tisdag, december 13

Lusse

Luciatåg på dagis i morse. Stackars småttingarna fattade ingenting. Sonen var tomte. Det lussades utomhus så tomtedräkten fick träs på utanpå overallen. Michelin! :D Barnen sjöng och mamma fick en liten tår i ögat.

Tipp tipp tapp.PS. Kommer att tänka på en rim jag skapade en gång när jag skulle ge bort en kaktus. En mycket märklig jullklapp, jag minns inte alls hur det kom sig. Rimmet minns jag dock:

God jul och lusse - här får du en kaktusse!

11 kommentarer:

Anonym sa...

haha - inget för Kickskalendern kanske ;)

Linda K sa...

sara: lottar dom ut en kaktus slänger jag in det direkt! ;)

Anonym sa...

Jag ser att du har Calidalinne, är de bra funderade lite på att köpa efter jag läst Ebba.

Linda K sa...

eva: dom är kanon! Jag har bara ett och får tvätta det hela tiden. Måste skaffa fler snarast. Mitt kostade bara 120 kr, detär ju helt ok. Skaffa ett! Eller två. Eller tre...

Anonym sa...

Hihi, det där rimmet satte sig på hjärnan. Läste det i förmiddags och sen började jag fnissa hejdlöst när jag kom att tänka på det när jag var ute på stan.Så lättroad är jag. Men tack för att du muntrat upp en i övrigt ganska grå dag!

Linda K sa...

ida: hahahahhaha vad kul! Jag har också fnissat åt det under dagen :D

Anna sa...

Åhh, lyckans dig som fick se lite lussetåg "live". Helena och jag mös visserligen med lussen på TV i morse, men det hade varit mys med lite äkta också. Har konstaterat att man nog måste ha knattisar för att få se något lussande på riktigt. Eller frysa på Skansen..

Anonym sa...

Åh, man kanske skulle skaffa sig en egen. Man blir sugen när man ser er sötnos! Ska vara barnvakt åt L på lördag. Spännande, hon ska sova hos oss för första gången.

Linda K sa...

anan: helena var mycket stolt över att ha kommit upp tidigt och sett lucia :) Ja, livelusse i gryningen blir det nog först när man har en liten en.

anita: Mysigt, hoppas barnvakteriet går bra! Vi lämnar Calle till morfar på fredag och går på julfest vi :)

Jessica sa...

Väldigt söt tomte :)

Linda K sa...

jessica: mmm, sonen var dock skeptisk till luciafirandet. Iallafall själva tåget, fika med lussebulla efteråt var helt ok :)