fint att vara efterlängtad.

Det känns märkligt och obehagligt att få kommentarer från personer som uppenbarligen tycker väldigt illa om mig och det jag skriver. Varför alls hänga här då? Konstruktiv feedback har jag inget emot, vi tycker alla olika och det är ok. Men regelrätt skitkastning betackar jag mig. Det är slut med det i kommentarerna från och med nu.

Jag kan såklart inte sluta blogga. Ska bara, och sen blir det åka av igen!lördag, februari 16

II *

Så, nu är inlägget borttaget. Bilden finns fortfarande att skåda hos Frida Fahrman, där det verkar vara ok att ha den. Jag tar bort den för att jag är hjärtligt trött på fölk som berättar sina sanningar för mig, och för att en av personerna på bilden tog illa upp att se den här.

Fis i rymden kan man tycka, men jag upplever så mycket negativ energi av sånt här att det påverkar mitt liv utanför bloggen. Igår resonerade jag med mig själv: Jag kanske inte tycker det är så kul att blogga längre, jag kanske skulle göra ett uppehåll? Och det kändes lite som en lättnad att tänka så.

Det här är inget tycka-synd-om-inlägg. Det är bara jag som känner att det är lite för mycket med allt i livet just nu. Pausar en liten stund bara och funderar.

Fint tack hej.

* Ni måste hålla med om att rubriken kan vara den bästa genom tiderna. Paus liksom ;)

fredag, februari 15

Rå fisk på Svenskt Tenn

Jag observerar att det numera serveras sushi på Svenskt Tenns tesalong. Någon som testat?

Sushi - om Estrid själv får välja.

Dom som "vet"

Det är intressant det där med folk (fölk) som tycker sig äga tolkningsrätt på mina inlägg. Dom som tror sig veta exakt vad jag menar med det jag skriver och som berättar det för mig i kommentarerna. Att jag vill människor illa och att jag är en skam för allt och alla och borde skämmas. Dom berättar det såklart bara när dom anser att jag är en elak häxa, annars hör dom inte av sig. Jag tror faktiskt att en del bara sitter och väntar på att det ska komma nåt som dom tycker sig kunna hugga på. Kanske njuter lite av det? Ja jag tror det.


Fast kanske helst i gult

Acne vs H&M

På H&M såg jag den här tröjan. Och kom givetvis genast att tänka på originalet från Acne. Provade  H&M-varianten. Och kalla mig nu gärna och med rättvisa märkesbög (?) men jag kan liksom inte tänka att det blir bra med en tröja för 199 kronor som delvis innehåller polyester. Mitt resonemang äro att tröjor från H&M  är sällan funkis, ibland undantaget om dom kommer från Trend. Resultatet är att jag nu tänker intensivt på Acne-varianten, och gud vet hur det kommer att sluta.

Ljuva ensamtid

Jaha nu fick jag mersmak på detta också. Att jobba några timmar på förmiddagen hemifrån, inkludera en frisktimme i det hela och sen ta några lediga timmar alldeles för mig själv innan det är dags att hämta barnen.

Jag:
sprang en runda, och det var härligt som vanligt.
lyssnade på Värvet och Alex&Sigge på väg in till stan.
flanerade själv på Fotografiska ett par timmar och avnjöt David Dechapelle.
fikade med fortsatt podcast i öronen och tittade ut på Djurgården.
använde Åhlens alla rabattlappar för att äntligen tillgodogöra mig den där tishan.
handlade med mig några av-maken-glömda-matgrejer på väg hem.
fikade med barnen och pappa.

Man skulle kanske ansöka om delpension?

Sex and the subway på Fotografiska.
Grönan i fjärran.
Hög på egentid.
Dagens outfit

Neongul angoratröja Acne, grå jeans Acne, svarta boots Rizzo

torsdag, februari 14

Lite skotokeri

Jag älskar mina "släta" (och ser mycket fram emot att kunna ha dom utomhus) men oj vad coola dom här luddiga också är.
Haj Acne!

Alla får hjärtan

Glad och trevlig Alla hjärtans på er. Till alla som läser här. Till alla som kommenterar. Till alla som gillar. Till alla glada och sura och fega och modiga. Till alla anonyma och till alla som vågar visa vilka dom är. Hela bunten får hjärtan idag.


