fredag, februari 23

Antik humor

Så här va. Jag tittar inte på Antikrundan, det gör jag verkligen inte. Anledningen att jag vill understryka detta är att det för mig kännetecknar en äldre generation och jag är som jag kanske eventuellt någon enstaka gång nämnt inte ens medelålders. Tycker det mest är fånigt när alla först ser helt skitnödiga ut i väntan på vad deras pinal ska vara värd och sen spelar glatt överaskade oavsett besked. Åhhhh vilken överaskning! Är min semiantika lerskål värd 200 kronor, vad hade jag ladrig kunnat aaaana! Yeah right, du trodde den skulle gå för minst tiotusen.

Men. Igår hamnade jag av en händelse framför tv:n samtidigt som detta antika program startade upp. Försökte zappa men helt oförklarligt ville sonen titta (jamen visst låter detta som en klassisk bortförklaring, men let me tell ya, sonen works in mysterous ways). Då var det bland andra en dam som var där med en ljusstake eller två. Dom såg väl rätt pampiga ut. Men så vände värderaren på den och frågade:

- Men vad är det här?
- Det är mitt personnummer som jag ristat in. Det har maken och jag gjort med allt av värde hemma, så vi ska veta vem som äger vad.

HA HA HA HA HA!!! Jag skrattade henne högljutt rakt i tv-rutan. Värderarern blev grön i ansiktet samtidigt som han bannade henne och förklarade att hennes ljusstake (och allt annat märkt hemma) var tämligen värdelöst med hennes födelsesiffror inristade.

Jag skrattar lite till. HA HA HA HA HA!!!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fin du var idag. Broschen lyser upp det svarta så bra.

Hur stor utbyggnad hade ni tänkt? Är det en förlängning av huset eller en vinkel? Våra vänner i samma område som ni hade ett hus i er storlek och modell som nu har vuxit rejält - superduperfint blev det. Det är svårt med husfixande tycker jag. Vi har rivit ut vår källare i dagarna och den sunkiga tvättstugan är så sakteliga på väg att transformeras till tvättstuga och dusch/bastu med mys. Spännande är det att se vad som döljer sig bakom väggarna - inte allt är som man tror att det skall vara....

Anonym sa...

Mein got, jag slutar aldrig förundras över vissa människors dumhet/klantighet!!! Hahaha, dessa ljusstakar som du skulle fått 15000 för per styck är nu värda ca 75 kronor!! Dumma tant ;)

Minna sa...

shit, jag tycker att det låter tragiskt och sorgligt...

Anonym sa...

Hahahaha, stackars tanten :) Undra hur det låter i värderarnas fikarum efter inspelningarn.

Linda K sa...

marie: tack! det är rätt vilda spekulationer hittills, men det får växa bakåt. Vuxensovrum, badrum och stooor garderob :)

elin: ja, stackaren :)

minna: ja det var kanske lite synd om henne. skit samma, ljusstaken var fin och hon kan elda massa med den :)

malin: vojne vojne :)

Anonym sa...

Hehehehehe...tant Mia satt också och kluckade till nämnda tant. Så typiskt på något sätt - och så dumt:-) Men lite sött..usch - varje gång jag är inne hos dig får jag hemska Anne-associationer (det är inte hemskt - det är underbart) och nu såg jag framför mig Anne som specialist hos Antikrundan...förlåt jag måste gå och kissa nu (jag skrattar och DET är bra för min depp):-)

Elin sa...

usch vad hemskt, det säger ju också en del om hur folk ser på sina förhållanden, som om att en ljusstake är mer värd än något annat. jag blir matt.

Anonym sa...

Hå hå dét var kul!!Jag o maken tänkte att vid ev. skilsmässa så får en av oss bo i källaren varanann vecka var. Det är så tråkigt att flytta/packa ;)
Finns ingen värme, vatten el. toa där visserligen. Kanske skulle vi renovera där så det är färdigt för inflyttning...el. så renoverar vi hallen stället och fortsätter vara gifta ;)

Linda K sa...

mia: HA HA HA HA HA AH!!!! anne på antikrundan jag döööör! ÄH-ÄH-ÄÄÄHHHHH!!! vrålar hon och kastar vaser och sköra träskepp i golvet :D

elin: lite besatt ibland ja. Jag tror vi är för unga för programmet ;)

ann: satsa på hall-alternativet tycker jag :D

Anna-Stina, gästbloggare sa...

Hmm, 35 är definitivt inte för ungt för Antikrundan. Man är ju faktiskt medelålders, bara att inse :-)

/ En till 35-årig bibliotekarie

Linda K sa...

anna-stina: icke! man är inte medelålders förrän tidigast 45. det är vetenskapligt bevisat ;)

Anna-Stina, gästbloggare sa...

Aha, det hade jag ingen aning om! Jag som gått omkring och känt mig mogen i en hel månad nu! ;-)

Linda K sa...

anna-stina: skillnad på mogen och medelålders! :D

Anonym sa...

Antikrundan tycker jag är skitkul! och jag är 29. fast jag tror mer det har att göra med intressen , då jag älskar secondhand och loppisar. Letar alltid efter nästa fynd, både när det gäller möbler, prylar och kläder. Me like it :)

Linda K sa...

sara: ja det kanske är jag som är förutfattad. kan nog vara kul, men jag stör mig på alla som alltid ska låtsas bli förvånade över sakers värde :)