tisdag, september 12

Besvärliga plagg

Vissa kläder är och förblir påfrestande. Dom vrider sig, åker upp, åker ner, går upp, ser inte kloka ut... you name it. Ändå ger jag mig inte utan försöker om och om igen. Här är mina värstingar:
  • Kjolen. Den vrider sig alltid. Men jag vrider tillbaka. Eller så syns underkjolen, trots att den är fastsydd på insidan av kjolen och rimligen inte skulle kunna göra det. Dra och justera, dra och justera...
  • Underkjolen. Nu har jag visserligen investerat i en med typ isydd trosa och med sån där stay-upeffekt, fast stay-down då. Hjälper sådär. Underkjolar trivs bäst korvade runt midjan på mig.
  • Omlottklänningen. Den är väl inte ämnad för mig egentligen. Man behöver antagligen en rejäl byst som håller den på plats. Det glipar mest på mig. Försöker jag åtgärda det genom att linda den tightare runt kroppen ser klänningen helt felsydd ut.
  • Leggings. Jag har kommit fram till att min överkropp är för lång i förhållande till resten av kroppen. Sätter man på sig något svart som slutar mitt på vaden klipps ju benet av. Många andra är jättefina, men det funkar helt enkelt inte på mig. Senast i morse knycklades ovan nämnda plagg ihop till liten hård boll och kastades i vredesmod iväg av yours truely.
  • Småstrumpor. Alltså ankelsockor eller steps. I detta fall har jag verkligen en Akilleshäl. Allt glider av den rackarn. Jag drar upp, och det tar en halv minut innan den åter glider ner i skon/stöveln och lägger sig som en liten boll längst fram. Hakkapelitta!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Att ankelsockorna glider av resulterar även för mig i skoskav :-/ Grr...

Anonym sa...

Rolig lista! Vad det gäller leggings så tycker jag också att det är supersvårt, de allra flesta ser ju helt klart bättre ut i strumpbyxor, än i leggings (anser jag ;). Men jag har provat riktigt långa leggings som går längt ner och korvar sig - mycket bättre resultat!

Omlottklänningen - vem tusan är den ämnad för egentligen? Inte för mig i alla fall. Det värsta är att den marknadsförs som "passar på alla" - vilket skitsnack! Fast å andra sidan ser du väldigt stilig ut i din idag :)

Anonym sa...

Jag håller med Anna. Långa leggings/tights som går ner till fotknölárna funkar bra (läs bättre) för oss med lång överkropp. Allt för att få använda de kära ballerinaskorna så långt in på hösten som möjligt.
Å andra sidan verkar det ju som om du passar i precis allt :-)

Linda K sa...

mimo: ja det är ett aber! :(

anna: aha, var har du hittat såna långa leggings? det låter ju lovande :)

Linda K sa...

karolina: tack snälla. Frågar dig också, var hittar du lång-leggings?

Anonym sa...

Jag har två par, ett par stickade från Twilfit och ett par tunnare (men heltäckande) inköpta på Åhléns, de senare köptes dock förra hösten så jag kan inte garantera att samma modell finns nu. Trots att jag är lång når båda paren ner till fotknölarna på mig. Lycka till med letandet, men trots allt är tjocka strumpbyxor oftast snyggare tycker jag, så länge man har skor i avvikande färg :-)

Anonym sa...

Jag håller verkligen med angående ankelsockorna, hur är det egentligen tänkt att de skall fungera? Funkar aldrig för mig.