Inga konstigheter

Sonen ska åka skidor i skolan idag. Maken ringde just.

- Hej, du var är Carls pjäxor?
- Hej. Står du i tvättstugan nu?
- Ja. 
- Tittar du på golvet?
- Ja. 
- Ser du pjäxorna?
- ... ja där är dom ju.
- Fint tack hej. 

Dagens outfitVit kortärmad blus Thelin, svart skinnkjol, mörkblå kofta Anna Holtblad, svarta mockastövletter Rizzo

onsdag, februari 13

Morgondagens?

Jag fick en Like på en gammal outfit på Flickr och blev lite sugen på att göra om den. Kanske något liknande i morgon då?

Gammal outfit.

Status

Jag åt just en liten bit tårta som jag aldrig borde ha ätit. Men hur kunde jag veta?

Lika som bär, igen

Det här kanske utvecklar sig till en serie? Linda liknar udda snubbar.

Today I´ve got o little captain in me (hur det nu låter...).


Dags för ett karriärbyte?

Jag fick en kommentar på en av mina Flickr-bilder:


Want to be my little elf?

En elf? Tja varför inte?

Dagen då jag fyllde i TVÅ listor

Rubriken är ljug. Jag fyllde inte klart igår. Jag hittade den här listan hos Mis(s)match. Ganska sent hittade jag den. Och började fylla i. Sen vaknade dottern och jag fick natta om henne. Sen kom jag på att jag inte hade duschat efter träningen. Sen orkade jag inte svara klart på dom sista frågorna...

Skit samma, här är en sabla lång lista:
 1. Hur gammal är du? 41.
 2. Hur gammal känner du dig? Äldre just ikväll. Friskispasset var jobbigt, jag blödde näsblod igen och det känns som om jag håller på att bli förkyld. 
 3. Vad har du gjort i dag? Same old. Jobbat, hämtat barn, lagat middag, läxläst. Och så tränat och blivit redigt trött.
 4. Vilken film såg du senast? Hm... Flight kanske?
 5. Vem ringde du senast? Maken, och sa Vi har ingen pyttipanna hemma!
 6. Är du besatt av någonting? Ja av ganska mycket. Just nu är jag nog ganska hemma-besatt. 
 7. Är du rädd för blod? Så länge det bara kommer i måttlig mängd ur min näsa är det väl ok, men jag skulle inte må så bra om det förekom i större omfattning. 
 8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? I min nya fåtölj i vardagsrummet.
 9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Olof Palme, Ingvar Carlsson, Göran Persson, Carl Bildt...
 10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej, men jag kopierade Mis(s)matchs svar, HA HA HA!!! 
 11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Skulle gissa svart och grått, men det finns lite av varje. 
 12. När vaknade du i dag? Först klockan 02.00 när sonen kom ner för att han drömt en mardröm. Somnade hos honom, vaknade en halvtimme senare och gick tillbaka till min säng. Sen när klockan pep klockan 05.25.
 13. Vilken är din favorithögtid? Någon av vårledigheterna!
 14. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? I ett varmt land, om jag får ha familjen med mig.
 15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Kommer faktiskt inte på någon...
 16. Hur vill du tillbringa din pension? Tillsammans med min man, gärna på resande fot då och då men mycket hemma med familj också.
 17. Vad lyssnar du på just nu? Hissen med Filip och Fredrik. Annars podcasts av alla de slag.
 18. Har du någon gång brutit ett ben? Nix.
 19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Kaffe, frukt, yoghurt, mjölk, tomat, müsli, te... var det mer än fem? Äh!
 20. Vem är din favoritkändis? Kan inte välja bara en. Varför ska man alltid välja bara en? Jag vägrar. 
 21. Vad är du på för humör just nu? Trött, och lite gnällig tror jag. 
 22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Asien. 
 23. Snarkar du? Nej.
 24. Vilka yrken har du provat på? Om jag inte räknar sommarjobb och sånt (för det orkar jag inte nu): bibliotekarie, informationsarkitekt, webbredaktör, chef. 
 25. Hur går du helst klädd? Snyggt.
 26. Vilket stjärntecken är du född i? Vattuman.
 27. Vilket är ditt favoritgodis? Choklad.
 28. Vad sa du senast? Fick jag inget te? (ni hör ju, jag är gnällig)
 29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Jag var väl så där medelmåttig i det mesta. Bild kanske?
 30. Vad har du på dig just nu? Svettiga träningskläder, det ni!
 31. Vilken är din favoritaffär? Det finns så många.
 32. Vad har du i dina fickor? I nuvarande plagg finns inga fickor.
 33. Vad köpte du senast? Underkläder till barnen.
 34. Hur många gånger har du flyttat? Ett antal.
 35. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? En båt, en mobil och solbrillor? Äh dumfråga.
 36. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Morgon.
 37. Senaste filmen du såg på bio? Oj vad var det nu då... Skyfall tror jag.
 38. Har du blivit sydd någon gång? Både här och där.
 39. Har du någon gång badat naken utomhus? Självklart.
 40. Vad åt du till frukost? Yoghurt och müsli.
 41. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Tja, jag var väl 31, hade inte barn men var gift och jobbade som bibliotekarie. 
 42. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej, jag kör som man ska.
 43. Var lägger du din mobiltelefon när du sover? I arbetsrummet på laddning.
 44. Vad var det sista du åt? Några nötter.
 45. Är du blyg? Ja det kan jag vara. Men ganska social ibland också. 
 46. Vilken var den senaste konserten du var på? Lustans lakejer.
 47. Vad heter du i andra namn? Margareta.
 48. Har du varit med om en bilolycka? Tack och lov inte.
 49. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Jadå.
 50. Vilken är den roligaste träningsformen? Friskis.
 51. Har du några husdjur? Nej, men min allergiske make är bra sugen på en katt.
 52. Vill du gifta dig? Isåfall igen med samma man. I Vegas!
 53. Var växte dina föräldrar upp? Uppsala och Vassunda.
 54. Har du någon gång ringt polisen? Inte vad jag kan minnas,
 55. Har du svenskt ursprung? Ja.
 56. Har du, eller har haft, något smeknamn? Föräldrar och en del kompisar kallar mig för Ia.
 57. Vilka är dina största svagheter? Allt som är vackert. Och att avsluta med en riktig floskel kanske? ;)

