fredag, mars 28

40 + 1

Jag fördömer inte. Jag bara säger vad jag aldrig ska säga till någon som är höggravid. Jag ska aldrig säga till någon som är höggravid:

- Guuu vad stor du är!

Det är väl klart att magen inte är nåt russin när det är en helt färdig bebis där inne. Det vore väl konstigt om den var någonting annat än enorm? Men när man redan känner sig stor och fet och otymplig behöver man inte få höra det uppenbara. Tro mig, man vet om det ändå.

En del gottar sig och skrockar att enda gången man får säga till en kvinna att hon är tjock är när hon är gravid. Jaha, varför det? Vem bestämmer att det är så? Då är det väl ok för gravida att dela ut tjockhetskommentarer till folk som inte är gravida också, antar jag? Du är fet, och du, och du är jättetjock ju!

Se där, nu retade jag upp mig. Kommer bäba då?

24 kommentarer:

Solrosfrö sa...

Ja och det där med att alla ska ta på magen hela tiden... jobbigt! Jag tycker du är fin jag med din nätta, fina, runda bulle. Jag var mer av en valrossvariant - svullen från topp till tå med läppar som Silvstedt skulle döda för :)

Linda K sa...

jessika: ha ha ha, jag tror alla känner sig så mot slutet :D

Anonym sa...

Men det är det mest vackra som finns med stora magar och faktum är att jag har fått höra att många män tycker det. Haha.

Anonym sa...

Gick du över tiden sist gång?

Linda K sa...

anonym: jag skiter väl i vad män tycker, jag vill inte höra att jag är stor ändå. så det så :P

Linda K sa...

frökan ida: japp, 6 dagar.

Anonym sa...

Ja vad är grejen men att det är ok att säga att man är tjock? Är nu i v 25 och har gått upp knappt 5kg vilket ju inte är så jättemkt, ändå så kommer det en massa skämt om att jag inte skulle få plats eller att jag är tjock osv osv. Gissar att det kommer att eskalera för varje vecka... Jag kanske skulle föreslå de som säger det att vi ska jämföra midjemått ;-)

Än så länge är det bara en som tagit på min mage, men så är den inte så stor ännu.

Jag tycker ivf att din dagens bild ser cool ut och inte det minsta tjock!

Linda K sa...

sara t: ja att det är så kul att kommentera gravida magar. kanske för att en del är feta jämt och ser sin chans att gotta sig åt andras tillfälliga fetma?

tack snälla :)

Peace in mind sa...

Men, gläds åt att du kommer få en fin russinmage sen när bäba kommit *skrattar glatt och absolut inte elakt*

Anonym sa...

Hej, brukar läsa din blogg då och då! Grattis till bebben, hoppas den kommer snart bara! =)

Tänkte höra med dig vad du tror om märkesväskor som läggs ut på tex tradera med ett utgångspris på typ 500-1000 kr när de i butik kostar runt 7-8000??
Visst kan folk lägga höga bud men nja...det måste väl vara fejkväskor???

Jag brukar aldrig köpa begagnat så jag tänkte höra med dig. Ha en skön helg/Anna.

Kajsakarin sa...

Jag hade en kollega, som tyckte att det var helt ok att skrika tjockis varje gång jag gick förbi hennes kontor på väg på lunch. När jag konfronterade henne sa hon att hon bara skämtade och att man fick väl tåla lite skämt. Svarade att jag inte alls ville tåla skämt. Mötte en främmande människa (kärring) på gatan med hennafärjat hår som utbrast i "herregud vad stor du är", var för väluppfostrad för att svar "Åh jäklar vilket rött hår du har!" ångrar mig fortfarande.

Kajsakarin sa...

Blev så upprörd att jag stavade fel en massa! Skyller på föräldra"ledighet" och feber, ska ju föreställa lärare i det svenska språket. Lycka till med beba!

