onsdag, augusti 16

Ser rött

Tycker nog att jag är rätt frigjord och liberal och allt sånt där. Men när jag kutade ut nu på lunchen för att införskaffa galonisar till sonen (dom befintliga har obefintliggjorts på dagis, namnlapp till trots) blev jag sådär färgknäpp ändå. Helt utplockat, och höstens regnkläder kommer inte förrän i september. Hallå, det regnar NU! Fanns inga blå brallor kvar, bara röda. Högg dom, lite tveksamt. Samtidigt som jag blev irriterad på mig själv. Klart en tvåochetthalvtåring kan ha röda brallor. Vid rosa hade gränsen gått, men rött... e sött. Och han har grön jacka och blå stövlar, blir väl en skön färgklick.

Rött är ju hett i höst också.

UPDATE: Såklart hänge de gamla galonbyxorna där på kroken när jag hämtade sonen idag. Nåväl, vad är väl en extra bralla? Nu har jag ju blivit förtjust i dessa röda. Dom får vara hemmagalonisar.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Rött passar väl små killar också! Låter fint tycker jag.

Anonym sa...

Min 6-åring har haft röda klickar i sin garerob sen bebistiden. Det blir ju annars så tråkigt... blå, blå, blå, blå...

Anonym sa...

Han kommer alldelens säkert bli jättefin i sina nya galonisar:) jag tycker att rött passar utmärkt till både flickor och pojkar.

Polly sa...

Grisungen älskar rött. Rosa och lila går fetbort, däremot. Men rött är favvofärgen, även om jag tycker att man kan dosera den lite lagom! :) Såg att H&M har gröna galonställ i katalogen. Kul som omväxling till rött och blått.

Men vi är i den åldern nu att jag inte vet om en skolkille har galonbrallor längre, eller om det bara är för "småbarnen". Dilemma, det där...
Han har i allafall bestämt avsagt sig overall till vintern. Byxor och jacka ska det vara.

Anonym sa...

Apropå! Hittade Spindelmannenstrumpbyxor på killsidorna i H&M-katalogen. Mycket rött på dem. Det tar sig!

Anonym sa...

Han kommer bli finast i rött ju! Heja heja! Alla superhältar bär väl rött? :)

Unknown sa...

Rött är rätt!

Det är Timrå IKs färger. Kan inte bli bättre.

Anonym sa...

Ha Ha killen kommer att bli mobbad...men å andra sidan så kan ju några år som utfryst på dagis vara fostrande det också... ;)

*gulp* kom just på att det ryktas om att det är rosa ränder i min kostym...

Anonym sa...

PS. Beställde genast ett par Spidermanstrumpbyxor till Pyttan. Man är väl cross-over!

Anonym sa...

Linda, looking GOOD! Did you cut your hair? BobK/

Anonym sa...

Jag tycker det är självklart att småkillar (och stora) ska kunna ha rött, likaväl som tjejerna har blått. tycker det är fruktansvärt när killarna kläs i gråblå uniform och flickorna får bli små försvarslösa prinsessor...

Linda K sa...

linda s: visst gör dom det! dumt tänk av mig :P

anonymous: ja sonen har en massa rött i garderoben, kändes bara en aning mycket rött nu. Men rätt!

tess: tycker som du :)

polly: ja han är ju stora killen nu! Overall går fetbort. Men en rosa tenniströja till sonen skulle jag faktiskt inte säga nej till. Som en liten brat :D

mel e: cool! :D

anna krimskrams: se bara på stålis! :)

janne: jamen då säger vi att sonen hejar på dom :P

sanna: :P

daniel: killen är två år, tror mobbning pga klädval är sällsynt ;)

rosa ränder - oiii oiii! värsta snyggo :D

mel e: och du e coolaste mamman! :D

bobk: hi! yes I finally did. Feels great. Looks great? :)

tjejen: håller med! Polarn & Pyret har bra unisex för dom små. Tjejer kan ha brun och killar rött. Och allt vad det är :)

Anonym sa...

nere på continenten är rött en definitiv killfärg, så du är helt rätt på det!!!

Anonym sa...

Du rött är bästa valet, barnen syns ju så bra (även utan reflexväst) på höstutflykterna. Jobbar ju med de små godingarna!

Linda K sa...

nina: stabil!

bibbsan: just! det tänkte ja ginte på, etä ju prima :)

Anonym sa...

Döm inte dagispersonalen för hårt bara ;-) Jag jobbar på dagis och ibland så får någon liten kompis tag på någon annans grejer, bär iväg och placerar på något skumt ställe (eller så gör en förvirrad fröken detsamma..eh..). Då är det svårt.. fast det är ju iof när kläderna är omärkta oftast.
Jag tycker absolut killar kan ha rött! Jättefina:-)

Linda K sa...

charlottah: nej absolut inte! Vi får också med oss andras kläder hem ibland, men man tar ju tillbaka plaggen då. Och vi fick ju tillbaks brallorna också, slutet gott allting gott :)

Anonym sa...

Min son på snart 9 har mycket röda tröjor.Kanon snyggt tycker både mor o son!

Eva-L sa...

Synd att de inte hade de gula! För de var så fina och perfekta i ruggigt höstväder.
Min son som är 5 år beställde rosa mjukbyxor när han fick välja. Och jag tänkte att ett plagg må väl vara hänt. Rött ser jag som en helt neutral färg och mina killar har båda en väldig massa röda kläder. För min del är rosa den enda färg som jag starkt förknippar med kön.

