söndag, februari 28

Boktavla

Jag har helt kommit av mig i mitt bokomslagssamlande. Som är tänkt att bli en tavla. Får ta nya tag. Det här inspirerar mig:



Pärmarna

Här har vi alltså mina inspirationspärmar. Helt basic, inköpta på Granit. Med vita blad i. En för kläder, skor, frisyrer, väskor, smycken... Och en för interiört. Det är en salig blandning av tidningsurklipp, bilder från andras plagg eller hem, mina egna små skisser och krussiduller.

Jag kan inte påstå att jag håller någon speciell ordning, det blir liksom kronologiskt. Jo, i interiörpärmen har jag en del för barnrum och en för husutbyggnaden. Och allt detta funkar utmärkt!



Det interiöra.


Det modiga.

Dagen efter kan allt hända

Döm om sonens förvåning och glädje när modern utbrast: Nej nu åker jag och köper massor av smågodis!

Blomman och Leoparden

Hallå hallå, Anna och Librarybeth! Jag behöver era adresser för att kunna skicka era vinter i etui-tävlingen. Ro hit så skickas dom i ett jihu. Skicka till iabloggar snabela gmail punkt com.



Inget kalas utan krasch


Hade ni fest, eller?

Oj, det var länge sen jag kom i säng vid halvtresnåret. Och nu efter frukost mår jag inte alls som jag förtjänar. Jag mår utmärkt!

I säng, Linda!

För allas bästa tror jag att jag borde gå till sängs nu. Ska bara sjunga Cara cara mia.

Vi vejlar!

HA HA HA!

lördag, februari 27

La det svinge

Hade jag en mikrofon kopplad skulle jag låta er lyssna till den skönsång som vi åstadkommer här!

En kväll-fit

Jag fick knullfrisyr (hoppsan) så jag tänkte att jag lika gärna kunde leka lite långhårig. Och så min nya omlott från American Apparel. I löve.

Trevlig kväll på er. Vi ska äta med pinnar och dricka ur höga glas!

Vår favvo


Vi slökollar på Star wars, sonen och jag. Vi gillar filmerna båda två. Sonens favorit är Han Solo. Och tänk, jag tycker också att han är en rar ärta.

Planen är...

Jag är utkastad från köket. Jag ser att det är gott. Både att vara utslängd och att äta. Ska göra det tillsammans med goda vänner ikväll. Utan barn! Men först tänker jag träna. Och sen svida om till den där perfa omlotten jag har skaffat mig.

Åh. Så. Roligt.

Få se här nu, lördag... ja just ja. Städa.

Spielen Sie?

Vid frukostbordet tipsade maken mig om detta:




Jag frågar mig, varför är vi bibliotekarier så ... udda?

fredag, februari 26

Som den fang hag jag är

Jag funderar på att vara lika nerdig som Anna och skaffa ett Sookie Stackhouse Set. Jag menar, böcker är ju till för att läsas!


Jag klappade varsamt på Filippa K:s skinnväska idag innan jag for hemåt. Tjejen i butiken hetsade mig med att det var bäst att slå till eftersom den just kommit in och det var långväntelista på den.

Hade den haft axelrem hade jag kanske inte kunnat motstå den. Men det hade den inte. Och det är det jag vill ha. Så jag motstod.

And the winners are...

Tack för alla strålande bidrag. Förtvivla icke om du inte vunnit, jag har hört att etuierna går att tillgodogöra sig när man köper Libresseprodukter i butik.

Här är dom lyckliga vinnarna i tävlingen. Maila mig adress till iabloggar snabela gmail punkt com så kommer etuiet pronto!


Anna
I'm the eye of the leopard, I'm the cream of the fight
Rising up to the challenge of our rival
I'm the last known librarian organizing pads in the night
And I'm watching you all in the eeeeeye ... of the leopard.

Sara
Oh högt ärade Linda,
När det väsentligheter som min binda
Då gäller endast det bästa,
Och nu har du mig lyckats fresta
En leopardpäls till det som skyddar musen,
det skulle för PMS:en göra susen!!

