onsdag, februari 21

Varför skrev inte jag den här boken?

Jaha. Nu har jag läst ut den, boken. What I loved av Siri Hustvedt. Kan man över huvud taget läsa någon annan bok nu och känna meningsfullhet? Jag menar, en deckare nu skulle väl få mig att vomera. Det blev till att gråta igen på bussen hem. Jag tyckte jättemycket om den och tyckte inte om den alls. Det är väl så en bok ska vara, antar jag. Så mycket tragik och kärlek så att man blir tokig och rycks med och tänker vad-bra-jag-har-det och blir förbannad och nedstämd.

Det här borde jag kanske skrivit på Linda K läser istället. Copy, paste.

17 kommentarer:

Anonym sa...

(Det är inte fredag än, men jag kommenterar ändå:) Just det! Jag kände precis samma sak när jag hade läst färdig boken. Men hade inte kunnat uttrycka det så bra som du. Varken på tyska eller på svenska...

Anonym sa...

Hej Linda!

Läser din utmärkta blogg flera gånger per dag och uppskattar den verkligen!!

Jag skulle behöva lite tips och idéer från en äkta stockholmare som du :-)

På måndag förmiddag kommer jag och min sambo att åka till huvudstaden för att stanna över natten och sedan också tillbringa hela tisdagen i densamma.

Vi har inga egentliga planer på vad vi ska göra, förutom att besöka NK och några inredningsbutiker (Svenskt Tenn - ska äntligen köpa en blå elefantbricka!!, Granit och Bruka).

Vad mer rekommenderar du? Kanske något museum eller butik etc. (Kläder är jag inte ute efter denna gången). Jag är öppen för alla möjliga förslag =)

Hoppfulla hälsningar
Sofia

Kerstin sa...

Check - nu är den boken antecknad på min att-läsa-lista...

Linda K sa...

ruth aus...: tack! fast du, på tyska hade jag nog hamnat i underläge. där är det mest durch für gegen ohne um... ;)

sofia: vad lyxigt att tillbringa ett par heldagar i sthlm, önskar jag också hann med det! Om ni är inredningsintresserade tycker jag Nordiska Galleriet på Nybrogatan värt ett besök. Dyrt men häftigt! Så borde ni ta en sväng på Designtorget, finns på samma gata eller vid Sergels torg. Söder är fullt av kul butiker med både gammalt och nytt, har ni tid så flanera där! Jag går ofta och gärna på Moderna museet. Livrustkammaren har en skoutställning som jag inte sett men som jag ska. Nationalmuseum har en Stig Lindbergutställning och en massa annat intressant också. Oj oj jag kan hålla på forever men nu skriker sonen att vi ska sova. Återkommer om jag kommer på något mer ovärderligt! hoppas ni får jättekul! :D

kerstin: good for u!

Marie sa...

Jamen åh, jag var helt knäckt när jag hade läst den, av ungefär samma orsaker som du. Så bra, så överjävla hemsk och så under skinnet. (Hennes man kan slänga sig i väggen vid jämförelse, även om jag precis står i begrepp att ge N.Y-stories en ny chans)

linda m sa...

ok, MÅSTE läsa den boken. Tack för tipset!

Anonym sa...

hej igen! Tack för alla tips!! Jag tror det blir både nationalmuseum och moderna museet. Moderna museet har en bra shop har jag hört. Nordiska galleriet och designtorget skall också få ett besök!! Tack igen!!!

Sofia

Linda K sa...

mårr: har itn eprovat, bör jag?

linda m: absolut!

sofia: så lite så. båda museerna har jätebra shoppar! :)

Anonym sa...

Började läsa den en gång men kom av mig. Ska ge den en ny chans nu!

Linda K sa...

anna ua: kändes jätteseg inledningvis, iallafall på engelska. men sen så... prova igen med tålamod :)

Annie - PD sa...

Jag gillade den inte så mycket. Men sorlig var den...

Linda K sa...

annie: jag gillade den inte heller! fast jag gillade den också. eller jag blev beroende av den. eller nåt.

Marie sa...

Tja, jo, ja...det är småtrevligt pratigt och man blir sugen på att åka till New York :)

Gagga sa...

Lånade den för ett tag sen o märkte efter ett kapitel att jag faktiskt redan läst den. Och så bra så den är värd att läsas en gång till är den inte.

Linda K sa...

mårr: det är jag ändå. sugen på NY alltså :D

Linda K sa...

gagga: jag har svårt att läsa NÅGON bok mer än en gång :)

Marie sa...

Jamen åh ja, det är man ju kroniskt. Faktum är att jag varit där nästan hur många ggr som helst - men i stort sett har jag bara sett hamnområdena och gatorna strax ovanför, OCH jag har åkt taxi från Holiday Inn i New Jersey till N.Y. Tarvar detta förklaring, kanske? ;)

Jobbade under ett halvår på en kryssningsbåt som gick N.Y - Bermuda en gång i veckan, vi bytte passagerare i N.Y och frustrerande nog hann man i princip bara iland för att köpa en burgare och två CD-skivor eller nåt annat lika obskyrt. Förstår hur traumatiskt det är för någon som är...ska vi säga ganska förtjust i shopping att läsa detta, fniss!