torsdag, januari 18

Plugghäst 2.0

Jag sitter alltså hemma och studerar idag. Har börjat en distansutbildning den här veckan som heter Web 2.0 - teori och praktik. Ska bli spännande. Och intressant. Och helt nödvändigt tror jag för att hänga med jobbmässigt, och även privat, vad som händer på nätet nu och i framtiden. Vi har en egen blogg på kursen *skrytsamt*. Och jag har redan blivit igenkänd som Linda K *mallig*.

Nu sitter jag och komponerar ihop en liten rapport om mina erfarenheter av web 2.o, vilka sådana webbtjänster jag använder och hur jag ser på nyttan med 2.0. Och det schysta är att jag faktiskt pluggar när jag bloggar. För bloggning är del i web 2.0. Guu vad kul det är att studera!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Låter superkul! Man inspirerar nästan att plugga lite igen... Fast, jag är ju så trött på kvällarna! (Och lat...) Ha de!
Anna/UA

Anonym sa...

Trött på eftermiddagarna med, tydligen: inspireraS!!!

Anonym sa...

lyxo :)

Jag jobbar hårt på att få en jobblogg, så jag kan blogga hela dagarna ;)

Linda K sa...

anna: eftersom det här är jobbrelaterat får jag ta lite kompetensutvecklingstid p åarbetstid. Men det är klart, det blir ju en del kvällsplugg också. Är det värt :)

hedgehog: god idé! Eller varför inte bara kalla din blogg för jobblogg och så klämmer du in nåt jobbrealterat varannan vecka? ;)

Anonym sa...

Vilken lyx - att blogga legetimt på arbetstid :)

Anonym sa...

Spennende da. Neste uke skal jeg på seminar for å lære mer om web 2.0 og utviklingen innenfor bibliotek. Gleder meg!

Linda K sa...

annicab: mycket allmänbildande :)

grombaben: hoppas det blir bra! :D

Anonym sa...

Hur f..n kan man kalla dagbokskrivande för Web 2.0? Och hur f..n kan man få hålla på med det på betald arbetstid? Jobbar du på ett skattefinansierat bibliotek så är det skandal och borde meddelas kvällspressen!

Sverige = den stora skyddade verkstan!

Linda K sa...

antiblogg: ja snälla meddela kvällspressen att jag studerar jobbrelaterat på arbetstid, jag tror det blir värre än en nakenchock.

Anonym sa...

ja, roa dig du men web 2.0 är bubbla 2.0, du tror du är smart men vänta bara....

http://www.e24.se/dynamiskt/it_telekom/did_14529809.asp