Annika
En ros till mitt sköte
skulle främja varje möte
med min stora penningpung
som är så ostädad och tung!

Librarybeth
Rosorna så klart. I never promised you a rosegarden och speciellt inte den veckan av månaden. Å så är jag så blomstrande av mig liksom.
Ellen
*anlägger Brasse Brännström-röst och plockar fram Lattjo-Lajban-lådan*
"Vilken ska bort?"
1. Jag har en katt. Han är tigerrandig. Alltså vore det skandal att "vänstra" med ett leopardfläckigt etui.
2. Jag har aldrig varit en flickflicka. Rosa och blommigt går fetbort.
4. Jag är visserligen en tant till sinnet, men för att inte skylta med detta för tydligt gör jag bäst i att skippa tantiga attribut som chaneliga väskor och små broscher.
3. Kvar är således pudeln! Trean ska bort - bort från Linda K, ända hem till mig! :)
Mia nummer 2
Jag har en liten historia som kanske gör mig värd ett av dina askar. Sist jag skulle ha behövt en ask var jag och dottern 14årpå tunnelbanan påväg hem. Vi träffade ett killgäng som delvis bestod av en kille dottern var"så jääävla kääär i". Vi pratade lite. Killen var modig och frågade dottern om en date. Jag höll mig på avstånd. Hjärtat bultade. Jag skulle bjuda på godis och då for en hög med tamponger och bindor ur väskan mitt framför gänget! Alla blev högröda och ja jo ni förstår. 14 åringar... Jag skämdes för deras skull. Och sen gick vi hem.

Skulle haft den där med pudeln dåra...


M-L
In the week of red I´m in the mood of black.

Camilla
Etui nummer fyra - ´cause my little thing could use some bling.

Ett vredesutbrott senare

Dottern har en radar som känner av när jag är kvar hemma längre än vanligt på morgonen. Då kommer hon gärna upp och "underhåller" mig.

Så vi klädde på. Valde strumpor. Valde strumpor. Valde strumpor. Valde strumpor. Fick vredesutbrott, troligtvis på grund av strumpval. Kan man bli komplett vansinnig på grund av strumpor? Jag tror mig ha svaret. Det är: ja.


Det var Pippi Långstrump på dom. Det kan i och för sig vem som helst bli lite tokig av. Jag har till exempel svarta och jag känner mig helt ok.

Jag vässar min penna

För idag är det Poppius skrivkurs! Åh så kul. Och som om det inte vore nog. Jag får hänga med Minna hela dagen också! Åh så dubbelt kul.

torsdag, februari 25

På årsmöte bra...

... men hemma bäst!

Se om din klädkammare

Lite halvt besatt sådär satt jag och surfade efter ljusblå skjortor. Och fick den här träffen på bilder. Eh...

?

Välkomna till serien: Linda förstår inte.



Frågorna jag ställer till Acne är: När är den tänkt att användas? På partaj? Hemma som mysdräkt? Över huvudtaget?

UPDATE: Acne svarar: New age inspired, tattoo print catsuit in sheer jersey with spaghetti straps, a deep cut back neck and stirrup foot openings. Wear it layered with a dress or maybe a blazer.

Aha, Med kavaj. Jag förstår fortfarande inte.

Så gör du en forskares dag

Skicka inloggningsuppgifter till en onlinetidskrift som han/hon varit utan och saknat ett par veckor. Han/hon kommer att älska dig.

Sommarflott i ljusblått

Jag har en tid tänkt ljusblå skjorta. Att ha sådär löst och ledigt med uppkavlade ärmar till ett par shorts i sommar. Att ha nedstoppad i en svart kort kjol sådär chict bibliotekariskt.

Igår provade jag den här hos Malene Birger. Den är pandastisk (så säger vi alltid hemma efter att ha sett Lung Fu Panda) och jag var bra sugen. Men lät bli, mest på grund av priset. Och för att kragen var lite oformlig, hade aldrig funkat snyggt till kavaj.
Min jakt går vidare. Jag tänker eventuellt LOGG?

