måndag, oktober 6

Spökdags

Sonen har bestämt att han ska ha spökfest. För ett par kompisar från dagis. Det ska vara maskerad, och själv tänker han vara Spindelmannen (surprise?). Funderar på vad man kan ha för bus för killarna. Pumpahuvuden på trappan. Spökballonger (finns det?). Läsa spöksaga kanske, eller visa spökig film. Andra tips mottages tacksamt!

Själv får jag väl vara häxa... :P

21 kommentarer:

Anonym sa...

Spingelnät finns att handla på tex. Buttericks och små plastspindlar. Kanske lite grön eller blå läsk. Om du ska ha maränger kan man smälta lite choklad och göra spöken genom att göra små ögon av den smälta ckoladen på marängen...vad snurrigt det blev.
Lycka till!
/Linda

Birgitta sa...

Ska ni fika så baka muffins och färga en del med grön karamellfärg och en del med röd. Äta korv med mos? Färga potatismosen också! Röd läsk är bättre så kan det vara blod...

Sara sa...

Skräm dem ordentligt! Små plastspindlar kan man frysa in i iskuber också, förresten.

Linda K sa...

linda: jamen guuu vad bra! tack :D

birgitta: strålande :D

sara: ha ha ha, det blir så braaa! :D

hedgehog-sara sa...

inte för läbbigt bara, en gång på dotterns kalas körde jag en typ skattjakt med en läbbig saga om en drake som pruttade i riket så att alla kräktes. 75% av ungarna började grina och ville gå hem.

Dorisettan sa...

En succé på min sons 5-årskalas var följande: Lura de små liven att godiset du hade tänkt bjuda på har blivit stulet av en råtta som bor i ert hus. Fixa sedan ett "råtthål" under nån trapp eller så. Det viktiga är att det finns ett litet hål där småttingarna måste sticka in handen för att "fiska fram" det stulna godiset. Bakom råtthålet sitter du eller annan frivillig beredd med diverse äckliga ting (kalla kokta makaroner, blöt päls osv) som barnen får känna på innan de hittar godiset. Jag höll på att skratta mina byxor blöta när barnen skrek och knappt vågade sticka in handen en andra gång. JÄTTEKUL!

LindaLiten sa...

Skattjakt med "läbbiga" smågrejer i påsen. Alla bra kalas har skattjakt. När vi hade spökfest när jag var liten så färgade vi spagetta med karamellfärg och kallade det för lysande maskar. Smakar inte så kul med ser kalasigt ut.

Dorisettan sa...

Ps. ett avhugget finger (finns på varenda leksaksaffär) nedblandat i popcornskålen är alltid trevligt för såväl vuxna som barn Ds.

Free Fashion Pia sa...

Vilka hemska tips! Arma barn, jag tycker man ska krama varandra istället....;-)))

Linda K sa...

hedgehog: ha ha! elaking ;D nä det är ju fyraåringar det här, lagom är bäst!

dorisettan: ha ha ha! jag skulle själv aldrig våga sticka in handen där :D HA HA HA!

ffp: ja vi ska kramas också :D

Elin sa...

Ballonger med döskallar eller annat läskigt brukar säljas på buttericks och liknande runt halloween, att äta spagetthi färgad typ grön brukar gå hem och en liten spökrunda i trädgården klarar säkerligen de tuffa 4-5-åringarna!! :) mycket godis och en liten "kittel" stående på kolsyreis (blir rök när det smälter) ger supercool effekt om du kan få tag på det nånstans!! lycka till!

Linda K sa...

elin: utmärkta förslag, tack! :D

LindaKfan4ever sa...

Det finns bara ett ställe för sånt här :) http://www.marthastewart.com/halloween

Finns massor med roliga dekorationer och det finns en hel kategori för barn också :)

Mickis sa...

Frys in vatten i en gummihandske och lägg de "avhuggna handen" i saftkannan som kylare. :)

Linda K sa...

lindakfan4ever: jag får kika in :D

mickis: hahaha herregud mickis, det är fyraåringar :D

The Pale Green Woman sa...

Jistanes, jag kommer aldrig mer våga gå på barnkalas!!

Linda K sa...

tpgw: :D

Anonym sa...

Från en annan Linda : En lite läskig men snäll barnfilm heter " En häxa i familjen " bl a med Margreth Weiwers som " Häxan ". Den är några år gammal; men kanske kan hittas i video/dvd butik.Handlar om en flicka med snorunge till lillebror som får en barnvakt när mamma och pappa ska ut, den är hedlöst rolig!! Även vuxenskämt som liksom inte barn fattar.

Linda K sa...

linda: kanske kan vara nåt, tack :D

LJ sa...

Sen kan man ju härma 'trick or treat', men göra det inom husets väggar (om det finns några vuxna eller äldre barn som kan hjälpa till). När man är fyra år är det spännande att knacka på en dörr, sticka fram en påse genom springan som öppnas och sen se vad man fick. Lite fiskdamm över det hela. Jag var med sonen på en engelsk Halloween-fest när de gjorde detta för de mindre barnen och det blev succeé. De flesta äskar ju godis och små överraskningar.

Linda K sa...

lj: jöttekul! tack :D