Dagens outfitSvart t-shirt Acne, svarta byxor Filippa K, lackjacka Marni för H&M, svarta stövlar Rizzo

tisdag, februari 12

Fräs

Jag blöder näsblod igen för femte dagen i rad. Hoppas det går över till kvällens Friskis-pass. Annars kommer jag att bloda.

Har ni sett det där CSI-avsnittet när en kille går runt och fräser ut näsblod över ett helt rum? Lite så tänker jag mig träningen.

Lika som bär

Visst är jag rimligt lik Carl-Jan idag?


En fråga till

Hur många semlor blir det egentligen på Instagram idag?

I wajajajajwonder

Nu känner jag mig lite som en person som jag inte kan skriva namnet på utan att bli föraktad men slänger ändå ur mig följande frågor:

Brukar ni ge nåt till era kära på Alla hjärtans? Vad i såfall?

(Puss och kram!)

Förresten...

... åker ni hiss med Filip och Fredrik? Jag gjorde det förra veckan och tycker det var rätt trivsamt, så jag tar nog en tur ikväll igen.
Även om dom ser rätt rubbade ut på just den här bilden.

Äntligen en lista

Jag såg en lista hos Liten och lånar. Tack tack.

bär: hallon i helgen. Det var lite kladdkaka och vispgrädde till också.
bad: öh, nej det var ett tag sen. När jag tänker att jag ska slappa hemma i badet med soft belysning och en bok dyker det alltid upp en liten dotter som vill bada med mig.
bästa: just nu är jag paniskt hungrig så patetiskt nog måste jag svara lunchen som jag ska inmundiga om ca 10 minuter.
sämsta: att jag är så hungrig eller att tredje boken i av Femtio nyanser ser ut att suga.
mysigaste: mysa hemma med barnen ikväll.
skönt-att-få-gjort: återstår.
samtal: det mellan Kristoffer Triumf och Susanne Ljung i Värvet.
klädkammare: den älskar och respekterar jag.
glass: nej tack.
vin: Gnarly head.
miss: igår ja, men i morse hann jag precis med bussen.
lunch: pasta, pesto, pharma.
middag: det vankas pyttipanna.
ser-fram-emot: Trysil.
djur: rådjur på tomten.
shopping: inga såna planer, men dagen är ung... ;)
otippade: telefonsamtal.
irritation: ja att det drar ut på tiden.
insikt: ständigt, både gammalt och nytt.

