måndag, januari 22

Morgonsvammel

Tror jag har en ganska givande vecka framför mig. Vilket inte hindrar mig från att vara i koma idag. På morgonen åtminstone. Såg i morse att det är 70% på Natalie Schuterman. Så Pradatröjorna och Marc Jacobsstövlarna kostar bara en halv lön nu, och inte lite mer än en hel. Någon som har lön kvar? Skynda fynda! Provade ett par snyggsnygga Sevenjeans där för en tid sen. Satt som en smäck. Men dom var inte mörka. Det är mörka jag vill ha.

Har tänkt på en sak. Jag borde börja baka. I helgen har jag drabbats hårt av bakande vänner. Thekakor, chokladkakor, kanelbullar, Ballerinakakor (eller nä dom var visst köpta). Ack så gott. Dom bara "slänger ihop" det. Jag brukade ju baka. Limpor i stora lass, när jag pluggade. Men. Det finns alltid ett Men. Man bakar inte ostraffat. Finns det bröd och bullar och annat gott så äter man ju. Vad är godare än en alldels nybakt varm smörgås med ost? Eller en bulle (alterantivt 10 om man är Janne)? Jag äter ju inte ens bröd på vardagarna.

Nu vill jag inte låta hispig, men jag har hört någonstans att om man äter en smörgås extra om dagen (vad det nu innebär) under en 20-årsperiod går man upp ett kilo extra om året. Det är 20 kg. Jag skiter i att baka.

12 kommentarer:

Kerstin sa...

Natalie Schuterman here I come (på lunchen alltså) :)

Anonym sa...

Men det gör gott för själen att baka tror jag! Och bara doften! Baka ibland? Looking lovely today, den där blusen är fantastisk. Ha en bra måndag!
Anna U-a

Anonym sa...

Tur att jag ska in till stan på lunchen, bra tillfälle att spana in rean - 70% now we're talking! :D

Bröd är gott men farligt, äter bara macka om det inte finns något annat eller om jag är hemma hos mamma & pappa. Då äter jag 10 hembakta bullar/rågbitar så jag tar igen det då. Så gott...

Unknown sa...

Jag käkade faktiskt bara 8st. Mina giriga familjemedlemmar skulle ha dom också. Nästa gång ska jag gömma bullarna, precis som min mamma fick göra.

På det glada 70 (eller 80?) talet rekomenderade folhälsoinstitutet att man skulle äta 6-8 smörgåsar per dag. Hur tjock skulle man vara då?

Det här blev en lång kommentar, nästan som ett inlägg. Fin pose idag. Lite stränga men sexiga skolfröken (nu skrev jag definitivt för mycket. tack för mig)

Laila och Johan sa...

Jag skulle kunna leva på fil och mackor men har insett att det kanske inte är så lyckat... men, hm, man kanske skulle gå hem och baka lite bullar.. eller inte.

Linda K sa...

kerstin: hälsa från mej! :D

anna: ja kanske lite terapeutiskt? tack söta, detsamma :)

annie: good hunting! :D jag kan också hetsäta loss så där nån gång ibland, men var dag is a no-no :O

janne: HA HA HA man tackar :*)
beror kanske på vilken typ av macka?

loppanlej: med barn i huset blir det alltid sånadär duktiga måltider med köttbullar och potatis och annan riktig mat. fast yoghurt på mornarna :)

Ann sa...

Har man hembakta bullar i frysen så ropar dom bara: ät upp oss! Vänta inte tills det kommer gäster! Till slut MÅSTE man ju det för att få tyst på ropen ;)

Linda K sa...

tasstaylor: ja det är ju pinsamt om dom ligger där och gapar. bullarna i vår frys (tyvärr köpe) är sonens och enbart sonens. jag har lärt mig att ignorera deras rop ;)

Anonym sa...

bröd ja, det värsta är att jag är inne i en bak-period nu OCH jag måste ju bara provsmaka ...!

Anonym sa...

Fast om man äter mer bröd äter man väl mindre av nåt annat? Och då äter man väl hellre gott hembakt? (För den som orkar baka eller har lyxen att ha nån som bakar åt en)

Linda K sa...

mimmi: må jag aldrig komma in i en sån :D

estr: jo i och för sig. men hembakt bröd är ju så gott, så jag skulle inte kunna sluta. håller mig till mina russin :)

Anonym sa...

Rekommendationen är fortfarande 6-8 skivor bröd per dag, bröd i sig är inte "farligt", det är pålägget som är boven!