söndag, november 28

Style by Linda, del 5

Jag fick en fråga om jag inte kunde tipsa om vad man kan ha till fina men ack så genomskinliga blusar. Man kanske inte vill komma till jobbet och visa hela härligheten för alla.  Kollade i min klädkammare och upptäckte en smärre armé av see-through-blusar. Så, ja absolut! Ni kan bortse från min fula nuna, jag är så ofixad man kan bli och skyller det på förkylning och att min frisör aldrig har tid med mig.

Så här brukar jag tänka:

Senast jag hade min rosa blus hade jag röd bh under. Har hört att rött är det ultimata att ha under allt för det syns inte och då ser blusen mindre genomskinlig ut. Tycker det funkar bra.

Till svart är det fint att ha bara svart bh. Sen beror det ju på hur genomskinlig blusen är. Den här har lite kraft framtill och då känns det inte så naket.  

Jättefint med en stickad kortärmad top över blus. Eller stickad väst. Eller slipover. Varmt och skönt också.

Om det känns naket kan man dra på sig den där fina spetsbodyn man inte riktigt ver när man ska våga ha. Genomskinligt plus genomskinligt blir mindre genomskinligt. Och så kan man ju alltid rädda sig med en kavaj!

Icke att förglömma, som tjejen i Acne-butiken tipsade om. Det är jättesnyggt att ha den genomskinliga blusen uppknäppt ovanpå en top.

11 kommentarer:

Librarybeth sa...

Wonderful, wonderful!!!

Miss Upsey Daisy sa...

Tackar och tar emot tips :)

Susstherookie sa...

Tusen tack - du räddade min morgondag!

Vesnas vardag sa...

Vad snyggt med vit blus och svart kortärmad stickad över. :)

Linda K sa...

alla: :)

labolina sa...

Jag har haft hudfärgad bh under ganska genomskinliga toppar. Jag inbillar mig att eftersom man inte ser bh:n så tydligt verkar inte heller toppen så genomskinlig. Fast samtidigt kan jag inte låta bli att undra om alla tänker "hur kan hon med att visa alla att hon går omkring med en bh i värsta tantfärgen?". Alternativ brukar jag ha ett linne under. Fast det känns inte alltid så snyggt. Vad säger du som stilexpert?

Anna sa...

oh!
det är det jag ska spetsbodyn till, tackar :)

Linda K sa...

labolina: stilexpert är jag inte, bara tipsar om hur jag brukar göra. beige bh är inte alls tant, tvärtom. och en tant skulle nog inte knalla runt i snygg genomskinlig blus, so you go :)

anna: just :D

Att ha det gott sa...

Tack för bra tips

Gyrid sa...

Kjører nice Whyred red blus i dag, men med langermet topp under og stormaskad (ull)trøya over - det er minus 15 her i dag!!

Takk for inspo!

Linda K sa...

att ah det gott: :)

gyrid: låter smashing! :D