fredag, oktober 29

Deg som deg

I morse hörde jag Adam Alsing och hans Friday cook i radio mästra varandra med hur goda pizzadegar dom fick till. 12 ml olja dit och dubbel jäsning dit. Det var inte utan att jag fick ångest över dom blanda-pulver-och-vatten-paket som väntade hemma.

Merde! Fredagspizzan blev iallafall fullt ätbar och rent förtjusande utspädd med rödvin.

7 kommentarer:

Anna sa...

pizza!
vin!
å så gott!

Linda K sa...

anna: perfa fredagsmiddag :)

Sofie sa...

Äh, skippa blanda-pulver-med-vatten också och köp färdiga bottnar! Sådana färdiga men ändå ogräddade funkar fint :-) Levereras tom med bakplåtspapper.

Linda K sa...

sofie: tja, allt som smakar gott funkar :)

Malin sa...

Skippa färdiga bottnar och köp färdigjästa degklumpar hos lokala pizzerian. Allra godast och enklast. Priset kan dock variera något från en fredag till en annan.

Anonym sa...

Köp det där färdiga kittet med botten+sås, minns inte vad den heter men det är i en avlång grön kartong. Bara att rulla ut och klafsa på resten.

Linda K sa...

malin: hos oss kan man köpa heal pizzan ogräddad. sjuss in iugnen!

anonym: jag har min egen metod ;)