måndag, september 25

Yrkesskada

För att vara bibliotekarie tycker jag att jag har ett ganska komplicerat förhållande till låneböcker. Jag lämnar tillbaka för sent, jag (läs sonen) tappar bort lånekort, och idag måste jag lämna tillbaka en bok som jag inte läst klart. Mandelkärnan av Inger Alfvén. Den är brabra och jag vill läsa klart. Men det kostar typ 500 kronor om dagen i straffavgift om jag inte lämnar tillbaka den. Äsch då, får väl ställa mig i kö på den (vilket också kostar 500 kronor) och sätta press på den som nu sätter press på mig. Hårt mot hårt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vaddå, kostar det 500 kr att stå i kö? Då är det ju billigare att köpa boken..

Anonym sa...

"...blivit igenkänd som Linda K (kul att ses! :D)"

...och kul tyckte igenkännerskan också att det var! Hoppas sonen uppskattade Alfons-böckerna och att hemresan gick finfint.

Tack för en trivsamt trendig blogg :-)

Linda K sa...

hanna: jag överdriver lite lätt ;)

annakarin: hej! böckerna uppskattades. tack själv för att du läser :D

Cecilia sa...

Jag älskar bibliotek, en underbar känsla att gå runt bland alla böckerna där. Men av någon konstig anledning så vill jag äga de böcker jag läsar.... Behöver just nu fler bokhyllor, jag älskar att min lägenhet börjar se ut som ett bibliotek...

Linda K sa...

cecilia: älskar också att ha böcker hemma. men på senare år (skrock skrock vad gammal jag låter nu då) tycker ja gatt det är ganska praktiskt att låna. Har inte plats med alltför många böcker hemma heller. till sonen lånar jag massor! :)