torsdag, oktober 25

En cola tack

Jag ska nu lovsjunga nykterhetens ljuva vara. Chattade med en kompis som var på firmafest (också ett ord jag avskyr, men det är samtidigt ganska talande) igår. Idag har han tillbringat en del tid på jobbets toalett. Kollegor runt omkring, som är i samma miserabla skick, mumlar Kill me now och dylika för stunden passande fraser.

Kompis, jag lider med dig och drar i samma sekund en lättnadens suck. Jag gör ju inte sånt där längre. Visserligen går jag miste om helgvinet och partykvällarna (som i och för sig inte haglade pre graviditet heller, men ändå en främling) men jag vaknar utan tillstymmelse till huvudvärk och pigg som en mört varje lördag- och söndagmorgon. För visst kan man få huvudvärk av ett glas vin, jodå.

Ser fram emot det där glaset någonstans långt bort i framtiden. Men så länge håller jag tillgodo med sockerfri karaktärsdryck och klappar maken på pannan med sval hand när han mumlar åh och aj.

7 kommentarer:

Minna sa...

Det rä så underbart att aldrivg vaar bakis. Jag saknar inte alkoholen.

Minna sa...

men jag skriver som om jag var packad...

Anonym sa...

Sjömannen kliver in och klickar runt. =)

http://cmj.blogg.se

Anonym sa...

Lite vin saknar jag allt. Jag hör till den skaran som aldrig blir bakis, oavsett mängden jag dricker... Men hursomhelst, vill tipsa om Carl Jungs alkofria mousserande (nr 1966) som funkar finfint!

Linda K sa...

minna: har du nallat av karaktärsdrycken nu igen?

anonym: skepp å hoj!

sanna: ja den drack jag nog i helgen! mumma :D

Minna sa...

Bilabongs mousserande är JÄTTEGOD! Inte söt och sliskig (gillar inte jag)! Torr. Mums.

Linda K sa...

minna: lägger på minnet.