torsdag, januari 31

Deep thoughts på morgonkvisten

Det är intressant, tycker jag, hur man ibland nästan tycker att man känner människor som man aldrig träffat men vars bloggar man läser dagligen. Man bildar sig en uppfattning om en person, som kanske inte alls stämmer övernes med verkligheten. Jag har haft det stora nöjet att träffa flera av mina favoritbloggare. Och antingen de stämmer överens med min förutfattade uppfattning eller inte har det alltid varit väldigt angenäma möten.

En gång för inte så länge sedan fick jag beröm på en annan blogg, där bloggaren bland annat skrev att hon tyckte jag verkar allmänbildad. Vilket jag blev jätteglad över. Samtidigt som jag kan tänka oj luras jag nu? Jag är ju... bara jag, liksom. Inte världens brajtaste men inte dum i huvudet heller. Allmänbildad är en jättekomplimang för mig.

Sen fick jag nyligen en kommentar om att jag är riktigt pinsam i mina resonemang och inte verkar behärska förmågan att tänka över huvudtaget. Dels roas jag lite av att någon skriver så. Vad arg hon måste vara, inte bara på mig utan på en massa annat också. Dels undrar jag. Om jag läser något på en blogg som jag inte håller med om eller rent utav retar mig på, inte skriver jag då en kommentar där jag idiotförklarar bloggaren. Skulle aldrig falla mig in. Jag kan skriva att jag håller inte med och förklara varför. Jag kan blogga vidare om ämnet på min egen blogg. Men att förolämpa så går bort. För mig alltså.

16 kommentarer:

Annie - PD sa...

Låter skumt och trist att ge kommentarer av den senare typen :(

Lox sa...

Jag kan understryka, som har träffat dig irl, att du är oerhört trevlig, social och lagom intelligent (dvs inte mossig för gudarna vet hur många jag träffar som är sådana och mossig _vill_ man inte vara). Summa summarum: en riktig praktbloggerska!

Förolämpa går bort. Alltid.

Anonym sa...

Det känns som att vissa människor ursäktar otrevlighet med att de är ärliga. Säkert ett sånt pucko som bajsade ut sig lite skit på din blogg. Jag tycker man stöter på massa bloggar som man inte förstår eller inredningar man inte gillar, men man skulle ju aldrig skriva det bara för att. Sånt gör bara puckon!

Solrosfrö sa...

Tänk vad trist om alla bloggar såg lika ut och ingen vågade tycka annorlunda. Diskussionen om olikheterna som kan skapas är ju en del av tjusningen. Så - all you bloggers out there - fortsätt att tycka till men inte trycka till! Linda k, du är en praktbloggerska som får mig att både skratta och höja på ögonbrynen. Våga inte sluta med det!

Atomflickan sa...

Jag förstår inte heller det där med att lämna dumma kommentarer... Om jag inte gillar något du eller någon annan skriver så läser jag inte. Fast vissa bloggar kan ju vara såna man läser bara för att man bir irriterad på den som skriver och det kan ju vara kul ibland. Men aldrig att jag skulle kommentera! Jag får ju skylla mig själv.

Petra sa...

Jo, det är intressant, bloggare blir som virituella bekanta. Jag läser ju din blogg varje dag, den är rolig, du uppdaterar väldigt ofta och du svarar på kommentarer, sedan är det roligt med dina outfits. Du verkar inte det minsta dum :-)Du är nästan som en klippdocka där när du visar dina kläder (no offense, jag älskade klippdockor när jag var liten). Man lämnar ju inte ur hela sig på en blogg, i varje fall tror jag inte det. Men anledningen att man återbesöker bloggar är ju att man gillar dem, och det finns ju inte att man skulle skriva en massa sura kommentarer. En blogg är personlig och gillar man inte så behöver man som sagt inte läsa. Sedan om det kommer upp kontroversiella ämnen, såsom cykelhjälmar och lador och dyl, då kan man ju uttrycka sin mening, men det är ju inte blodigt allvar och ingen anledning att bli otrevlig! (gud vad långt och flummigt det här blev, förlåt!)

