onsdag, januari 10

Ja här sitter vi

Ett tag på ett annat jobb satt jag i kontorslandskap. Det var sådär. Å andra sidan är det inte så kul att sitta ensam i ett rum heller. Har nog funnit den ultimata lösningen nu. Kollegan och jag delar ett ganska stort rum i biblioteket där vi har vårt eget lilla kontorslandskap mitt i. Då känner man sig aldrig ensam. Man (läs: oftast jag) kan slänga ur sig en fråga och så agerar kollegan personligt uppslagsverk och kommer med ett svar på stört. Man kan bolla en massa saker med varann och ha informella möten. Man kan komma på att jamen vi tar ett lunchtrningspass om en kvart. Man kan tjuvlyssna på varandras telefonsamtal, och vara oartig som jag och gapskratta åt något hon säger. Man kan prata högt för sig själv och veta att kollegan inte bryr sig ett smack.

Skön sits.

15 kommentarer:

Anna igen sa...

Låter trevligt! Ska dela rum på mitt nya jobb snart, hoppas det blir med nån som man kan ha lite kul med mellan varven...

Jenny sa...

Precis sådär har vi det också! Vi är tre stycken som delar på ett ganska stort rum. Tror cheifen som sitter i rummet brevid är avis för han brukar komma in ibland när vi asgarvar... :)

Vi har så kul! Skulle inte vilja ha egen kuppe längre.

ewac sa...

Jag delar också rum det är toppen ,om det är rätt person.
ewac

Linda K sa...

anna: ja så att det itne blir en tråkmåns som inte vill ha radion på och sånt!

jenny: mycket bättre arbetsmiljö så :)

ewac: precis, en tråkmåns blir ingen glad av!

Bling Bling Girl sa...

Jag har också blivit jobbsambo med kollegan nyligen (omorganisationer KRÄVER tydligen att man flyttar om allt och alla!!) och det är onekligen roligare än att ha eget rum! OCH mer praktiskt.

Annie sa...

Kontorslandskap är långt ifrån bra... Men jobbar jag i projekt vill jag sitta i projektrum med alla samlade. Nu sitter jag själv och det är skönt (vi är så få på kontoret att det bara är att prata lite högre för att övriga ska höra, mysigt :D)

Tomas sa...

Jag har en whitebord på mitt rum. Det hysteriskt kul. Jag har ritat lite staplar. Ingen (alltså verkligen INGEN) vågar fråga vad dom betyder. Om någon frågar tror jag att jag ska säga något om "index" och "viten". Eventuellt också "incitament".
Då är det färdigfrågat...

Anonym sa...

Jag tycker om att dela rum, men sitter just nu ensam. :( Jag var också oartig och skrattade alltid åt saker kollegan sa i telefon!

Tyvärr var hon mer lättstörd än jag, det slutade med att jag fick sätta upp en lapp på min skärm där det stod: "Tala tyst i telefonen!"

Jag saknar min kollega!

ida sa...

Jag delar med sex personer, ett inte allt för stort rum, och det är rätt jobbigt. Alltid är det någon som pladdrar lite för högt när man själv behöver lugn och ro.

O, ljuva dröm om ett eget rum eller i alla fall ett rum att dela med bara en person!

hedgehog-sara sa...

jag sitter helt själv i två stora rum och hall - det är så skönt!! Jag kan läsa bloggar när jag vill, eller lägga upp fötterna på skrivbordet när jag pratar i telefon.

Även jag har två whiteboards där jag kan skriva Sara är bäst - låt stå utan att någon suddar ut :)

Anonym sa...

En eller två roomisar låter ultimat - kontorslandskap är inte trevligt! Sitter i ett på det jobb jag är just nu - Där man inte ens får ha sin egen plats ens!!! Alla ska flytta runt och ha sina små hurtsar! Jobbigt - jag som måste bre ut mig och ha en egen säker plats!

Vill också ha en enda, eller möjligtvis två, roomisar!

Linda K sa...

alla: helt klart roligast att sitta två eller flera :)

...om man inte som sara har TVÅ rum och TVÅ whiteboards förstås! :D

polly sa...

Landskap här! Okej, men man får vakta sin tunga när man pratar med närmsta kollegorna, så att man inte säger fel saker på fel plats, så att säga.. :-O Inte alltid enkelt för en snacksalig själ som mig!

Den tjocke konsulten sa...

Kontorslandskap måste vara ett av de mest produktivitetsförstörande påhitten någonsin men har lyckats undvika dem sen den tiden då ICQ var det som gällde :)

Linda K sa...

polly: HA HAAA!

dtk: två räcker fint för mig :)