lördag, februari 10

Kriget

Det pågår ett krig här hemma. Tre gånger om dagen. Närmare bestämt innan frukost, lunch och middag. När sonen ska ta sin penicilin. Han gör det inte direkt frivilligt. Han gör det gallskrikandes, sparkandes, hostandes, snudd på kräkandes. Om han överhuvudtaget får något i sig är oklart. Här funkar inte "blanda ut med nåt annat" eller "muta med glass". Milt våld gäller, och då gör man honom nästan illa.

Vid frukostbordet idag har alla sin beskärda del av utsprutad medicin på sig.

17 kommentarer:

Camillas lockar sa...

Ja, fy fan, det är ingen lek. 9-månaders Peo kräks big time av skiten. Bara att bita ihop!

Anonym sa...

jag förstår honom - Kåvepenin är ingen ostbåge precis...

Jag förstår precis och om inget hjälper så gör det inte. För oss blev räddningen Menthos, eller Strong - starka goda godisar som man enbart fick när man tagit blämedicin. Funkade jämt.

Anonym sa...

förresten - använder du sån spruta? De brukar gå att peta in även om barnet kniper ihop munnen :) Sen trycker man bara till innan de hinner fatta vad som hände. Det kan funka. eller inte :)

Anonym sa...

Usch va jobbigt...min grabb fick det utblandat med påskmust, sen dess dricker han aldrig must..hm kanske lite bra då :)

Anonym sa...

Usch stackars lillkillen och övriga i familjen Linda K. :(
Kan meddela att det är krig här med, i bostadsrättsföreningen. Jisses.

Anonym sa...

Ja, det är ingen lätt historia. Jag bad alltid att få tabletter i stället för flytande. De krossade jag och blandade med sylt, glass eller nåt annat gott. Då blir det mindre mängd av det äckliga. Lycka till!

Anonym sa...

Stackar liten :(
*kramar om*

Hoppas han mår bättre snart!

Linda K sa...

camillas lockar: ja vad göra? :(

hedgehog: han bryr sig inte ett skit om vad han får eller inte får efteråt, han vill inte ha medicinen NU. har varit och införskaffat en spruta nu, får se om det hjälper...

bibbsan: carl köper icke det där med utblandat, han känner direkt att nåt är skumt :P

sanna: usch det är för mycket krig i världen!

åsa s: en gång i världen fanns det ju stolpiller, plupp upp bara. sörjer att dom inte finns kvar :(

mocca: tack rara 32-åring ;D

Anonym sa...

Min väninna gjorde "kors i taket" varje gång något av barnen tog sin medicin utan knot. Deras kökstak har ett antal blyertskors!!
Ingrid

Linda K sa...

ingrid: aldrig skola vi ett kors få i vårt tak... ;)

Anonym sa...

Linda K: ett skitcoolt lego när flaskan är slut? En bit varje gång? Kan bli dyrt men helt värt om man slipper få Kåve i fejan :)

fast det funkar kanske bättre på lite större barn...

Anonym sa...

Min dotter har fått kåvepenin en gång. Då tog hon det efter många om och men tillsammans med yoggi. När hela kuren var slut blev hon lovad dockan som hon önskat sig.
Ha det bra.

Linda K sa...

hedgehog: näpp, inget i världen lockar :( och spruta funkade inte alls.

nilla: här funkar inga mutor. inte att blanda i nåt annat heller. det är dessutom inte kåvepenin utan något som smakar fruktgodis och bara borde glida ner. Men icke. men tack :)

Anonym sa...

Lås in TV-spelet tills han slutar krångla?

Linda K sa...

dtk: carl är tre år och är föga intresserad av tv-spel :P

Anonym sa...

Hej,
Vår lillkille fick Kåvepenin mot öroninflammation precis efter jul. Superäckligt tyckte alla parter och det var brottningsmatch och uppkräkt medicin som gällde (spruta, sked o dosmoj testades).
Efter det har han fått två kurer penicillin till (den första funkade sådär) med respektive Amimox och Bactrim. Dom är en helt annan femma, tydligen ooootroligt goda.
Istället för en ledsen kille hade vi då en söt, uppmärksam och jätteförväntansfullt kille som satt och suktade efter nästa dos ;-)
Kanske ett tips om lillkillen skulle behöva penicillin någon annan gång ...
Hoppas han kryar på sig snart!
/Ylva

Linda K sa...

ylva: hej! tack för tipset. sonen får Spektramox, ska också smaka namnam. Kanske inte gör det ändå eftersom han vägrar. fast jag tror mer det har blivit en grej, att "ta medicin" som är läskigt. får testa dina alternativ nästa gång! :)