Någon vill mig något

Vem placerar en chokladask på mitt skrivbortd?

  • Någon som vill mig väl, som tycker att jag ser så smal och tanig ut att jag gott kan behöva svälla.
  • Någon som vill ha något och på detta sätt fjäskar.
  • Någon som motarbetar min vilja till sunt leverne.
  • Den flög dit av sig själv.

Apropå det. Maken sa härom kvällen (när vi skämtade om att servera päronhalvor med smälta After Eight på till helgens efterrätt) att Ja vi har ju en låda After Eight i skafferiet. Då blev jag tvungen att krypa till korset och svara Nej det har vi inte, längre... och skämmas.

Mammalit

Jag fick med mig diverse läsbart från lunchen igår. Mama är strålande men den har jag redan. Och boken riktar sig till blivande föräldrar eller föräldrar med lite mindre barn.

Så, hojta till om du vill ha ett läsbart paket skickat!


Bibliotekarien har läst

Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij

Min syn på min egen arbetsarkår har drastiskt förändrats efter att jag läst denna mastodontiga bok. I tystaden som råder i det enorma biblioteket glider dom fram, bibliotekarierna. Ludna och kloförsedda. Hungriga. På människokött. Ja och så handlade ju boken om en massa annat också. Mest läskigheter. Och tragik. För det är liksom ganska kört för mänskligheten.

Moskva 2033. Världen ligger i ruiner, jordytan är kontaminerad och ett rov för solens dödliga strålar. En sista människospillra har sökt skydd i Moskva-metron, världens största atombombssäkra bunker, där stationerna har omvandlats till små statsstater med egna ideologier och styrelseskick. Överallt pågår en ständig kamp om livsutrymmet, vattenfiltren, elaggregaten och svampodlingarna, alltmedan mörkret och fasan härskar i tunnlarna.

Inte den typ av litteratur jag brukar läsa. Men jag gillade den. Och ger den en stark 3:a.


onsdag, februari 24

Vad händer med barnen på Haiti idag?






Titta på de här bilderna från Haiti. Det är barn som får en stund av trygghet. Fotografen Robert King från Polaris har fångat några ögonblick från en av de 150 barnvänliga platser som Rädda Barnen har upprättat efter jordbävningen. Hit kan barnen komma och äta, leka, skratta, göra skolarbete, få en kram eller prata om det som känns tungt med en vuxen. För många barn har hela vardagen kollapsat. Deras hem är borta och de har ofta har förlorat föräldrar, syskon och vänner. På de här platserna får de chansen att vara barn igen.

Smörigt värre

På lunchen idag fick jag bland annat känna på och höra om nyheter från The Body Shop. Och hem kom jag med bland annat body butter till både mig själv och ungarna. Min doftar citron och är helt himmelsk! Dottern som älskar allt vad smörjor heter la genast beslag på sin Buriti Baby och smorde både här och där. Nu är vi mjuka.


"Den tar jag!"

En Wera för själen

Vill bara visa hur fin den är också.


En fram en bak

Tänkbart visitkort.

Linda K goes business card

Om jag ska hålla på och ränna på frukost- och lunchseminarier i bloggandets anda så här måste jag banne mig skaffa ett visitkort.

Med stjärt på!

Jag lägger in mitt kreativa veto!

Ni minns gåtan va?

Förra veckans gåta: ”Vad är blått och har röd halsduk?”. Det tänkta svaret är: En snögubbe som fryser (ingen svarade det, vilket tyder på en god intelligensnivå). Det mest kreativa, inkomna svaret är - Ett förkylt blåbär, som kommer från Linda K.

WTF? En snögubbe som fryser är väl för farao inte blå!? Jag prottesterar!

Veckans gåta: Varför ska man inte stjäla grönsaker i affären?

Kan räcka snart

Det där OS, ska det hålla på länge till?

Inte dags än

Jag skulle logga in på en "grej" på jobbet och ombads välja ett nytt lösenord (otroooligt hemligt, det är därför jag bloggar om det, ehe ehe). Mitt gamla var Vinter2010. Så jag tänkte fantasifullt att det nya lösenordet kunde bära med sig hopp om framtiden och knappade in Vår2010. Men se det godtog inte systemet.

