torsdag, oktober 28

Så många val - så...lite tanke bakom

Jag svarade just på en elektronik enkät. Och så mycket har jag sysslat med sådana och själv tillverkat att jag vet att det här är på toook för många och svårvalda alternativ:


Ha ha ha! Det var inte Uruselt men Uselt? Skillnaden på Utmärkt och Enastående? Vad är Nästan godtagbart?

Jag undrar hur dom tänker analysera resultatet...

6 kommentarer:

Silje sa...

Hm. Statistisk sett har jeg forstått at det å ha 7 svarmuligheter gir gode statistiske resultater, men de kunne da virkelig ha navngitt de ulike bedre.

Detailing Life sa...

Haha, oj jäklar! Vågar jag fråga inom ungefär vilket område enkäten rörde sig om? Jag antar (och hoppas) att det inte är något akademiskt..

Anonym sa...

Är inte godtagbart och godkänt i princip synonyma??? Konstig enkät!
/Barbro

Katarina sa...

När man ska ha en skala räcker det egentligen att man anger extremvärdena och sedan gäller det att känslomässigt placera sig mellan det ena och det andra.

Sedan debatteras det utan resultat om huruvida man ska ha en neutral mittpunkt, eller en skala utan mittpunkt dvs tvinga respondenten att ta ställning åt ett negativt eller positivt håll.

Fast det är intressant att det här står mellan Uruselt och Bra. Uruselt är ju ett mycket starkt negativt uttryck medan Bra egentligen är ganska ljummet.

Och du ville säkert inte ha en så här lång marknadsundersökningsteknisk kommentar, men är man yrkesskadad så är man. Sorry. :-)

Linda K sa...

alla: japp, man kan göra undersökningar på olika sätt, men det här känns helt tokigt :)

Livet runt 30...5 sa...

Heltäckande måste jag säga. Svåranalyserat ja, nyanserat ja.