fredag, april 28

Om tio år skrattar vi åt det

Sonen är i onåd efter att ha ritat med kulspetspenna på datorskärmen. Det går inte bort. Skit skit skit. Fast han kunde ju inte veta. Han målar på papper och han målar på datorskärmar. Någon (läs ömma modern) borde väl haft bättre uppsikt över honom. Han känner på sig i efterhand att det var väldigt fel. "Förlåt" säger han till både mamma och pappa. Små skapande streck över hela skärmen. Gulligt och irriterande. Vi hoppas det går på försäkringen.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Aj aj då.....vad säger man....svårt att inte bli lite sur, men å andra sidan...det kunde ju inte han veta :(
Hoppas att det löser sig iaf.

linda m sa...

åhh..vad gullig han är *ledset smile*
trevlig helg!

Polly sa...

Mmm. Förstår precis. Älskade sonen i typ samma ålder som lille Carl gick loss ordentligt och noggrant med kulspetspenna på sprillans nya soffan, i kittfärgad klädsel! Gulp.
Tur och väl var klädseln avtagbar, och fläckarna gick bort i kemtvätten. Men det lilla hysset kostade ändå 700 spänn.

Det var nog öm moder som brustit i vaksamheten även i detta exempel. Ährm.

Men det borde gå på försäkringen.

Anonym sa...

Oj då
Ewa

Anonym sa...

typiskt. De liksom gör det utan att man hinner med. Och man älskar dem så mycket så man inte har hjärta att bli superarg. Hoppas hemförsäkringen är snäll =)

Anonym sa...

jag säger som min mor: det är bara ting utan känslor! och då menar jag inte carl utan datorn. du ska se att du får en ny på hemförsäkringen. och då menar jag inte carl. utan datorn. : )

Anonym sa...

Var det en TFT eller CRT skärm? Om CRT testa sån polish för repor i klockglas, glasögon etc Ev. antireflexbehandling ryker på de delarna som putsas så ta så lite som möjligt.

Om TFT, är transistorerna skadade (svarta/vita "döda" pixlar) eller bara ytskiktet? Panelerna går att byta rätt enkelt, reservdelar = hej ebay. Är det bara ytskiktet testa putsmedel för mobil och mp3 skärmar, ej gjort detta och risken är att plastskiktet på skäremn är för tunt.

Om det är en Dell hem-pc kolla om "complete care" ingick i paketet, då täcker den en ersättningsskärm utan kostnad.

Unknown sa...

SamSam målade i vår beigea soffa med kulspettspenna. Jag blev nåstan lite rörd eftersom det alltid kommer att vara kvar som ett minne från när han var liten. Jag var tvungen att ta ett kort på honom bredvid hans konstverk.

Anonym sa...

min flicka målade vår vita murade öppenspis med röd spritpenna, det är ju inget litet arbete att måla om en öppenspis , så det fick sitta kvar några år, fast det är ju svårare med en dataskärm....

Linda K sa...

mocca: ja det är klart att det löser sig :)

linda m: ja gullig och illbattig :)

polly: rarisarna :D

ewa: oj ja :P

hedgehog: nä han är ju bara två, klart man måste testa!

lindarign: ha ha ha, helt rätt. Brukar tänka så, att tur att det inte är Carl som är trasig! :)

den tjocke konsulten: tack för alla tips! Vi avvaktar och ser om försäkringen täcker det innan vi går loss på skärmen.

janne: när jag var liten ristade jag in mitt namn med kulspetspenna på en vägg hemma. Det är fortfarande kvar och nu tycker min far att det rä det gulligaste som finns :)

cia: åh, en till liten skapare! :)

Anonym sa...

egentligen är det ganska smart att kunna koppla ihop -skriva på papper och skriva på datorn.jag tror ni skrattar åt det om 10 dagar.men visst lite irriterande är det

Linda K sa...

mum: japp han är en smarting. JAg tycker det är en smula gulligt men maken deppar :P