måndag, januari 28

Bibliotekarien har läst

Bitterfittan av Maria Sveland

Jamen sådär. Hade nog lite andra och högre förväntningar på den. Jag är helt och hållet för jämlikhet, men när det hela tiden blir tjat om att det är så orättvist och allt är männens fel och vad bitter man måste vara för att allt som händer kvinnor är förtryck, då tröttnar jag. Måste man älta jämt? En ok berättelse, men lite efterapning av Svinalängorna.

svaga

17 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att höra din åsikt om den! Har inte läst den själv ännu, men det flesta har öst så mycket beröm över den vad jag har hört. Ps: Jag listade fem favoritbloggar idag och du är med på listan såklart, tack för en bra blogg!

Dorisettan sa...

Skit också. Hade sett fram emot att sätta tänderna i den.
Nåväl, nu kan jag ju knpapast bli besviken iallafall.

Linda K sa...

emma: åh tack, gulle dej! .)

dorisettan: fast nu är ju inte jag gud, många gillar den ju! testa vetja!

Missy sa...

Jag håller helt med dig. Känner inte alls igen beskrivningen av manligt kontra kvinnligt från boken och undrar precis som du vad man vinner på att gnälla.

Välskriven, men njae...

Linda K sa...

missy: word!

Anonym sa...

Räcker för mig att du hittar en koppling till "Svinalängorna". Då ska jag INTE läsa den.

~~L8

PS: Ett litet boktips:
"Mödrar och söner" av Kallifatides. Men den kanske du redan har läst?

Anonym sa...

Hej.
Först av allt, du skriver bra. Nej jättebra. Jag har smugit runt på lite olika bloggar som jag kommit över från Miss KYD och finner mig alltid klistrad vid skärmen alldeles för länge. Nice work!

Men, jag kunde inte låta bli att komma med en kommentar om Bitterfittan. Jag har själv läst den, älskat den och vurmat för den. Dock tror jag att det är svårt för unga kvinnor, som inte har varit gifta, levt i en relation som förälder och samtidigt försökt göra någon sorts karriär, att förstå just hur bittert det kan vara. Jag är själv varken gift eller mor. Men min älskade mamma, rödstrupma ända in i märgen sa att hon kände igen sig med mycket i boken.

En liten lång, och kanske ganska onödig kommentar. Men jag var tvungen :).

Ha det bra!
Mvh, m

Linda K sa...

l8: åh du gillade inte den? den älskade jag! får testa herr kallifatides då :)

m: hej! och tack, vad kul att höra.

ja men det är väl bra att man tycker olika. jag är väl lyckligt lottad som sluppit känna mig bitterfittig, trots att jag är gift och har barn och en helt ok karriär.

ha det bra tillbaks! :)

Dorisettan sa...

Linda K? Inte Gud!?! Du skämtar!
Såklart jag tänker ge Bitterfittan en chans!

Linda K sa...

dorisettan: ok då, jag ÄR gud, och jag säger du skall läsa och själv döma. en jesus ;P

Anonym sa...

den står på tur att läsa i vår bok-klubb. hoppas jag gillar den... hatar att göra nåt onödigt eller tråkigt

Kult i Kumla sa...

Å då måste ju jag skriva att hjälp vad jag tyckte den var bra!!! Jag grät och skrattade om vartannat trots att jag inte har någon privat anledning att känna mig bitterfittig :) Det handlade nog mer om samhället och världen i stort för mig, igenkänning som både är tragisk och komisk. Så jag håller med fru K - läs själv!

// LBO

Linda K sa...

mum: jorå den är helt ok, men ingen favvo!

kult i kumla: ja alla tycker olika :)

Anonym sa...

Linda. Jag gillar dig i vanliga fall, men nu blev jag besviken (vad jag nu har för rätt att ställa någon slags krav på dig). Du får tycka precis vad du vill, men herregud vad trist att du är så rädd för att se strukturer. Varför är det så ofta så med kvinnor i din ålder? Man behöver inte bli bitter, det är jätteskönt att du undvikit det, men det är trist att du, en mamma, tar de här frågorna på så lite allvar. Jävligt trist.

Linda K sa...

donna: eh va? du blir arg för att jag inte gillar en bok? för att jag inte upplever världen som fruktansvärt orättvis jämt? jaha, det får stå för dig.

Anonym sa...

Arg? Nej, det skulle jag inte påstå. Och du får tycka precis vad du vill om boken, jag tycker inte heller om den för övrigt, det är din kommentar om att "älta" saker som känns trist. Det är trist att så allvarliga saker ska förminskas till det.

Linda K sa...

donna k: det är min uppfattning.