Jag valde istället Mervinter2010 och det gick bra. Skit också.

Kommer stavningspolisen nu?

Menn vaa? Jag kann ju innte stavva! Det fins bara en lössnign: kaffe!

Deep thoughts, part 666

Vad är egentligen värst? Att bli omkörd av bussen precis så pass långt före hållplatsen att man vet att man inte hinner springa ikapp, eller att möta bussen som precis lämnade hållplatsen innan man hann fram?

tisdag, februari 23

Alla goda ting är tre(hundra...)

Tre är tingen jag ska företa mig i morgon.
  1. Lunchseminarium!
  2. Kolla en omlottklänning!
  3. Kolla en tröja!

    ...
  4. Och ja, jobba också.
  5. Klara av det där mötet.
  6. Boka om det där andra mötet.
  7. Hoppas tunnelbanan går ungefär som den ska.
  8. Hämta på dagis.
  9. Laga mat.
  10. Bergis hänga nån tvätt.
  11. Veckohandla.
  12. Pulsa i snö.
  13. Busa omkull barnen.
  14. Plocka fram kläder.
  15. Och så vidare...

Extra skinn, någon?

Jag känner mig inte helt bekväm med att dottern har tagit tag i min mage och liksom håller den i ett fast grepp.

Slösa eller Spara

En nätt skepparkavaj hör varje kvinna till. Antingen väljer man Filippa K för 2000 kronor. Eller så hugger man med fördel Wera för 699 kronor. Har man sin tioprocent-lapp från Åhlens blir det ännu trevligare. Båda innehåller hälften ull och hälften polyester, har dubbelknäppning och guldiga knappar. Jag har inte provat Filippan, men Wera är bedårande.




Mon... eh ja, min tröja



Om ni bortser från mitt enormt toppade hår kan ni här skåda Sonia Rykieltopen på. Eftersom det inte finns large är storlekarna ganska rymliga, en small känns som en medium tycker jag. Känner minfinfin i den!

Mon Pull! Del III


Den här topen för ju direkt tankarna till den här! Övervägde den när jag shoppade Sonia på nätet till dottern men tänkte att njä den ser lite säckig ut, som en långtröja liksom.

Idag tog jag i den live. Och gillar skarpt! Den är inte alls säckig utan en söt liten top. Jag har funnit mon pull!

Plötsligt vänder det

En kollega kastade in ett papper till mig. Mental styrka.

Det går att hitta en mening med allt som sker. Vad finns det för positivt med det här? är ett sätt att hitta de positiva aspekterna i allt som händer. Vad som än händer idag så se det som träning att hitta dolda fördelar även i det som andra upplever som odelat negativt.

Ja då kör vi på det!

Puppa

Jaha men jaså. Om jag hade vetat att det här skulle bli allting-skiter-sig-och-alla-är-enfaldiga-dagen hade jag lika gärna kunnat stanna hemma under täcket och sura. Istället för att sitta här och göra det.

Intresseklubben antecknar

Gud vad intressant det är att höra alla berätta om hur lång tid det tog att komma till och från jobbet igår. Snälla berätta igen. Och igen. Jag kan inte få nog.

Fuck Outlook

Det omöjliga i att hitta en mötestid som passar sju personer.

Ja jag kan. Nej jag kan inte. Jag kan helst inte då. Kan vi flytta det dit? Nä då kan inte jag. Jag kan inget av dom datumen. Inte jag heller. Jag kan veckan innan midsommar. Nej då har jag semester.

Vaf*n...

måndag, februari 22

You look fab. Oh thanks!

Här är jag mig ganska lik. Fast det är ju inte jag. Till vänster. Det är Angie.



R.I.P. Branten

Usch, webshop efter webshop stänger. Nu även branten.com. Men dom lovar att återuppstå i annan form framöver. En tröst.

Dom tokrear det som är kvar nu.


