onsdag, oktober 31

Förändringens tid

Suck, jag träffade en mamma på lunchen. Hennes bebbe är fyra månader och modern är härligt och vackert avsmalnad. Själv är jag stadigt på väg åt andra hållet. Ställde mig med bävan på vågen i morse. Se där ja, fem kilo plus. Och det är bara början. Jag fattar och jag vet att det ska vara så, men det behöver inte innebära att jag gillar det.

Vi snackade om det där med bröst också. Om att ett och annat kilo tycks hamna i dom trakterna. Man kan ju tro att det skulle vara kul att uppleva en bh-storlek större, eller två, och känna sig lite kvinnligt bystig. Men tvärtom! Jag känner mig bara obehaglig och ännu fetare. Föredrar mina små behag och välkomnar dom tillbaka någon gång i framtiden.

15 kommentarer:

Minna sa...

Amen.

/hon som gått upp 15 och har två månader kvar...

Linda K sa...

minna: vänta bara, jag kommer nog ikapp...

Anonym sa...

Jeg er mamma til tre og har gått opp 25 kg, 28 kg og 30 (!!!!) kg i de tre svangerskapene ;-)
Og høyden - jo du, 160 cm *hahaha* Man kan trygt si jeg var trillrund! Men, etter 7 måneder var det aller meste borte, så det er håp......

Linda sa...

Önskar att jag hade små behag - men mina behag har blivit 3 nummer större och jag har halva tiden kvar... Kvinnan i affären där jag köpte bh för någon vecka sedan upplyste mig om att dom nu bara hade en storlek som var större än den jag köpte. Kan berätta att varken jag eller min rygg är speciellt roade för tillfället :)

Linda K sa...

anette: efter min första graviditet rasade kilona på ett par månader, hoppas på en repris på det :)

a girl: huga, jobbigt. jag använder fortfarande samma bh:ar, men dom känns ju inte direkt rymliga. har ett gäng aminingsvarianter sen första barnet, men känner inte direkt för att knalla runt i dom redan :S

Anonym sa...

Vill bara göra ett inlägg i debatten att det inte har hänt speciellt mycket m mina boobies än så länge- noterar ni? :D Kan lugnt ha samma bh:ar, jag har halva tiden kvar. Däremot måste jag nog köpa mammabyxor snart. Typ imorgon...

Anonym sa...

Ta det med ro. Du kommer att gå upp och gå ner igen (om du inte fikar sönder mammaledigheten). 5 kg är ej så mycket. Du har många kilo kvar att spela med. Men allt detta vet du ju redan. :)

P.S. Min status: Barn nr.1 + 17 kg. Barn nr 2 + 13 kg. Gick ner allt utan att anstränga mig bägge gångerna. Tack min skapare för detta. Det återstår dock en fluffig, slapp liten mage och ganska utammade bröst..... intresseklubben ??

Linda K sa...

sanna: iväg och skaffa.

cicci: 5 kgoch knappt halvvägs mind you. det är klart dom försvinner men jag gillar ändå inte uppgången :(

Anonym sa...

Lyckostar!

Linda K sa...

lyckostar: som vad? går upp i vikt? har större bröst? har små bröst? :D

Anonym sa...

hujeda mig, jag som tycker det e jobbigt när brösten sväller upp en gång i månaden. Pojkvännen tycker det är trevligt men jag känner mig bara, jag vet inte... svullen?

(snygg klänning för övrigt!)

Frida sa...

he, jag gick upp 5 kg redan innan inskrivningen! och det är såklart de envisa kilona som vägrar försvinna. men jag får skylla mig själv, fikabröd varje dag gör ingen smal ;)

Linda K sa...

johanna: sån skillnad märker inte jag i vanliga fall, tack och lov. tack :)

frida: svårt att var preggo och ha diciplin. eller ska jag säga omöjligt?

Anonym sa...

Tyckte detta inlägg passade bäst för min fråga...de svarta stupisarna du har från POP, finns de i kollektion nu eller är de från din förra preg.? Har haft svårt att hitta just smalare mammabrallor...eller jag ska erkänna att jag har inte letat så noga, tycker det är ganska trist att bege mig in på mammaavdelningarna.

Linda K sa...

annalena: ja de finns i butik nu. håller med, mammakläder är ett nödvändigt ont :S