Femtio nyanser av patetiska kärleksförklaringar

Jag har läste bok 1 och 2 och tänker att jag i anständighetens namn borde avverka tredje och sista boken också. Börjar läsa. Och kräks nästan. Ska det vara så här i dryga 600 sidor? Så smöriga kärleksförklaringar och så perfekt allting att jag ryser. Föregångarna hade visserligen sina kräkmoment men det var ändå läsbart.

Så nu frågar jag de som eventuellt läst Femtio nyanser av frihet, orkar man?

*gulp...*

Drömma går ju

Jag sitter tyvärr inte i min enorma fåtölj med fötterna på puffen och dricker morgonkaffe. Jag bläddrar inte i ett trivsamt magasin, tittar upp och ut genom fönstret och tänker att vad skönt det är att sitta här inne när det är kallt och snöigt där ute. Jag drar inte heller en pläd över mig och sjunker ner i fåtöljen för en förmiddagslur. Kolla på senaste Girls från fåröljhörnet är inte att tänka på.

Synd, det där.

Dagens outfitBlåvit skjorta Tailorstore, jeans H&M, marinblå kavaj Massimo Dutti, sjal Hermés, svarta mockastövletter Rizzo

måndag, februari 11

My prescious

Sonen får sitta en stund. Men den är min! ;)

Mina fina

Jag hittade just den här bilden som jag tog på knopparna i helgen. Farao vad jag älskar dom.

De kommer, den kommer!

Maken ringde just och meddelade att han hämtar nya fåtöljen ikväll. Vad glad jag blir!

Jag vet inte om det har framgått här, men hemma hos oss är det så att maken alltid hamnar i soffan med nån unge eller två. Jag hamnar alltid i fåtöljen och trivs mycket bra i den. Men, den är gammal och lite skranglig.

Detta, mina vänner, innebär att det är min nya fåtölj som levereras ikväll. Jag gissar och tror på omedelbar och evig kärlek.

På vansinnets rand

Jag försöker behålla vett och sans men det vill sig inte. Jag tittar barskt på den och säger:

DU ÄR EN CHOKLADBIT! DU SMAKAR CHOKLAD!

Den hör mig inte alls.


Det kom blod

Jag blöder näsblod nästan dagligen nu för tiden. Gör ni också det eller är jag unik?

Synd att klaga. Men...

... det snöar och ska tydligen fortsätta hysteriskt under dagen vilket bara får mig att önska att jag stannat hemma.

... jag fick vänta nästan en halvtimme tills bussen behagade komma i morse.

... helgen var uppenbarligen förkortad. Jag kände mig inte färdig!

Dagens outfit
Mörkblå ullklänning  MMM för H&M; svarta boots Acne

söndag, februari 10

Det var ett jäkla spring!

Jag kände mig inte så sugen på det gamla vanliga Friskis-passet ikväll. Eller så kan vi säga som det är, mitt ömkliga dagen efter-tillstånd tog emot. Så jag tvingade ut mig själv på en springtur istället. Lika underbart som förra gången. Att det ska vara så trevligt att springa på vintern då!

Mönster som heter duga

I jakten på ny soffa hittade vi idag en underbar fåtölj med tillhörande fotpall till trevligt nedsatt pris. Som vi båda älskade på en gång. Vi hittade en jättefin soffa också (som skulle passa ypperligt till fåtöljen) men den får vänta ett tag för den var inte alls trevligt prisnedsatt.

Puffen kunde vi ta med i bilen, fåtöljen får vi hämta nästa vecka.

Jag ger er: puffen!

Maybe baby

Det KAN vara så att vi håller på att köpa både ny soffa och fåtölj...

Dagens outfit

Lite trött sådär.

Mörkblå kashmirtröja Soft Goat, svarta ullbyxor Filippa K, moonboots