Hårfager... not

Hur vi ska klara oss i typ två veckor till mitt hår och jag, det är en gåta. Vi gråter en tår varje morgon, grälar lite och trycker sen ner en mössa över eländet.

Det finns en person på mitt jobb som obarmhärtigt och utan pardon talar om för mig när det är dags att bleka slingor, läs när jag ser för täskig ut. Hon har påpekat det två gånger nu.

Våga chefa

Nu har jag varit på diverse inspirerande förläsningar om ledarskap att jag snudd på känner för att bli en. Ledare alltså.

Men eftermiddagen ska jag spendera som underordnad. Dottern är nämligen hemma från dagis och hostar. She´s the boss!

Hallå, jag vill inte vara viking längre

Jag vågar nästan inte titta på termometern. Men jag gör det ändå. Minus 23 grader. Mon (fleece)pull!

Vilket etui är du?

Vi tävlar lite! Skåda dessa Libresse-etuier. Praktiska och söta små saker som gör feng shui i handväskan. Jag lottar ut två av varje. Välj det du gillar och motivera varför du är just detta etui. Typ No one touches my binda cause I´m a freaking tajjga! eller På väg till Laure Ashley vilja ha blommigt både här och där... På fredag väljer jag enväldigt åtta värdiga vinnare.

Libresses hemsida kan du tävla om schyssta väskor också.

Så, vem är du?

söndag, februari 21

Sov- och sångdags

Konsten att ligga still och inte skaka av skratt när dottern i mörkret vid sovdags brister ut i sångkavalkad. Med rörelser till. Stora bocken bruse. Inga små apor i sängen får vara. Bä bä vita lamm. Blinka lilla.

Jag behärskar inte den konsten än.

Sex nyanser av grått

För många?

I think not.

Wrap your arms wrap around me

Ni vet hon som iderligen misslyckas med omlottklänningar? Jag alltså . Jag hoppas nu ha hittat en wrap som fungerar! Spänningen är olidlig fram till en-bit-in-i-veckan då jag ska testa den.

Hugg i!

Går man inte på Friskis kan man skotta snö. Precis som ett styrkepass!

*knaprar förnöjt på en riskaka eller två*

På seriefronten

Ha ha, så rätt så rätt.


Och så slår jag ett sista slag för min utropsteckenteori. Vad fint dom ser ut att ha det förresten, Fantomen och Guran.

Nåja...


Visst beställs det ett och annat från H&M, men min modeleverantör? Det låter som om dom pockar på exklusivitet. Mon pull!


lördag, februari 20

Mon pull!

Jag har börjat använda det som ett slags Herregud-uttryck. Mon pull vad det snöar! Mon pull vad mätt jag är!

Kanske skulle ha en sån tröja ändå...

Byt namn



Det här är Timotej. Endast det här. Väx upp för guds skull.


Jag blir ytligt tokig!

Igår såg jag en klänning. Någonstans på internet. Fatta. Någonstans på internet. Det är som att säga Ja du vet den där Svensson i Sverige? Jag minns inte var. Nu kan jag bara säga Rastamutta!

Det kom ett mail

Välkommen tillbaka till jogg.se Linda K. Det är nu mer än ett halvår sedan du besökte din löpardagbok på jogg.se.

Eh. Jaha. Det har snöat typ tre decimeter idag. Om jag vill jogga? Fråga igen om sisådär tre månader.

I belive

Jag tror på Mellon ikväll!

realisaTJOn

Nä se dom här kunde jag inte låta bli att ta hem till dottern. Fräcka Pumor till en liten puma.

Skaru bli me?



Vill du bli medlem i Böckernas klubb? Det är min bokklubb och den är utmärkt. Jag ska ärligt säga att jag inte köper böcker särskilt ofta från den (även om priserna är helt ok) men tidningen man får månadsvis är en utmärkt guide till ny litteratur, både för vuxna och för barnoch ungdom. Om man gör beställningarna på www.bockernasklubb.se blir det ännu lite billigare. Dessutom får man ofta trevliga mail-erbjudanden om att gå billigare på teaterföreställningar.

