fredag, april 27

Let the sun shine in

En kollega till mig säger att det alltid är dåligt väder sista april. Alltid, utan undantag. Och skulle det råka vara solsken på morgonen övergår det snart i regn och blåst. Hm, återstår att se. Vi ska jävlar i min lilla låda grilla. Vi har gjort det i busväder förr, med grillen under ett parasoll man fick hålla i för att det inte skulle blåsa bort.

Sista aprilarna i ungdomens dagar var alltid soliga, vill jag minnas. En heldag med picknick och mycket dryck i slottsbacken, språngmarsch med mössan ner för backen vid Carolina Rediviva, tupplur hemma på eftermiddagen med löv i håret, vakna bakis, fortsätta partaja natten lång på nation. Och solen sken hela tiden!

Biblioteket badar i solljus nu. Jag går och sätter mig rakt i det med en kopp kaffe.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Så fin du är på "wardrobe diary" bilden. Gillar!

Linda K sa...

ummagumma: tack snälla, kul att höra :)

Anonym sa...

Kaffe i solen låter inte fel. Här är det fortfarande dimmigt...
Förresten, på dagens-bilden trodde jag först att du hade åderbrock, innan jag såg att det var strumpbyxor! ;D

Anonym sa...

I Göteborg är det alltid, alltid, dåligt väder på Valborg. Om det inte regnar så är det i alla fall svinkallt. Alla går man ur huse ändå för att titta på Cortegen och alla har sommarkläder på sig. Även i snöstorm.

Linda K sa...

åsa s: HA HA HA HA!!!

hanna: hutter och burr, som sonen eäsger :D

Anonym sa...

Förra valborg var det fint väder!
Strosade runt i söders parker som var fyllda med folk sent på kvällen.

Anonym sa...

Jösses kvinna - du är supersmal nu! Du ser toppensnygg ut - men inte smalare nu va?

Anonym sa...

förra valborg satt vi i stadsparken med mössa o vantar o huttrade, året innan det var det dock kalasväder. så jag tycker det borde vara varmt i år, inte mer än rätt :)

Linda K sa...

anonym: då hoppas vi på en repris!

annicab: tack! nä jag tycks ha stannat av, det sista kilot klamrar sig fast... hmm... men ja, det känns rätt lagom nu :)

johanna: inte mer än rätt! :D

malla sa...

Jo, ALLTID kallt och blåsigt på Valborg... Eller så är det för att man tänker - nu är det vår, på med tunna vår/sommarkläder och så fryser man för det? :D

Linda K sa...

malla: kanske är det så :P

Anonym sa...

Oj, ja det har ofta varit fantastiskt varmt och underbart väder på Valborg! (Åtminstone i Uppsala) Men det har varit snö också...