onsdag, november 24

Blödig *

Jag är inte den som står emot tårar, tvärtom kan jag börja gråta till både det ena och det andra. Som nu på morgonen har jag haft inte mindre är tre "moments" under läsande av morgontidningen.
  1. När jag läste om för tidigt födda bebisen Noel. Som mår bra. Men själva grejen: liten, klädd i tigerpjamas, pappor i trauma, ja ni vet.
  2. Jag hade tänkt ta bilen till jobbet idag, eftersom jag ska på sonens utvecklingssamtal på morgonen. Men i tidningen rekommenderade dom att man i Stockholmstrakten ställer bilen hemma eftersom det ska snökaosa. Det gick jag också igång på. Fatta pinsamt.
  3. Pippi Långstrump blir isföreställning i vår. När jag tänkte på hur mycket mina barn skulle uppskatta att se det kunde jag inte hålla tårarna tillbaka.
Vad drar vi för slutsatser av detta märkliga morgonbeteende? Jag är icke gravid. Jag är j***igt förkyld och planerar en Panodil Zap efter frullen. Klockan är tidigt. Jag är kort sagt blödig.

* vek, känslig, lättrörd, pjoskig, mjuk, ömsint, ömhudad, ömtålig, sentimental; feg, mjäkig, sjåpig, klemig (motsatsord: stark, hård, känslolös)


5 kommentarer:

Anna sa...

stog det idag?? det är "min" bebbe!! måste springa och köpa svenskan!!

Anna sa...

hej igen, kan ju vara bra att läsa klart hela inlägget innan man kommenterar (och börjar gråta f.ö.)
jag ska också på utvecklingssamtal. två faktiskt.
have a fin dag in the snöstorm!

Linda K sa...

anna: han såg så fin ut, lillen! puss puss på honom.

lycka till och have it fine du me :)

anna sa...

jag med. är hopplöst blödig...

Linda K sa...

fru a: vad är det MED oss?!