tisdag, mars 14

Lindas känsla för längd

Jag är allergisk. Mot för korta jeans. På mig själv alltså. Kan se gulligt ut på andra, men det funkar i-c-k-e på mig. Vi talar snudd på milimetrar. Är byxbenen en halv centimeter för korta får jag smärre ångest. Då går jag bara och drar i dom hela tiden. Det gäller att dra ut nytvättade jeans ordentligt. Hellre för långa ben än för korta. Särskilt stuprör. Samtidigt är jag ingen vika-upp-benen-person, så för långa får brallorna inte vara. Mina damer och herrar, jag tror vi har oss ytterligare ett i-landsproblem ;)

Blev inspirerad av Krimskrams härom dagen. Hon har både jättesöta skor och skön lngd på sina jeans. Så jag kopierade. Krims, är det ok att jag lånar din bild?


Först Krimskrams, sen Lindas

UPDATE: Prima kommentatörer har påpekat ytterligare jeansrealterade problem som jag till fullo instämmer i:
  • i butiken säger dom att man ska klämma ner sig i för små jeans eftersom dom krymper. "Sitter perfekt på dig" säger det tunna popsnöret till butiksbiträde till mig där jag står med magen utanför och andningsbesvär. Har man tur vidgar sig brallorna efter hand, har man otur kan man ju låta bli att andras så mycket när man har dom på.
  • jeansen sitter perfekt i butik. Så tar man hem och tvättar dom, och vips försvinner en eller flera centimeter på längden. Ångest ångest är min arvedel.
  • (stretch)jeansen sitter perfekt i butik. Så tar man hem och använder dom ett par gånger. Och plötsligt kan man ta av sig byxorna utan att knäppa upp knapparna/dra ner dragkedjan. Extra sorgligt när det är låg midja. Gällivarehänget är ett faktum.
  • och så måste jag göra en pinig bekännelse. Det har hänt att jag i syfte att sy upp för långa jenas har klippt av dom för kort. Linda - det blit tio rapp med bältet. Bend over, please.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå Linda! Har kollat in din blog några dagar och idag tittade jag in i garderoben. Vill bara säga att du är jättehärlig! Jag blir glad av att titta på dina outfits och läsa dina roliga kommentarer! Tycker mest om din svarta ballongkjol och beiga Filippa K koftan med knappar. Du är snygg!

Anonym sa...

Jag är PRECIS likadan! Den största skräcken är bootcuts som är liiite för korta, köpte ett par Seven i NY som tyvärr krympte nån millimeter i tvätten. Har fungerat under vintern med stövlarna i men det kommer att vara omöjligt med ballerinas till. Fladder fladder. Ryyys!

http://theresetexterar.webblogg.se

Linda K sa...

anna: tack snälla! Vad kul att höra :D Ballongkjolen har jag inte använt på länge, hög tid för den. Kanske redan i morrn!

anonymous: ja det är stora fasan, när dom är bra från början men sen krymper i tvätten! Kan du inte prova att tokdra i dom när dom är våta?
Och förresten, varför har jag inte sett din blogg förut? Den verkar prima! Fort in och kolla runt...

Anonym sa...

Jag har en aversion med att vika upp jeansen sådär jättelite som visa gör, då får jag tvångstankar och måste sy fastän jag inte kan.

Definitivt ett i-landsproblem

Anonym sa...

Mitt jeansproblem är att få dem att sitta lagom tight. Om de är lagom i butiken töjer de sig och blir säckiga efter några dagar och någon tvätt. Nu köpte jag ett par Denimbird på rean (jättesnygga!!), supertighta i butiken, tänkte att de kommer töja sig och bli perfekta. Efter en tvätt och fyra dagars bruk är de fortfarande för tighta! Jag kan knappt andas och sitta... Ännu ett i-landsproblem.

Anonym sa...

Jag klarar inte heller för korta byxor, och som tur är är det inte så ofta ett problem eftersom jag är så kort själv. Nackdelen är att jag drar mig för att sy upp jenas och om jag gör det syr jag dem alldeles för lite så jag ändå trampar sönder dem. Suck.

Linda K sa...

anna: bittert när dom säger i butiken att jo du ska ha ett par jeans som du inte kan andas i eftersom dom tänjer sig, och sen kan man aldrig ta ett normalt andetag i dom igen. Och stretchjeans som efter ett par användningar blir tre storlekar större. Problem problem, kanske måste bli ett till blogginlägg? :O

Anonym sa...

Åh, jätteok att du använder min bild. Snart blir jag nästan självgod ;)

Jag fixar bara inte för korta jeans, det sitter nog kvar sen grundskolan - för korta jeans var big big big no-no. Så jag kör med 2 nummer för långa för att vara på den säkra sidan...erhm. :)

Anonym sa...

Klarar inte heller för korta jeans ser ju så slarvigt ut sen när jeansen blir 2 storlekar för stora.. vilka problem man har egentligen.....

Linda K sa...

anna krimskrams: tack! jag tar också hellre lite för långa jeans än att riskera krympning.

ela: ett klart i-landsproblem som sagt ;)

Anna sa...

Huah, vilken ångest jag alltid får när jag går till skräddaren för att sy upp mina jeans (jo, jag går dit - är helt talanglös själv..). "Nej, stopp, inte för kort. Lite längre va." "Men då kommer du kliva på dem." "Hmm, ok, men bara liiite längre."

Polly sa...

Jag har också en inbyggd fasa mot för korta jeans. Vilket innebär att jag alltid går i för långa jeans. :-/

Linda K sa...

anna: vilken lyx! ;)

polly: hellre för långt än för kort!

Anonym sa...

Någon som har ett bra tips på hur man bäst krymper ett par stretchjeans?

Linda K sa...

stina: ja verkligen ett i-landsP!

camilla: jag tror inte det går at krympa stretch? Det drar väl liksom bara ut sig igen? :(