Nu är det så att om du via mig blir medlem får du välja böcker och/eller filmer för 500 kronor (och jag också)ur medlemstidningen. Som medlem måste du sedan köpa två böcker under det första halvåret, that´s it.

Vilka böcker jag tänker välja om du blir medlem? Jo,

Intimus av Jan Arnalid - "psykologisk thriller och en annorlunda kärleksroman"
Älskade syster av Joyce Carol Oates
Hypnotisören av Lars Kepler

Maila mig om du vill gå med så skickar jag dig medlemstidningen! iabloggar snabela gmail punkt com

Utöver det vanliga

Nämen faktiskt känns det som en ganska menlös lördag. Vad händer? Vi skottar snö. Same old same old.

Funderar på något drastiskt. Baka? HA HA HA HA!

No Mon pull por moi

Nej det fanns verkligen inget som kändes lockande för mig hos H&M:s Sonia Rykiel. Kanske för att jag redan har min randiga tröja och halsduk. Dottern får iallafall ett sånt här set. Så att hon kan hoppa en massa!

Och vi sjunger första versen *

Men se det snöar
ja se det snöar
det var väl roligt hurra!
Nu blir det vinter
nu blir det vinter
som vi har hoppats hurra!

* Med ironi eller sprudlande glädje, du väljer själv.

fredag, februari 19

Vad är det här för skit-internet?

Jag hittar inte det jag letar efter! Ett mönster, hur svårt kan det vara? Och jag ska föreställa bibliotekarie aka informationsexpert aka kunskapstörstare?

Joppejdi

Jag glömde helt Vampire diaries igår. Vilken tur att man kan kolla på TV6 Play. Jag blir lite sådär oh vad tekniken är underbar av sånt.

Vi gillar (inte)

Vi gillar inte riktigt när vi gillar plagg som vi inte borde gilla. Såna som egentligen inte passar oss. Eller som vi antagligen inte kommer använda så fasligt. Ändå gillar vi plagget.

Nån som vet förresten om det inte ska bli halva reapriset på Åhlens city snart?

Linda K hänger på!

Hörru Thomas, vi får väl plats båda två?


Sånt vi älskar

Via Nina Day hittade jag Lou Reed i tweed. Se och älska.


Varför inte Thomas Mann i en spann?

Bild lånad från ovan nämnda blogg.

Sweet dreams?

Dottern pratade i sömnen i natt. Det var något om Eva och Hanna. Hennes dagisfröknar alltså. Jag önskar att jag hade kunnat titta in i det där lockiga lilla huvudet och sett vad som hände.

Bra eller anus?

Någon som har erfarenhet av Tigi:s produkter? och speciellt deras Creamy molding wax?



Dagens LUNCH

Av dagens matlåda att döma tror maken (som gjorde den av gårdagens middag) att jag är byggnadsarbetare alternativt sumobrottare. Vi talar magna. Jag försöker säga honom att jag är liten och nätt. Men det funkar inte. Som sonen skulle uttryckt det, jag är mega-mamman.

Jag ändrar mig igen. Jag vill ligga med min man. Som sumobrottare.

Var rädd om ryggen

Jag har just varit på frukostseminarium om ont i ryggen och lyssnat på en underbar man. Jag tror jag ändrar mig och gifter mig med honom istället. Dom andra valen står jag kvar vid.

Har du tittat bland räkningarna?

Maken ringer:

- Köpte du inte smör igår?
- Nä jag trodde vi hade ett oöppnat paket hemma?
- Var skulle det stå?
- ... tja, i kylen kanske?

Nu fanns det inget nytt smörpaket, så jag får köpa ett på väg hem. Men att han frågade var ett eventuellt paket skulle finnas förbryllar mig. Gömt i snö utanför altandörren? Bland sommardäcken i källaren? I barnens rum under legot?

*nynnar* du är min man och jag vet du gör så gott du kan...

Mon fitt

Vet ni, jag har sån träningsvärk i precis hela kroppen att jag känner mig riktigt fit. (Mon fitt kanske man skulle ha på tröjan istället för Mon pull, HA HA HA!!! Herregud förlåt, är det möjligen fredag?) Magen är som ett freaking sexpack! Tills jag äter nåt, då blir den sådär mjuk och pösig igen.