Linda K sa...

anci: klart killar ska ha rött!

eva-l: klart killar ska ha rosa om dom själva vill! :)

Anonym sa...

Jag brukar också köpa röda kläder till min 2-åring. Blir fint att kombinera med det blå som en färgklick.

Linda K sa...

käthe: småbarn ska vara färgglada :)

Anonym sa...

Visst kan småkillar ha rosa också!
Det är bara gammalt larv att hålla på blått åt pojkar och rosa åt flickor! I så fall skall väl inte flickorna få ha blått då!
Min son älskar rosa och vill ha rosa byxor och jackor! Och varför skulle jag neka honom det och säga: "Nej, det du tycker om är fel - den färgen är inte tillåten för att omgivningen gillar inte den på dig! Snacka om att traumatisera och skuldbelägga! "Vem är jag som tycker så fel? Hur kommer det sig att jag som pojke nästan borde skämmas för det?"
Nej, vill min son ha rosa, får han gärna ha det - det är ju en härlig och glad färg! Synd bara att man oftast måste gå till flickavdelningen, för att köpa plaggen! Ett annat problem är att det är svårt att finna rosa kläder som är "rena" från massa sött , dvs, blommor och prinsessor o.dyl. Det vill han naturligtvis inte ha - det skall vara "killigt" rosa!
Cassan

Anonym sa...

Javisst, pojkar är jättesöta i rosa!
En pojke i min sons klass går ofta i rosa manchester-jeans och rosa koftor!
Det är väl inget fel i det! Han verkar tycka mycket om den färgen och lånar ofta sin systers kläder!
Jag har försökt och få min son att ha lite gladare färger på sig och i början gick det inte alls, men sedan kompisen börjat, så vågar nu också min grabb att ta på sig lite mera "tjejiga" kläder och gillar det nu till fullo!
Nyligen var vi på Kapp-Ahl och köpte en rosa jogging-dress och den har han på sig jämt! Personalen tittade lite konstigt på honom, men han sa bara att han gillade den färgen!Å andra sidan lånar min dotter nu en hel del kläder från sin bror och då är det väl så jämställt det kan bli! Det är bara det, att då undrar minsann ingen vuxen eller tycker det är konstigt! Märklig värld....
Lene
Lene!

Anonym sa...

Ja, nog är det kul när pojkar frivilligt vill ha lite andra färger än blått, grått och annat murrigt!
Min son älskar rosa kläder och vi går ofta och köper den färgen och andra s.k. "tjejfärger" (i bl.a rött)! (vad fånigt allt detta är)"Pinsamheten" att behöva gå till flickavdelningen, bryr han sig inte om! Nu hör det till saken att han har väldigt långt, lockigt hår, som får honom att precis se ut som en flicka! Det underlättar förstås (och det vet han!), så ingen frågar om han är pojke eller flicka! Man tar för givet att han är tjej och han bara fnissar åt det och verkar inte det minsta besvärad!
Min son har verkligen ljuvligt, böljande hår! Han älskar det och jag har aldrig fått röra det! Att gå till frisören och klippa det kort, det kan jag glömma! Däremot går vi då och då till min damfrissa och klipper luggen jämn och så där! Dessutom vill han gärna ha få det permanentat ibland för att få det maximalt lockigt!
Visst, han blir också retad ibland (speciellt av pojkarna, men de har vant sig nu och tröttnat!) och han får kommentarer av mina vänninor och andra föräldrar att "han måste väl ändå gå och klippa sig och se ut som en pojke!"
Men han vägrar och jag tänker väl att vad gör det egentligen att han har riktigt långt flickhår! Tids nog, "måste" han ju nändå klippa sig när han blir vuxen för att jobb och omgivning kräver det, men fram tills dess?!!??
Finge "Peter" bestämma skulle han gärna ha jeanskjol och någon blus i skolan också, men där går min gräns, eller...???
Jag vet inte hur jag skall ställa mig till detta - ena sidan av mig säger; "vad gör det om han tycker om det?" (och han går ofta i systerns kjolar och nattlinnen hemma - det är okay med mig och henne), men den andra sidan stretar emot och säger; "detta är inte normalt.".
Men jag tror framför allt att jag är orolig för framtiden - inte så mycket om han skulle bli "bög" eller så (för det tror jag inte ett dugg, att det beror på), mer på omgivningens reaktioner och alla bekymmer det för med sig i livet.
Vad skall jag göra? Förbjuda, men då kommer han bara att klä sig i smyg eller trotsa mig och det lär ju inte "hjälpa" honom, eller skall jag säga att det är okay?
Faktum är ju att han är väldigt, väldigt söt både i sitt flickhår och i kjol!!!
Katarina

Anonym sa...

Det verkar vara rätt många pojkar som vågar vara annorlunda idag! Det lovar gott!
Min pojke är med i skolans blåsorkester med bara flickor! Han är nämligen den enda som kan blåsa trumpet så bra som krävs! Det innebär dock att han "måste" ha orkesterns uniform på sig, vilket är kjol och väst!!! Men det gör honom ingenting! Precis som i fallen ovan, så blev han först retad, men nu är han accepterad! Först var han naturligtvis lite betänksam, men sedan tyckte han att det var väldigt kul att ha en sådan kostym på sig! Eftersom de övriga flickorna har ljusblå kjol och väst, tyckte man att det var lite extra skoj, att den enda pojken fick ha en rosa väst på sig, så man kunde se att en deltagare inte var flicka! Mycket modigt av min son tycker jag!
Hanna