söndag, oktober 31

Style by Linda, del 4

Har inget speciellt plaggproblem, utan en mer generell fråga: Håller på att bygga upp en jobbgarderob efter att ha pluggat och varit mammaledig i 5 år. Ska arbeta inom kommunikation/information antagligen inom offentlig verksamhet. Älskar din stil! Men har knapp budget.

Fråga 1: Jeans/leggings med skinnframsida, hur funkar det?
Fråga 2: Om jag ska köpa 3 accessoarer som lyfter enkla outfits - vilka?

Stort tack på förhand!
Maria

Linda svarar: Hej Maria! Vad kul att höra, tack. Rakt på frågorna!

Fråga 1: Om det inte finns någon uttalad dresscode om vad man ska eller inte ska ha på sig (och hur ofta gör det det egentligen?) tycker jag att jeans alltid funkar. På kommunikationsavdelningen där jag jobbar upplever jag alla som snyggt klädda, kanske för att dom är så trevliga allihop? Klädmässigt fnns där allt från trasiga jeans till nästan kostymstuket. Jeans funkar ju att blanda med allt. En söt vit blus. En åtsittande polotröja. En snygg kavaj. En mysig kofta. Samma sak med leggings, fast där skulle jag personligen välja längre överdelar. Annars känns det som att man springer runt i långkalsoner. En tröja, kofta eller blus/skjorta som går över rumpan. Jag har ett par typ tröjklänningar som jag tycker kan funka till sånt. Eftersom jag är liiiite allergisk mot leggings men samtidigt tycker om dom (på nåt tvistat sätt) har jag gärna svarta stövlar till, då känns det på nåt sätt lite mer som en byxa... 

Fråga 2:  Jag började genast tänka skor men blev sen osäker på om det verkigen är en accessoar. Tittade på Wikipedia för att få klarhet: 

Accessoarer, ett franskt ord för tillbehör, bisaker. Ordet används inom modet för handskar, skärp, skor, scarf, smycken eller hattar som i form och färg överensstämmer med resten av klädseln och på så sätt skapar en enhetlig modeform.

Javisst, skor ingår! Alltså jag är ju skostörd. Men snygga skor kan lyfta en annars rätt tam outfit hur mycket som helst. Kolla bara på män med snygga putsade skor. Mmm! Nu är ju inte skor jättebilligt (om man inte köper dom på Skopunkten) men ett par snygga svarta stövlar eller skor (i princip vilken modell som helst) gör susen för all klädsel.

Men om vi skiter i skor (nej det gör vi såklart inte, men vi bortser från dom tillfälligt) och listar tre accessoarer säger jag:

1) scarfs! Inte bara snyggt utan värmande nu när det är ruggigt. Det finns ju alla prisklasser. H&M har hur många fina som helst. Man kan ju knyta dom på en miljon olika sätt också.

2) skärp! Jag är nog lite skadad där också. Men jag tycker inte man ska vara rädd att visa midjan. Sätt ett fint smalt skärp ovanpå en längre tröja eller blus. Eller ovanpå kavajen! 

3) halsband! Behöver inte vara några dyra grejer. H&M och Indiska har mycket stiligt. Jag gillar långa varianter, eller ganska maffiga som hänger "nära" halsen.
Schyssta accessoarer. Alla från H&M.

Jag tror jag håller på att skriva en liten uppsats. Hoppas mitt tänk kan vara till hjälp när du skrider till jobbverket!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad fin du var i mörkt hår (också kan jag ju tillägga ;)).

Linda K sa...

anonym: jaså tack! själv tycker jag nog att jag är mest blond :)