Linda K sa...

anna funderar: ja den blir väl inget sexpack direkt ;)

anna: hej! och tack :) svårt att veta, säkert olika från fall till fall. jag har köpt märkesväska på ebay som var äkta, men då hade jag bra erfarenhet av just hur den väskan ser ut. dumt att chansa när det rör sig om många tusenlappar tycker jag. roligare att spara och gå och köpa sig i butik om det är en väska man verklgien vill ha och vet att man kommer att ha glädje av länge. lycka till! :)

kajsakarin: ha ha ha ja det skulle du gjort! :D

Linda K sa...

kajsakarin: äh skit samma. jag fattar :)

Spiro sa...

Mm, förstår precis hur du menar. Man är tillräckligt trött på den där bulan ändå utan att behöva höra hur enorm man är. Tack, jag märker det själv varje gång jag ska ta mig upp ur sängen, stolen, soffan osv..

Anonym sa...

Då kan du tänka dig hur stor min tvillingmage var på slutet, med TVÅ normalstora bebisar i (3,2 och 3,6)... var inlagd för observation en vecka innan förlossning, och t.o.m. överläkaren kommenterade hur stor och tjock jag var "där kommer avdelningen tjockis", typ... ättekul... eller inte...
Med mina erfarenheter så har du en fantastiskt fin och liten och nätt mage!!! Du är så fin! Men jag kan förstå att du längtar efter att se vem som gömmer sig där inne :)
/Camilla F i Piteå

C. Meow sa...

Du är ju inte tjock, du är gravid och har ju en fin kula. Sen är det ju helt fantastiskt att en hel liten bäba kan rymmas däri :D. Och tänk, snart får du räkna tår och fingrar och snusa in babylukt iiiih

Anonym sa...

Äh, skit i dem, de är säkerligen bara avundsjuka. Däremot kan man ju fundera på behovet av att säga till en kvinna att hon är tjock...

Dumpuckon ska behandlas som luft.

För övrigt har jag läst lite om din nervositet över förlossning och kan förhoppningsvis glädja dig en smula med att min andra förlossning gick som en dans i jämförelse med den första. Snabbare och lättare på alla sätt och vis (48 timmar första gången och 2 1/2 den andra). Jag tror inte att jag är unik där, de flesta jag känner vittnar om en mycket mer kontrollerad andraförlossning. Det är på något sätt som att kroppen fattar mer av vad som händer andra gången.

STORT lycka till med bebis nummer två!

Linda K sa...

spiro: det är svårt att undvika att lägga märke till den ;)

camilla: uj ja tvillingar kan inte vara lätt! bra tungt att kånka på? tack rara. ja nu vill jag se vem det är där inne!

camilla: iiiiiiii!

susanne: jag har också hört att det rullar på smidigare och snabbare andra gången, hoppas på det! man vet ju lite mer vad som komma skall och det är nog bra. tack rara!

Anonym sa...

Jag i princip fes ut min tvåa. Ingen hann fatta någonting. Men det var ju inte det jag skulle säga.

Du blir ju i alla fall av med din kula, det blir inte den feta gubben med kulmagen. Så jag skulle kontra med att svara att typ "ja måhända att jag är stor men jag får en bebis i belöning. Du är ful och det går det inte att göra så mycket åt gubbe!" När jag var gravid med tredje tyckte jag rent synd om alla som dristade sig att säga något. De fick sina fiskar varma och muttrade om farliga gravidhormoner :)
/Sofia

Linda K sa...

sofia: HA HA HA!! åh vad jag önskar att jag får fisa ut min bebbe också :D

Anonym sa...

om du är tjock är jag pavarotti.

Anonym sa...

En kollega till mig frågade mig när jag var i v.14 om jag är gravid. Jag skulle lika gärna kunna ha ätit några extra bullar. Jag skulle aldrig våga fråga någon om personen är gravid. Det får man berätta själv.

Linda K sa...

hedgehog: HA HA HA! om inte du är sötast är jag läderlappen!

anonym: ja det är riskigt att fråga så tidigt. hände mig en gång när jag INTE var gravid! mest pinsamt för den frågande personen!