tisdag, januari 9

Hejdå julen

Är julen i lådan nu? undrade sonen. Japp, nu är julen nerpackad i flyttkartongerna igen. Hejdå, ses i december. Kände att jag borde sjunga Stilla natt eller nåt när vi julgansplundrade ikväll, så det blev den och lite Rudolf. Nu är det bara själva granen kvar, den får maken lyfta ut när han kommer hem.

Ganska skönt. Nu kan det gärna bli vår.

11 kommentarer:

elin sa...

Städade själv ut julen i helgen som var....håller fullkomligt med om att våren gärna får komma nu :)

Janne sa...

Bort med julen! Hit med snö!

Anonym sa...

Alltså, halva min gata har haft julgransplundring i 13helgen - men det är ju faktiskt 20 januari som man packar ner julen - varför kan inte folk hia sig till dess?! Jag bara undrar alltså, om nu traditionen ändå säger 20-Knut?!

Linda K sa...

elin: ja den är ju nästan här redan :)

janne: då får den kommar NU och inte i mars typ!

anonymous: spelar det verkligen så stor roll? allting förändras, man kan ju äta semlor och kräftor året om. alla gör som dom vill tycker jag :)

Anci sa...

Näe,har snön lyst med sin frånvaro kan det lika gärna bli vår direkt.(Och detta önskemål kommer faktiskt från en som är uppvuxen i Norrland.)

Linda K sa...

anci: har den inte kommit nu kan det va :)

Anonym sa...

Ska våren komma? Jag tycker det känns som den har varit här ett bra tag. :(

Anonym sa...

Ja, men det är väl tragiskt att man kan äta semlor och kräftor året om - vad ska vi då med traditioner till över huvudtaget?! Det är väl inte alls bra att saker och ting förflackas och förmiskas i värde?! Allting har ju sin gång och sina syften...

Linda K sa...

anonymous: nä jag äter inte heller semlor än. men om man vill kasta ut sin julgran innan 20 Knut spelar det väl ingen roll. En del traditioner är faktiskt rätt förlegade, allt kan man inte hålla fast vid. Allt förändras ju, det får traditioner också göra ibland. Nu känner jag mig så där fredrik lindströmskt liberal, men jag tycker för det mesta så. Vår gran åker ut på söndag, det blir väl bra? :)

Anonym sa...

Kanonbra!

Linda K sa...

anonymous: :)