tisdag, augusti 14

Den som

Den som cyklar hemifrån runt sex i top och cykelbyxor håller på att frysa häcken av sig den första kilometern. Sen blir den cyklande varm i kläderna och väl framme håller densamme på att rinna bort. Den som inte har cyklat på fem veckor är övermodig i början och tror sig ha samma flås som innan semestern. Besvikelse och andnöd är vad som vanligen kommer därutav. Den som cyklar förbi bikuporna har anledning att bli orolig när lådorna är helt ommöblerade och isärtagna. Dock klarar den cyklande sig undan med livet i behåll. Den som cyklat till jobbet skulle kunna somna stående i duschen.

13 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

men du är jätteduktig som cyklar, det är det som räknas :)

Linda K sa...

hedgehog: ja tillbaka till verkligheten... :)

yllet sa...

Hurto! :)
Men jag sprang i morse! Också hurto! Vi är übermensch! (och jag kan inte tyska, men uttalet hade varit perfekt!) We laugh in the faces of the others! Eller gör det du. Jag måste gå till vilrummet tror jag.. :)

Minna sa...

Ojoj!
Jag var tvungen att springa upp för trapporna i tbanan... i flippflopps, nerhasade för stora jeans och tjockismage... jag höll på att dö. jag mådde illa enda till Slussen.

e sa...

Vilket drama så här på tisdagsmorgonen! Nu förtjänar du en god kaffe.

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg bor faktisk for nærme jobben til å sykle. Det tar bare åtte minutter. Vanligvis går jeg (på 30 minutter), men for å spare tid syklet jeg to måneder i vår/tidlig sommer, og ble i mye verre shape! :-D Så nå går jeg igjen, i håp om å brenne litt flere kalorier.

hilsen en småpsykotisk glamourbibliotekar på sin første arbeidsdag etter en deilig ferie..

Linda K sa...

yllet: jag har hämtat mig, så nu skrattar jag HA HA HA HA!!!! :D

minna: är det mammajeans som gäller nu? :)

e: och det fick jag, till slut :)

glamourbibliotekaren: jag skulle gäran gå raskt till jobbet, men det skulle ta så lång tid så det får bli cykel. huvudsaken man rör på sig :)

jag är också småpsykotisk, trots att jag redan varit här en dag.

malla sa...

jag som har sem känner inte till det där med kallt kl 6...(inte annars heller faktiskt eftersom jag inte masar mig iväg förrän vid åtta.. :D)Men jag känner igen det där med att man tror att flåset är detsamma och näradöden-upplevelserna som kommer i samband med det!! :)

Linda K sa...

malla: man andas väsande och överväger att gå upp för backen med hojen :P

Minna sa...

Just nu har jag kemisten gamla pösiga jeans, men mammajeans är faktiskt att tänka på. Har inhandlat två par...

Linda K sa...

minna: cool :)

mum sa...

cykla est nesecere- eller va de nu heter

Linda K sa...

mum: och alla vägar bär till kista! utom när man cyklar hem förstås :)