tisdag, januari 24

Älsklingsarmband

Krimskrams mamma verkar ha en 60- och 70-talsgarderob sparad som skulle göra vem som helst grön av avund. Min kära mor har inte så många såna plagg kvar, men jag har något annat från henne som jag tycker jättemycket om. Det här berlockarmbandet. Hon köpte ett bismarckarmband "i sina ungdoms dagar" och varje lön en ny berlock. Så fint! När jag fick överta det tyckte jag berlocker var helt överskattat, så jag tog bort dom och hade bara armbandet. På senare år har jag kommit på bättre tankar och låtit sätta dit det jag tog bort. Och satt dit ytterligare några. Kul att samla när man är ute och reser. Eller fynda små gulliga saker second hand.

6 kommentarer:

åsa sa...

Påminde mig om att jag också har ett par berlockarmand som jag övertagit av mamma. Det har mest legat i smyckeslådan de senaste åren, dags att plocka fram! Sen fick jag ett nytt berlockarmband i julklapp också. Grönt med små ikoner på berlockerna, det kör jag hårt med nu.
Armband är "the shit".

Anonym sa...

Mamma hade ett likadant, som jag älskade! Hade alltså. Kära mor är ingen sparande person, hon sålde det och köpte nytt.. Dottern gråter.. Hon har dessutom SLÄNGT BORT en marinblå lång kofta/rock från Busnel. Jag ska inte göra så mot mina döttrar.

Linda K sa...

åsa: ja, och särskilt de med berlocker! Enda nackdelen är att jag fastar i kläderna ibland, det är så mycket tingeltangel. Ser du att jag har en sko på mitt armband? Nån slags lite toffla/träsko ;)

sara: sorg! mammor ska inte slänga, mammor ska hamstra. jag hamstrar trots son. Han ska väl gifta sig nån dag...

Anonym sa...

Åh vad vackert, helt underbart. Aaaaah! Jag har alltid älskat berlockarmband, från det att man var liten och de var så fina att se på tills nu; när de är fina att använda. Jag har ett (mammas gamla såklart) men bara med tre berlocker, du har ju MASSOR. :)

Anonym sa...

jag vill ha ett sånt... De är så himla fina, fulla med historia... Jag ska försöka spara till min dotter, så hon får iallafall =)

Linda K sa...

anna: mmm den som spar hon har :)

hedgehog: jag köpte ett i silver till bonusdottern. Så kan hon samla själv utan att det behöver bli så dyrt.