torsdag, augusti 2

Bibliotekarien har läst

Snabba cash av Jens Lapidus

Var på väg att köpa den, och så fick jag den av mamma i namnsdagspresent. Och den var ey okey! Spännande hela tiden. Lite väl långa och många yadda-yadda-yadda-stycken ibland, men såna kan man ju skumma igenom. Aningen grabbig emellanåt, men helt ok. Prima semesterbok. Jag hoppas verkligen att det kommer en fortsättning annars är jag rätt besviken på slutet. Den får en stark trea.


5 kommentarer:

mafo sa...

Hoppas också han skriver fler böcker. Även jag tycker slutet var sådär...

Är det sådär ni har det i Stökkhölm? Jag visste det!

Linda K sa...

mafo: japp, vardagen på bibblan. jag ringer in en jugge som kommer och bankar skiten ur låntagare som inte lämnat tillbaka i tid. drar en lina. shoppar lite gucci och lite prada på lunchen. en och en halv timme bänkpress på eftermiddagen, innan jag ringer Yo-da-man som jag smådealar med om lite ditten och datten. sen en lina till innan jag drar till dagis :D

Christina sa...

Men ... jag gillade den INTE ... och jag har funderat på varför! Tror jag kom fram till att historien, berättelsen i sig var för jobbig för mig. Det var för brutalt .. för mycket avsaknad av någon som helst värme hos dessa karaktärer ... liksom ... jag blev bara deppig. Men det måste ju å andra sidan betyda att den VAR bra :P Eftersom intrycket blev så starkt ;)

Elin sa...

måste vara en av de sämsta böckerna jag någonsin läst. Speciellt pinsamt var det med alla felaktiga spanska uttryck som "Jorge" använder. Karaktären ska vara chilenare. Min sambo är från Chile. I chile säger man inte "joder" utan det är ultra-spanskt. När man dimiunerar namnet Jorge blir det inte "Jorgelito" utan "Jorgito".

Det bästa var dock när han skrev att en "latino" hade en tröja där det stod "El vatos locos" och inte LOS vatos locos..ganska basala grammatiska saker som Lapidus lätt kunde tagit reda på, men inte orkat tydligen. Det blir rätt nedlåtande och pinsamt för den som själv är latino och läser detta, även de extrema stereoptyperna är sjukt skrattretande.
Bevisar iallafall att vem som helst kan skriva en bok utan att korrläsa och få den utgiven.. Eller? kanske bara om man är en rik advokat med kontakter i medievärlden..Ur led är tiden

Linda K sa...

christina: ja det var en smula brutalt och rått, hålle rmed. det är nog det jag beskriver som "grabbig" :)

elin: oj, du satt inne med kunskaper. sånt märkte inte jag av, så jag tyckte den var helt ok. inte tokbra, men ok .)