På´t igen i helgen ba.

Bibliotekarierna...

Tillåt mig citera utvalda delar av boken jag läser!

- På grund av radioaktiviteten?
- Den också. Men framför allt... Danila sänkte rösten. Framför allt på grund av bibliotekarierna.
- Men är det inte ni som är bibliotekarierna? Eller i allafall deras efterträdare? Det är vad jag har hört.
- Vet du, vi kan väl prata om något annat vid matbordet. Så får någon annan berätta för dig. Jag är inte så förtjust i det här samtalsämnet.

...

- Har du inte sett en bibliotekarie förut? Håll dig borta från dem! Bibliotekarierna finns där uppe... Du såg väl våra befästningar? Gud give att de inte kommer hit ner...

torsdag, februari 18

Mon pull?


Jag bara frågar, vem vill ha en tröja som det står Mon pull på? Maken som ska förställa kunna franska velar om det betyder Min tröja eller Min pulla. Vilket som, jag avstår.

Fredag i morgon va?

Klart jag måste kolla in Mama när fina Engla är på omslaget.

Så nu vräker jag mig i soffan. Veckomathandlad och dann.

Mitt val

Ni vet programmet i P3 när dom får välja tre kändisar att gifta sig med, döda, och ligga med?

Idag väljer jag att gifta mig med föreläsare nummer 1, döda föreläsare nummer 2. Och så vill jag ligga med Alexander Skarsgård.

Charmig kille

Föreläsare nummer två säger:

- Ni är för oss icke-jurister, ni kan ingneting... ni ska väl gå härifrån idag med en del ny kunskap... förhoppningsvis...

Äpple och päron

Den första föreläsaren var underhållande, intressant och ... ja... trevlig att vila ögonen på.

Den andra föreläsaren pratade enbart juridiska. Han malde och malde, entonigt. Inte var han speciellt snygg heller.

Matvrak

En skämmig grej som är typsik mej. Jag äter fort. På KB fick vi stora baguetter till lunch. Jag satt vid samma bord som två andra kursdeltagare. När jag, efter två minuter, hade tryckt tre fjärdedelar av min jättesmörgås uppmärksammade jag att dom andra bara "nibblat" lite på sina. Jag stannade av något i mitt hetsätande.

Så, när jag, efter ytterligare två minuter, långsamt slök sista biten baguette var dom knappt halvvägs. Det här kan ta hela dagen, tänkte jag, ursäktade mig lite skämsigt och uppsökte en dator.

När jag kom tillbaka en kvart senare VAR DOM FORTFARANDE INTE KLARA med sina smörgåsar. Jiiizuz! En sa:

- Jag gillar egentligen inte sånt här ljust bröd. Och så slängde hon trefjärdedels baguette.
- Nä nu får det vara bra, sa den andra och kastade halva sin.

Jag kände mig som Johan Rheborgs fru i Solsidan när hon sitter med en barnmatsburk och hennes mammalediga väninnor uttrycker avsky över allt i barnmatsväg som inte är hemmalagat.

Nåja, jag blev mätt iallafall.

På KB

Kurs i offentlig upphandling. Viktigt att kunna. Inte så vidare värst intressant. Eller jo. Och samtidigt inte. Vad vet jag, jag känner mest vara för att vara Coco Chanel idag. Och då tycks mig randiga topar och pärlhalsband väsentligare än konkurensutsättning och ömsesidigt erkännande.

Älskar

I väntan på seminariestart sitter jag hemma och tittar på Coco - livet före Chanel. Och hon är så fin och förtjusande att jag bara ler. Hela filmen är ljuvlig!


GODMORGON!

Jag vill bara understryka min teori ytterligare.

onsdag, februari 17

Lite Coco

Mycket lite. Damernas slår på stort (inte) när dom skickar luktflaskor. Men eftersom det är väldigt koncentrerad parfym räcker det med "bara en droppe!"