onsdag, november 21

Storebror ser dej

Jag fascineras av hur skitnödiga människor kan vara när det gäller att fylla i enkäter. En del tror att enkäten är riktad till dem personligen för att avslöja för hela världen vad just de fyller i för svar.

På jobbet har vi ett "enkätverktyg" som jag av okänd anledning blivit ansvarig för. Vilket betyder att jag står som avsändare till de enkäter som skickas ut, vilket innebär att folk mailar synpunkter till mig. Som jag såklart vidarebefodrar. Men jag ser ju ändå mailen (om jag vill) och kan ofta inte låta bli att dra på munnen åt människors misstänksamhet:

Med tanke på hur lätt det är att förfalska vem det är som skickat ett e-mail, och dessutom från någon jag inte vet riktigt vem det är, så drar jag mig för att följa en uppmaning via mail att gå till en extern websida (ett amerikanskt företag?) och fylla i massor om vad jag tycker om [min arbetsplats].

Damn! Vi som hade tänkt sätta dit dig ordentligt personligen. Vi som har suttit här och förfalskat e-mail för att lura dig. Vi som tänkt skicka dina svar till ett amerikanskt företag för att dom ska kunna skicka dem vidare till FBI för grundlig analys. Vi som lägger ner veckor och åter veckor för att framställa dig i dålig dager. Damn! Verkligen alltså.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Puuuh!

Linda K sa...

tomas: :P

Anonym sa...

Vilken snygg stol du sitter på!

Linda K sa...

tomas: ja jo.

Anonym sa...

Ha ha. Tydligen inte.

Linda K sa...

tomas: jodå den är fin.

Annie - PD sa...

Hahaha.
Ja, konsprationsteorierna kan hagla... Be dem lägga energin på något annat liksom :D

Linda K sa...

annie: snacka om självcentrerade ;)

Minna sa...

Jag håller med! Kan vara samma sak med sån där "mina vänner-bok", en del kan liksom inte bara dra till med en film som de tycker är bra utan måste tänka i flera timmar så att det verkligen blir den som de tycker är bäst... Zzzzz

Linda K sa...

minna: såå intressant är det inte!

PGW sa...

Samma människor kan förmodligen lägga in hur mycket som helst på Facebook, helt logiskt, jajamensan :-)

Linda K sa...

pgw: ja, eller så är de så nervösa att de inte ens klarar det :D