onsdag, februari 7

Bon apetit

Recept är inte min starka sida, men här kommer ett av mina favoritrecept. Jag kallar det Riven morot och apelsin.

(till 2 personer)
typ 4 morötter
2 apelsiner

skala morötterna och riv dom med rivjärn
skala apelsinerna och skär dom i bitar
blanda alla ingredinser i en skål

Färdigt att servera!

37 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Det där lät ju kanongott!

Ska det vara frysta eller färska apelsiner?

Linda K sa...

mafo: hej! lite som man tycker, men om jag har frysta brukar jag mikra dom i ca 14 minuter! :D

Polly sa...

My god! Och du hävdar att du inte kan laga mat?! Bah!

Anonym sa...

hahahahaha....jag kan inte sluta skratta ;)
Du måste vara den bästa kocken i världen!! Kanske till och med universum?!

Camillas lockar sa...

Okej, DEN var ny. Måste jag ju såklart testa. Låter ju grymt nyttigt och är det gott också, så... perfekt!

Anonym sa...

Hahhahaha! Det lät avancerat. ;-) När bjuder du på det?

Linda K sa...

polly: jag är blygsamheten själv :)

lindie: ryktet går... ;)

camillas lockar: intas med fördel till t ex köttbullar och potais!

åsa s: vid speciella tillfällen :P

dddd sa...

Mmmmm....

Kan man äta choklad till? :D

Linda K sa...

miss kyd: nej nej nej nej nej stoppa mej! :O

Cecilia sa...

Mmmm intressant kombination, det måste jag prova!

Linda sa...

hmmm....FRYSTA apelsiner??? har jag missat något eller???

Anonym sa...

Kul, en till med lika smak. Samma som "mitt recept", jag kanske har aningen mer morot per apilson bara :-) Fick alltid denna "råkost" till blodpudding hos dagmamman när vi var små.

Anonym sa...

men hmm, din nya header, den påminner mig om ett bokomslag...jag får snart gå in och spana i bokhyllan känner jag...

G.E-Online sa...

Men gud, kan inte påstå att det låter gott. Eller har jag fel? Dags att prova.

Shadow sa...

Tror inte att jag kan hitta sådana unika råvaror här, och även om jag gjorde det, så skulle jag nog inte klara av själva tillredningen. Låter gott ändå.

Anonym sa...

Låter avancerat!

Anonym sa...

Låter som det man fick i skolan - rivna morötter med sån konserverade mandarinklyftor i :) Jag tror från början att det var för att inte morötterna skulle bli bruna - fast det är gott - godare ändå med apelsin.

Här får du ett lika avancerat recept

Riven vitkål
tunt skivad rödlök
vitlök - pressad
olivolja
salt, peppar och lite andra kryddor.

Jag kallar den vitkål och lök ;)

Unknown sa...

Inget smör eller grädde?

Anonym sa...

När jag var liten brukade pappa riva morötter och sedan hälla lite apelsinjos på. Detta åt vi efter att vi ätit blodpudding... Nu äter jag inte kött längre, men har tagit upp de rivna moröttterna med apelsinjos igen. Mkt gott. Ska prova din variant med apelsiner också! :-)

Laila och Johan sa...

Härligt, ser att även jag har en chans att lyckas! Grymt gott!

Doris och Rita sa...

Säker jättegott, men jag tappade lite aptiten efter förra inlägget.

Anonym sa...

Jag fortsätter på den inslagna vägen med Advanced cooking och tipsar om två jättenkla vardags-salladsrätter:

1. Rivna morötter och burkmajs.
2. Riven vitkål och burkananas i bitar.

Enkelt, nyttigt, gott och bäst av allt: ungarna äter och glufsar med god aptit : )

Nu har jag fått två nya finfina recept att prova på telningarna. Tack Linda och Hedgehog-Sara!

ps. Janne: det går bra att toppa bägge salladerna med en kanelbulle, no problema! ; P

Linda K sa...

cecilia: apgott! :D

linda: fråga mafo ;)

karolina: en klassiker som jag har förfinat med mina utsökta smaklökar :D

anna: jaså? meddela vilken! :)

göran: du har fel, det är jättegott :)

shadow: nä det förstås. jag brukar gå till en liten delikatessbutik för att få tag på dessa råvaror. den heter ica.

görel: ja, men jag har gjort det många gånger, tar inte mer än en halvtimme ;)

hedgehog: herregud vad med ingredienser! får se om jag mäktar med :D

janne: jodå, och rör med fördel ner en kanelbulle i det hela!

sara: ja det blir nog ungeför samma sak, apelsinerna juicar sig ju :)

loppanlej: ta det försiktigt bara, lätt att misslyckas första gångerna ;)

asha: he he.

Anonym sa...

Jag micrade frusna hallon till Agnes igår...."BZZZZRT" lät det o blixtrade :|

Vad kan det ha varit, du som har koll på upptining av frukt?! ;)

Ett annat bra recept:
1 paket bacon
2dl creme fraiche
cayennepeppar
tagliatelle

Stek bacon o ha i CF'en, servera med tagliatelle och krydda med cayenne - MUMSFILLIBABBA! Bra för både midja och artär =)

Linda K sa...

mafio: artär? HAHAHAHHAHAHAHAHHSHAHAHAHHA! ja det receptet är jag bekant med sen förr, funkar utmärkt.

blixtrande hallon har med tyngdlagens arificiella uppkomst av nollgrdigt tiningspunkt i semikolon.

Jag ger dig ett fredagsrecept i retur:

en bunke
en påse ostbågar
töm

Minna sa...

urk, morötter och citrus är en av de värsta kombona jag vet! Min pappa - en jesus, gjorde alltid det och jag åt för att vara snäll...

Anonym sa...

Usch! Hör inte till favoriterna. Brukade få det i skolan, men då hade de även i russin! Blä! Uppsvällda och blöta.

Anonym sa...

HAHSAHA!
Det blixtrade som när man micrar aluminiumfolie :)

Artär:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Art%C3%A4r

Linda K sa...

minna och sandra: det är ju gott! don´t mock my favourite recept ;O

mafo: jag vet vad en artär är, min gode man :D gillar hon hallon?

Anonym sa...

Haha, morot+apelsin-sallad gör jag ofta också. Jättesmidigt, håller sig fräscht dagen efter också!

Anonym sa...

Man vet aldrig med dig =P

Japp...hallon och blåbär är MUMMA!

Linda K sa...

mafo: jaha det tar jag som en komplimang :P

Linda K sa...

martina: ja den är så braaa! :D

Anonym sa...

osså kan man ha i russin i morots-apelsin-röran, om man är sötsugen

Linda K sa...

mum: uuhhh! russinen äter ja gsenare på kvällen :D

Anonym sa...

En liten utveckling av receptet: riv även ett äpple, dutta på citron och blanda ner. Går under epitetet "farmors sallad" i vår familj (närmare bestämt min überpyssliga svärmor).

Linda K sa...

susanne: aha, låter prima! tack :)