Linda K sa...

annie: antagligen folk som mår dåligt och mäste vräka ur sig ltie skit.

lox: och jag säger tack detsamma! :D

mrs pitepalt: handlar väl lite om man har nån stil och finess :)

jessika: precis, oliktyckand eär tjusningen. och tack!

atomflickan: just! men då är man ju där för att man njuter av att irriteras och det är bra så :)

petra: ha ha ha, cykelhjälmen släpper inte greppet :D håller med dig, det är klart att man inte lämnar ut hela sig själv i bloggen. men det är trevligt med bloggiska vänner!

Anonym sa...

ja - det där eviga... Som nyligen när jag skämtade lite om fruktsallad - då blev en läsare besviken. Besviken på mig, att jag var sån... Jag trodde inte det om dig, typ.

tmb - dom som inte inser att en blogg är en minidel av en person borde kanske gå och lägga sig.

Och - bloggvänner är de bästa vänner man kan ha :)

Anonym sa...

:)
jag (som inte träffat dig IRL) tycker att det varkar som om du har huvudet på skaft helt enkelt - oavsett vilken hårfärg du har för tillfället dessutom!

En sak som är säker är iaf att du har en unik (?) förmåga att kombinera helt sanslöst ytliga "jag-måste-ha-ett-par-nya-skor"-inlägg med precis vad som helst och göra det kul och intressant att läsa - det verkar ju ändå som om ett ganska brett spektra av männsikor läser din blogg, inte bara en klump LindaK-wannabe's - det hade ju varit för sorgligt.

Själv är jag ju både oerhört påläst om ALLT och dessutom överbegåvad, så jag har blivit tvungen att lösenordsskydda min blogg så att jag slipper en massa inlägg från dummare människor.

Anonym sa...

Hmmm, fast någonstans kan jag tycka det är ärligare att lämna en kommentar direkt till bloggaren än att skriva ett skriva ett lite överlägset inlägg på sin egen blogg där man länkar till bloggaren man retar sig på, får en massa kommentarer som håller med och på så sätt "gadda ihop sig" utan den berördas vetskap. Som att sitta i fikarummet och skratta/snacka skit om någon som inte är där och kan försvara sig.

Linda K sa...

hedgehog: ja det är lite konstigt att göra såna uttalanden om människor man inte vet så mycket om. bloggvänner forever :D

skåneanna: ha ha ha, gulle dej! .D

pia: om jag skriver om någon annan på min blogg i mindre positiva termer länkar jag till den personen. vilket innebär att den personen direkt kan se mitt inlägg. det kallar inte jag att fegskvallra, det är att stå för vad jag tycker. och jag gör det aldrig otrevligt, mer med glimten i ögat. vilket vissa alltid missuppfattar, men ändå ;)

Miss Upsey Daisy sa...

Jag tycker du har en toppenblogg! Absolut. En av mina regler som jag satte upp för min blogg var att inte ta upp ifall jag var arg på någon kompis eller grälat med sambon. Egentligen ska där inget stå som jag inte skulle kunna säga till den personen rätt i ansiktet. När det gäller andra bloggare håller jag ju inte med till hundra vad de jag läser skriver. Det är ju "omöjligt" att göra. Om någon modebloggare hade på sig något fult enligt mitt tycke i dagens outfit skulle jag absolut inte säga det. Skapar knappast mervärde för någon. Jag finner inget nöje i att ägna mig åt offentlig pajkastning. Om någon skrev något helt uppåt väggarna är det möjligt att jag skulle ta upp det men annars är det ju den andra personens blogg och gillar man den inte får man väl sluta läsa?

Miss Upsey Daisy sa...

Och jag har också uppfattat dig som allmänbildad. En förmåga att se detaljer. Nu pratar jag både mode och livet. :D

Linda K sa...

miss ud: det är oftast anonyma och folk utan egen blogg som uttalar sig otrevligt. föga förvånande! tack snälla :D

Kam sa...

Jag var med om helt galen grej. Jag skrev ett inlägg om toppless-bad. Någon tog så illa vid sig av det jag skrev och letade upp min mail-adress, skrev och krävde en förklaring till varför jag tyckte som jag gjorde. Jag mailade tillbaka lite artigt med en kort förklaring om hur jag tänker. Men det räckte tydligen inte för jag blev bombad med mail och krävdes på utförligare förklaring. Men orka?? Det slutade i alla fall när jag skrev att jag gärna fortsätter diskussionen per telefon och bad om tele.nr.

Linda K sa...

katja: ups! :O